Recenzija: The Pink Panther 1 & 2

27.02.2009 ob 14:05

THE PINK PANTHER (zda 2006, komedija, režija: Shawn Levy, igrajo: Steve Martin, Kevin Kline, Jean Reno, Beyonce Knowles, Emily Mortimer, Henry Czerny, Jason Statham)

Sramota.

Če rečete, da je novi Pink Panther najslabši Pink Panther vseh časov, imate prav. Če rečete, da je hkrati tudi ena izmed najslabših komedij zadnjih stotih let, pa ravno tako ne zgrešite kaj dosti. In res, novi Panther, kjer nenehno štorastega inšpektorja Clouseauja igra Steve Martin (v igri so bili Kevin Spacey, Mike Myers in Chris Tucker), je slab kot hudič. Tako zelo, da ne boste mogli verjeti. Da se boste spraševali, kdo vas vleče okoli. Kdo vam hoče na vsak način pokvariti dan. In kdo se igra z vašimi živci. Res dolgo že nisem videl komedije, ki ne bi bila smešna niti za sekundo. Ki bi jo sestavili iz dolgočasnih, bedastih in neverjetno trapastih klišejev najslabših filmov vseh časov. Povedano drugače, novi Panther je tako zelo slab, da slabši ne bi mogel biti.

Ocena 1/10

null

THE PINK PANTHER 2 (zda 2009, komedija, režija: Harald Zwart, igrajo: Steve Martin, Jean Reno, Andy Garcia, Alfred Molina, Jeremy Irons, Emily Mortimer, John Cleese, Lily Tomlin, Aishwarya Rai, Yuki Matsuzaki, Johnny Hallyday)

Če je bil prvi Panther najslabši film leta 2006, je drugi zelo resen kandidat za najslabši film leta 2009.

Drugi Panther, zaradi katerega se Peter Sellers in Blake Edwards spet obračata v grobu, ima še boljšo igralsko ekipo od prvega. Pravzaprav zares izvrstno igralsko ekipo, ki pa žal ne funkcionira niti za sekundo. Ki ji porazno slab scenarij, prepoceni štosi in neprepričljiva atmosfera onemogočajo vsaj malce soliden filmček. Vse skupaj je tako zelo pod nivojem, tako zelo za v vrtec in tako zelo infantilno, da gledalec komaj zdrži do konca. Da išče tipko za fast forward in da se sprašuje, zakaj Steve Martin zadnja leta snema tako zelo slabe filme. Okej, drugi Panther je resda boljši od prvega. Toda, ker je bil prvi tako zelo porazen, je to zelo slaba tolažba. Če boste našli vsaj en prizor, kjer ste se nasmejali, bo veliko. Vsaj eno sekvenco, ki vam je bila zares všeč, bo čudež. Pač zgodba o kradljivcih diamantov, ki jih lovi internacionalni Dream Team (Garcia, Rai, Molina, Matsuzaki), kateremu se pridruži še inšpektor Clouseau in kjer v vlogi njegovega šefa zdaj namesto Kevina Klinea nastopa John Cleese.

Ocena: 2/10


 

6 komentarjev na “Recenzija: The Pink Panther 1 & 2”

 1. taya pravi:

  a si gledal od Sellersa Party … ali the party… se ne spomnem točnega naslova…. tist mi je bil pa kar ok…

 2. taya pravi:

  Steve Martin mi je pa tako ali tako antipatičen…

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  The Party, ki ga je prav tako posnel Blake Edwards, sem gledal vrsto let nazaj, pa mi je ušel iz spomina. Si ga moram še enkrat ogledati, ko bo čas.

  Steve pa je imel nekaj zelo dobrih komedij in mi je bil nekoč zelo všeč. Tudi kot član ekipe Saturday Night Live in seveda v filmih The Jerk, Dead Men Don’t Were Plaid, The Lonely Guy, The Man With two Brains, All of Me, Three Amigos, Plains, Trains & Automobiles in Dirty Rotten Scoundrels.

 4. taya pravi:

  o ja…. maš prav… mi je ušlo iz spomina…. posebej tale Plains, Trains….. ena boljših komedij……

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Te čisto razumem, glede na filme, ki jih snema zadja leta.

 6. pnovak2 pravi:

  Meni je bil kar soliden čeprav je bil Peter Sellers boljši.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !