Je kdo gledal BAFTE?

27.02.2009 ob 16:29

Bafte sem letos ujel malce pozno. Na kanalu HBO, ki je malo nazaj zavrtel tudi zlate globuse. Prav imate, na obeh prireditvah je za najboljšega igralca slavil Mickey Rourke, kar je kul in več kot pohvalno. In pozor, letošnje Bafte so bile zelo podobne oskarjem. Bile so zelo glamurozne in polne zvezd. Skorajda povsem ameriške in s filmi, ki so bili glavni tudi pri oskarjih in globusih.

Uvodni stand up voditelja je bil fenomenalen, prav tako super in gledljiv pa je bil celoten šov, kjer so slavili vsi glavni favoriti. Z izjemo kategorije za najboljši tuji film, kjer je zmagal francoski Il y a longtemps que je t’aime. Sharon Stone je delovala zadeta, Christiana Slaterja so potegnili iz naftalina, Slumdog pa je pobral čisto vse. Če sem iskren, sem se spraševal, zakaj so ostali filmi sploh nominirani, saj je bilo jasno, da bo vse pobral prav Slumdog. Izgubil je le v kategoriji najboljšega britanskega filma, kjer ga je premagal Man on Wire. In sveda v igralskih kategorijah, kjer pa sem bil zelo vesel, da so končno opazili oba glavna igralca Friedo Pinto in Deva Patela.

Za razliko od oskarjev so Angleži nominirali tudi Tildo Swinton za Burn After Reading, Brendana Gleesona za In Bruges in Clinta Eastwooda za Changeling, kar je prav in pošteno. Kate Winslet, ki je seveda slavila za najboljšo žensko vlogo, pa je v The Readerju premaga samo sebe v The Revolutionary Road.

Med spominom na preminule so nesramno pozabili na Berniea Maca, Mick Jagger je bil močno zabaven, nagrado fellowship pa je Jonathan Pryce izročil Terryju Gilliamu, ki se je tako končno malo “prodal”.

Zelo skuliran šov, na trenutke celo bolj kot oskarji in globusi. In enake želje za naslednje leto.

In ja, Angie ter Brad sta bila brez dvoma skregana.

null

 

5 komentarjev na “Je kdo gledal BAFTE?”

 1. pikapolonca pravi:

  zakaj misliš da sta bla na BAFTI Angie in Brad skregana?

 2. pikapolonca pravi:

  zakaj misliš da sta bila angie in brad skregana?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mater si nestrpna :)
  Niti enkrat se nista objela, niti enkrat pogledala, niti enkrat nasmehnila. Pač zdelo se mi je, da sta skregana. Povsem drugače pa je bilo na oskarjih, kjer sta bila ves čas dobre volje in sta se dotikala ter spogledovala.

 4. klemenix klemenix pravi:

  Eh Iztok, ne verjamem, da bi bla skregana. Tile celebrity-i imajo vse preveč naštudiran vse kar počnejo, posebej pa obnašanje na takih velikih prireditvah. Če bi že bla skregana bi se pač skregala doma in pol na prireditvi vseeno zaigrano šla golobčke. Lohk sta le hotela, da se o njima piše in očitno jima je uspelo. :)

  Kakorkoli, jest tem holivudarjem ne verjamem ničesar.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, dvomim, saj res ne vem, zakaj bi si reklamo delala na tak način. A kot si rekel, holivudarjem ne gre verjeti :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !