Who is this fucking swimmer ?

2.02.2009 ob 22:27

Natanko to se je na letošnjem Sundance festivalu vprašal legendarni Robert Redford, ko je videl dokumentarec z naslovom Big River Man. Ekranizacijo Martin Strelovega plavanja po Amazonki. Prav imate, Martin Strel je končno postal svetovna zvezda, ki se ji klanja tudi kultni režiser Werner Herzog. To, kar je v Sloveniji smešno, je čez lužo zakon. Ker se Strel tega zelo močno zaveda, se poserje na Slovenijo in raje fura Ameriko. Slovencem se njegovi dosežki pač ne zdijo več zanimivi. Za Slovence se pač ponavlja in plava po cele dneve. Za Američane je to pravi šov. Strel je za njih junak. Skorajda nacionalni heroj in huda faca. In samo Slovenci smo tako zabiti, da ga spustimo iz rok in dovolimo, da nam ga ukradejo Američani. Lepo vas prosim, Martin Strel je Slovenec, film o njem pa je režiral Američan. Zdaj pa samo še čakam, da njegovega filma ne bodo hoteli vrteti v naših kinih. Ali kot mu je danes v Studiu City dejal kolega Marcel: “Ti si slovenski Leonardo DiCaprio. Oba imata vodo.”

null

 

27 komentarjev na “Who is this fucking swimmer ?”

 1. RHYME-G pravi:

  kok se mu lub plavat pr teh letih hehe

 2. klemenix klemenix pravi:

  Res žalostno ja, da ga Slovenci ne znamo ceniti. Rajši na ves glas vzklikamo, da pri svojih rekordih slepari, da ga vlečejo po vodi itd. Sama fovšarija nas je. In kot je rekel RHYME-G…res svaka mu čast, da to počne pri svojih letih :)

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rhyme, v tem noro uživa in brez tega ne more živeti. Me pa zanima kako dolgo bo njegovo zelo zdržalo take napore.

  Klemen, ej, to pa res, samo s tem smo se bavili zadnje cajte v povezavi z njim. Ma itak, Slovenci pač. Narod, ki nima pojma, kdo mu dela največjo promocijo.

 4. prjatu pravi:

  Da o neokusnem trepljanju in verbalnem,ciničnem zajebavanju Štefančiča včeraj v Studio City sploh ne govorim.Jest mu roke polomim,da me tko stran-gledajoče potreplja po rami,tko češ “Ja,ja stari…”Gnoj zavistni.Sej taki se tudi v oči ne upajo pogledat.

 5. Beno pravi:

  Prekleti hlod gnojni dolenjski, zakopati bi ga bilo treba, debeluha mongoloidnega. In to naj bi bil “ambasador Slovenije”, slovenski narodni heroj? Pizda no, ob takih trogloditih me je resnično sram, da sem Slovenec.

 6. krenik pravi:

  Jah in kaj naj, če mi ni zanimiv?:)

  Imam veliko pametnejšega dela, kot spremljanje človeka, ki sam plava po rekah (kako dolgočasno se to sliši). In zakaj smo Slovenci zabiti, če se nam zdi enostavno dolgočasen? To je le še en dokaz, da so šale o Američanih vsaj delno resnične. In kaj smo izgubili z njim? Le kaj?

  Bojim se, da se on ne poserje na Slovenijo, ampak Slovenija nanj.

 7. nikokaoja pravi:

  Bravo, prjatu, točno to si mi iz jezika snel. Tale Štefančič, res, kokr ga spoštujem, samo včeraj je bilo pa mal tu mač. Tudi jaz bi mu roke polomil, če bi me tako trepljal. Pa saj tudi, ko je roko dajal Jankoviču in onemu drugemu, je kar nekam v tla gledal, pizda hinavska, kot, da ne upa pogledat v oči.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Prjatu, jaz pa nisem dobil takega občutka in se mi je zdelo to trepljanje odraz spoštovanja, rekoč: “Stari, faca si.” Le zakaj bi ga zajebaval, saj mu je res uspela super zadeva.

  Beno, kaj pa ti je naredil?

  Krenik, prav to je naš problem, da se nam zdi dolgočasenin nezanimiv. Za razliko od Američanov, ki se zavedajo njegovih dosežkov in so iz njega naredili pravo zvezdo. Stari moj, če nekdo stisne roko samemu Robertu Redfordu, je zame totalna legenda. Še posebej, če prihaja iz Slovenije, ki je prav po njegovi zaslugi še bolj znana.

  Niko, daj no, ne pretiravaj. Le kaj bi imel od tega, da bi hinavil. Saj ne gre za politika.

 9. nikokaoja pravi:

  Ne štekaš Gartner, oziroma nisi dobro prebral moj post. Pisal sem, da ko je ponudil roko Jankoviču in onemu drugemu, je gledal v tla. A tebe niso učili, da pogledaš človeka v oči, ko se pozdraviš. To nima veze z politiko. In tisto trepljanje sem jaz videl čisto drugače kot pa odraz spoštovanja. Bolj kot: “pizda Strel, si ti en bebo”.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, no, zdaj razumem. Morda pa mu je bilo pač nerodno. Nevrotik pač, itak, saj je Marcel. Glede strela, le zakaj bi ga imel za bebca, če se je pravkar vrnil iz Sundancea, za kar bi Marcel ubijal.

 11. Veliki DrMr pravi:

  “Za Američane je to pravi šov. Strel je za njih junak. Skorajda nacionalni heroj in huda faca.”

  Haha. Dober si. Ali pa naiven še bolj kot Strel. Promocija Slovenije? Larifari. Ravno tako kot nihče, razen nas, ne ve kdo je Primož Kozmus, tako se Američanom jebe za debelega čudaka, ki je pač našel svojo tržno nišo. Da ne bo pomote, jaz mu iz vsega srca privoščim kopico mastnih čekov in hektolitre cvička. Človek se je znašel in zaslužil. Jebiga, tudi dobra ideja je nekaj vredna. Ampak Promocija Slovenije in narodni heroj v Ameriki? Haha.

 12. detelj pravi:

  Absolutno mislim ,da je to promocija SLO,namreč vsak ,ki intervju dela z njim ga vpraša od kod je…namreč,večina povprečnih ljudi je željna takšnjih “ekstremov” v smislu dajte nam “kruha in iger”…pa če je to nam všeč ali pa ne!!!
  Vprašanje se samo posebi postavlja zakaj radi gledamo ekstremne športe…

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veliki, dejstvo, da so o njem posneli dokumentarec, ga vabili na razne šove in celo na Sundance, dokazuje, da se jim ne jebe in da jim zanima. Moja izjava je seveda pretiravanje, a paše zraven, saj je naslov filma Big River Man. In povsod pove, da je Slovenec, kar pa je vsekakor dobra promocija. Veliko bolj kot Kozmus, ki pač meče kroglo in ga res poznajo le Slovenci. No ja, Američani bi tudi iz njega naredili zvezdo in junaka. Slovenci tega pač ne znamo. Za nas je nekdo, ki preplava celo Amazaonko dolgočasnež. Jebat ga, taki smo.

  Detelj, točno tako.

 14. angelmanuel pravi:

  Človek je faca in glede na svoja leta dokaj slaven. Vabijo ga na marsikatere prireditve. Celo na tiste kjer izbirajo miss tega in onega. In Martin je skuliran bolj kot marsikatera kvazi zveda pri nas. Nena se nekaj preserava, je preprost in takšen kot je v resnici.

  Jaz ga spoštujem. Je velik promotor Slovenije. Sigurno dela Sloveniji večjo promocijo, ko plava po tistem zajebanem misisipiju kot pa Rebeka Dremelj na evrosongu, ki jo je že tak vsak pozabil.

 15. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  za moje pojme je car… sploh po tem kar sem včeraj videl pri Štefančiču… me je pa tudi rahlo zmotil njegov odnos in sploh tisto potrepljanje…
  drugače je pa edina Strelova napaka da je res rahlo nadut, sicer ima za to dobre razloge, ampak še kar…
  kakorkoli svaka mu čast! Big river man :D

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angel, dela tudi večjo promocijo od mnogih drugih.

  Veter, hm, morda pa je to edini način, da se obrani pred bedaki.

 17. klemenix klemenix pravi:

  Res ne razumem tistih, ki ga ne podpirate. Pojma nimate, koliko volje mora imeti človek, da počne, kar počne. Samo zavistni ste mu, to bo to.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, meni je tudi neverjetno, da se najde folk, ki ga celo dol tolče in v njem vidi bedaka. Se pravi, ne folk, ki je indiferenten, ampak celo folk, ki ga tlači dol. To je tako idiotsko in tipično slovensko.

 19. Yusef pravi:

  No, pa poglejmo, kako ga vidi sam Sundance:

  http://www.youtube.com/watch?v=U-njcEDGOR0

  Kdo bi si mislil, napovednik se prične z njegovo debilno izjavo, “da je film zelo evnuhast”. Pa ja ne, da ga tudi Američani imajo za bebca? Ah, kje pa, to bi pomenilo, da bi se iztok gartner v nečem motil.
  V tem istem filmčku režiser pove, da se za Strela sploh ni zanimal noben talk show. Toliko o skorajšnjem “nacionalnem heroju”. Na imdb-ju pa ima film skromnih 22 glasov.

  Po vsem povedanem lahko gartnerja brez slabe vesti spet okličemo za tepčka, ki ne ve, o čem govori.
  (upam, da to ni bilo preveč “tipično slovensko” od mene)

  LP

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Yusef, očitno si zelo slabo gledal tale posnetek. Tisti “evnuh” je zelo simpatičen in zabaven, zato so ga pustili noter. Potem povedo, da je film doživel standing ovation na festivalu Sundance. Nato razloži, da ker ga kljub temu, da je taka faca, niso povabili v noben talk show, je režiser o njem posnel ta film, saj je Martin zanj inspiracija. In na začetku je seveda omenjena Slovenija.
  Samo bodoči slovenski režiser lahko v tem prispevku vidi negativne stvari.
  Stari moj, prav bojim se tvojega filmskega prvenca.
  Po moje bo hudo sranje.
  22 glasov? Itak, da, saj še nikjer ne igra. Kaj ti ni jasno?
  In le počakaj, da ta film dobi kakšnega finega distributerja. Boš videl kdo bo na koncu izpadel največji bebec, dragi kolega, bodoči režiser.
  Imaš se za pametnega, zelo pametnega, v resnici pa si zelo butast in prepotenten. Itak, saj si bodoči slovenski režiser.
  In prav rad bi izvedel tvoje pravo ime in priimek, da bom pozoren na tvoje filmske izdelke.
  Mater si bedak, kot da ne bi vedel, da gre za zrežiral trailer in ne za intervju v živo.

 21. Tiger pravi:

  Tale Yusef je pa res en zabit mudel. Očitn nima pojma o angleščini. Kot si reku, Izy, boh na pomagi, ko bo začeu snemat svoje filme.

 22. Nick pravi:

  Nekaj mi ni jasno – le iz česa je razvidno, da namerava Yusef postati režiser?

  Aja – glede Martin Strela se mi pa fučka.

 23. nimiy nimiy pravi:

  marting strel je po moje prej marketinška poteza kot nek velik športni ali kakršenkoli že dosežek. in to v ameriki seveda pali, ker tam ni važno kakšne so stvari v resnici, ampak kako zgledajo.

  edino kar mu lahko res priznamo je to, da je očitno edini, ki je dovolj nor, da počne to, kar počne. to pa tudi nekaj šteje.

 24. Yusef pravi:

  Vidim, da je spet Gartner priskočil samemu sebi na pomoč (Tiger). Ali misliš, da boš zato izpadel bolj kredibilen?

  Eh, ne bom ti več pisal, ni pošteno. Si preveč neumen, zamerljiv in ignorantski (morda tudi shizofrenik). Čisto ničesar ne razumeš.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nick, s tem se je hvalil pri debati o letošnjih nominirancih za oskarja.

  Yusef, prav nič te ne bom pogrešal.
  LP

 26. Si. R. pravi:

  Iztok, ob priliki priporočam mal nočnega branja Slovenskega pravopisa. Za začetek poglavje o sklanjanju osebnih imen moškega spola. :-) Dej no mal spimpaj že enkrat to svojo slovenštino :)

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sir, jaz pa tebi malo več ukvarjanja z Blogrolo :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !