Langa vam jebe sunce

2.02.2009 ob 19:23

Kot veste, je pesem Lange in Mance Špik od strokovne komisije na letošnji Emi dobila nič točk, od gledalcev pa potem celih dvanajst. To je bilo tudi meni zelo čudno in takoj sem pomislil, da gre za nacionalistične in rasistične pizdarije, kjer Romi pač ne morejo zmagati. Isto je bilo lani, isto je bilo letos. S tem, da mi je bila letošnja pesem neprimerno boljša od lanske, kar pomeni, da bi si zmago glede na konkurenco morda celo zaslužila. Okusi so različni, to je več kot jasno, toda vseeno je nič točk zelo čudna zadeva. Še posebej glede na točke, ki so jih dali ostalim. Tu nekaj smrdi in to mi ni všeč.

Na enem izmed zapisov na Siolu je nekdo celo pozival ostale komentatorje, naj se odjavijo od RTV naročnine in prilepil obrazec za odjavo. Rekoč, da gre za rasistično televizijo, ki je Langi naredila krivico. Morda smo čudni, ker gre pač za Rome in takoj dobimo v glavo neke teorije zarote, toda vseeno je treba priznati, da je bila pesem dobra in da si brez dvoma ni zaslužila nič točk. In prav zato se je zdaj zgodila taka pizdarija. Da so nič točk dobili tudi Čuki, je jasno, saj so imeli slabo pesem. Langa je imela dobro, zato so sumi na nacionalistične izpade povsem razumljivi.

In zdaj se je pojavil še posnetek, kjer Langa jebe mater vsem. Zelo jezno, divje in primitivno. Pač pod vtisom krivice, ki se je zgodila. Ne zamerim jim, tudi sam bi verjetno ravnal enako, če bi dobil občutek, da se mi je zgodila krivica. Mater so brez dvoma jebali tudi drugi, a Lango so pač slučajno ujeli na kamero, saj so mater jebali zelo javno.

Veste kaj, včasih pa si Slovenci res zaslužimo, da nas kdo stera v tri pizde materne. Tokrat si je to zaslužila strokovna komisija Eme. Pa kaj, life goes on.

LINK do posnetka, ki bo brez dvoma močno razburil našo javnost

Pa še en LINK, če prvi ne dela

null

 

136 komentarjev na “Langa vam jebe sunce”

 1. čebelca čebelca pravi:

  hm zaslužili so si zmago z neprimerno boljšo pesmijo od lani? se ti zdi primerna za evrosong? ah dejte, pač je ciganska muska, ki je nekaterim všeč, nekaterim ne. in sploh nimam nič proti ciganom, srbom, hrvatom ali pa nemcem. vendar če smo slovenci, zbiramo vsaj toliko slovensko pesem, kolikor jo lahko izberemo. tudi jaz če bi bila članica strokovne žirije langi ne bi dala niti ene točke. ker pač pesem ni primerna.
  in ne, ne jebejo sunce slovencem ampak rtvejeu. razlika

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čebelca, prepričan sem, da bi tale pesem na Evrosongu močno vžgala. Sicer pa, v zmagovalni ekipi je Hrvatica, pesem pa je v angleščini. Halo, kjer je tu kaj slovenskega?
  In ja, mar nisem zapisal, da si jebanje tokrat pač zasluži strokovna komisija RTV?

 3. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  novica o Emi:
  http://cms.portal.local/Trendi/Glasba/Eurosong_2009/Novice/Kdo_bo_zastopal_Slovenijo_na_Eurosongu.aspx

 4. roxana pravi:

  Pa se ti ne zdi, glede na video, da bi v vsakem primeru zmagali hrvati?!?! Očitno je to naša realnost, da nismo sposobni poslat na tako tekmovanje normalne pesmi. :(

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Roxana, ma saj ni važno kaka je narodnost, dejstvo je, da je bila pesem dobra in da ničla od žirije res malo smrdi.

 6. klemenix klemenix pravi:

  Jest Lango povsem razumem. Ta preskok med 12 točkami ljudstva in 0 točkami strokovne komisije je pač zelo zelo sumljiv. Mi je pa žal, da se tukaj sedaj meša sovraštvo proti Romom, Hrvatom, goveji muski…! Dokler se bomo Slovenci tako obremenjevali s tem, kdo je avtor in izvajalec komada, bomo na evrovizijo pač pošiljali sranje. Je pa res, da strokovna komisija pač mora biti, a prav bi bilo, da bi bila zares poštena. Če strokovne komisije ni, se na telefon med glasovanjem obesijo naivne najstnice in na Evrosong pošljejo Rebeko Dremelj ali kaj podobnega.

  Drgač pa Iztok, brez zamere, ampak ne vem, zakaj prav vsi, ki komentirajo Emo izpostavljajo Čuke z nekakšnim negativnim prizvokom :) Meni se njihov komad ni zdel slab oz. je proti nekaterim komadom, ki smo jih slišali pravi presežek. Je pa res, da ni nič posebnega. Sem pa prepričan, da se bo nanj plesalo na raznih veselicah in s tem ni nič narove. Potrebuješ je sam dejal, da so bili Čuki na Emo povabljeni in zadevo izkoristili za samopromocijo. Kljub temu pa po moje niso naredili komada, ki bi bil do slovencev žalitev, če bi bil izglasovan za predstavnika v Moskvi. Kakorkoli, hočem reči, da so bili na emi tudi veliko slabši komadi, ki jih bomo že jutri vsi pozabili.

 7. Ciganski sosed pravi:

  daj daj, taki so pač cigani! ko “zmagujejo” so sladki, če pa jim kaj ni všeč pa takoj igrajo na noto ogroženosti in krivice. pa ne zdaj zopet o tem. pokazali so da so v resnici debili, bili in ostali. pa verjemite mi ker jih poznam preveč dobro.

 8. Ciganski sosed pravi:

  pa še o tem glasovanju ljudstva…. daj vprašajte na mobitel koliko sim kartic sta fanta pokupila in kako so na pušči (ciganski zaselek blizu m.sobote) glasovali….ciganov kot dreka, pa vsak odda 5 glasov kar je realnost x 2000, pa jih imajo kot da jih ima rada vsa slovenija. potem pa jožek govori o hrvatih, slovensko pa sploh ne ve. bejž bejž

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, kot sem dejal, meni je bil zelo kul od Čukov prvi komad z novim pevcem in zadnji brez novega pevca. Bil sem prepričan, da so prerasli to poceni sranje in da gredo v nove vode. Pa se se zmotil. A kot sem že dejal, očitno zelo dobro vedo kaj delajo, saj so fasali 10 točk.

  Sosed, mar nismo takšni tudi Slovenci? Glede glasovanja, le vprašaj, kolko kartic so pokupili ostali nastopajoči. Tako se dela, saj brez tega ne moreš danes ničesar. Vse je PR in propaganda. Pa kaj.

 10. cigomigo pravi:

  Hvala bogu za strokovno zirijo…

 11. čebelca čebelca pravi:

  izotk s tem kažeš sovražnost do hrvatov, do srbov pa ne?
  lej če je ena petina quartissima hrvaškega? milim ej če je pa pesem itak u angleščini pol pa tko ni važn, da je hrvatica.

 12. Primoz pravi:

  Če tale Ema smrdi, oz. smrdi strok. komisija … potem je tvoja oddaja, ki jo vodiš, še bolj smrdeča (o.op. po gnilih jajcih).

 13. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Čebelca, nič ne kažem, samo odgovoril sem ti na vprašanje, kjer si prav ti izpostavila slovenskost.

  Primož, ne vodim je že dva meseca, za časom si. In ker moraš nekaj bleknit, pride prav tudi to, a ne.

  Cigo, zato, ker je dala Romom nič točk?

 14. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  dobili so nič točk ker je pesem pač slaba. in pika. lani so imeli res dobro pesem, letos pa so imeli res slabo, da prizvoka Mance Špik sploh ne omenjam… sranje od sranja… naj se kregajo kar hočejo… lani se jim je storila krivica-bohpomagej, letos pa ne in nevem zakaj bi se jim morali letos odkupovati za lanske krivice… letos je letos, lani je pa lani…

 15. zoran pravi:

  kakorkoli je svinjarija od žirije, da ni mogla dati langi niti enega glasu, to je dejstvo!

 16. Maj pravi:

  ;) Ravno mene si povzel;)

  Ampak sploh nisem napisal, da so rasistični ampak, da so LOPOVI!

  Našega jezika sicer dobro ne znajo ne eni, ne drugi, ampak cigani imajo vsaj naše državljanstvo.
  Naslednjič naj RTV vsaj povabi na EMO in potem “strokovno” izbere Madono in naj jo pošljejo zastopat Slovenijo.

  Evo tukaj spodaj imate pa še originalen komentar od zjutraj, z odjavo naročnine pa čisto resno mislim-svoj program po svojem okusu naj kar sami financirajo-ne pa, da ga moramo gledalci, čeprav naših mnenj v ničemer ne upoštevajo.

  “RTV cigani so ociganili cigane!

  Sramota, da si banda lopovska RTVjevska upa takole norca delat in veliki zmagovalki gledalcev, dati NIČ točk.

  Pozivam vse, da tej lopovski RTV, nehamo plačevati naročnino!

  Tukaj je obrazec za odjavo: http://www.rtvslo.si/files/RTV_prispevek/05/v2/odjava_fo.pdf

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veter, okusi so različni. Ampak pesem ni bila tako slaba, da bi si zaslužila nič točk. To je glavni problem.

  Zoran, res je, nič točk je zelo sumljivo, če bi dali vsaj eno, bi bilo povsem drugače. Še posebej, ker so jih potem od ljudi dobili dvanajst. Razlika je bila preveč očitna.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maj, super, da si se javil, saj nisem našel več tvojega komentarja.

 19. klemenix klemenix pravi:

  Kakorkoli, teh 0 točk strokovne žirije res smrdi po neki kuhinji. Povsem razumem Lango, je pa res, da bi se lahko fanta zgražala na malce bolj kulturn način :)

 20. Greg pravi:

  Meni je totalna beda kar je nastalo

 21. Maj pravi:

  Kje ga nisi našel?

  Na Siolu je na tem linku http://www.siol.net/Trendi/Glasba/Eurosong_2009/Novice/Kdo_bo_zastopal_Slovenijo_na_Eurosongu.aspx
  še vedno na 179 mestu.
  Ravno tako so ga pustili tudi na Delu in Dnevniku ter Financah.

  Moram pa sedaj preveriti še, če so ga RTVjevski lopovi že zbrisali.

 22. Greg pravi:

  Ko teče tema o romih in hrvatih. Ko je hotela nastopat Ylenia ki je zamejka jo niso skor pustili, ker ni imela slovenskega pasporta. Kako je mogoče da na EMI, ki naj bi morala bit za slovenske izvajalce, zmaga nekdo ki ni iz Slovenije in nima državljanstva slovenskega? In ne govori slovensko ? Kako taka oseba potemtakem zastopa slovenijo? No pametjakoviči. Konec koncu…Lublančani katastrofa. Glavno da se pri njih govori po balkansko in da se tepejo, pa so vsi veseli. Zato pa je tako, da povsod zmagajo južnjaki. ŽALOSTNO. RTV GO HOME.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, kot sem dejal, romski temperament :)

  Maj, preveri, pa javi :)

  Greg, čudna je ta naša deželica, nimaš kej.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Peting, link ne dela.

 25. Marcos pravi:

  Najbolje, da naslednjič enostavno najamejo Alicio Keys ali pa Mariah Carey in je problem rešen :)

 26. Greg pravi:

  Iztok,lahko komentiramo in se jazimo, a kot ugotavljam RTV bolj malo posluša glas ljudstva. Zato so tudi rezultati taki. Nimam 0 proti Hrvatici. Ni pa prav da so v zasedbi tujci. Pa se nam bodo smejali hrvatje, očitno ne moremo brez njih, oz.nekateri ne morejo. Meni se čist jebe za vse kar je od vzhodne meje:)Lep večer

 27. Maj pravi:

  Banda lopovska RTVjevska mi je na spodnjem naslovu seveda zbrisala komentar.
  Dokler jim bomo bedaki še plačevali naročnino, toliko časa nas bodo seveda še zajebavali, zato je edina rešitev, da jim množično nehamo plačevat naročnino-potem naj se pa iz gledalcev delajo norca kolikor jih je volja.
  Lp

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=19&c_id=39038#comments

 28. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  ups, se opravičujem, ponavljam:
  http://www.siol.net/Trendi/Glasba/Eurosong_2009/Novice/Kdo_bo_zastopal_Slovenijo_na_Eurosongu.aspx

 29. iztok pravi:

  jaz jim tudi nisem dal točke!

 30. Simona Simona pravi:

  v žiriji naj bi bil prvotno Magnifico, a so ga kasneje zamenjali. In ne ni naključje, sploh glede na to, da se Magnifico in Langa baje dobro poznajo! Itak nam pa ni nikoli prav, tako da lahko šimfamo do onemoglosti, pa ne bo nič boljše.

 31. Anonimnež pravi:

  če niste opazili, je njihov komad zelo zelo podoben komadu od Tanje Ribič: Zbudi se, ki smo jo imeli na evroviziji 1997. leta.

  http://www.youtube.com/watch?v=euOYTae-r8I

 32. pohorc pravi:

  Kar letos pošiljamo na eurosong je prava sramota!Ne pravim,
  kdo bi moral zmagat,povem pa,da bi lahko izbrali slovenskega
  pevca in lepo slovensko pesem,če te nimamo,ne delajmo cirkusa in ne sodelujmo na eurosongu.O strokovni komisiji pa
  nebi rad izgubljal besed,le to bi dodal,če je komad dobil
  direktno uvrstitev na emo od strokovne komisije,ki je komade
  izbirala,kako to,da od strokovne komisije na emi,ni dobila
  niti ene točke.Sramota za komisijo!Lonček kuhaj!

 33. teoo pravi:

  lol:”jebem vam mater, da vam jebem:D”

  Lep dokaz, da EMA pooseblja KRETENIZEM.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marcos, morda pa res :)
  Ali pa kar Madonno in Britney :)

  Maj, ma ta odjava naročnine je zelo sporna stvar, saj se lahko hitro znajdeš na sodišču. Oni so to že spretno izvedli, da je skorajda nemogoče. Me pa zanima zakaj jo sploh plačujem, če imam recimo Siol Tv. Jo potemtakem plačujem samo zato, ker imam doma televizor?

  Peting, sem mislu, da je kaj posebnega. Huh, pa ne da si osnovna Siolova stran dviguje rejting z blogom Iztoka Gartnerja :)

  Iztok, na tvojem mestu se ne bi hvalil s tem.

 35. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, to pa drži, enim je prav nekaj, drugem pa nekaj drugega. No ja, tako vsaj vemo, da smo živi :)

  Pohorc, dober argument.

  Teoo, ali pa kretensko komisijo.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anonimnež, še toliko večja svinjarija, da niso dobili niti ene točke. Sicer pa, so se ti zdele ostale pesmi originali?

 37. eritrocitus pravi:

  Čudi me naslednje: vsi so vedeli, kakšna so pravila in da lahko zgoraj omenjena komisija prisodi tudi nič točk. Za vse torej enako. Vkolikor se ne bi strinjali bi, ali vložili kakšno pravno sredstvo, ali pa ne nastopili na prireditvi. Preprosto. Vsekakor mi je osebno boljša zmagovalna pesem. Ciganska muzika pač ne more več vžgati glede na to, da so ostali balkanski narodi z njo uspeli že leta nazaj in kopiranje ni več v modi. Vidi pa se, kako Langa naravnost moleduje, da bi šli enkrat na Eurosong. Otročje in nezrelo: rajši naj delajo za svojo dušo in se dokazujejo s svojim delom, ne pa s svojimi sočnimi kletvinami, ki sodijo v rubriko Primitivizem kulture.

 38. LOSKO pravi:

  LANGA…so mar Slovenci?? Kolikor vidim in slišim iz posnetka, NISO !

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Erotricitus, vse bi bilo okej, če nebi od publike dobili 12 točk. Razlika je bila prevelika, da se ne bi pojavila ugibanja in seveda jeza enega izmed članov.
  In le počakaj, da vidiš kako tudi zmagovalci ne bodo vžgali. Če bodo, pa bom res prijetno presenečen.

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Losko, tudi zmagovalci niso Slovenci. Pa kaj :)

 41. LOSKO pravi:

  Sicer pa je zmagovalna pesem instrumentalno vrhunski izdelek in vam povem, da na mojem mobilniku zveni odlično.

 42. Maj pravi:

  Saj ravno to je višek, da MORAMO plačevati RTV naročnino, če imamo doma samo televizor pa četudi na njem nikoli ne gledamo RTVSLO.

  Program naj lepo zakodirajo in naj vsak, ki ga hoče gledati lepo plača naročnino.

  Ravno RTV bi se morala znajti na sodišču, ker nam prisilno zaračunava storitev, ki je nočemo.

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Losko, jaz pa imam na mobilniku raje od Ice Tja Colors in New Jack Hustler. Zveni še bolje.

  Maj, ne govorim o tem, marveč o tem, če moraš plačevati kljub temu, da imaš privatnega operaterja, ki mu prav tako plačuješ. Dokaza, da res ne gledaš, itak nimaš, ampak dokaz, da imaš privatnega operaterja in da ti RTV SLO deluje tudi brez te naročnine, pa imaš. In očitno res plačuješ samo dejstvo, da si kupil televizor. Čudno.

 44. LOSKO pravi:

  Mogoče je pevka Slovenka, saj na Reki živi kar številčna slovenska manjšina. Njeno ime in priimek zvenita kar domače.

 45. Eva pravi:

  Jooo, EMA. Zaka tut za EMO ne zmanjka keša, tak kot za misice al kok je že blo. Vsak let večji cirkus. Ne gledam več spljoh! Za kozlat!

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Losko, ma saj sploh ni važno s kje je. To ni tema zapisa.
  LP

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eva, vse za dober šov :)

 48. eritrocitus pravi:

  Iztok, saj ne da bi dal zmagovalni pesmi kaj veliko možnosti: saj vsi vemo, kaj je postal v zadnjih letih Eurosong. Ampak potem bi radikalno spremenili sistem glasovanja. Kajti glas ljudstva bo vedno izbral pesmi in izvajalce, ki sodijo bolj v kakšno vaško gostilno, kaj bolj kakovostnega pa bi vedno izpadlo. Naj bo omogočeno še kakšnim drugim perspektivnim izvajalcem, da stopijo na evropski oder in pokažejo, kaj znajo. Rebeka in sorodni ponaredki v kategorijo dobrih izvajalcev ne sodijo, pač pa na razstavo kakšnih prežvečenih (super) modelov. Krivica pa se godi vsem nam, ki potem dnevno posiljeni moramo poslušati (in gledati) te avšarije in se čudimo, kaj vraga vse oder prenese. Predlagal bi, da omogočimo glasovanje našim pernatim prijateljem. Kakorkoli si že to razlagaš…

 49. popotnik pravi:

  moje mnenje je pa tako, da bi v bodoce glasovala samo strokovna komisija.Glasovi ljudstva nas vodijo v prepad.Prevec je takih med glasovalci, ki bolj cenijo afnanje na odru, kod pa kvalitetno galazbo.Kar se je zgodilo,je absolutno korektno!

 50. DIX pravi:

  MAJA –Ti pa je res lušten blo ko si c…..lopuvu vlekla hlače dol…. Pridite telebajski v M.Soboto pa bostevideli kak se živi in kak se dela v Avstriji in Nemčiji ne pa da vse cigane mečete v isti koš sram vas bilo(Langa je res da pesem nibila za vsakega ok men se dudi dopade ta pesem z katero bomo pač obiskali rusko prestolnico ampak kaj češ SMRDIM MI SAMO NEKAJ ŽIRIJA FACK IN ŠE ENKRA FACK -POTREBNO JIH JE OBESIT NA K(U)LIN MIŠO MOLK PA J.K..

 51. Miran pravi:

  Zmagala je prava pesem
  Hvala bogu za strokovno komisijo.
  Čuki so dobili 10 pik od ljudstva – Haloooo, prosim ČUKI
  Po moji oceni je bila tokrat izbira prava

  Lp
  Miran

 52. popotnik pravi:

  No DIX pol si pa res edini, ki se mu Tisto Langino cviljenje dopade!

 53. James pravi:

  in edino prou je povedou..

 54. Suzy pravi:

  tudi jaz sem enakega mnenja kot 49. komentator po imenu popotnik. Glasovanje ljudstva nas res vodi v propad, saj smo lansko leto prepustili izbor volji ljudsva, in, katastrofa,… Dober, da je strokovna komisija letos preprečila še večjo katastrofo. Zmagovalna pesem je najboljši izbor, nekaj novega za uho, sinteza klasike z modernim svetom, res lepo. Čestitam!

 55. superhik pravi:

  A ste kle sami prfuknjenci al kuga?

 56. Miran pravi:

  To si ti s svojimi izpadi – zato ti pa ležejo Langa, da ti lahko jebejo….

 57. MM pravi:

  Heh… ampak je zanimivo da sta bila v strokovni komisiji RTV dva tujca od treh članov… ena je bila iz Srbije (pa je vseeno podprla hrvate) en je bil pa Italjan.

 58. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eritrocitus,se strinjam, toda ne pozabi, da gre ze Evrosong, kjer kvalitetne pesmi nimajo kaj iskati. Važen je šov in pozerstvo kot ga je prikazal Dima Bilan. Kvalitete na Evrosongu ni že vrsto let.

  Popotnik, zakaj potem predlagaš le glasovanje komisije, če je po tvoje kljub dodatnem glasovanju ljudi zmagala prava pesem?
  Da je Dix edini? Kaj pa več kot 20 tisoč Slovencev, ki so ji prisodili 12 točk?

  Miran, za Čuke je tudi meni sramota, ampak menim, da ne gre za to pesem, ampak pač za dejstvo, da so Čuki pač zelo popularni.

  Suzy, nekaj novega? Daj no, to delajo že deset let. Ne lomi ga.

 59. ajda pravi:

  Če me spomin ne vara, je Eva Černe dobila od strokovne komisije 1 točko, Langi pa očitno niso namenili niti ene točke, ker so vedeli, da bo pri publiki pesem vžgala in tu bi se lahko reklo, da so malo kuhali. Me pa seveda nič ne moti, oz. mi je všeč zmagovalna pesem, če odmislimo, da niso Slovenci, tu ne mislim seveda pevke, ampak instrumentalni del, ki je dovršeno uigran.

 60. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Miran, predvidevam, da bi ti še naprej lizal rit nekomu, ki bi te zajebal.

  MM, po moje res ni nihče gledal na narodnosti. Če pa se gremo teorije zarote, pa lahko rečemo, da gredo RTVju bolj na kurac Romi kot pa Hrvati :)

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, dobra replika glede taktiziranje žirije.

 62. Miran pravi:

  Hmmm potem bi lahko trdili isto za Lango – Čuke
  Tudi Čuki so dobili veliko glasov od ljudstva – od komisije pa nič zasluženo.

 63. francoz pravi:

  Langa gre lahko zastopat Madžare al pa Romune… skladba je bila katastrofalna … Zmagali so pa moji favoriti… Po nekaj letih je zmagala normalna skladba :D Vsaj žirija je ukrepala in preprečila polom.. Očitno so nekateri še zelo za svetom al pa še v prejšnjem sistemu ko so plesal na cigumigu…

 64. Miran pravi:

  Ne, ampak jebal …. ti tudi nebi-

 65. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Miran, res je, toda Langa in Manca so imeli veliko boljšo pesem.

  Francoz
  , zakaj se mi zdi, da pozabljaš, da je tudi zmagovalna pesem že zdavnaj zlajnana fora?

 66. doknir pravi:

  @31: Ta pa izhaja iz sevdalinke “Jutros mi je ruza procvjetala” ?!

  http://www.youtube.com/watch?v=EtWcI9rGcPM

  PMSK si L&MŠ za razliko od prejsnjic letos ne bi zasluzili zmage …

 67. SIKA pravi:

  Lanska pesem skupine Langa je bila boljša, to je dejstvo. Dejstvo je tudi, da nas bo Hrvaška zastopala le v 1/5 – če se ne motim je le simpatična deklica iz Opatije. Meni osebno je Love song bil takoj za Omarjem najboljši.
  dragi Slovencelji:)
  Lani je imela Alenka Gotar vse back vokalistke iz sosednje države, pa se ni nihče bunil!?

  Presežimo svojo zaplankanost in si priznajmo, da smo še vedno tam kjer smo bili pred desetletji. Ker pošiljamo v Moskvo Hrvatico smo smotani in neuravnovešeni, če bi poslali cigane bi se pa pogreznili od sramu!!!
  Kdo lahko pošlje na Eurosong nekaj našega, slovenskega?
  AVSENIKI ali pa ŠTIRJE KOVAČI?

  p.s. V življenju se vedno najde skupina ljudi, ki pizdijo, šinfajo ali pa se ne znajo sprijazniti z dejstvi. Langa pač ne gre v Moskvo.

 68. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sika, saj ni panike, da ne gre, panika je, daji strokovna žirija ni dala nobene točke, gledalci pa 12 točk.Samo to dejstvo pizdi letos ljudi.

 69. SIKA pravi:

  In lani?
  Kaj ni bilo lani le glasovanje gledalcev?
  Sicer še vdno menim, da bi bilo najbolje na Eurosong poslati enga s frajtonarco ali citre, pa tri ate ki špilajo na svinjski meh, žlice in strgalo:)

  Iztok, faca si:)

 70. pikapoka pravi:

  O okusih se ne razpravlja… zato so mi prav smešni vsi ti komentarji. Vedno se bo našel nekdo, ki mu je Langa zakon, nekomu so Čuki zakon, nekomu quartissimo itd. 100 ljudi, 100 čudi… Pač verjetno so vsi izvajalci na EMI že v naprej vedeli pravila igre. In itak je že od nekdaj znano, da je EMA ena sama kuhinja. In pač zdaj penit se, ker te je zajebala strokovna komisija, je nesmiselno. Pač to je kuhinja, ki zelo smrdi. Jaz imam rada tako etno glasbo kot simforock ali simfopop, tako, da mi je čisto vseeno, ali je zmagala Langa ali pa Quartissimo. Zdaj je samo vprašanje, kako se bodo zmagovalci odrezali. Jaz jim želim srečno!

 71. princ pravi:

  Meni se pa prav nič ne zdi čudno, če kdaj da publika max.št. točk, žirija pa nič. Širši publiki je lahko všeč klump, ki gre v uho, žirija pa lahko gleda bolj na kvaliteto izdelka. Ne vem pa, če je bilo tudi v tem primeru tako, ker nisem gledal zadeve.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sika, Rebeka ni bila ne vem kaj, a to ne pomeni, da je bila slaba. Pač čisto običajen pop komad, kjer so zajebali predvsem s koreografijo in tistimi neumnimi verigami.

  Pika, ne gre za okus, gre za zares čudno potezo žirije, za katero mi je bilo takoj jasno, da bo razburila javnost. Da o tem, da so zmagovalci Hrvati niti ne govorim :)

  Princ, če bi žirija gledala na kvaliteto, potem tudi ostali ne bi smeli dobiti točk. Tu je finta.

 73. DinX pravi:

  Kaj pa Nexys? Tudi oni si zaslužijo pohvale…

 74. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DinX, niso bli slabi, pa tista finta s krili je bla zlo okej. A to žal ni za Emo, so si pa brez dvoma naredili okej promocijo. Po drugi strani pa gre le za pesem, ki jo na isti način ponavadi pojejo Alya in Tabu.

 75. Maj pravi:

  Vsekakor si taka RTV, (ki se ji jebe za mnenje gledalcev, ki so zmetali 70 jurčkov za glasovanje), ne zasluži nobene naročnine!

  Vstopa v tvoje stanovanje pa nima niti policaj kaj šele nek RTV inkasant, da bi lahko preverjal a ti imaš televizor ali ne.
  Dokaz pridobljen na nezakonit način-torej brez privoljenja, na način, da vstopijo k tebi v hišo in pregledajo, če imaš TV pa itak ni veljaven.

  Torej TV lahko mirno vsi odjavimo potem naj se pa jebejo in zaradi mene, gre potem lahko na Evrosong nastopat kar miša sama.

 76. nevenka nevenka pravi:

  Načeloma bolj zaupam strokovnim žirijam kot pa slovenskim poslušalcem, ki absolutno nimajo evrovizijskega okusa. Pravzaprav ga Slovenci sploh nimamo. To se vidi že iz muzike, ki tekmuje na EMI.
  Verjetno o slovenskem okusu največ pove razcvet turbo muzike, torej muzike za veselice, ne ravno za kakšne višje glasbene užitke. Tako, da se mi zdi, da sploh nimamo kaj stokat in jokat.
  Od Lange sem pričakovala veliko bolj izvirno muziko. Ravno Langa me je najbolj razočarala.
  Bili so enostavno prekomercialni.
  Izbruh je bil pa čisti primitivizem.

 77. simči pravi:

  Vi vsi skupaj bi tudi jebali mater vsem po spisku, če bi vas nategnili že drugo leto zapored. Še posebej Miši. Ti Čebelca pa mi povek, kdaj pa smo kaj dosegli na evrosongu z “necigani”? Dajmo jim šanso. Sicer pa je Evrosong ena sama farsa. Če mene vprašate, bi naredil isto kot nekatere države in se enostavno nebi udeležil. Itak je to samo zapravljanje denarje. Raje bi ga namenili komu drugemu, ki ga potrebuje.
  P.S.: najbolj žalostno pa je, da nas bo zastopala hrvatica!!!! Marš u kurac purgeri!

 78. neli pravi:

  Ok, je pač hrvatica. Če bo tam govorila angleško, ok. Mene bol moti to, da se bi dalo najdit še boljšo pevko z bolj prodornim glasom. Tole bi Nuša tak fajn zapela..

 79. neli pravi:

  aja pa btw Langa so se pa res spustili nizko. take stvari se dogajajo.. meni osebno komad tudi ni bil všeč, lanski je bil boljši.

 80. Žogca pravi:

  Kako se pa lahko odjaviš od nacionalne televizije? Ne moreš se, ker to naročnina, ampak prispevek ali kako že. Vsak, ki ima elektriko, mora plačevati, pa četudi nikoli ne gleda tega programa.

 81. Žogca pravi:

  Še moje mnenje o tej zdrahi, čeprav sem ga pri Iztoku enkrat že napisala. Skrajno nenavadno mi je, da sta izvajalca, ki sta od naroda dobila 12 in 10 točk (Langa z Manco in Čuki) od strokovne žirije dobila 0 točk. Da je takšna diskrepanca naključje, tega ne verjamem.

 82. Žogca pravi:

  “Bili so enostavno prekomercialni.”

  Nevenka, na Evroviziji lauga komercialna muz’ka. Evrovizija ni tekmovanje kvalitetne glasbe, ampak glasbe, ki gre hitro v uho.

 83. Žogca pravi:

  Lauga, ne lauga.

 84. Žogca pravi:

  Vstopa v tvoje stanovanje pa nima niti policaj kaj šele nek RTV inkasant, da bi lahko preverjal a ti imaš televizor ali ne.
  “Dokaz pridobljen na nezakonit način-torej brez privoljenja, na način, da vstopijo k tebi v hišo in pregledajo, če imaš TV pa itak ni veljaven. Torej TV lahko mirno vsi odjavimo potem naj se pa jebejo in zaradi mene, gre potem lahko na Evrosong nastopat kar miša sama.”

  Mar ni bilo to včasih? In ker smo seveda to množično izigravali, so uvedli, da če imaš prikjuček za elektriko, velja, da imaš televizor in moraš plačati. Popravite me, če se motim.

 85. mina pravi:

  Prvo:
  Kakšna dvoličnost prevzema Slovence, res, majke mi. Grozno, ker lange niso dobili nič točk, ampak seveda nič grozno, ker Čuki niso dobili nič točk. Vendar jim je Slovenec dal 10 točk. Aja, saj res, oni so imeli zanič komad. Res mi je strašansko žal, da ne grejo Lange, ker me prav zanima kako bi reagirali, ko bi se na Euroviziji potopili, Slovenia 0 points. Se še spomnite tovariši, Karmen Stavec, je izsilila Eurovizijo, potem pa taka sramota, da je prenehala s kariero.
  Drugič:
  Kakšna dvoličnost prevzema Slovence, res, majke mi. Dokončno sem spoznala, da je Slovenec definitivno nacionalist par ekselons. Ni potrebno daleč v zgodovino, gremo samo do leta 2008, Maja Slatinšek se je na irskem predizboru za Eurovizijo potegovala za nastop v Beogradu. Seveda je cela Slovenija navijala za njo in si želela, da Maja na Irskem zmaga. Naslednje dni po izboru je nacionalist Slovenec po forumih in drugje veselo razlagal, kako je Maja dobro opravila nastop in kako jo na Irskem cenijo. In kako je bila 5. Kar je seveda oboje debela laž. Maja ni bila peta, ampak je bila verjetno zadnja, šesta, ampak se to ne ve, ker Irci niso objavili rezultatov, ampak samo zmagovalca. V studiu so imeli mednarodno strokovno žirijo, ki pa je Majo zelo konkretno spluvala, mi je bilo kar nerodno, eden od žirantov ji je celo rekel, da naj se vendar neha dreti v take višave, ker sicer ne bo več dolgo pela. Še najbolj prizanesliva je bila ena žirantka, ki je rekla samo “oprosti, meni to res ni potegnilo, nimam kaj drugega reči”. Je pa tole lani predvsem zanimivo iz drugega razloga, Slovenci naj namreč kar hodijo okoli po Evropi po predizborih, seveda, mi si to ja zaslužimo, ampak ko pa tujci pridejo k nam, to pa ja na, to pa ne, na Emi pa imajo pravico do nastopa samo državljani Slovenije, marsikdo gre celo tako daleč, da se sprašuje, kdo drug pa zavraga še vabi tujce?!? Moj odgovor: marsikdo, če iz glave izpostavim samo dva primera iz glave, Celine Dion, uvozila jo je Švica, Švica je tistega leta zmagala, Nana Mouskouri, Grkinja, uvozila jo je Francija, Francija je tisto leto zmagala. Teh primerov je še zelo veliko. Naj sklenem, Slovenci lahko hodijo na predizbore drugam, tujci lahko hodijo na predizbore k drugim tujcem, da pa bi prišel tujec k nam, to pa zavraga ne, mi smo ja najboljši, ostale smeti naj pa lepo ostanejo doma. Pa tujih podjetnikov tudi nerebimo, nacionalni interes pa to.

 86. jebigazaj pravi:

  Mislim da Miša Molk vedno naredi škandal pri izboru pesmi in na evroviziji,ima neka svoja pravila.Eno pa še je to da to glasovanje ni bilo poceni,potem takšem če glasovanje niso upoštevali naj klicateljem vrnejo denar za sms-e.
  Moram priznati da na rtv-slo že dolgo ni nič pametnega razen obveznega plačevanja naročnine-ki imajo isto taktiko kot sazas.Pri naročnini pa je tako plačaš-mislim ti kar sami pošljejo ček rtv naročnino,potem še tu enkrat zaračunajo kabelski ponudnik,nato še pride na vrsto sazas ki hoče neke avtorske pravice katere si tako al tako že 2x plačal on so 3rubežniki.Vse tv pa tako al tako živijo od sponzorjev in reklam,kar na tv slo-1-2 nenormalno preveč + tega nas posiljujejo z reklami potem še oglobijo za naročnino.V tvslo je potrebno al ves kader zamenjat al enostavno bojkotirat ter ukinit,ker je dovolj kvalitetnih programov brez naročnine ker se zavedajo zadeve.Če dodam koliko evrov je že to stalo in koliko še bo,potem pa nas bodo Hrvati zastopali na evroviziji še čudež da v hrvaščini ne poje.Poleg tega da imamo zelo kvalitetne glazbenike z zelo izvirnim pesmimi brez kakih plagiatov.Po evroviziji bodo ugotovili da so spet brcnili v meglo in so spet na repu al niti v finalu,in da je plagiat.

 87. joop pravi:

  Kot da bi bila tale EMA tooolk pomembna. Tud drugje so se ze “krivice” zgodile, pa kaj! Poraz je treba prenest športno!
  Ce se pa eni cigani usajajo ker ne znajo prenest poraza, je pa to samo njihov (cigojnarski) problem.

 88. nevenka nevenka pravi:

  Žogca iti v uho in komercialnost ni vedno eno in isto.
  Morda bi morala napisati: bili so slogovno zmedeni, prisilno podrjeneni povprečnemu okusu.

 89. nevenka nevenka pravi:

  Strokovna žirija pa res ne more slediti povprečnemu okusu, ki je večinsko že po definiciji. Meni je razlika med ocenami popolnoma pričakovana.
  Bi moralo biti pa nekaj res tako vsestransko dobro, da bi taka muzika zadovoljila vse okuse in stroko. No, tega pač nisem pričakovala, samo upala sem. Zato sem EMO sploh gledala.

 90. sky pravi:

  Lango so zaj…s temi točkami to je res, meni se osebno sicer zdi, da si res niso zaslužili zmage, ker komad res ni bil za nikamor. So lani imel boljšega. Ampak razlika je vseeno preočitna; 12 -televoting, 0- žirija. Samo treba je vedet, da niso oni ne prvi in ne zadnji, ki so tako izviseli, a do zdaj NIHČE ni tako primitivno reagiral. Kar se mene tiče je to njihovo obnašanje dovolj dober razlog, da jih za vedno zbrcajo iz scene.
  Sicer pa, prav uživam, da se nekaj dogaja, ta Ema res ne zna bit brez “škandalov”. Super.

 91. Žogca pravi:

  “Grozno, ker Lange niso dobili nič točk, ampak seveda nič grozno, ker Čuki niso dobili nič točk.”

  Meni je to enako grozno. Jaz ves čas pišem – tako Langa kot Čuki.

 92. suzy pravi:

  Ti Iztok Gartner si pa rad zelo pameten. Izkaži se, pa ti nekaj originalnega spesni in oglasbi. Kar pa zadeva moje izjave glede nekaj novega, se nanaša na slovensko glasbo, ne pa na svetovno, tj. končno pri nas nekaj novega in drugačnega. Komad je dober in se ga da še odlično dodelat.

 93. francoz pravi:

  Je veliko boljša kot pa Langa…

 94. Jana pravi:

  In ko bi Langa s svojo pesmijo izpadla že v predizboru, v kar sem prepričana, bi opsovali vso Evropo in nas lepo osramotili! Saj tega mi nismo navajeni in Slovenci tega ne počnemo.
  Tudi jaz se strinjam, da bo zmagovalni komad z malo obdelave prav odličen!

 95. Rado Rado pravi:

  Zanimivo bi bilo prebrati mnenje kakšnega glasbenega strokovnjaka o obeh pesmih.
  A je kje objavljeno?
  Toliko, da dobimo vsak malo vpogleda v “strokovnost”.

 96. Matej pravi:

  ne glede kaj je blo zadi, tko se nimajo kaj obnašat kot eni primitivci – to je za na veselice obnašanje ne pa za na TV

 97. nevenka nevenka pravi:

  Itak bi bilo veliko lepše, če bi se s kakšnimi konstruktivnimi mnenji lotili zmagovalne pesmi.
  Predvsem zato, ker je pri nas zmagalo že veliko slabših pesmi od letošnje, ki vendarle naredi vtis.

 98. jebigazaj pravi:

  EMA bi morala potekat takole :
  -nobena pesem se ne sme predvajat prej kot na dan eme.
  -glasuje se izrecno preko telefona al neta,upošteva se samo glas ljudstva,komisija lahko samo prebere glasove in izjavi končni rezultat.
  -za slovensko pesem ne rabimo žirije iz tujine,upam da 1+x= toliko glasov se spoznajo že v 1 razredu,tukaj ni nikakršne strokovnosti.
  -tudi žirija se ne sme poznat med sabo,drugače je to nesmiselno nasploh

 99. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maj, poznaš koga, ki je zadevo res odjavil ali nehal plačevati pa ni imel zaradi tega nobenih težav?

  Nevenka, od kdaj pa se ti zdi Evrosong zbirka kvalitetnih komadov? Mar ni pravilo, da bolj kot je komad kičast in blesav, bolje se uvrsti? Problem Slovenije je pa v tem, da ne znajo narediti dovolj frajerskega kiča. Še ko smo poslali Sestre, smo jih oblekli tako navadno, da ni nihče pomislil, da so v resnici moški.
  In ja, zakaj pa so potem dali točke pesmim, ki so bile še slabše od Lange?
  Zmagovalna pesem pa nikakor ni slaba. Saj tega pa nihče ne trdi, da je.

  Simči, ma saj je fino, da take reči obstajajo, se vsaj kaj dogaja :)

  Neli, tudi jaz sem izza te zavese pričakoval kaj boljšega.

  Žogca, tudi jaz ne verjamem, da gre za naključje. Prav tako pa dvomim, da se da kar tako odjaviti od RTVja.

  Mina, stvar je jasna, Čuki so imeli zanič pesem, Langa in Manca pa kul pesem. Zato je jeza upravičena. Glede na to, da nič točk itak dobivajo skoraj vsi naši predstavniki, pa ne vem zakaj bi jih morala Langa še posebej. Prav zato ne vem kaj si hotela točno povedati s to opazko.
  Nacionalizem in Maja Slatinšek? Daj no, daj raje navedi primer romana Čefurji raus in idiotske komentarje ob smrti Tošeta Proeskega, ki je bil za mnoge Slovence pač še en mrtev čefur.
  Da je zmagovalka pač Hrvatica, pa tudi mene ne moti. Je pa vseeno malce smešno, mar ne.

  Jebiga, no ja, dvanajst točk so jim vendarle priznali in to jih je dalo na peto mesto, če se ne motim. Ne moremo ravno reči, da niso upoštevali ljudi.

  Joop, ne gre za prenašanje poraza, gre za zelo sumljivo odločitev žirije, ki zaradi tega, ker je šlo pač za Rome, sproži še teorijo zarote.

  Sky, kot sem že dejal, gre za ciganski temperament.

  Suzy, kot sem že večkrat povedal, tudi sam se se prijavil na Emo leta 2005. Pesem je bila zelo odštekana in je navdušila Andreja Hoferja, ki je delal prvi izbor, potem pa so jo zavrnili in raje vzeli standarden drek. Pač tako je, nimaš kej praskat, če nimaš zadaj znanega avtorja in če si preveč drugačen. Vsaj na Emi ne.

  Jana, očitno ne razumeš, da ne gre za poraz, ampak za divjo razliko v točkah.

  Rado, kdo pa so po tvoje glasbeni strokovnjaki?

  Matej, mar Ema ni veselica?

 100. Rado Rado pravi:

  Iztok,
  nobenega ne poznam. Upam, da ti kakšnega . . ?
  Sam pa ne bi hotel biti pameten na področju, ki ga slabo obvladam. Vse kar vem o glasbi je, da je Natalija dobra baba.

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, biti strokovnjak je zelo relativen pojem, saj se lahko vsak dela pametnega. Še posebej, če je prevelik strokovnjak in mu je recimo všeč samo jazz ali pa klasična glasba. Pa saj za Evrosong ne rabimo kvalitete, ampak šov in profi kič. Le poglej Dima Bilana.

 102. Rado Rado pravi:

  Pi.da!

  V soboto je bila ja celjska blogerska žurka???
  Pozabil sem!

  Dima Bilan je kič? Ga je ja Simona hvalila. Baje nekaj seka iz njega?!
  No, jaz nisem ničesar opazil. (pa saj sem že povedal, da se na glasbo ne spoznam)

 103. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, nimam pojma kaj je rekla Simona. Jaz rečem le, da je Bilan mojster pozerstva, pretiravanja, nastopaštva in kiča, ki je potreben za zmago ali vsaj za zelo visoko uvrstitev. In poba, od katerega bi se lahko učili vsi Slovenci. No ja, Samuel Lukas mu je bil letos zelo blizu.

 104. Rado Rado pravi:

  Daj mi povezavo prosim.
  Nisem ga poslušal.

 105. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ne vem, če je že posnetek nastopa iz Eme kje na netu. Se boš moral znajti sam.

 106. Maj pravi:

  Poznam že kar nekaj ljudi, ki so RTV odjavili in naročnine ne plačujejo.

  Sam sem pa sedaj našel nek star televizor in ga bom nesel na nek servis, da mi dajo uradno potrdilo, da je zanič in potem jim bom vse skupaj poslal na RTV.

  Vstopa na našo parcelo kaj šele v hišo jim pa ne dovolim!

  Sicer pa kakšne probleme naj bi pa kdo imel z odjavo?
  Vse kar lahko naredijo je, da pridejo na dom pogledat ampak, če jim vstopa ne dovoliš nimajo kaj.

  @Rado-tukaj imaš vse skladbe ampak poslušati se jih da samo če imaš IE, ker so na RTV še tako zaostali, da za FF verjetno še slišali niso.

 107. Maj pravi:

  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=19&c_id=39045

 108. nevenka nevenka pravi:

  Iztok, v meni je pač ostal duh klasične Evrovizije, ko so res še zmagovale kvalitetne pesmi. To, da se je v zadnjih letih vse skupaj malce izrodilo, tudi mene moti. Želim si pa lahko, da bi vsaj naša pesem imela nakaj brezčasnega šarma. Zato so se mi zdele nekatere pesmi z izvajalci vred na EMI čisto neprimerne.

 109. nevenka nevenka pravi:

  Samuel Lucas je imel pa nemogoče vibracije glasu pri samoglasnikih. Predvsem a in e.
  Meni je bilo to hudo moteče. Drugače je bil ok.

 110. jessy pravi:

  No men je tudi vse skupaj sumljivo,kaj a na koncu publika ni mela nobenga glasu,al kaj,nekak mi ne gre v glavo,pa to da so še byonde dobile čese ne motim točko,pa kak so lahk primerjali Lango s Čuki,ki je za moje pojme mela eno pesem za kake 5-letnike.
  Kar se tiče samih zmagovalcev so mi sicer ok,boljš pa kot kaka pevka ala Rebeka Dremelj in Co.Sama sem tudi mnenja da če bi lani poslali Lango bi bila tud ovrstitev boljša,ker je bla bol primerna za ta balkanski predel pa za predel vzhodne Evrope,vendar zdaj kar je je.
  Ja pa še glede vsega s to hrvaško pevko,se tud sprašujem če tu ni mal politika vpletena,ker je pač trenutno stanje med obema državama tako,in želijo kao malo omiliti stanje itd. pa so se zato tako odločli.No sam če politka vpliva na vse skup potem pa res že bv.

 111. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nevenka, to pa se strinjam. Stare zmagovalke Evrosonga pa so res veliko boljše. To je bil namreč še čas, ko imidž ni zasenčil glasbe in vokala. Samuel je odličen vokalist in še boljši nastopač, res pa je, da ga je naglas malce matral. Pač svoj stil petja ima. Bo že.

  Jessy, letošnja Ema je tako zelo čudna, da se vsak dan rodijo nove teorije zarote :)

 112. spookymulder spookymulder pravi:

  Še dobro, da na Evrosong (kjer se dejansko ne zastopa samo pevec, temveč tudi – ali pa kar predvsem – naša dražava) nismo poslali nekoga, ki ne zna dostojno prenesti poraza, ne glede na to, če so izgubili “pošteno” ali če so bili opeharjeni. Mislim, si predstavljate, da jim ne bi bilo kaj všeč tudi na Evroviziji in bi pripravili tak izpad?!? Očitno so bili tako zelo prepričani v zmago, da so jim popustili živci, ampak nek profesionalen glasbenik si tega ne bi smel privoščiti na tak način, Rom gor ali dol.

 113. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, motiš se. Poraz bi povsem okej prenesli, če bi bil pošten. Ker očitno ni bil, ga pač niso. In v Evropi tega ne bi bilo, saj je tam več različnih narodnosti in manjšim na odru, da ne bi bila možna nobena taka teorija zarote. Če si Rom v Sloveniji, pa se s teorijo zarote že rodiš.

 114. omg1113 pravi:

  eh pa mater kaj vlečete Lango u rit..vsak člouk popizdi pri takem.. ma me zanima kako bi vi reagiral pr 12 točk od publike in 0 od žerije.Po mojem jih razumem vsej 1 točko mogoče bi si zaslužili ne 0.Razumem zakaj so živčni,prosim da ne skačete prehitro in pomislite kaj bi vi naredili pri tem

 115. Maj pravi:

  @omg1113, točno tako.

  Glede na to kako zelo grdo so jih nategnili, se mi zdi, da so še neverjetno mirno prenesli.

  Se mi pa zdi izjemno grdo, da naša rtv ne dovoli objave niti enega njihovega komentarja.
  Niti si niso upali dati teme v Piramido, Odmeve,…

  Sta pa Slavko in Jože kar lepo pokomentirala.
  http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=8&c_id=39044

 116. Evrosong specialist pravi:

  Kje živijo Langa, v Sloveniji ali južneje? In zakaj ni zmagal Damjan Burko, slovenski slavček?

 117. Maj pravi:

  @Žogca, tudi, če imaš RTV priključek se lahko odjaviš.

  Tukaj imaš obrazec:
  http://www.rtvslo.si/files/RTV_prispevek/05/v2/odjava_fo.pdf

 118. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Omg, točno tako.

  Maj, hvala bogu, da drugi mediji ne molčijo.

  Specialist, zato, ker se ni prijavil na izbor.

 119. malasladkaprincesa pravi:

  pesm mi ni bLa za zmago.taka jokasta.
  se mi zdi pa fuL smesn,d je en od Lange ucer u zurnaLu zatrjevaL,d noben od njih ni nbenga sundra zganju in d jim hocejo use samo podtaknt,kr so pac cigani.:)
  mi je pa pesm naceLoma sfukana.men ni sLa u uho.pa tistim k smo debatiraL o tem tut ne.
  quartissimo pa se nism sLisaLa,tko d ne morm rect.mi je biu pa omar bLazno usec.ampak priznam d sm dozdej sLisaLa samo omarja pa Lango. :)

 120. dvd rw pravi:

  cigani smo zakon

 121. baby pravi:

  langa si resnično zasluži zmago ne pa eni ku kr neki špilajo pa ne vejo ka pa še butasto ime majo

 122. mitjA pravi:

  Werner je na trenjih lepo povedal naj gledalci raje drugo leto namesto glasovanja za EMO pokličejo številko za pomoč otrokom po svetu bo več koristi glede na to da glas ljudstva tukaj ne igra nobene vloge.
  Dobiček za klice pa ima kdo :) ?RTV SLO!

  Jebeš RTV SLO!

 123. bambi21 pravi:

  Če Quartissimu uspe prit v finale ala jim vera.
  Naj še rečem, to je mogoče novost za Slovenijo v sami zgodovini Evrosonga pa to ni novost saj je z instrumentalno foro zmagala že Norveška.Glede Rebeke: Roko na srce, ženska je imela tam povprečen komad s povprečno koreografijo ampak ima pa najboljši slovensk rezultat polfinala(11. mesto, in tako prehiti Omarja, ki je bil 12.)Čuki: Čuki so pač Čuki(ni ravno, da je to prva menjava ekipe) Bilo bi pa lepo, če bi se slišalo Jerneja namesto Jožeta kot glavni vokal. Langa so pač burno odreagirali pa kaj a mislite, da so edini osmojenci? Dalo bi se naštevati. Drgač pa folk to je pač sam še 1 komad.Šov po drugi strani bi pa bilo bolje, če bi ga vodil sam Poles(zna bit sofisticiran), ker je bil pa večja sramota sami EMI kot komadi.

 124. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bambi, od kdaj pa je sofisticiranost pogoj za zabavno vodenje?

 125. tadey pravi:

  Hmm…Pesem od Lange je bila letos slabša od lanske, zagotovo, že poglejmo kakšno besedilo je bilo, pa še dost slabše zapeto, sai je Manca bila mal fouš.
  Je pa mi res bilo zelo sumljivo,da niso prejeli niti točke, ampak pesem je bila kratkorečeno slaba , kot večina drugih, jaz osebno pesmi nebi sprejel na Emo, kaj še le ,da bi zmagali.
  Kaj se tiče pesmi od Quartisima, sem takoj reko,da še je to edino pametno, ker je pesem edina vsebovala neki ritem in ima dober instrumental, pesem pa mora biti zapeta v Ang. kdo pa nas bo po evropi razumel v slovenščini.( Kot je pela Rebeka na EU-songu,če nišče po Evropi ni vedo o čem poje, pol pa bi radi v finale prišli)
  Pa prejšnič sem gledo Trenja, ko je starejša gostja rekla,da če še drugo leto ne bodo zmagali, se ji bo res zdelo sumljivo!! Kaj pa če bi Langa imela slabo pesem pa nebi bila sprejeta. Tak,da o tem ne moremo govorit.

  Najbolše je Emo ukinit, škoda denarja.

 126. erin pravi:

  Letos je na evrosongu prisotna strokovna komisija, in prepričana sem da tudi oni ne bi dali Langi nobene točke. Zato nehajte cmerit vsi njihovi privrženci. Zmagala je najboljša skladba. In za pojasnilo Langa niso bili povabljeni, ampak je bil k sodelovanju vabljen le avtor skladbe, ki jo je pač potem napisal za Lango z Manco Špik. In ja všeč mi je da niso zmagali, ker so bili tako prepričani v zmago. Za v bodoče pa za vse naspronike EME, res naboljše da RTV izbor kar ukine ter za desetleje ali dva, samo brata Kontrec pošilja na evrosong. A boste potem zadovoljni?

 127. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tadey, še vedno se splača, saj se denar ne glede na vse obrača, naši glasbeniki pa imajo odlilčno možnost, da predstavijo svoje nove komade.

  Erin, dokler niso dobili 12 točk od ljudi, niso bili prepričani o ničemer, potem pa je bilo jasno, da so bili jezni.

 128. Anonimnež pravi:

  Langa je zakon -BASTA-

 129. erin pravi:

  Ne bi rekla, vsi so govorili samo o tem da bo Langa zmagala. In vsem se tako zelo smilijo. Zakaj pa nisi omenil Brigite Šuler (za moje pojme bolj spevna pesem), ki pa ni dobila nobene točke- ne od žirije, ne od publike. Moje mnenje je, da bi prej moral pisat o njej, menim da je bila emina največja poraženka- ČISTO NEZASLUŽENO!

 130. gsh pravi:

  Zaigraj muzikant? Kaj takega bi rekel plešoči medved ko bi se strgal z verige in cigane prisilil da plešejo okoli ognja ))))))))))))))
  :)

 131. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Erin, po mojem mnenju je imela Brigita poleg Gianija najslabpi komad Eme. Še posebej, če poslušaš besedilo. Daj no, briga liga, eh, Brigita pač.

  GSH, in kaj je narobe s plesočimi medvedi?

 132. -.- pravi:

  jebeš emo

 133. lolz pravi:

  letos je pač bilo nekaj narobe, tako kot vsako leto

 134. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lolz, točno tako :)

 135. bambi21 pravi:

  Glejte vsak let je šundr(in najverjetneje v letih, ki prihajajo še bo). Naj omenim, da z angleškim jezikom je nismo vedno poceni odnesli. Še najbolje je bila uvrščena Nuša Derenda l. 2001(7 mesto), Slabše jo je odnesla pred njo Darja Švajger(For a 1000 years) najslabše pa jasno “ljubka” Karmen in njen Nanana . Drugače pa kar se gleda polfinalne uvrstitve: Stay forever(21) in Mr.Nobody(16) sta bili slabše uvrščeni kot pa Stop(12), Cvet z juga(7 v finalu 15) in pa Vrag naj vzame(11). Odvisno kok je dobra pesem in kok je dobr šov. Pri Quartissimu se za komad ni za bat’ ;) važno je, da naredijo ultra dober šov:D
  IZTOK tebi pa Poles sam je sofisticiran in nagajiv in od voditeljev je odvisno ali je zabavno vodenje res zabavno.

 136. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Bambi, če bi bil res tako dober kot praviš, ga tudi Maja ne bi mogla pokvariti. In ker ni dovolj kul voditelj, je vse skupaj izpadlo zelo slabo. Morda bi sam vodil bolje, a daleč od tega, da bi bil lahko zares dober.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !