Starši so spet zamočili na celi črti

17.02.2009 ob 15:41

Zadnje dni prebiram šokantne novice o otrocih, ki so postali starši. O petnajstletni mamici, ki naj bi spala z večimi fanti in ki naj bi ji otroka naredil trinajstletnik. In o dvanajstletni Bosanki, ki naj bi zanosila z več kot deset let starejšim moškim.

Ko prebiram to sranje, ne morem verjeti svojim očem. Otroci, ki imajo otroke. In to v letih, ko bi se morali še igrati s punčkami in avtomobilčki.

Kam je šel naš preljubi svet, ali še bolje, kaj nas še čaka v prihodnosti? Morda dojenček, ki se bo že rodil z dojenčkom? Ali deklica, ki bo že v vrtcu seksala z vsemi vrstniki? Morda fantek, ki bo pri osmih letih napisal knjigo: “Mojih prvih sto?”

Res je, zamočili so starši. Kot vedno. Samo starši so krivi za tako stanje in za tako razpuščenost svojih otrok. Le kako mamica in očka dovolita, da se njuna rosno mlada hčerkica oblači kot kurba in ob sobotah zunaj divja do petih zjutraj? Le kako lahko očka in mamica dovolita, da se njun rosni mladi sinek popolnoma sam in v zaklenjeni sobi druži s prijateljico? Le kako lahko očka in mamica dovolita, da njuna zelo mlada hčerkica takoj po šoli ne pride domov? Le kako lahko očka in mamica dovolita, da njun zelo mladi sinek zunaj tudi med tednov ostaja do devetih zvečer in se po cele dneve druži s svojo klapo, ki je sploh ne poznata?

Točno tako, le kako lahko starši svoje otroke tako zelo spustijo iz nadzora in jim dovolijo čisto vse? Da ne bo pomote, ne govorim o zapiranju v stanovanje in o kakem terorju, govorim o normalnih zahtevah staršev, ko so otroci stari komaj 13 ali še manj let. Starši so odpovedali. Na celi črti. Tako zelo, da je začelo prihajati do takih anomalij. In tako zelo, da se je meja, kjer so začeli najstniki seksati, spustila do minimuma.

Okej, ne bom trdil, da so vsi otroci enaki. Eni so bolj pametni, drugi manj, toda starši morajo vedo računati na dejstvo, da bo prav njihov otrok med manj pametnimi in da bo padel pod slab vpliv kakšne starejše družbe. Toda starši nimajo več časa za svoje otroke. Čas namenjajo drugim rečem, otroci pa so po večini prepuščeni sami sebi.

In ko prebiram tele res ekstremne novice, sem resnično šokiran. Tu ne gre za nedolžen poljub. Tu gre za vsega petnajstletno deklico, ki je imela zelo redne spolne odnose in ki ji je otroka naredil trinajstletnik. Prav rad bi se kdaj pomenil z njunima staršema. Magari samo zato, da bo jima primazal zaušnico in ju vprašal, kje za kurac sta imela glavo in kaj za kurac sta razmišljala.

 

60 komentarjev na “Starši so spet zamočili na celi črti”

 1. Pris Pris pravi:

  “Kam je šel naš preljubi svet…”

  Iztok, to se je dogajalo od nekdaj, le da se je zaradi mnogo manjšega pretoka podatkov o tem manj pisalo. Ko sem bil v OŠ, je bila v sosednjem razredu ena, ki je zanosila, bila je stara 13 let. In ne, nisem hodil v neko vukojebino ali cigansko naselje, temveč se je to zgodilo sredi Ljubljane. Tudi z drugih osnovnih šol so prihajale podobne zgodbice.

  Razlika je le, da se včasih o tem ni toliko govorilo in poročalo, zdaj pa je vse usmerjeno v poceni senzacionalizem.

 2. Zdrava P pravi:

  Pris, Istog Kartner ima pač enak spekter razgledanosti in kapacitet zdravo razumskega razmisleka kot povprečen “raziskovalni” “novinar” slabe oddaje Pro Plusa. Recimo Svet ipd.

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, hm, morda imaš prav, toda vseeno se mi zdi, da je tega zdaj več kot nekoč in da se je meja močno spustila. Ko sem jaz pri dvajsetih hodil ven, sem bil med mlajšimi, danes bi bil z istimi leti med starejšimi.

  Zdrava, kje si razbrala, da je tale zapis o meni?

 4. Nurudin pravi:

  se strinjam s prisom, da se je seveda vedno dogajalo. in starši v tem primeru niso prav nič zamočili. otroci naj fukajo kolikor hočejo, s tem ni nič narobe. človek je v tej starosti bolj seksualno zrel od večine odraslih. jasno pa, da bi jih ti lažnomoralno nekam zaprl do osemnajstega leta.

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nurudin, prav zaradi takega razmišljanja smo tam, kjer smo. Otroci naj fukajo kolikor hočejo, ker se v tej starosti bolj seksualno zreli od večine odraslih? Stari moj, tebi se je odfukalo do konca. In ja, res me zanima, kaj bi rekel svoji hčerki, če bo pri trinajstih domov prišla noseča. Verjetno jo boš pohvalil in rekel, da ni nič narobe in da naj fuka še naprej, a ne?

 6. Nurudin pravi:

  saj nisem rekel, naj se ne znajo zaščitit. ne vem zakaj to dvoje povezuješ. seveda je ne bom pohvalil, če bo noseča. naj pa fuka, če je je volja. ker nisem ravno starec, se še spominjam kakšen mojo človeka razganja v tej starosti in kako fukncionira seksualni nagon. in lahko rečem, da se v teh letih večina fukajočih fuka dosti bolj iskreno in bolje kot potem, ko odrastejo in da za razliko od potem, to nima negativnih posledic.

 7. Maruha pravi:

  Iztok, ti živiš v preteklosti, Otroci naj fukajo, naj delajo kar hočejo, saj so svobodni ljudje.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maruha, če sem prav razumel, se nekdo, ki je šokiran nad dejstvom, da seksajo 13 letni otroci, v današnjih časih šteje za konservativca.
  In ja, prav zato, ker delajo kar hočejo, se zgodijo take stvari. Ej, upam da še nimaš otrok in da ko jih boš imela, ne boš več tako trapasto razmišljala.

  Nurudin, da nima negativnih posledic? Jao, stari moj, kake streljaš.

 9. Nurudin pravi:

  kakšne negativne posledice pa ima?

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Stari moj, ti to resno al me jebeš v glavo, ker imaš danes pač pet minutk cajta?
  Ne da se mi več.
  LP

 11. blažka pravi:

  Iztok, pa ja vidiš, da se tukaj povečini oglašajo tisti, ki še nimajo otrok…le tako si jaz lahko razlagam zapis nekoga, ki pravi, da naj njegova 13-letna hčerka fuka, če se ji fuka ali pa Maruhina izjava, ki je raje ne bi povzemala.
  Bolano, res bolano!

 12. Žogca pravi:

  Tole je pa že krepko čez mejo sramote. Da televizija objavlja cel spisek fantov (s fotografijami), ki so spali s tvojo takrat 14-letno hčerko in vsi trdijo, da so oni očetje otroka in ne en tam 13-letnik. To je pa res sramota, pa nisem čistunka, daleč od tega.

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Blažka, vem, saj zato pa sem prenehal z debato. Me pa vseeno skrbi za take izjave, ne glede na to, da prihajajo iz mladih glav. Saj veš, na mladih svet stoji.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, tudi to je sporno ja, da mediji tako zadevo sploh objavijo na tak način in to celo s slikami.

 15. Nurudin pravi:

  ja, izgleda ne znaš odgovoriti, ampak imaš neke nejasne predstave.

  bkažka, ja očitno lahko bolje vidiš kaj je za otroka dobro, če nisi starš kot pa če si. ampak jaz bi isto mislil, če bi bil. neke samoposebiumevne primitivne forice, da je kaj drugače, so pa res debične. drugače je, ker ti evolucija ni dala terzno razmišljat, samo zato. ne pomeni pa, da je boljše.

 16. mina pravi:

  Fuk trinajstletnika res nima posledic, razen če ne zaplodi, fuk odraslega pa ponavadi vodi v travme zdrahe odklope in kar je še ostalega, v kolikor se post fuk stvari ne odvijajo ravno na način, ki bi bil pofukani strani všeč.
  Sicer pa glede na fuk aktivnost odraslih se kar strinjam z nurudinom, tako seksualno zrelih kot so najstniki med odraslimi ne boš lahko najdel.
  Sicer mi pa ni jasno, kaj so starši zafukali. A ti misliš, da imaš vpliv na to, kdaj tvoj otrok začne fukat. Pa a misliš, da ti bodo sporočili, kdaj so zgubili junfer? Par mojih sošolk je začelo fukat pri 13, pa niso danes nič sjebane odrasle. A ti misliš, da boš s tako opevanim pogovarjanjem in nasveti odraslih otrokom preprečil, da bi otroci fukali? Dream on.

 17. Tina M Tina M pravi:

  Otroci naj fukajo?
  Hah… torej dekleta mojih let (25) naj bodo že kar babice :D Noro.

  Iztok pravi, da je bistvo v vzgoji in strinjam se z njim. Če ti vzgojiš otroka v določeno razmišljanje in se z njim o seksu (in vsem kar spada zraven) dovolj pogovarjaš, se definitivno ne bo vrgel v seks pri 13ih. Zakaj bi se? Saj se nikamor ne mudi… celo življenje časa za seks, otroke in vse.
  Kdo pa bo poskrbel za te otroke? 13 in 15-letnik? Ne! Starši so tako neumni, da to prijazno sprejmejo, namesto da bi že preventivno ukrepali preden do sranja pride.

  mina,
  tudi sama sem imela take sošolke, ja… tudi one danes niso ’sjebane odrasle’… le vsi smo si jih zapomnili kot radodajke, saj fantje niso bili dovolj zreli, da bi seksualne izkušnje držali zase, ampak so takoj vsem vse raztrobili. Če je to vredno tega…ne vem. Dve sta se ravno zaradi pridobljenega ‘renomeja’ izselili zelo hitro iz mesta, ker sta videle neprijeten grafit na steni z njunimi imeni. Lahko si predsavljaš, kaj je pisalo.

  No.. ne zagovarjam take vzgoje in seksa pri 13-ih.

 18. barbara pravi:

  Lahko je bit pameten, dokler sam nimaš otrok.

 19. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nurudin, daj resno no, se ti zdi kul, da začne otrok seksat pri dvanajstih?

  Mina, žalostno je, da govoriš samo o telesu in pozabljaš na psiho.
  In ja, starši imajo prekleto velik vpliv na to, kdaj bodo začeli njihovi otroci seksati.
  In če seksajo pri trinajstih, je to zame porazno slaba vzgoja, vredna vsake kritike.
  Seksualna zrelost pri trinajstih? Huh, ta pa je močna.

  Tina, jp, ti si že babica, ki mora seks zamenjati s kvačkanjem :)
  Točno tako, otrok naredi otroka za svoje starše in ne zase. To je trapasto do konca.
  Glede radodajk, ne gre samo za imidž, gre tudi za zjebano psiho, saj začnejo početi reči, ki za njihovo starost še niso primerne. Morda samo na zunaj zgledajo močno, znotraj pa so zjebane do konca.

  Barbara, tudi mlajši brat je dovolj dobra vaja za prihodnost.

 20. Tina M Tina M pravi:

  Res je. Ampak po moje dokler starši otroku dajejo znak, da se lahko blesavo obnaša in ne utrpi posledic, toliko časa se bo otrok blesavo obnašal. Ko se bo začel posledic svojega obnašanja bati, takrat pa bo dvakrat pomislil.

 21. Tina M Tina M pravi:

  To se je nanašalo na barbarin komentar :)

 22. tamara pravi:

  tudi moja kolegica je imela sošolko,katera je pri 13 zanosla. takrat se res ni o tem dosti govorilo,danes pa pač pride to v javnost. pa je to bilo sredi maribora.

  drugače pa so res starši rahlo odšli s poti. seveda bo zdaj 1001 izgovorov, ritem, pa delo,pa preživetje….:) starši morejo prevzeti odgovornost vzgoje in nič drugega.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, se strinjam, starše očitno res boli kurac kaj v prostem času počnejo njihovi otroci. Ko se zgodi prva pizdarija, pa ni sankcij.

  Tamara, kaj pa se danes dogaja s to punco? Ti je kaj znano?
  In res je, starši radi najdejo sto izgovorov za svoj neuspeh pri vzgoji.

 24. barbara pravi:

  “starše očitno res boli kurac kaj v prostem času počnejo njihovi otroci. Ko se zgodi prva pizdarija, pa ni sankcij.”
  Iztok, a ti to zdaj o vseh starših a je to samo spet en prosto po Gartnerju moment?
  Tina, saj vem, kaj želiš povedati, ampak prepričana sem, da ni vse tako črno-belo, ko gre za vzgojo. Jaz sem bila pri 13ih od 13.00 do 16.00 sama doma. Mama me je vmes nekajkrat poklicala, ni ji bilo vseeno. Veš kolikokrat bi lahko seksala v tem času, pa ne bi nikoli izvedela? Odločitev, da ne bom seksala, je verjetno posledica tega, da nisem bila takrat v nobenega tako zelo zaljubljena. Mogoče se tudi nisem še čutila pripravljeno, zagotovo pa se nisem odločila zato, ker bi se mame bala.
  Ti otroci se očitno čutijo dovolj odrasle. To ne pomeni, da jih starši nimajo radi. Sploh pa mislim, da je 13-letni starš manjša tragedija od trinajstletnega mučitelja mačk ali pa od 30-letnega starša alkoholika. Saj bo vse v redu z njimi, mislim, da ni potrebe zganjat panike v stilu ‘kam gre ta svet’.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, sodeč po tehle novicah in po rečeh, ki jih vidim med mladostniki čisto vsak dan, pač povem tisto, kar mislim in kar se mi zdi, da se dogaja. Itak, da nisem naredil ankete med 200 tisoč starši, da bi lahko z gotovostjo trdil vse tole. Pač moje mnenje. Vsak ga ima. Tudi ti. Pika.
  Nihče ni rekel, da gre za vse starše, saj prav tako ne gre za vse otroke, mar ne. Govorim o tistih, kjer se otrokom zgodi to, kar seje temle, o katerih zdaj na veliko pišejo mediji. Kaj ti spet ni jasno?
  Vse v redu z njim? Bo znal sam poskrbeti za otroka? Se bo lahko normalno šolal in naredil nekaj iz sebe, ali ga bo pri tem otrok v tako rani mladosti oviral? Bosta z atijem ostala skupaj, ali se bosta pozabila že naslednji večer, ko bo na vrsti drug ljubimec?
  Jasno, da so morilci mačk bolj resna stvar, toda Barbara, tole zame ni čisto nič normalnega, zato je stavek, kam gre ta svet, povsem upravičen ta tako stvar.
  No ja, razen, če je tebi čisto normalno in vsakdanje, da je 13 letnik očka otroka, ki ga je naredil 15 letni punci. In 12 letnica, ki se pač daje dol s 24 letnikom.
  Jebat ga, to je zame šokantno, če sem zaradi tega konservativen, pa pač sem.
  Daj no, 12 letna punčka se mora igrati s punčkami, ne pa seksati in se šminkati ter nositi minike.
  Kot sem rekel, kam gre ta svet?

 26. Nurudin pravi:

  tinamalina, pa kaj ti pišeš. tu jaz in mina zagovarjava tezo, da so otroci pri tej starosti dovolj ali bolj od odraslih seksualno zreli in da njihov fuk sam po sebi ni nič slabega. to, kakšen sloves potem morebiti dobijo zaradi nekih nejansih predsokov, kot jih vceplja gartnerjevska vzgoja, ki pa mi še vedno ni odgovoril na vprašanje, kaj je narobe, ampak samo sprašuje, če se mi zdi kul, ne pomeni, da je s seksom pri trinajstih kaj narobe. in nikjer nisem napisal, da bi bile 25 letnice babice, samo trdim, da otroci pri trinajstih bolje fukajo kot večina odraslih in da ni prav nič narobe, če fukajo. ali pa še nisi slišala za kondom, kontracepcijo, zunanji izliv ipd.?

 27. mina pravi:

  Sošolka je začela seksati pri trinajstih, pri dvajsetih je dobila fanta, s katerim sta se poročila, dobila dva otroka, ona je danes doktor znanosti in je sploh ena najbolj stabilnih ljudi, kar jih poznam. V kategorijo stabilnjih in oh in sploh fajn ljudi pa spada tudi njena mama in ta njena mama je bila toliko napredna, da se je z njo že zgodaj začela pogovarjati o seksu in predhodno potrebni zrelosti. In ji ga seveda odsvetovala. In ges wat, bejba je, namesto da ne bi seksala, začela seksati zelo zgodaj. Pa je njena mama naredila vse propisno. A je pomagalo? Prav nič. Pa da še to dodam, da je bila ta bejba ves čas odličnjakinja. Seveda pa je fino iz enega primera, ki se vlači po medijih, sklepati, kako je to oh in sploh grozno, če trinajstletniki seksajo in kakšni kreteni so njihovi starši in kako bi starši to lahko preprečili, v kolikor bi imeli interes. To samo dokazuje, kakšne ovce so ljudje, ki verjamejo vsemu temu sranju. Starši so lahko ne vem kako krasni, pa bodo otroci še vedno zelo zgodaj seksali, in v kolikor ne bodo zaplodili otroka, starši sploh vedeli ne bodo. Kako bi le. Torej, če tvoj otrok seksa in ti to veš, si slab starš, če pa ne veš in si prepričan, da ne seksa, si pa dober starš- Kakšna puhla merila. Iztok, naj ti bo pa jasno nekaj. V današnjih časih, sploh pa takrat, ko boš ti imel otroka, glede na to, kam se gibljejo trendi, je veliko večja verjetnost, da bod tudi tvoj otrok seksal pri treinajstih, kot pa da bo čakal do osemnajstega. Me prav zani,a. kakšno logiko boš zagovarjal takrat, oziroma, najbrž sploh ne boš vedel in bo tako itak vse ok. In kaj nekaj blebetaš o psihi. Najstnik nima prav nobenih posledic na psihi zaradi seksa, ki se zdi odraslim prezgoden, kajti njemu se očitno ne zdi tako. Seksualna zrelost pri rosnih letih, zakaj pa ne. Seksualna zrelost nima veze s čustveno zrelostjo, prav tako nima veze z dobrim seksom. Z biološkega vidika so na vrhuncu seksualne zrelosti prav najstniki, se še zelo dobro spomnim iz šole, predmet biologija. Tako da mi ni jasno tole zgražanje, kaj sem si drznila zapisati. Zapisala sem samo biološko dejstvo, ki pa je tako, like it or not.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nurudin, glede na to koliko otrok in splavov se zgodi iz takih mladostnih fukov, očitno tile mulci še niso slišali za kondom, tabletke in koitus interuptus, stari moj.
  Gartnerjevska vzgoja? Se pravi, če se kdo ne strinja s tem, da je 13 let prehitro za seks, je Gartner, al kako, se pravi hud konservativec?
  Fukajo bolje od odraslih? Jaoo, stari moj, zdaj pa si že smešen.
  Kaj pa nek 13 letni mulo ve o dobrem seksu? Kaj ti je, no, porka madona.
  Seksualno zreli? Kaj pa je zate pravzaprav seksualna zrelost? Sploh veš kaj govoriš?
  In res mu čudi, da pozabljaš na odgovornost, ko pride do takega nepremišljenega seksa. Pa kaj, če zanosi, a ne? Pa kaj, če se rodi otrok, a ne? Pa kaj, če do osemnajstega leta menja sto partnerjev, a ne? Pa kaj, če se okuži s kako boleznijo, a ne? Pa kaj, če si uniči mladost, a ne? Pa kaj, če seksa samo za zabavo in brez ljubezni, a ne? Pa kaj, če psihično še ni zrel in nima pojma, v kaj se je sploh spustil, a ne? Pa kaj, če mu vse to lahko pusti trajne posledice, a ne?
  Itak, samo da se fuka, ko zraste kurac, a ne, kolega?
  In ja, skrbi me, da si pri svojih letih že impotenten, da tako močno poudarjaš, da so otroci najbolj zreli in divji za fukanje.
  Mater no, kot da ne bi poznal niti pikice seksologije in psihologije ženske in moškega ter njunega psihoseksualnega razvoja.

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, in ker je ta tvoja kolegica zrasla v tako čudovito osebo, bodo zdaj vsi, ki tako zgodaj začnejo seksati, prav tako šli po njenih poteh, a ne. Otrok, ki se tako zelo hitro poda v svet odraslih ima brez dvoma več možnosti, da bo zabluzil kot tisti, ki s tem malo počaka. To je logično.
  In kot sem rekel že Nurudinu, očitno si po dvajsetem postala frigidna, če praviš, da so najbolj zreli in divji prav najstniki in da je seks samo takrat najboljši.
  Ej, res bom crknil od smeha.

 30. Tina M Tina M pravi:

  Nurudin, otroci očitno kot vidiš še niso slišali za to. Od koga pa bojo slišali, če ne od staršev…torej smo spet pri pogovoru in vzgoji.

 31. Tina M Tina M pravi:

  Seksualno so zreli… telesno, ja. Ne pa psihološko. Ne zavedajo se posledic seksa.

 32. Tina M Tina M pravi:

  Ne boš mi rekel, da so pripravljeni razumno se spustiti v seks. Nikakor ne kupim.

 33. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  meni gre že samo ob sliki ki je zraven objave na bruhanje… mina, nurudin, vidva sta dva podhranjena pritengnjena nevemkaj… začnita razmišljat z glavo pa mogoče še bo kaj…
  ko seks postane kar tam nekaj bo svet postal čisto čustveno otopel… seveda si potem lahko uspešen, ampak kakšna je cena za to?

 34. mina pravi:

  “In kot sem rekel že Nurudinu, očitno si po dvajsetem postala frigidna, če praviš, da so najbolj zreli in divji prav najstniki in da je seks samo takrat najboljši.
  Ej, res bom crknil od smeha.”
  A mi lahko pokažeš, kje sem to napisala?????????
  Najstniki moškega spola so na vrhuncu seksualne zrelosti, to je biološko dejstvo, če tega ne veš, vzami v roke knjige in beri. In to je tudi edina stvar, ki jo trdim. Za vse ostalo pa sem dala samo kontra primer, da ni nujno nekaj samo slabo kot ni nujno samo dobro. Da pri takih stvareh niso pametne pavšalne ocene, ker se primer do primera razlikuje. Aja, pa še nekaj trdim, pa če vam je všeč ali ne. Najstniki danes seksajo bistveno prej kot smo mi. Tudi to je dejstvo, s katerim se lahko ne strinjamo, pa vendar je dejstvo, da seksajo veliko prej. In tudi tvoji in moji otroci bodo verjetno šli po istih stopinjah, pa bova midva pri tem prav nemočna.

 35. mina pravi:

  Aja, še to, o kakšnih posledicah seksa pa govorite. Mislim, če se zaščitijo in ne zanosijo. A potem so še posledice? Katere pa? Mogoče bi se morali starši z otroci raje pogovarjati o zaščiti pa jim mogoče kupit kakšne kondome, kot pa jim preprečevati seks.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, točno tako, morali bi se pogovarjati tudi o zaščiti. Ker se očitno ne, pride do tega, kar zdaj prebiramo. Kaj spet ni jasno?
  In jasno, da vsi seksajo prej kot smo mi, saj smo mi imeli večji nadzor in bolj kul starše kot jim imajo sedaj oni.
  Posledice? Zelo hude so lahko. Predvsem psihične seveda. Me res zanima kaj bo čez nekaj let rekla 12 letna punčka, ki je zanosila s 24 letnim moškim. Prepričan sem, da z njo ne bo vse okej in da jo bo to zaznamovalo za vse življenje. Isto kot to 15 letnico, ki jo zdaj vlačijo po vsem medijih. Daj no, le kdo jo bo pri zdravi pameti imeli za ženo čez leta.
  In ja, zgodnji seks velikokrat pomeni tudi zgodnje pitje alkohola in jemanja mamil ter žura in slabih vplivov, kar je za tako nežno bitje lahko usodno. Daj no, malo širše poglej in nehaj srati o seksualni zrelosti pa bedariji, da so otroci pri trinajstih najboljši fukači.

 37. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veter, lepo da si se oglasi, sem že milil, da sem edini konservativec.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  EJ, PA SAJ NE MOREM VERJETI KAJ SE MI TLELE GREMO. ENI DEJANSKO ZAGOVARJAJO TELE OTROKE, KI SO SEKSALI PRI TAKO MLADIH LETIH IN JIH CELO PODPIRAJO TER V NJIH VIDIJO ZRELE FUKAČE. ME RES ZANIMA, ČE BODO TAKO GLASNI TUDI TAKRAT, KO SE BO TO ZGODILO NJIHOVIM OTROKOM.

  JAOO, NI KEJ, SVETU SE JE ZASUKALO.

 39. barbara pravi:

  “saj smo mi imeli večji nadzor in bolj kul starše kot jim imajo sedaj oni.”
  A to spet prosto po gartnerju? Kakšne starše bojo pa imeli vrstniki tvojega otroka?

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Barbara, ne, to je prosto po rečeh, ki se dogajajo okoli nas. In kot sem že dejal, ko sem nekoč pri dvajsetih šel v diskoteko, sem bil med mlajšimi, če bi šel z istimi leti, bi bil med starejšimi. Razlika pri vzgoji je očitna.
  Kakšne starše bodo imeli? Eni dobre, drugi slabe. Moja naloga pa bo, da bom poskrbel, da se bo moj otrok družil samo s tistimi, ki bodo imeli dobre.

 41. malasladkaprincesa pravi:

  njah..
  men je toLe sexanje pr 12ih res maL boLano.fak no,takrat se cLovk seLe zacne razvijat,ne pa d bo otroka meL..
  spLoh k sm gLedLa posnetek,k so tamaLga prasaL,kako bo financno poskrbu za otroka in je odgovoru ‘kaj pomeni financno?’
  gLede na to,d je mat od te decve cist naudusena nad tem d je babica,d zvijo u bajti,k jo pLacuje sociaLna,d nimajo dnara majo pa 5 otrok,..no ja.ocitno tut s starsi neki zLo ni uredu.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesa, odličen komentar. Upam, da ga bosta prebrala tudi Nurudin in Mina.

 43. Žogca pravi:

  “Žogca, tudi to je sporno ja, da mediji tako zadevo sploh objavijo na tak način in to celo s slikami.”

  Res je, ampak spet – ni videti, da bi bilo koga od udeleženih sram. Vidiš, da se sami prijavljajo. Te fukači te deklice. Ne bi se jim bilo treba javiti, pa so vseeno se.

 44. Žogca pravi:

  “Mislim, če se zaščitijo in ne zanosijo. A potem so še posledice? Katere pa?”

  Punca je pri štirinajstih, če sem jaz dobro razumela, v enem samem mesecu porivala z osmimi fanti. Nihče mi ne more reči, da je to zdravo za psiho otroka. Štirinajstlenica je zame še vedno otrok.

 45. Žogca pravi:

  “Glede na to koliko otrok in splavov se zgodi iz takih mladostnih fukov, očitno tile mulci še niso slišali za kondom, tabletke in koitus interuptus, stari moj.”

  Vseeno ne pozabimo, da največ splavov naredijo poročene ženske nad 35 let.

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, itak da so se, saj se s tem hvalijo in se jim zdi taka slava dobra. To je značilno za mlade ljudi.
  Drži, to nikakor ne more biti dobro za otrokovo psiho.
  Okej, toda vseeno so bolj odgovorne in znajo same poskrbeti zase.

 47. jessy pravi:

  Men ta mal zgleda za 8 let ne pa za 13.
  Kar pa se tiče tega da otroci sexajo,ti jim tega dejansko nemoreš preprečiti,pa tudi otrok ti nebo šel govort kdaj bo pa s kom bo.Edino kar lahk starš naredi je pogovor,pa že neka vzgoja prej,potem pa lakh edino upaš da se bo znal prav odločiti,pa da se bo zavedal posledic svojih dejanj.

 48. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jessy, drži, toda če ga prehitro puščaš samega in mu dovoliš izzivalno oblačenje, ne bo dobro in to lahko preprečiš, mar ne. In to lahko tudi prepreči takšnele anomalije.

 49. barbara pravi:

  “Kakšne starše bodo imeli? Eni dobre, drugi slabe. Moja naloga pa bo, da bom poskrbel, da se bo moj otrok družil samo s tistimi, ki bodo imeli dobre.”

  Ha ha ha ha :D

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tebi smešno, meni povsem logično.

 51. Marko M pravi:

  no ja….jaz vem, da lahko svojo mularijo nadziram pred “neumnostmi” ravno tako in toliko, kot so moji starši mene….torej malo nič….in četudi te starši nafilajo z vsemi mogočimi kaj je prav in kaj ne, to še ne pomeni, da sam tega ne bi naredil ob priložnosti….sploh pa, kot je zapisala Žogca, največ splavov naredijo ženske, ki bi se morale več kot odgovorno obnašati do sexa….in če se njim jebe, zakaj potem pričakovati, da bi se njih otrokom kaj manj….

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marko, za žensko, ki se ji jebe pri tridesetih, je jasno, da tudi njen otrok ne bo drugačen. Dajva raje pogledat ženske, ki se jim ne jebe in ki so odgovorne. Takšne bodo tudi veliko boljše mamice, njihove hčerke pa ne bodo niti pomislile na tako idiotijo kot je nosečnost pri petnajstih ali še manj.

 53. Marko M pravi:

  eh Iztok, ženska, ki se ji ne jebe, ko se ji jebe….no, to je že tema za najmanj en blog….

 54. tamara pravi:

  kaj se dogaja s punco?? prvo hčerko ji je vzgojila mama,ker je ona hodla na sredno šolo,potem pa še na faks. zdaj pa je zadni letnik faksa in še enkrat noseča. :) z istim fantom…drugače pa ne poznam okoliščin.

 55. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tamara, itak, mama, kdo pa drug. To zame ni pošteno do staršev. To je zame neodgovorno. Me pa zanima kak odnos bosta imeli oz. imata s to hčerko, ki ji je bila babica bolj mama od prave mame. Tega pa se nihče ni dotaknil. In sicer, da ni fer tudi do otroka, da ga na svet spravi otrok, ki ne zna poskrbeti zanj tako kot bi bilo treba. Je pa vseeno pohvalno, da je ostala z istim fantom.

 56. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  a če se ti zdi pri 13, 14 prekmalu za seks in nosečnost si po novem konzervativec? wtf?

 57. blažka pravi:

  Sem spravila svoji hčerkici v postelji in še enkrat prebrala tele komentarje tukaj…pa me pošteno na bruhanje nad večino zapisov in ne morem niti dojeti dobro, da je tole res, kar berem
  da sploh obstajajo ljudje, in to mladi ljudje, ki tako mislijo….wtf, da 13-letnice in 13-letniki bolje fukajo od večine odraslih
  jaz pa mislila, da so pedofili le neurejeni sprijeni osebki srednjih let, ki…………ah
  Res Gartner, kam drvi ta svet?

 58. Vanja pravi:

  pri 13h je res malce huda, saj so še otroci in velikokrat ne dovolj odgovorni za varen seks. po drugi strani pa se mi zdaj tudi 17. let zdi precej zgodaj, ko sem bila pa stara 17 let se mi je pa zdelo, da tisti, ki še niso seksali pri 17.h so stare device.

 59. c(huda)kinja c(huda)kinja pravi:

  Se strinjam.
  Ampak …
  Neki mam pa še vseen za povedat.
  Res se mi ne zdi prou,da kondome prodajajo v trgovinah. In da so tok dragi. Namreč …
  Kontracepcijske tabletke žensko varujejo samo pred zanositvijo. Pa se jih dobi na recept. Kondomi razen tega varujejo tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi. Pa se jih ne dob na recept.
  Ne vidim logike.

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veter, očitno :)

  Blažka, očitno v tri krasne.

  Vanja, vendarle je razlika med 13 in 17.

  Chudakinja
  , se strinjam, kondomi bi morali biti zastonj. Še posebej v času, ko je nezaščiten seks zelo nevarna zadeva.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !