Prvih sto dni Boruta Pahorja

1.03.2009 ob 19:51

Obtožbe, da je Borut Pahor slab šef vlade, se mi zdijo neumne, krivične in zelo pavšalne. Prav tako tudi trditve, da je premalo odločen in da se mora o vsem posvetovati s svojimi ljudmi. Lepo vas prosim, mar hočemo diktatorja, ki bo o vsem odločal sam? Mar nima zato ekipe, s katero skupaj sprejema odločitve. Ekipe, ki je strokovno usposobljena za stvari, o katerih se je treba odločati. Dajte no, saj je na čelu države le sto dni. Saj ni čarovnik, da bi rešil svetovno recesijo in krizo, ki je močno udarila tudi v Sloveniji. Njegova ekipa je okej, le čas, da se do konca ujame, ji moramo dati, pa bo vse tako kot je treba.

Bedasti se mi zdijo tudi očitki, da se pusti zajebavati eksotični stranki Slovenskega naroda in Marjanu Podobniku. Kaj pa naj bi naredil? Jim rekel: “Odjebite, kreteni?” Ali morda: “Hej, Marjan, puši kurac in spizdi.”

Pa ti večni očitki o tem, da je samo lep, samo šovmen, samo pop zvezda in da nima vsebine ter dovolj sposobnosti. To je stara plošča in še bolj stara šala o Barbiki. Pač zato, ker je čeden in šarmanten, nekateri še vedno dvomijo vanj. Bedno do konca.

Edino, kar mu tudi sam zamerim, je seveda Dimitrij Rupel. Četudi je smatral, da ga res potrebuje, bi moral biti dovolj pameten, da ga ne bi vzel v svojo ekipo. Magari zavoljo ljudi, ki so volili zanj. In zavoljo dejstva, da je Rupel že dolgo časa zelo sporna osebnost slovenske politike.

Pa naj na koncu omenim še Janšo, tega mojstra demagogije in velikega manipulatorja, ki čaka na novo priložnost. Resda se zdi, da se ga Pahor boji in preveč rešpektira, toda finta je drugje. Finta je v eleganci in imidžu, ki ga Pahor uživa med ljudmi in zaradi katerega je njegova stranka lani tudi zmagala. Saj vendar ne more nenadoma  postati nekdo drug. Mar niso zanj volili samo zato, ker je Pahor in ne rezervna inačica Janeza Janše.

In da zaključim s stranko Zares, ki se mi je močno zamerila z glasnimi kritikami Pahorjevega vladanja. To je pljuvanje v lastno skledo. In dokaz, da so pozabili, da jih brez Pahorja ne bi bilo nikjer. Janša jih ne bi vzel v koalicijo, njihovi odstotki pa so bili ne glede na dober rezultat, premalo, da bi dosegli kaj zares velikega.

Dragi Slovenci, ne bodite Janša in dajte Pahorju mir vsaj štiri leta. Če bo še potem vse narobe, ga bom pa tudi sam brcnil v rit.

null

 

36 komentarjev na “Prvih sto dni Boruta Pahorja”

 1. ajda pravi:

  Ja, najlažje je kritizirati, napadati in krivdo valiti na Pahorja, pozabiti pa na stanje, ki ni samo pri nas. Pahor nima čarobne paličice, da bi z njo ustvarjal čudeže. Škoda, da se volitve niso odvrtele drugače, da bi Janša dokazal, da zna iz dreka narediti denar in bi potem opozicija špukala po njem, le toliko mi je žal, ker vem, vsem ne moreš ustreči, v žaklju je denar in če ga nekomu daš, ga moraš drugje vzeti, ni pa to seveda žakelj, ki ga ima osliček na repu in kaka novce, ja morda pa ima Janševa vlada takšnega oslička:). Je pa seveda Pahor tak kot je bil, kot smo ga volilci izvolili, le zakaj bi bil kameleon alla Rupel in takrat bi sigurno zgubil v očeh mnogih volivcih simpatije, ki jih ima s svojo držo politika, ki je v teh trenutkih še kako primeren.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, Janša je že imel svojo priložnost, pa jo je zapravil in razočaral volivce. Zdaj pa se bo pač spet bunil tako kot mu je bilo v navadi preden je zmagal.

 3. PrimozPPP pravi:

  Glej Iztok, se precej strinjam in se mi Pahor do neke mere smili, da je bil ravno zdaj vržen v situacijo, ki je težka, resnično težka. Še nikoli ni bilo take globalne krize, poleg tega moramo delovno aktivni živeti še armado upokojencev, izjemen drćavni aparat, že v času vsesplošnega potrošniškega razveta je Bajuk komaj pridelal kak euro viška. Se strinjam, da škoda ker ni Janša z ekipo nadaljeval še v težjih časih, pa bi videli kako bi se izkazal.

  Ampak sedaj velik AMPAK: takega medijskega miniranja, ki ga je imela Janševa še v zgodovini nismo videli, in to z vseh koncev in vseh topov…

  Ne branim Janše, ker se takoj skregam v debatah z vsemi, ki ga podpirajo.

  Čakam na eno normalno tretjo opcijo, pa seveda ne tako, kot so tile ki te podpise zbirajo, ampak nekoga, ki bo na začetku mandata udaril po miziin Sloveniji dal zalet za prihodnost. Ne smemo pozabiti, da tekmujemo s celim svetom, ki je postal globalna vas in bolj kot bomo znali ustvariti spodbudno okolje za razvoj, bolje bomo živeli vsi, delovno aktivni, upokojenci …

  Bi še kaj dodal pa se mi ne da, žal ga ni junaka zaenkrat na obzorju, za začetek pa itak rabimo enega Robina Hooda, če veš kaj mislim s tem.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Primož, hm, se ti ne zdi, da je Janša, ko ni bil na oblasti, sam miniral še veliko bolj huje?
  Udaril po mizi? Težko je to, če ti nasproti stoji Podobnik, ki je resnično sposoben narediti škandal in ga s tem, ko ga ignoriraš, še bolj razpizdiš. Saj vidiš, da se je potem umaknil in ga je pogovor s Pahorjem pomiril. Drugače pa je s to stranko, ta pa si res ne zasluži, da se z njo sploh kdo tako močno ukvarja. A saj veš, nikoli se ne ve kaj lahko skuhajo taki modeli. Zdaj pičijo dalje, Pahorju pa ne bo mogel nihče očitati, da se ni potrudil.
  Robin Hood ja, odlična ideja. Da pokrade bogatim in da revnim :)
  Ampak, se ti ne zdi, da so tudi bogati zadnje čase postali nekako revni? Če ne v denarnici, pa na duhu :)

 5. klemenix klemenix pravi:

  Iztok, sam ob volitvah nisem imel čisto nič proti Pahorju. Nisem ga volil in sicer zato, ker se je dobro vedelo, s kom bo šel v koalicijo (ajde pustmo kasnejše dogovarjanje z Desusom in SLS). Motijo me ljudje, s katerimi dela. Žalostno je, da prihaja do zdrah znotraj koalicije (zdej berem, da podpora Pahorju pada s strani stranke Zares), Kresalova strelja kozle itd. Čeprav mi je kot premier dosti bolj všeč Pahor je imel Janša ob sebi zbrane boljše ljudi, ki niso tako močno gledali le na svoje riti, tudi če se sedaj to hoče nekako prikazati.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, nepozabi na nezadovoljstvo SLS, ki je bilo nenehno pristono v Janševi ekipi. Je pa res, da so se ga vsi bali, zato pa so bili tiho. In le poglej kaj se jim je potem zgodilo, le poglej usodo Nove Slovenije, ki je celo iz parlamenta izpadla. Pri Janševi vladi je bil pač samo Janša, pri Pahorjevi pa je cela ekipa.
  Zares ga tudi po mojem mnenju močno lomijo, toda za to ni kriv Pahor, marveč prevelik ego Golobiča, ki pozablja, da so časi velike LDS minili.
  Kresalova se po moje zaenkrat drži zelo dobro, še posebej, ker je popolna novinka.
  Žal mi je, ampak Janševi ministri so meni ves čas delovali kot publika na koncertu Atomih Harmonik, kjer so Špelo in Tejči pač zamenjali zelo grdi ksihiti :)

 7. klemenix klemenix pravi:

  No sej, Pahor sam ni nič kriv. Golobič ima res prevelik ego in to, da koalicija Pahorju očita, da je preveč odprt za določene konsenze se mi zdi totalno brez veze. Če je naveza z opozicijo dobra za državo ne vem, zakaj ne bi bila podprta, pa magari če gre za neko malo koalicijo Janša-Pahor. Ne vem, zakaj bi se po nepotrebnem kregal in delal državi nepotrebne komplikacije.

  Kar se Kresalve tiče mislim, da ga popolnoma biksa. To, da je novinka v politiki ne sme biti opravičilo.

 8. Rado Rado pravi:

  Eh Iztok,
  zakaj se ne oklepaš raje filma (kjer si dober)?

  Golobič je edini sposoben politik na levici.
  Na desnici ga pa itak nimajo.

 9. ڔډڛڝڤ pravi:

  Rado, ne strinjam se. Iztok se na politiko spozna prav toliko kot na filme.

 10. Rado Rado pravi:

  Zdi se, da sem razumel namig ڔډڛڝڤ.

  :-) :-) :-)

 11. klemenix klemenix pravi:

  @Rado: Golobič je eden večjih drekačev kar jih je kdajkoli premogla politična scena pri nas. Že nekaj časa si v raznh TV arhivih oglerdujem njegove veleumne izjave in če mal pomisliš nam res nikol ne pove nič pametnega. Navad zdrahar in šalabajzar.

 12. MATEj pravi:

  Super zapis!

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, po moje si je Pahor potiho želel koalicije za Janšo :)
  No pa mi povej, kaj so napake Kresalove?
  No ja, Golobič je zelo sposoben politik. Ne pozabi, da ja Drnovškova šola, a tebi gre na živce kot pojava, kot egotrip, zato pa ga tako vidiš :)

  Rado, prav zato, ker je sposoben, ima prevelik ego in bo razdrl koalicijo. Žal pozablja, da je dobil premalo podpore ljudi na volitvah. No ja, razen, če bi rad šel v koalicijo z Janšo.
  In prečekiraj debato o tvojem neznanem filmu, mislim da smo našli pravega.

  ڔډڛڝڤ, ne bo držalo, na filme se spoznam veliko bolj.

  Matej, itak :)

 14. Gregor pravi:

  Glede vladanja je Pahor ena velika barbi (res da je izrableno a drži), ki stavi na poceni populizem kateremu se smeji vedno več ljudi. Za 1x je 100 dni vladanja preneslo čisto ničlo in še kako nelogično odločitev za povrhu, na področjih ki se mene tičejo oziroma imam vsaj nekaj pojma o njih.

  Tako da gospodu Pahorju želim bolj produktivnih naslednjih 100 dni, ker drugače resnično dvomim da bo zdržal do konca mandata oziroma leta.

 15. Burek pravi:

  Pahor bo pau, ko je pau Jože Lacko! Janša je za njega doktor!

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Gregor, eh daj no.

  Burek, doktor demagogije, a ne.

 17. lala pravi:

  Lala: prebral sem bloge na temo 100 dni Pahorja in morm rečt,da razen parih izjem, se boste mogl še veliko naučit o slovenski politki, al po vsaj za začetek odpret oči, mal več splošne razgledanosti bi tut koristl, ker predvidevam informacije pobirate iz slonovic, dela,dnevnika….pa vemo čigavi mediji so to, pa da bo jasn najbol da začnem kr na začetku: mislm da bi se vsi lah strinjal,da KAPITAL danes obvladuje več al man vse kar se dogaja okoli nas,povsod po svetu je tako, ne vem zakaj bi bli mi izjema. No pa si poglejmo kdo so predstavniki kapitala, razpad bivšega sistema je pripeljal do prerazporeditve družbenega kapitala, vendar so imeli določeni ljudje prednost pri prilaščanju le tega predvsem zaradi članskih izkaznic, zato najbrž ni presenečenje da so več al man vsi majbogatejši KAPITALISTI, bivši KOMUNISTI al pa ljudje njim blizu( Bavčarji,Šroti,Kordeži,Lahi,Marmali,Lovšeti……),vse to jim je omogočila politika(logična pot). Zakaj to pišem in kakšno zvezo ima to z 100 dni pahorja: mislim, da če se je kej pokazal v teh 100 dneh, se je pokazal da je najpomembnejše, da oblast nastavi svoje povsod kjer je to le mogoče, tako je danes, je bilo in bo, tako da če govorimo o odgovornosti se mormo vprašat al so bol odgovorni tisti,ki so zadnje 4 leta nastavljal svoje, al so odgovorni tisti, ki so imeli 12 let, pri tem pa so si s pomočjo prej prigrabljenega kapitala podredili medije, nastavl svoje ljudi v sodstvu,bankah (ne pozabt,ljudje v bankah nosijo velik del odgovornosti, ker nekdo je vendar moral odobrit kredite), in kaj danes stori Pahor, na čelo banke postavi stare znance iz časov tranzicije, odletelega novopečenega milijonarja pa davno nastavi sam Rop in vemo kje danes greje stolček.(potrjuje kar sem napisal prej) Za več informacij kako so te povezave tekle bi bilo bolje da si pogledate zanimive dokumentarce VZPOREDNA EKONOMIJA, zvedeli boste da se največji del odgovornosti pripisuje v prvi vrsti Kučanu in Dnovšku nato Arharju in Gaspariju(spet potrjuje prej napisano),velike kraje družbenega premoženja(ti.denacionalizacija) se dogajajo od l.93 do l.2001,kasneje do l. 2004 govorimo samo še o prodajah, veliki finale pa ravno v Janševem mandatu, ko fantje skoncentrirajo prej “težko” prigarani(pokradeni) kapital in olastninijo še največje. Samo naključje, pomoje ne, s stališča vpliva na javno mnenje jim to nekako pride zelo prav. In kje smo danes, na žalost ugotovimo, da je na oblasti ponovno opcija ki je vse to omogočila, stranka, ki nosi največji del odgovornosti vodi najpomembnejša resorja(pravosodje,notranje ministrstvo), samo naklučje, pomoje NE, v prve vrste stopijo pridni učenci prejšnega sistema ( Pahor,ROP,Golobič), stari učitelji(Kučan,Drnovšek)dobijo status OČETA naroda in se jim postavlja spomenike, javnost je zaradi ubogljivih medijev tako zavedena, da če bi jutri ti ljudje lahko še enkrat kandidirali, zmaga jasno ni vprašljiva in tako ugotovimo, da je slika več kot popolna. Iz napisanega teksta verjetno dobite vtis, da sem zvest privrženec Janše, vendar ni tako, sam se volitev niti ne udeležujem, zakaj, ker enostavno nima smisla, vsi so eni mešalci dreka, vprašanje je le to kdo ga zmeša več, če pa me vprašate koga bi raje videl na oblasti morm rečt, da bom podpiral vedno tistega, ki je nekako najmanj slab med slabimi (ker dobrih tko ni), in v tem primeru je to defenitivno Janša, ker kljub temu, da je nekaj malga pokradu, je še neki za ljudi naredu, sam vprašanje, če to vidite, za razliko od zdejšne opcije, ki uspešno laže in krade še naprej. Za primer si samo poglejte kako ji je uspelo priti na oblast, z eno veliko lažjo, ki se ji reče Patrija, da niti ne omenjem tistega slvnega dogovarjanja s Hrvati v Piranskem zalivu, ne pozabt da so to vse afere, ki so pomagale k zmagi levice, vendar koliko od tega je bilo dokazano??? (spet potrjuje tisto kar sem napisal prej o politiki,kapitalu in ubogljivih medijih, ki so to omogočili), mislim da če bi na vladni POP TV danes naredili toliko oddaj na temo 100 dni Pahorja, kolikor so jih naredili na temo patrija, Pahor pade danes!!! In tako pridemo do zaslužnega velikega vriskača CVIKLA, ki to veselo producera vi pa požirate in verjamete, za nagrado pa dobi še besedo v primetimu, na POP tv, zakaj je on veliki poznovalec 8 marca, ne razumen, spet pa nekako potrjuje prej napisano, samo toliko, da boste razumeli s kakšnimi bojevniki imamo opravka in o verodostojnosti njihovih besed. Za konec mislim, da je tale opcija hočeš,nočeš ena sama velika LAŽ, vprašanje je samo kdaj boste spregledal tudi tisti, ki še niste, in upam da nam bo po tem ostalo še kaj časa, za temeljito popravo, ker mislim, da tako kot se stvari odvijajo sedaj, vodijo samo nazaj v diktaturo, pa jo imenujte kokr hočte. Vprašanje pa je komu to spet bolj ustreza????

 18. lala pravi:

  LALA burek ma kr prov, demegogija je pa včasih fajn, sploh če je resnična

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lala, si se pa potrudil, pravi esej o naši politični sceni :)

 20. lala pravi:

  Ja iztok pa reč da ni res!!!

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žal ni, pa četudi si se zelo potrudil :)

 22. lala pravi:

  Popravi kjer sem se zmotil!

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sam popravi, saj dobro veš, kjer si govoril na pamet.

 24. lala pravi:

  Napamet, nikjer, vse z glave, pač mi gre na K. slo. politka!!!!
  Če pa sem kje užgal mem pa povej, ampak še zmer mislim, da sem kar zadel!!

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mi lahko pokažeš spomenik Milana Kučana? In ali misliš, da bi ga Drnovšek dobil, če ne bi umrl? In ti stari “očetje” ne bi več zmagali, le spomni se Bučarja kako trapasto je izpadel, ko je kandidiral za predsednika in dobil izjemno malo glasov. Mar ni Janša nastavil še več svojih? Pa menda ja nisi mislil, da bo pustil Janševe ljudi? Mar ni Patriou sprovociral sam Janša in bil prepričan, da mu bo prinesla zmago, saj se vedno odlično znajde v krizni situaciji? Mejne afere? Si pozabil Podobnika in Jorasa? Cvikl? Kaj porečeš na Grimsa?

 26. lala pravi:

  Pazi Bučar ni Kučan, on je zanal včasih ljudem povedat tut kej tazga kar jim ni blo všeč, zato je pušil, ko sta govorila Kučan in Drnovšek so se stare mamce kr topile od leporečja( sam spomni se govorov preden so šli z najstarejšim olimpionikom Leonom v Atlanto, vse lepo pa prav, v resnici so bli pa to ljudje, ki so ga jebal cel lajf), maš pa prav, ko praviš, da morš glih crknt, da spomenik dobiš.

  Kar se tiče menjave “svojih” oz. “njihovih”, sej ko se oblst mena je to normalno, sam spet, spomn se kakšen vik in krik so mediji zagnal, ko je Janša zasedu tron, in začel menjat, kr naenkrat je blo v državi vse narobe, pa je menjal ljudi, ki so bli na položajih od osamosvojitve in so, dejansko zakuhal ta sranje, ki ga mamo dons, no sej ne rečem, da so pol Janševi ljudje kej man sral, sam gre se za princip.

  Kar se pa tiče Cvikla pa Grimsa, je res, da sta oba ena drekarja, sam vseen, ta prvi je skos okol partije skaku, ta drug je bil novinar, od Cvikla nismo nikol vidl nobenih dokazov, samo njegove domneve (Cvikl seez), Grims je vsaj sem pa ke, kej pokazal( mislim tiste kapitalske lovke in obvladovanje medijev) kar morm rečt kar drži, in tako pridemo do ponesrečene protikorupcijske komisije in g. Kosa, ki je pri omenjeni aferi veliko prispeval, ni pa povedal,da je bil včasih tajni uslužbenec, da ima brata zaposlenga v eni od teh orožarskih ferm, ki mislim, da je spušila posel, Cvikel pa mislim, da zasebno prijateljuje z eno od uslužbenk v tej fermi ( sistemska tehnika,če ve ne motim, al pa viator nisem čist prepričan), sej še Walter je reku, da nej te ljudje pojasnejo od kje jim finance, za nakup teh ferm, to bi blo zanimivo vedt, samo seveda g. Kosa take stvari ne zanimajo. (Wonder Why)
  Sej ne vem se nisi nikol uprašu zakaj Janšo vedno ko pride do orožja povezujejo z tistimi aferami po vojni, sej ne rečem, da ni nč v svoj žep stlaču, samo a je bil edini, Wolf nej razkrije kdo vse je bil takrat zraven, pa bomo vsi zelo presenečeni kolk visok je to segal, po drugi strani, je pa to edina zadeva na kero se levica lahko obeša, čeprav je po osamosvojitvi sama nabavla en kup orožja, (spomni se 12 let, tanki, helikopterji,havbice, pilatusi, valugi……), takrat ni blo pa nobene korupcije, v medijih skor ni blo zaznat nakupov, kje je bil Kos takrat, aja so komisijo uvedl, šele ko so vse nabavl, pa sprivatizeral, tko da o verodostojnosti te komisije sploh ni dvoma, tist kar Kos reče je korupcija in samo to!!!!!

 27. Pris Pris pravi:

  V vseh državnih orožarskih poslih je korupcija, brez tega ne gre. Posredovalnine, provizije in provizije na provizijo, da se zrihta posel. Pol stvari država sploh ne rabi, pa vseeno kupuje, da se omasti NATO, da se omastijo na MORS in višje, da se omastijo orožarske firme in da se omastijo posredniki in lobisti. Tako je povsod po svetu.

 28. lala pravi:

  Pris, podpišem, maš popolnoma prav, sam morš vedt, da tist orožje, ki so ga prej kupoval pod pretvezo (“ja nevemo kaj bo”) danes NATO standardu ne ustreza in bomo lahko spet na veliko nabavlal, oz. nas bo NATO prisilil, da ga bomo.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lala, ne pozabi, da je bil Kučan ženskam všeč tudi za pogledat. Imaš dokaze, da sta Drnovšek in Kučan kaj hudega storila Štuklju? No ja, ne pozabi, da je Janša menjal tudi Jankoviča.

 30. lala pravi:

  Pol je mogl bit z ženskam neki narobe, mož binglja z nogami s pločnika (če se malo pošalim), dokazov materialnih nimam, mam pa svoj vir, ki pravi: Štukelj je bil po profesiji pravnik in velikokrat ni odobraval bivšega sistema, zato ga je sistem tepel po glavi in onemogočal njegovo prakso (v mislih sem imel sistem ne direktno Drnovška in Kučana, sta ga pa nekako predstavljala, kar sta že kej prej morala imeti funkcije v partiji), vira ti nažalost ne morem izdati, upam da boš razumel, sej veš Slovenija je mejhna. Sicer pa resnično upam, da bodo kdaj tisti domnevni kopirani dokumenti iz bivših časov, prišli na plano.
  Jankoviča nisem pozabil, on je kolikor je meni znano pripravljal menegerski prevzem, sej je že kr neki časa prej pakiral delnice, in veš, da niso mogl požret, da bi merkator pristal v njegovih rokah, je pa zanimivo in precej zgovorno, da so sedaj vsi akterji na smet skregani, tudi tisti, ki so bili prej veliki prijatelji (Šrot-Jankovič-Zdolšek, Janša-Starina), pomoje neki ni šlo tako kot so si zamislili, vprašanje????

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lala, daj no, da je bil Kučan ženskam čeden, je znano. Še posebej, ko so pogledale druge kandidate :)
  Vem, da je imel Štukejl probleme, kar je znano, saj so ga “odkrili” šele po mnogih letih. Podobno kot Rada Omoto, a menim, da sta Drnovšek in Kučan premlada, da bi imela kaj s tem.
  Ko pride do velikega denarja, nikoli ne gre tako kot mora. Je pa res, da Pahor s tem nima popolnoma ničesar.

 32. lala pravi:

  Ja, na žalost je še danes, veliko ljudi zapostavljenih, predvsem inovatorjev, samo predstavljamo si lahko, kako je bilo to v prejšnem sistemu, iz kar zanesljivga vira vem, da so partijski funkcionarji po hierarhiji lezli, le tisti, ki so bili fajn “umazani”, se pravi kako sta prilezla tako daleč???? no vsaj za kučkota, on mi je imel vedno en tak hinavski pogled.Stara sta pa pomoje glih tam nekje.
  Ja, je res, Pahor z merkatorjem res mina nič,mal sma zabluzila, samo bi bilo pa fajn če vzamemo v na znanje, da se Janši tolk očita krajo, pa čeprav je bil merkator skor edina velika firma, ki jo še niso prodali, vse velike firme so bile prodane že prej, razen tistih ki so jih namenoma “razfukal”, da so jih potem sami pokupl,al pa zemljo potalal, pa se takrat nikomur ni očitalo “da krade”,(kje so bili takrat mediji????) tko da Pahor direktno s tem nima nič, sam so bli pa teli fantje tko al tko skoz nekje zadaj ( LDS, združena lista, SLS), sej drgač ni mogl bit, vpraš se, če je bil v prejšnem mandatu janša kriv za vse. kdo je bil pa takrat???, res da ni nikol Pahor vodil vlade, so pa fajn na gumbe pritiskal, takrat ko je blo treba(demokratično), tko da za moje pojme nosijo glih tolk odgovornosti kot LDS, pa si poglej kje in kakšne funkcije imajo danes. Če bi bili Golobič in Pahor pa Lahovnik za kej bi takrat sceno naredl in rekl tega se mi ne gremo, pa bi bilo mogoče drgač, samo seveda je bilo treba pokasirat, jasno.

 33. inter pravi:

  Pahor uporablja napačno formulo za doseganje ciljev. Včeraj se je dogovoril s Tadejem Tufkom o njegovem vodstvu Petrola.

  Njuno prijateljevanje je že vsem jasno!

  Takole na lastno roko!

  Nedopustno!

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lala, kaj je Kučan po tvoje naredil slabega?

  Inter, bomo videli, kaj bo iz tega.

 35. lala pravi:

  Ah kaj je Kučko zajebal, ubistvu skor ne vem kje naj začnem, če bi bilo po njegovem bi še kar v jugi živeli, pol pri osamosvojitvi, vem iz zanesljivega vira, je podpisal odlog iz Beograda o zasegu orožja teritorialne obrambe(to je un orožje, ki je bil v zelenih kontejnerjih, ki ga je vsaka država zase kupovala, posejano po državi), hvala bogu je takrat JJ (ne osebno) tist orožje, še preden ga je JLA dobila v roke, vozil v Kočevje, če ne bi se naša vojska bol malo branila, kaj se je pol s tistim orožjem dogajal je ze druga zgodba!
  Ve se, da je en lep cajt delal vse proti osamosvojitvi, šele ko je spoznal, da ga ljudstvo ne podpira, je spremenil pristop, seveda je bilo to pred nami vse skritio!
  Veliko o osamosvojitvi pove neka Potrčeva izjava, ko je rekel, čeprav z cmokom v grlu, ampak sa ni mogel drugače izmotat, rekel je, da če v tistih časih ne bi bilo Pučnika in JJ, sicer osamosvojitev bi dosegli, vendar kdaj in na kakšen način je pa vprašanje, onedva sta bila motor, da se je takrat stvar s plebiscitom odvila, ker če bi čakaki, tako kot so si to Kučko pa somišljeniki zamislili, vprašanje če bi ga doživeli, sicer kar se spora okol plebiscita tiče, je spet zanimiva zgodba, taka mal banalna!
  Kar se pa tiče dogodkov po osamosvojitvi je pa takole, če si kej bral knjige od Nika Kavčiča, al pa gledu kak dokumentarc Vzporedna ekonomija, ga je novinarka notri lepo vprašala:”pa kdo je po vašem mnenju odgovoren za to, da se je tranzicija zgodila tako kot se je”, odgovor je bil, v prvi vrsti Kučan in Drnovšek, potem pa Arhar in Gaspari, sej če so ti finance in politika kej blizu, boš hitro razumel zakaj, izjava je precej logična.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Saj res, nam je res toliko bolje odkar smo šli za sebe?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !