Happy Birthday: Ice T

16.02.2009 ob 23:08

Pred leti sem ga končno uspel videti v živo. In to na koncertu v Ljubljani, kamor je prišel s svojim bendom Body Count. Čeprav mi je bil veliko ljubši kot raper, sem padel na kolena in ga občudoval ter se počutil kot kralj sveta. Točno tako, pred mano se je v živo znašel Ice mutherfuckin T, moj najljubši in najboljši raper vseh časov, ki sem ga imel rad tudi v filmih. Četudi ni znal prav dobro igrati, je bil kul kot hudič. Če sem pošten, moram zapisati, da je Ice T najbolj kul možakar na svetu. Eden redkih raperjev, ki se ni prodal in ki mi je dal toliko enkratnih komadov, da še danes ne morem povsem verjeti, kaj me je zadelo.

Začetnik tako imenovanega gangsta rapa, edini pravi original gangster, ki v osnovno šolo pošlje tudi Ice Cubea. Doma imam tri njegove originalne albume. Original Gangster, 7th Deadly Sin in Return of the Real ter seveda prvi Body Count album, ki mi je bil čez čas močno všeč. Nikoli si ne bom odpustil, da sem sosedu prodal vinilno ploščo Original Gangsterja. In da nisem v originalni obliki mogel dobiti še Home Invasion. Ko je imel frko s Cop Killerjem, sem bil po eni strani zelo vesel, saj je pokazal, da ga boli kurac in da si dovoli jebati mater čisto vsem. Po drugi strani pa to vendarle ni bila dobra poteza, saj je izgubil založbo in se vrnil v underground, kjer so ga nekateri celo pozabili in kjer njegovi novejši albumi niso prišli dovolj do izraza.

Okej, Ice T je resda pozer in nastopač, toda to dvoje počne na tako zelo kul način, da mu verjamemo. In da verjamemo celo vse to, kar rapa v svojih komadih. Navsezadnje je bil v mladosti res v arestu, dodobra pa je spoznal tudi življenje v getu. Ali kot je rekel sam: “Jasno, da imam hišo iz marmorja, saj menda nisem zastonj delal vse te glasbe in filmov.”

Da ne pozabim, kolega Ice danes praznuje 51 let, ko je leta 2006 izdal plato Gangsta Rap, pa je znova dokazal, da mu ni para in da je res najboljši raper vseh časov.

null

 

9 komentarjev na “Happy Birthday: Ice T”

 1. RHYME-G pravi:

  vse naj naj:)
  men je on tud med top 5 najbolsih mcjev pa top 5 najbol kul ljudi na svetu…od znanih seveda…

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kateri so ostali med raperji in znanimi na splošno?

 3. RHYME-G pravi:

  tezk recem….ice cube,2pac,mc ren,eazy-e,treach,wc….
  me znanimi pa itk MJ…pa kak robert deniro…al pa kir…heh

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mc Ren ti je top 5? Uf, tega pa nisem vedu.
  Pa De Niro? Pohvalno.

 5. RHYME-G pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=1tpAXztc9ps

  check tole :) …to kar on gvori..govorim js tud..sam pac za slo sceno :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Fakkk, to pa je bil nastop. Povedu je točn tko kot je res. In pol ga nek Soulja Boy upa napadat. To se ne bi smel zgodit niti na filmu. Ice T je legenda, največji frajer vseh časov in raper, ki se ni nikoli prodal. Res nikoli.

  In le poglej odziv pri tejle objavi, čista nula, sam jaz pa ti, itak, saj ga nihče očitn ne spoštuje dovolj, da bi kako rekel o njemu.

  Sramota, zato pa smo tam ko smo.

 7. RHYME-G pravi:

  to blo letos julija…starejši je bol je nor/kul hehe:)

  ma ja eh..folk pr nas tak pojma nima zaka se gre:)

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Res je, tak nor je bil nazadnje v najboljših letih :)

  Kul totalno. Pa prvič ga vidim s kratkimi lasmi.

  Evo mal spomina:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/06/23/za-mojo-duso/

 9. RHYME-G pravi:

  lani se je ostrigu…prvič v življenju hehe

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !