Portret: Mickey Rourke

26.02.2009 ob 08:00

Mickey Rourke je na svet prijokal (no ja, morda niti ni prijokal, morda je samo skočil in radovedno pogledal kje se nahaja) leta 1952 (obstajajo tudi podatki, da se je rodil leta 1956). Natančneje, 16. septembra, leta 1952. Se pravi v letu, kjer so se rodili tudi Patrick Swayze, Liam Neeson, Isabella Rossellini, Dan Aykroyd, Robin Williams, Christopher Reeve in Jeff Goldblum. Torej v letu, ko je umrl John Garfield, ki bi mu morda lahko prav tako rekli neke vrste Mickey Rourke, ali še bolje, mirnejša inačica Mickeyja Rourkea. In seveda v letu, ko Marlon Brando ni dobil oskarja za Tramvaj poželenje, saj ga je za Afriško kraljico premagal Humphrey Bogart. Drži, Bogart je bil odličen, toda Brando je bil veliko boljši, bolj drzen in bolj prelomen. In zgodovina se je letos ponovila, saj je Mickeyja Rourkea na podoben način premagal Sesan Penn. Da ne bo pomote, Penn je bil odličen, toda Rourke je bil veliko boljši, bolj drzen in bolj prelomen, torej tako zelo dober, da je bil predober tudi za oskarja.

Če bi rekel, da je bil Mickey Rourke najboljši igralec svoje generacije, bi malce lagal. Bil je dober, toda še zdaleč ne najboljši. Je pa res, da je imel neko posebno karizmo. Hudo poseben imidž, ki ga je dvignil nad večino kolegov. Tako zelo, da je postal zelo velika zvezda kljub dejstvu, da ni posnel niti enega finančno uspešnega filma. Točno tako, vsi najbolj znani filmi, ki jih je Mickey posnel v osemdesetih, so finančno popolnoma pogoreli, Mickey pa je bil kljub temu atrakcija številka ena in igralec, ki je lahko dobil katerokoli vlogo si je zaželel. Ne boste verjeli, toda pogorel je tudi film Devet tednov in pol, kultna erotična roba, kjer je tako izvrstno obračal Kim Basinger (drži, Kim ga je klicala človeški pepelnik, saj je nenehno kadil in zaudarjal po čikih). In film Angel Heart, kultna srhljivka, kjer je kot za šalo zasenčil celo Roberta De Nira. Najboljši je bil v vlogah, kjer je igral počasnega, nevarnega, napetega in lenobnega junaka, ki se mu dogajajo čudne stvari (recimo Johnny Handsome, Year of the Dragon, Barfly in Angel Heart). Ali kot je nekoč dejal sam: “I don’t give two fucks about who goes to see my movies or what has anything to say about them.” In prav takšne in podobne izjave so iz njega naredile kultno robo. Upornika, pa vendar tudi težavnega zvezdnika, ki so se ga bali tudi režiserji, soigralci in seveda studijski šefi. Da so bile te izjave le del imidža, priča tudi podatek, da je bil Mickey zelo jezen nad slabo distribucijo in reklamo za svoj film Barfly, saj je bil prepričan, da je naredil odlično zadevo, ki je povsem po krivici švignila mimo gledalcev.

Prav imate, njegovi filmi so bili vedno zanimivi predvsem zaradi njega, zaradi njegove igre in zaradi imidža, ki ga je nosil s seboj. Žal je bil ta imidž na koncu prehud in ga je zdelal. Tako zelo, da je zavil s poti in si zajebal kariero. Za celih petnajst let, kjer je sicer naštepal lepo število vlogic, toda nobena ni bila takšna, da bi si ga posebej zapomnili. Vedno smo rekli le, da ga je dobro spet videti. In da bi si zaslužil kakšno boljšo vlogo. Čeprav sedaj zaradi številnih plastičnih operacij, zaradi boksarske kariere in zavoljo divjega načina življenja, ki ga ni zdržala niti Carre Otis, zgleda kot kreatura, kot starejši brat Michaela Jacksona, lahko mirne duše izjavim, da je trenutno najbolj kul igralec na svetu. Faca, da ni večje. In tip, ki je naredil morda največji comeback v celotni hollywoodski zgodovini. V filmu The Wrestler, sicer fini reciklaži Rockyja, ki jo lahko mirne duše proglasimo za enega najboljših filmov leta 2008, je namreč tako zelo dober, da gledalec ne more verjeti. Nič manj dober ni tudi med zahvalnimi govori in intervjuji, kjer ga zadnje čase gledamo na vsakem koraku. Mickey je postal trend. Novi stari kult. Karizma števika ena. In igralec, ki ga bom požiral v vsakem njegovem naslednjem filmu.

Ko sem ga gledal v mladih vlogah, me je spomnil na Branda v mladih letih. Ko ga gledam v vlogah, kjer je že v letih, pa me spominja na starejšega Branda. Na tistega Branda, ki mu je, kot sem že povedal, Humphrey Bogart speljal oskarja za eno njegovih najboljših vlog. In pozor, prav Mickey je leta 1990 v filmu Deseparate Hours zaigral vlogo, ki jo je nekoč igral Bogart. Jasno, film je finančno pogorel. Isto kot Divja orhideja, pač bleda kopija Devetih tednov in pol. In White Sands iz leta 1992, ki predstavlja njegovo slovo od pravih filmov. Da se je tako talentiran in tako zvezdniški igralec moral skozi cela devetdeseta loviti v tako slabih in neopaznih filmih kot je bil recimo Exit in Red, je preprosto neverjetno. In zelo podobno usodi njegovega kolega Erica Robertsa. Jebat ga, Mickey je bil upornik, ki se je zameril vsem. Ki so se ga bali vsi. Ki je raje izbral boksarski ring in se požvižgal na dobre vloge. Ne boste verjeli, toda bil je tako odjeban, da je zavrnil tudi glavne vloge v filmih Rain Man, Highlander, Pulp Fiction in The Untouchables. Tako odjeban, da je rekel ne tudi filmu The Silence of the Lambs. Ko je nastopil v Tanko rdeči črti, pa ga je režiser pustil na montažnem pultu. Očitno je bil predober. Kot v filmih The Rainmaker, Sin City, Once Upon a Time in Mexico, Man on Fire, Spun, Domino in Masked and Anonymus, kjer so mu upali dati le stranske vloge. Točno tako, Mickey Rourke je bil tako zelo osovražen, da glavne vloge ni več dobil. Da je moral počakati vse do leta 2008, ko ga je v roke vzel Darren Aronofsky in iz njega naredil to, kar je Tarantino v Šundu naredil iz Johna Travolte. In kar bi moral nekdo končno narediti tudi iz Erica Robertsa in seveda iz Rutgerja Hauerja.

In pozor, leta 2001 je Sean Penn (čeprav je tudi on zajeban upornik, proti Mickeyju izgleda kot a boy next door) režiral film The Pledge, sicer bolj bledo reciklažo boljšega originala Es geschah am hellichten tag, kjer je bil glavni Jack Nicholson in kjer je prav Mickey Rourke, ki ga Penn seveda kliče: “My brother,” igral eno izmed stranskih vlogic. Za glavno je bil seveda preveč nor, ali še bolje, Penn je bil premalo nor, da bi mu jo upal dati. Če smo iskreni, moramo priznati, da ga je v orbito znova vsaj malo izstrelil video za pesem Hero, kjer je tako nesramno prebutal in umoril Enriquea Iglesiasa, ki je bil potem kot veste njegov soigralec v drugem delu Desperada. V tem videu se mi je zdel hudičevo kul. Tako zelo, da pesmi sploh nisem slišal in da sem ves čas razmišljal, da bi bil dober tudi v filmski inačici. In nikar ne pozabite, gospod Rourke je leta 1979 debitiral v Spielbergovi komediji 1941, ki je pravzaprav skoraj edini Spielbergov film, ki je tako zelo neslavno propadel. Drži, Mickey je imel nos za filme, ki jih občinstvo ne bo masovno zagrabilo. Se pravi za filme, ki se bodo šele čez čas spremenili v kultno robo in dobili skrivne oboževalce. Natanko to se je zgodilo tudi s filmom Devet tednov in pol. Ko je prišel v kina, je popolnoma flopnil, potem pa zaživel na videu in se spremenil v kultno klasiko erotičnega žanra, ki so jo znali na pamet tudi Slovenci. Jp, Mickey Rourke je po zaslugi tega filma postal seks simbol. Ne tako velik kot Richard Gere in Mel Gibson, pa vendar tak, da so ga ženske oboževale po dolgem in počez in da je s svojim jeznim imidžem lahko dobil in obrnil katerokoli bejbo v mestu.

Ženske obožujejo barabe, Mickey pa je fural zares barabinski imidž. Imidž bad guyja in pozerja, ki ga boli kurac za sistem in za vse okoli njega. Ali kot je nekoč dejal sam: “Filme snemam za denar. Vseeno mi je kaj si o njih mislijo gledalci. To je posel in nič več kot to.” Ne bom rekel, da je bil zaletav in nepremišljen, saj se mi zdi, da je prekleto dobro vedel kaj dela in kako se zaigra tak renome. Problem je bil le v tem, da je šel malce predaleč in da predolgo časa ni posnel nobenega hita. Ter seveda to, da so se ga ljudje počasi naveličali. Kot sem že dejal, spominjal me je na Branda, le da je znal Brando vendarle poskrbeti tudi za svoj žep in se malo prodati. Mickey se ni hotel, zato je snemal filme, ki so mu bili všeč. In filme, za katere je vedel, da ne bodo uspešnice. Ko je hotel uspešnico, pa je bilo seveda že prepozno. In da se razumemo, tudi The Wrestler je finančno pogorel. V kinu ga ni videl skoraj nihče, saj je priigral le borih 19 milijončkov. Toda vsi ga bodo videli na internetu in na DVDju ter po televiziji. Kot večino Mickeyjevih najboljših filmov, med katere sodijo tudi Diner, Rumble Fish, A Prayer for the Dying in The Pope of Greenvich Village, kjer mu je družbo delal Eric Roberts, še en Mickey Rourke, ki bo upam da res dobil še eno pravo šanso.

Mickey Rourke resda ne bo nikoli tako dober igralec kot Sean Penn, ali še bolje, kot Jack, Dustin, Al in Robert, toda vseeno je pustil, ali še boje, bo pustil, strašno močan pečat. Karizmo in imidž, ki ga boste težko našli še kje drugje. Še posebej odkar je posnel The Wrestlerja, kjer je bil, kot sem že povedal, enkraten. Odkar je posnel ta film, je postal najbolj kul tip na svetu. Vroča roba, ki jo hočejo vsi. In vroča roba, ki so ji vsi razen pičk, ki talajo oskarje, dali glavno nagrado. Mickey je za oskarja pač preveč nor. Ne bom rekel predober, rekel bom preveč nor. In tak, da z oskarjem ne bi imel kaj početi. Mickey in oskar ne gresta skupaj. Bafta in globus že, oskar pa ne. Oskar je za prodane duše. Kot grammy. In kot nagrada za življenjsko delo. Mickey je underground, pa četudi sedaj fura popcorn. Mickey je morda zadnji pravi hollywoodski upornik. In ostanek časa, ko so igralci še imeli jajca. Zdaj imajo le tiče, ki bi jih prodali za novo uspešnico.

null

 

36 komentarjev na “Portret: Mickey Rourke”

 1. Samo V. Razmislek pravi:

  Če je Once Upon a Time in Mexico drugi del Desperada, je potem tudi Kraljeva vrnitev drugi del Stolpov ali Jedijeva vrnitev drugi del filma Imperij vrača udarec?

 2. Pris Pris pravi:

  Good point, Samo. :D

 3. Celjan pravi:

  To pravita zaradi El Mariachija?

 4. Aljoša pravi:

  Odličen portret svaka ti čast, Mickey je car.
  Glede oskarja pa si Mickey verjetno misli: shit happens all the time

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Samo & Pris, fanta, kaj porečeta na naslov Desperado 2 – Il était une fois au Mexique, ki so ga za Once Upon a Time furali v Franciji?
  In ja, jebat ga, El Mariachija nisem štel zraven, ker ni bilo Banderasa in Salme Hayek.
  Pač nisem hotel še enkrat ponoviti Once Upon a Time in Mexico in sem ruknil Desperado 2, kar niti ni čudno, saj so mnogi temu filmu rekli tudi Desperado 2, ko je prišel v kina. A veš, stari, gremo v kino, Desperado 2 igra. Neverjetno, a ne? Še bolj neverjetno pa je, da jim ni potem nihče zastavil tako trapastega vprašanja.
  Bi pa bilo seveda še bolj prav El Mariachi 3, kar pa je bil navsezadnje tudi delovni naslov v ZDA.
  Nepotrebno pikolovstvo, torej. In povsem neumna primerjava z Lord of the Rings in Star Wars, če mene vprašaš.

  Aljoša, stari moj, hvala bogu za tvoj komentar, sem se že ustrašil, da nihče več ne zna napisati nič pametnega :)

 6. Pris Pris pravi:

  Iztok, res gre za pikolovstvo, ampak sam Rodriguez je zadevo zastavil kot trilogijo, pri tem pa je irelevantno, kako so zadevo tržili v Franciji in kaj so ob obisku kina mislili neuki popkorn gledalci. Tretji film naj bi v naslovu zopet imel besedo “mariachi”, potem pa si je Quentin Tarantino izmislil leonejevski Once upon a time in Mexico. ;)

  V Rodriguezovi knjigi Rebel without a crew je avtor napisal, da je že ob snemanju El Mariachija zadevo mislil zastaviti širše, vsaj kot nizkoproračunsko trilogijo, v kateri bi glavnega junaka igral Carlos Gallardo. Vendar Rodriguez ni računal, da bo že prvi del postal tak hit, da bo za “nadaljevanja” dobil višji budžet in “uveljavljene” igralce. Je pa Banderasov lik v Desperadu zagotovo isti, kot Gallardov v El Mariachi (sanje na začetku, poškodba roke), različna igralca sta zgolj splet okoliščin, tako kot je bilo npr. več Jamesov Bondov.

  Zato je trditev, da je OUATIM drugi del Desperada, napačna. Vsi trije filmi skupaj predstavljajo t.i. Mexican trilogy.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, vse sem pojasnil v komentarju.
  Tole, kar mi razlagaš, pa zelo dobro poznam, saj imam doma posebno izdajo Desperada in El Mariachija, kjer je seveda tudi izčrpen Rodriguezov komentar.
  Mi je pa vseeno trapasto, da ob celotnem tekstu tudi tak frajer in fan Mickeyja kot si ti, pove le stavek, da ima nekdo, ki me pač ves čas jebe v glavo in lovi na napakah, good point.
  Eh, Pris, malo sem razočaran. Vsaj od tebe sem pričakoval kul filmsko debato. Škoda.
  Pizda no, devet komentarjev, pa vsi, z izjemo Aljoše, kar nekaj. Eh, kurac vse skupaj, včasih bi bilo res najbolje, da bi zaprl možnost komentiranja.

 8. Pris Pris pravi:

  Iztok, sori, sem pozabil komentirat, da si tole o Mickeyu res dobro napisal!

  Glede Sin City pa takole: V tem filmu o moje glavne vloge v bistvu ni bilo, saj je šlo za tri (oz. štiri, če štejem uvod) zgodbe. Znotraj ene zgodbe (The hard goodbye, št. 1 po stripovski klasifikaciji) je bil glavni lik nesporno Marv (Rourke). Kot velik oboževalec tega stripa sem bil skeptičen, da bo Marva kdorkoli sploh lahko zadovoljivo zaigral, po ogledu pa sem bil dokončno prepričan, da je bil Mickey idealna izbira. Daleč od klasične stranske vloge! Upam, da bo svojo vlogo ponovil tudi v Sin City 2 oz. 3, ker si kot Marva ne morem predstavljati nikogar drugega. Pri Mickeyu ne bi gledal na “glavne” ali “stranske” vloge, ampak na vloge, ki pašejo njegovi personi in Rodriguez in Aronofsky sta to dogurala do perfekcije.

  Komaj čakam na The Informers, ki je posnet po knjigi enega mojih najljubših pisateljev. Spet gre za več zgodb, ki se prepletajo, Mickey pa je nosilec ene.

  Moj prvi komentar se je pa nanašal na nekaj čisto nemickeyevskega in moraš priznati, da “drugi del Desperada” nekomu, ki se spozna na zadeve, lahko zveni res hecno. ;)

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, itak, da si pozabil, če ti je bila bolj važna Samova neumna replika .
  Glede Sin City, dobro si povedal.
  Tudi jaz čakam na The Informers, morda celo najbolj od vseh filmov letos.
  Hecno ja, toda ne tako, da si zasluži jebanje v glavo in debilno primerjavo s Star Wars in Lord of the Rings.
  In kot sem rekel, ni bilo malo ljudi, ki so rekli, da grejo gledat drugi del Desperada.

 10. filmoljub pravi:

  Ma ne serji klanf o Sin Cityju. Genialen film, vendar je bil Rourke skrit za toliko plastmi make-upa, maske, filtrov in specialnih efektov, da bi bil namesto njega lahko tam skoraj katerikoli mišičnjak, pa ne bi bilo prav veliko razlike, kar se tiče izraznosti in igralskega performansa.

  Kar pa zadeva to tvoje infantilno slepo malikovanje in odkrito cuzanje tiča Mickeyju Rourkeu, popolnoma mediokritetnemu glumaču, res ne vem, kaj naj si mislim. Škoda časa in energije, bi raje pisal o kakšnem res dobrem igralcu.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filmoljub, trenutno mi je Mickey zares kul, zato ne vidim razloga, da si nebi zaslužil tegale teksta.
  Če še vedno meniš, da ni doslej pokazal kaj posebno dobrega kot igralec, pa je povsem tvoj problem.

 12. Pris Pris pravi:

  Filmoljub, Marva ne bi mogel igrati “skoraj katerikoli mišičnjak”. Gre za kompleksen lik, čeprav skrit za filtri in masko. Celoten Sin City serial znam na pamet in ob ugibanjih, kdo in kako bo igral koga, sem se najbolj spraševal, kdo bi lahko Marva upodobil na primeren način, ki ne bi lika zbanaliziral zgolj na “mišice”, kot ga očitno vidiš ti.

  Glede “mediokritetnega glumača”: res ni prva liga, ampak zagotovo je imel svoje trenutke, tako v osemdesetih (Diner, Rumble Fish, Barfly, Angel Heart), kot zdaj (Sin City, The Wrestler), predvsem pri vlogah, ki so mu bile pisane na kožo. Ima osebnost posebne sorte, ki jo izžareva v svojih filmih. Nek povprečnež zagotovo ni.

 13. Tina M Tina M pravi:

  Si se pa potrudil… :)

 14. smoger pravi:

  Najbrž bi moral umret, da ga dobi…
  Poglej Ledgerja…kuhinja, kuhinja!

  LP

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, ker si zasluži.

  Smoger, očitno res.

 16. sdg pravi:

  Drugače pa Mickey za mene ni bogvej kaj igralec, razen v filmu barfly, kjer vsaj za mene igra kar samega sebe tako kot v vrestlerju, samo da tu čista patetika :)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Si ga videl v Angel Heart, Diner in Rumble Fish? Pa v Devet tednov in pol, Year of the Dragon in recimo v Johnny Handsome? The Wrestler patetika? Huh, ta pa je dobra.

 18. sdg pravi:

  Ja gledal sem ga v večini naštetih filmih. Nč posebnga tale Rourke.Johnny Handsome? jajca na kubik.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne strinjam se, meni je bil v teh filmih odličen. Okusi so različni. Me pa zanima, kaj bi iz teh vlog naredili drugi igralci.

 20. Escobar pravi:

  Dobr napisano stari … Mickey Rourke je res bad ass … raztura ga v vsakem filmu, njegov imidž je res nor, tak ko si reku …

  men najjači je bil u Sin City-u, Wrestlerja bom ju3 gledu, ampak vrjamem da je super, full dober mi je bil u filmu Spun (čeprav mi je bil glavni igralc živi gnoj, tet schwartzman)

  Killshot si še morn tud ugledat …. pa The Expendables zgleda zanimiv (sam kdo vse je pod cast napisan, še šwarzi celo, pa sly oba skupi v enem filmu … zgleda zlo neverjetn)

  Upam tud da bo Eric Roberts dobu second chance … sej tak je tud rourke reku na Spirit Awards, ampak to tak veš, glede na to da sn na tvojem linku gledu :)

 21. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, Spun je sicer bleda kopija Trainspottinga, a Mickey je kul kot tisti kavboj, ki mamila kuha kar doma in se zabava z veliko mlajšo Brittany Murphy.
  Killshot tudi jaz še nisem videl.
  The Expendables pa tudi meni izgleda hudo dobro. No ja, pri nekaterih piše rumured, se pravi, da še ni ziher, če bodo res igrali. Mickey je kot mi je znano že potrjen. Kot Jet Li. Arnie pa naj bi se pojavil za kako sekundico.
  Eric Roberts si pa res zasluži še eno šanso. Sta pa z Mickyjem skupaj posnela dva filma in drugi je bil seveda Spun.
  Spirit Awards, itak, itak, kul moment, pa pol ku se mu Eric zadere: “Daj sprejmi že nagrado.”

 22. Escobar pravi:

  sam res hahah kurba čist sn pozabu, eric roberts je bil un gej, za kirga je mickey kuho mamila :) … men je blo smešn tist stari, k tet šwartzman ono lubico nago prveže na pojstlo pa gre, pa čist pozabi na njo :)

  aja šwarzi je sam za sekundico … eh :) js res upam da se bo še vrnu v igralske vode …. sam da je sly fix noter … :) mi je tak večji jack skos bil kot pa šwarzi … drgač je pa igralska zasedba res tak svinjska, že tisti k so potrjeni, da se vid da je sly direktor :)
  (p.s. čist iz mickey rourke teme, zarnič sn bral pa ne vem kje, da je sly potrdil da bo rambo 5 in da že iščejo lokacije za snemanje … si ču kej o tem, je to for real, al sam trači?)

  kurba nisn pa vedu da je mickey bil boxar … sn mislu pa ka mu ni jasn … ko je fajn zgledu, zaka bi šou pod nož … je pa zarad boxa :)

  drgač pa kod marv v sin city je bil pa tak jack, da res upam, da ga vživijo za 3 del

 23. Escobar pravi:

  ej dans je pisal u žurnali se mi zdi, da šwarzi bo v filmi the expendables … igral bo guvernerja :) how ironic …

  sn gledu wrestlerja dans stari … sjeos … defenitivno en najboljših filmov zadne čase …. zaslužu bi si oscarja bolj kot sean penn ….

  pa tale Killshot … release date je bil november 08 … zaka se nikjer ta film ne najde ? … neki torrenti z 0 seederji so na free trackerjih … ampak nič konkretnega … tak ko bi mogl bit…

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, to je bla res odbita scena, ja. Uboga punca. Jaz ga premlatim, če sem na njenem mestu :)
  Tale Slyjev film tudi jaz hudo čakam. In tudi meni je Sly večji frajer od Arnija, pa četudi ima tudi Arni nekaj hudih filmov. Recimo True Lies, Conan, Commando.
  Koker jaz vem, Rambo 5 zagotovo bo. Razen, če se kaj zaplete.
  Bil je boksar in to sploh ne tako neuspešen. Če mene vprašaš, neumna poteza, a očitno je rabil malo odklopa, da je prišel k sebi.
  Izgled pa so mu pokvarle tudi nepotrebne operacije. Ne smemo pa pozabiti, da je vendarle dvajset let starejši kot prej, kar pa se tudi mora poznati, a ne.
  Brez njega ni Sin Cityja, zato se tega ni za bati.
  Se strinjam, The Wrestler je eden najboljših, če ne kar najboljši film leta 2008.
  Killshot se po moje še ne da dobiti, ker ni imel prave distribucije v ZDA. Igral je samo v parih kinih in potem skrivnostno izginil. Kaj vem, morda ga bodo zdaj spet dali v kina, ko je Rourke spet zvezda. Pa tudi ostala igralska ekipa obeta dober film.

 25. Escobar pravi:

  KIllshot je napovedan za april, tista premiera lani je bila samo za izrael, v usa naj bi bla 23 januarja … 21 april je pa dvd premiera …

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Escobar, ma zadnje cajte je vse več takih čudnih primerov za ene filme. Bom o tem spisal blog enkrat v prihodnosti.

 27. ŠalabajzerkaxD pravi:

  ON JE MEN PROV HUD
  NEKI posbnga…
  čeprov me mal spominja na pijanca (kar so pomoje povečini vsi igralci, sam don tega ne skriva)
  ne smehlja se skoz u kamero kot ostali

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šalabajzerka, pijanca? Hm, rekel bi raje, da se mu pozna kilometrina življenja, kjer ga je močno sral :)

 29. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Blog Archive » Recenzije: The Expendables pravi:

  [...] čisti testosteron, ki ga napihnejo še Dolph Lundgren, Eric Roberts, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke in Steve Austin. Jp, tole je stara dobra akcija, ki v času pocukranih in zelenih pobov, ki furajo [...]

 30. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Iron Man 2 pravi:

  [...] Tokrat ni kaj dosti drugače, le da ga poleg Downeyja rešuje še nič manj karizmatični Mickey Rourke, ki pa vendar nekoliko razočara v prizorih, ko mora kaj povedati. Ko se pojavi, ko razbija in ko [...]

 31. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: The Wrestler pravi:

  [...] Mickey Rourke, ki brez dvoma odigra svojo življenjsko vlogo in bi se lahko od filma za vedno poslovil povsem mirne vesti, je Randy »The Ram« Robinson. Ostareli rokoborec, ki je svoje najbolj uspešne dni pustil daleč za sabo. [...]

 32. Podelitev oskarjev 2010 « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] najbolj razočaran sem bil lani, ko je namesto Mickeyja Rourkea slavil Sean Penn za Milk, najbolj razpizden pa leta 1998, ko je Shakespeare in Love premagal Vojaka [...]

 33. Ajda pravi:

  Ne vem sicer iz katerega letata fotka, če je frišna, je spet tako ql kot na začetku svoje kariere. Ima karizmo, ni kaj, privlačen, sexi dec:). Zadnje čase mi je deloval nekako pomečkan, če je to primeren izraz seveda:) in kot si napisal, se mu pozna kilometrina v smislu “močno sral”:)). Upam, da se bo zdaj sestavil tako kot treba.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kariero si je zrihtal, o tem ni dvoma, obraza pa si žal ne bo mogel več, saj si ga je zjebal z boksanjem in plastičnimi operacijami. No ja, pa tudi leta so tu. Vsekakor pa zdaj zgleda bolje kot zadnja leta.

 35. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Arhiv Bloga » Recenzije: Passion Play, Last Night, Beastly pravi:

  [...] in praznega filma, kjer ni dobro ničesar, nisem videl že sto let. To je film, kjer tudi Mickey faking Rourke izgleda kot najslabši igralec vseh časov. Kot sterilna kreatura, ki hoče rešiti žensko s [...]

 36. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » LIFFe 2009: The Bad Lieutenant: Port of Call – New Orleans, Adventureland pravi:

  [...] Angel Heart, zavoljo atmosfere in zavoljo zdelanosti glavnega junaka, ki ga je kot veste igral Mickey Rourke. Še več, Cageov policaj bi se odlično znašel v filmu Angel Heart, Rourkeov detektiv pa še [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !