Ema 2009, drugo in zadnje dejanje

2.02.2009 ob 02:46

Pa naj svoj drugi zapis začnem z glasbo, ki sem jo pri prvem namerno izpustil in si sedaj vzel nekoliko več časa za vse nastopajoče. Preden začnem, moram priznati, da sem si oddahnil, da mi ne bo treba več poslušati Gianija Rijavca, ki je bil s svojo Glorio zagotovo največji podenj celotne prireditve.

Pa začnimo lepo po vrsti:

Lea Sirk je imela povsem kul funky komad. Čuki so pozabili, da ne nastopajo na vaški veselici in prav žalostno je, da so bili prepričani, da morajo na Emo poslati nekaj tako povprečno navadnega. Quartissimo, ki so na koncu kot veste slavili, nikakor niso bili slabi, a pesem je vseeno daleč od mojstrovine in od tega, da bi si zaslužila zmago. Ali kot je rekel kolega Jonas: “Kdove, če spet računajo na presenečenje gledalcev, ko bo pevka dramatično prebila steno in pokazala svoj obraz.” Omar Naber je imel čisto luštno balado, na katero bi bil ponosen tudi Toše Proeski, ki mu na novem albumu The Hardest Thing manjka prav taka balada. Brigita Šuler je bla resnično druga liga. Slavko Ivančič in Ne me jugat so bili en velik dolgčas, fantje pa so povrhu vsega še zelo slabi vokalisti. Evo Černe se je slišalo tako, kot da fuša. Karmen Stavec, sicer pevka, ki je računala na veliki comeback, kateri se seveda ni zgodil, je imela povsem skuliran r’n'b komad, ki ga je pokvaril le malce zlajnan referen. Publika ni trznila, kar je jasno, saj Karmen ni navajena v tako moderni izvedbi. Alya in Rudi, ki jim je pesem napisal Jan Plestenjak, sta bila okej, toda veliko boje bi bilo, če bi Jan pesem odpel kar sam. Bjonde bi na Evrosongu zagotovo dosegle svoje in naredile dovolj dober cirkus. Samuel Lukas je brez dvoma odkritje leta in fant, iz katerega še nekaj bo. Nexys so imeli dobro finto z angelskimi krili in čisto kul rockerski komad, kar pa na Emi seveda ne gre skozi. No ja, če sem pošten, je bila pesem zelo podobna tistim, ki jih ponavadi pojejo Tabu in Alya. Zelo všeč mi je bila pesem Lange in Mance Špik, ki ji ni strokovna žirija dala čisto nobene točke, kar je močno čudno. Kaj vem, morda pa so bili med člani, ki jih spet niso predstavili javnosti, tudi rasisti, ki sovražijo Rome. Čisto nič pa me ni prepričala Nuška Drašček, katere glas mi ni bil nikoli simpatičen, saj po mojem mnenju preveč piska.

Tako, tole je moje mnenje o pesmicah, zdaj pa grem še na tako imenovani šov program, ki mi je bil pravzaprav veliko bolj všeč od tekmovalnega dela.

Rebeka in Natalija sta bili za take vrste šov odlični skupaj in prepričan sem, da bi zažgali tudi na Evrosongu, če bi ju v taki postavi poslali v Rusijo. Nič manj super ni bila Helena Blagne, ki vedno znova dokaže, da je diva in da ji moramo vendarle oprostiti cenene izpade tipa Mačo, zgrabi za krtačo. Šov pa je seveda ukradel Dima Bilan, lanski zmagovalec Evrosonga, ki nam je več kot lepo pokazal, kako se dela šov na odru. Tip je mojster evro kiča. Nastopač, pozer, narcis in šovmen. Tak, da lahko zmaga na Evrosongu. In tak, da je vsaj sto let pred vsemi Slovenci, ki so se kadarkoli potegovali za zmago. In da ne pozabim, njegove glasbene podlage so prekleto kul. Skoraj takšne kot bi jih delal Timbaland.

In še glasovanje:

Strokovna komisija je, kot sem že dejal, grdo prezrla Lango in Manco Špik ter dala 12 točk zmagovalnem Quartissimu. Kot da bi se ustrašili kritike gledalcev. Rekoč: “Če damo največ točk “klasični” glasbi, ne moremo zgrešiti in zagotovo nam ne bodo očitali, da smo budale.” No ja, komad ni bil slab, zagotovo pa ni najboljši, kar ga je imela letošnja Ema. Po moje so dlje leteli tudi Lea Sirk, Omar Naber, Samuel Lukas, Karmen Stavec in Alya & Rudi. In ljudje pred televizorji? Itak, Čukom so dali 10 točk. Pač zato, ker so Čuki in ker so imeli zelo kmečki komad. Slovenci pač. Pravici pa je bilo vendarle zadoščeno, ko so dali Langi in Manci 12 točk ter vendarle dokazali, da nimajo težav z Romi. Pohvalna in dobra odločitev.

Voditelja sta bila podoben drek kot v prvem večeru. Spet igranje skečev in prisiljene fore. Kot da smo gledalci res totalni debili in da nam je treba venomer nekaj razlagati kot malim otrokom. Peter Poles ne zna improvizirati, Maja Martina Merljak pa ne zna biti voditeljica. In njene šale o tem, da so se je gledalci naveličali, so bile še kako resnične, kar je huda ironija. Prva tako tudi šala na račun tega, da bodo vsi Emo hvalili, njo pa kritizirali. No ja, Eme ne bo hvalil nihče, kritike na njen račun pa bodo brez dvoma deževale. In pozor, Marička iz Green Rooma je bila zelo zabavna. In to samo zato, ker sta bila Peter in Maja tako zanič. To pa je pravzaprav še največja groza letošnje Eme.

Kot ste opazili sem poslušal nasvet Spookyja Mulderja in sem na vse skupaj pogledal malo manj kritično in negativno. Upam, da mi je uspelo, saj sem se moral pošteno držati nazaj.

In da ne pozabim, ko so se na ekranu točke prvič pokazale še preden jih je povedal Poles, je šlo za Karmen Stavec, kar pomeni, da sem takoj pomislil, da se bo pritožila in dejala, da je šlo za kuhinjo, kjer je bilo vse zmenjeno v naprej. Ker se je to potem zgodilo pri vseh, je bil moj strah odveč.

foto Miro Majcen

 

47 komentarjev na “Ema 2009, drugo in zadnje dejanje”

 1. Nurudin pravi:

  jonasova opazka je precej posrečena. nekaj takega je seveda tudi meni padlo na pamet med gledanjem, pa verjetno še marsikomu. žirijo so seveda predstavili gledalcem in vpletanje rasizma je infantilna traparija. nihče ni dokazal, da nima težav z romi in niti žirija ni namignila na to, da bi jih imela, ker je bil langin komad resnično odurno prežvekovanje stokrat prežvečenih etno ritmekov na kičast pop način. to bljudati je bila resnična agonija, ki pritisne serjuškat. drugače se bolj ali manj strinjam. eva černe pa je bila moj favorit, kljub temu ali morda tudi zato, da je mojemu amaterskemu ušku dala vtis, da fuška. presenečen sem nekoliko zazijalkal, ko sem videl, da predhodno najavljeno zanašanje na svoj glas mogoče ni zgolj trapasta fluskulica, ampak je dejansko njen glas na inštrumentalni podlagi in v koleraciji z besedilom zazvenel mojemu neamaterskemu ušku presenetljivo ljubko in dobrohotno. marička je bila še manj zabavna od voditeljskega para. naber je imel res spodobno pesmico in bil je moja rezerva, druga bjonde, kljub debilnemu imenu in nekaj neposrečenim psevdorapovanjem, tretja pa po tvoje piskajoča draščkova, ki je imela znosno simpatično golosbico. mogoče bi potem prišli na vrsto drekači, ki so zmagali s svojimi neumnimi zavesami in zlajnanim godovanjem na violine s butastim tekstekom za posladek, zato, ker so bili bolj zlajnani kot obupni, ostali pa so bili enako obupni kot so bili zlajnani. bilan je res mojster tovrstnega šovovanja. to bi bilo nekakoj vse.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nurudin, očitno sem zamudil prvih pet minut, kjer so sodeč po tvojem komentarju predstavili žirijo.
  Ne strinjam se, Langin in Mancin komad je bil čisto kul in bi zažgal na Evrosongu. Glede na ostale, ki so jim dali točke, sem pač podal teorijo zarote, da so jim šli Romi na kurac.
  Marička je bila napram voditeljema Jim Carrey.

 3. Nurudin pravi:

  mogoče si prvih pet minut serjuškal. eurosong je tovrstne stvari, narejene dosti bolje že prežvečil in z lango bi se po mojem mnenju kakopak osmešili na nam (vedno me v sjercu uščipne kadar se enačim s slovensko ruljo, izključno zaradi koreninic, ki so pognale skoraj tisoč kilometrov od tod, pa vendar sem bolj slovenček kakor bošnjaček). marička je bila v svoji vlogi, ki je bila že avtomatsko obsojena popropapadad še bolj obsojena na tovrsten kakoj proces. žirija je res predvsem razvrstila dobitnike točk abnormalno debiloidno, isto pa bi bilo, ko bi zafukali kakega obupoidneža dol in drugega obupoidneža, lango, gor, tako, da tudi teorijica zarote ni v svojem mestu. zdaj, ko sem popuškal kancerato, serjuška in še pred tem drkal na čudovito MILF Julio Ann, pa grem brat naprej actooonovo mehanično oranžo.
  I
  Ti ne boš nikoli umrla,
  ker tudi vrba ne umre.
  — Tu je nekoč stala vrba,
  pravi kdo in gre naprej.

  Ampak ob neskončni reki,
  ki za njim temni, šumi,
  v lastni lepi listni kletki
  ista vrba še stoji.

  To je živa čarovnija
  zemlje, vode in neba,
  da sekira, ki ubija,
  nikdar nič ne pokonča.

  V
  Ta roka, prsti tega giba
  bodo, ko te več ne bo.
  Ti boš, vsa boš, ista, živa,
  tudi ko te ne bo več nekoč.

  Je Trnuljčica živela?
  In če ni, vendar živi.
  Vstaja iz trnja in pepela
  kakor luna iz noči.

  Ko pa sonce gori gré,
  kako bi še umrla vrba?
  Niti lista ne vzame jesen.
  Ti ne boš nikoli umrla.

 4. Žogca pravi:

  “In pozor, Marička iz Green Rooma je bila zelo zabavna. In to samo zato, ker sta bila Peter in Maja tako zanič.”

  Meni ne. Meni je bila ta Marička samo še višek zaničnosti. Še dodatni dokaz, da Slovenci nismo sposobni narediti humorja, ob katerem se človek ne bi od hudega zjokal.

 5. Žogca pravi:

  Kar se tiče točk, mi je pa kratko malo čudno, da izvajalca, ki sta od naroda dobila 12 in 10 točk, od strokovne komisije ne dobita 0. Na mojem blogu je nekdo to komentiral tako – folk je glup in strokovna komisija ga je korigirala. Ne vem, no … Že samo dejstvo, da je vsako leto (tako so mi rekli) drugačen način izbora … Letos pol pol s strokovno žirijo, lani samo folk in neko dvojno glasovanje, predlani … A je treba vsako leto nekaj spreminjati?

 6. markopigac pravi:

  jaz sem zadevo prespal.

 7. Tomica Tomica pravi:

  So predstavili žirijo, ampak nisi nič zamudil…

 8. Niko Brumen pravi:

  Točke je pač treba nekomu dati – za krofe pa bi bilo treba zgrabiti tiste, ki naredijo in potrdijo izbor pesmi. Tam so mučke za mačke.
  Prepričan sem, da bi med songi, ki niso prišli v izbor bilo tretjino boljših od polovice tekmovalnih. Če se motim, pa niti Bog ne more pomagati naši glasbeni sceni.

  :) )

  Čuki se naj pa s sovami ženijo, da bodo izboljšali svoj image – tako levoročno besedilo je sramota za njih in avtorja.

 9. nasstassia pravi:

  Jaz bi se strinjala z Jonasom, da zakaj pa more biti Ema smešna. Zakaj nas posiljujejo s kvazi smešnim scenarijem? Drugo leto naj lepo berejo nastopajoče in zdravo.

  Manca in Langa nimajo slabega komada, ampaj je zelo na prvo žogo… nič novega. Po mojem bi zažgali v Moskvi ampak sama sem pričkovala zgolj eno ali dve točki strokovne žirije. No, ali pa nič. Tako pač je.
  Alya in Rudi imata dober komad, se strinjam da je čisto Plestenjakov in sem si tudi predstavljala njega v vokalu. No, če odmislim Alyino madonna – slutty opravo ( sovražim špičaste nedrčke ) in slabe podaljške, sta mi bila kul.
  Tudi za Omarja nimam besed, kul komad.
  Všeč so mi bile Še Lea, Nuška in Eva; komadi niso za evrovizijo ampak znajo peti in niso bile švoh.

  Sama sicer nisem navijala za Quartissimo, ampak sem z izbiro zadovoljna.

 10. mina pravi:

  Ma a boste končno že enkrat nehali vsi pisat, da je Timbaland Bilanu naredu musko? Ker mu je ni, nikoli, verjetno mu je tudi nikoli ne bo. Res ne vem, od kje je kar naenkrat ves folk to zapopadu.

 11. nasstassia pravi:

  fak

 12. Žogca pravi:

  “Jaz bi se strinjala z Jonasom, da zakaj pa more biti Ema smešna. Zakaj nas posiljujejo s kvazi smešnim scenarijem? Drugo leto naj lepo berejo nastopajoče in zdravo.”

  To bi bil tudi moj predlog.

  Prva pesem je ta in ta …
  Druga pesem je ta in ta …
  Tretja pesem je ta in ta …

 13. nasstassia pravi:

  Bolje kot pa da je meni doma na kavču nerodno, kakšne norce delajo iz sebe… Desa Muck, fajne knjige pišeš, ampak ne več scenarijev… ok?

 14. matejp matejp pravi:

  Jaz sem Emo raj predremal (zbudil sem se ob razglasitvi) in tako nabiral moči za pravi spektakel – Super Bowl. In evo me zdaj: spat sme šel ob petih in sem ob enajstih že v akciji. Odločil sem se, da se letos ne bo sekiral zaradi Eme (zmagovalni komad je očitno tako dolgočasen, ker si ga po enkratnem poslušanju nisem zapomnil), ampak se bom veselil, ker sem gledal super Super Bowl.

 15. angelmanuel pravi:

  Gledalci:
  Manca Špik in Langa – 12 točk
  Čuki – 10 točk

  Žirija:
  Manca Špik in Langa – 0 točk
  Čuki – 0 točk
  Bjonde – 2 točki

  Toliko o njihovi strokovnosti. EMO bom gledal šele takrat, kodo lahko glasovali samo gledalci brez strokovne žirije. Torej nikoli več :D

 16. sky pravi:

  Mal mi že gre na živce to , da se vedno išče nek rasizem…, če je že ljudstvo dalo Langi 12 točk, (in se s tem vsaj tokrat rešilo očitkov o rasizmu), je pa ziher komisija rasistična, a ne?! Edenzavraga mora bit! To da je bla pa Langa z Manco vred bedno (pesem in nastop) nima veze. In še dobro, da je bila komisija samo tretjinsko slovenska, in se je prav zato po vsej verjetnosti takisto rešila teh očitkov. Vsaj zazdaj. Se mne bi čudil, če bi kmalu prišla na vrsto teorija, da je prav slovenska članica komisije grozila Italijanu in Srbkinji, da ne smeta dat Langi nobene točke…, ker to se res ne spodobi, da zmagajo cigani.
  Da so pa Langa dobil 12 točk od ljudstva me pa ne čudi, saj so jih Čuki dobil 10. Okus ljudstva, pač.

 17. sky pravi:

  zanimivo angelmanuel, men so pa isti rezultati dokaz stokovnosti. Edin če so bli kdaj Čuki velecenjeni pri strokovnjakih, pa jaz tega ne vem.

 18. angelmanuel pravi:

  Ja očitno je nekdo nestrokoven. Ali žirija ali pa gledalci, če so tak velika odstopanja. Slišal sem pa samo komad od blondink in par “skečov” voditeljskega para in je bilo dovolj. Pa onega Rusa, ki je zmagal na evroviziji. Pa še ta je očitno zmagal takrat izključno zaradi Jevgenija Plušenka, ki je drsal v ozadju.

 19. mina pravi:

  @ angelmanuel
  to tvojo logiko lahko tudi obrnemo in rečemo, da je publika nestrokovna. Langa je bila lani bedna in je letos še vedno bedna. Nekako ne morem verjeti, da je komu njihov letošnji komad sploh lahko všeč (sicer pa isto velja tudi za laski komad, dokaz nevšečnosti pa je dejstvo, da njihov lanski komad nikoli ni postal hit, kaj bo z letošnjim, bomo pa šele videli). Se pa ne morem znebiti občutka, da ljudje glasujejo za Lango, da kao dokažejo, kakšni ksenofobi niso. Se pravi, zaradi politične higiene.

 20. Žogca pravi:

  Če so kuhali, gotovo niso rasistično kuhali. Ampak zaradi česa drugega.

 21. nasstassia pravi:

  http://www.vecer.com/video/?id=2009020205402715-1

  tole poglejte

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, prav to je strašljivo, da je bila Marička kul samo zato, ker sta bila Peter in Maja tako zanič. To ni pohvala, to je ironija. Točkovanje je poglavje zase in tudi meni se je zdelo to zelo čudno. Spreminjajo pa očitno zato, ker jim ni nič zares všeč in ker imajo občutek, da vedno zmaga pesem, s katero gledalci potem niso zadovoljni. Je pa že bil primer pri Bepop, ki so dobili od folka 12, od komisije pa 0. Ampak Langa in Manca so imeli veliko boljšo pesem, zato je tole res čudno izpadlo.

  Marko, le kdo bi ti zameril :)

  Niko, Čuki so bili res poceni. Čudno mi je, da niso raje predstavili kakega takega komada, kot so ga imeli ob premieri z novim pevcem. Bil je veliko boljši in tudi na splošno dober. Očitno res mislijo, da je Ema kmečka veselica in kar je najbolj tragično, imeli so prav, saj so dobili od ljudi celih 10 točk. Torej so točno vedeli kaj delajo.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nasstassia, to, da sta voditelja zabavna, je povsem okej, saj taka prireditev vendarle ne potrebuje neke resnosti. Problem je seveda v tem, če nastopata kot smešna, pa sta v resnici bedna.
  Glede Alye, ona ima nenehno tak imidž, le zakaj bi ga spreminjala na Emi, kjer je nekoč prav zaradi njega tudi zaslovela.
  Scenarij bi v izvedbi drugih voditeljev brez dvoma izpadel bolje. Po moje se je vse skupaj na papirju slišalo povsem okej.

  Mina, kdo je reku, da mu je? Rekel sem, da zveni kot da bi mu jo. Kaj tle ni jasno? In če nisi v teh njegovih bitih ujela podobnosti, potem se očitno zelo slabo spoznaš na Timbalanda. Sicer pa ti lahko povem, da se je Dima tudi v resnici že dogovarjal, da bi mu za pravi prodor na svetovni trg musko delal prav Timbaland.

  Žogca, po svoje imaš prav, bolje tako, kot pa tako kot je bilo zdaj.

  Matejp, Superbowl je bil bojda napet kot kak hollywoodski triler. Izbral si pravo zadevo, od Eme pa te vsaj glava ni bolela. In res je, zmagovalnega komada si človek nikakor ne zapomni in to je njegov glavni problem.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angel, tudi to je že bilo, pa je na koncu vseeno zmagal drek. Po eni strani je prav, da je strokovna žirija, saj bi v nasprotnem primeru eno leto na Evrosong poslali Bepop. Glede Rusa, poba je mojster evro kiča in nas lahko uči kako se zmaga in nastopa na odru. Ker tega ne znamo, vedno popušimo.

  Sky, ko se zgodi taka krivica in ko gre za Rome, človek hitro pomisli na teorijo zarote. Saj nisem ednini, na enem drugem blogu so komentatorji zaradi tega celo lepili obrazce o odjavi RTV naročnine, rekoč, da so res totalni rasisti. Jaz tako daleč ne grem, jaz sem le provociral s to teorijo. To je vse.

  Mina
  , Langa in Manca so imeli dober komad, ki je zadaj pustil marsikaj in zato je bilo 0 točk totalna idiotija. Še posebej glede na dejstvo, kdo vse je točke od komisije dobil.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nasstassia, uf, tale posnetek pa je hudo jezen :)
  Jebat ga, ciganski temperament :)
  Mu dam prav in menim, da je bila res kuhinja.

 26. mina pravi:

  Iztok, Langa in Manca za mene niso imeli dober komad, sicer so bili vsi komadi slabi in je bilo vprašanje, kaj je manj in kaj je bolj slabo. Pri meni so bili oni med zadnje 3. Tako pač je. Zmagovalci pa so bili med prve 3. Tako da se jaz čisto strinjam s točkami komisije za nekatere skladbe, za nekatere pa pač ne.
  Kar pa se Dime tiče, dvomim da se je dogovarjal s Timbalandom, kar pa se tiče mojega poznavanja Timbalanda, pa dvomim, da se ti na njega spoznaš toliko kot se jaz. Timbalanda spremljam že vse od leta 1999, ko je bil na tej strani zemeljske oble še popolnoma neznan in sem tudi njegov veliki fan. Da ne govorim o tem, koliko komadov, ki jih je sproduciral, se je v vseh teh letih znašlo na mojih cedejih. Ravno zato pa trdim, da se v njegovem komadu ne prepozna Timbalanda, se pa prepozna delo drugih producentov, ki delajo za njegovo produkcijsko hišo in poskušajo posnemati njegov stil. Zaenkrat pa učenci še niso prehiteli učitelja, sploh pa ne morem sprejeti, da Timbalanda ocenjuješ ti, ki si za njega slišal takrat, kot večina neameriških poslušalec, to je pred dvemi leti.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, če se res tako spoznaš, kako je potem mogoče, da nisi v Dimih pesmih opazila totalno kopiranje njegovega stila?
  Mina, star sem 34 let in verjemi, da sem za vse slišal mnogo let pred tabo, zato se nikar ne smeši z letom 1999 in s tem, kdaj naj bi jaz zanj slišal. In še enkrat, Dimove pesmi so so glasbeno čista kopija Timbalanda. Če bi spodaj pisalo, da jih je delal on, bi celo verjel. Daj no, si bla gluha?

 28. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  ne da se mi o vsem še enkrat v tale okenček… link ki čisto ustreza tematiki: http://vetervlaseh.blog.siol.net/2009/02/02/depresija-ema-09/
  nekje se strinjava, marsikje pa tudi ne…

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veter, motiš se, ko praviš, da ne bo nobena pesem postala hit. Skoraj vse bodo postale. Pa ne zato, ker so dobre, ampak zato, ker jih bodo kot nori forsirali na radiu. Ema je v prvi vrsti še vedno le odlična možnost za predstavitev nove pesmi, kjer le redko kdo računa na zmago.
  Mitje sploh nisem slišal, saj prvega večera nisem videl do konca. Je to isti Mitja, ki je bil na Emi tudi pred leti, ko je imel tisti res kul komad, ki sem mu pozabil naslov?
  Dvomim, da bi Slovenci glasovali za Rome zato, ker so Romi, ker tako prijazni pa nismo, a veš.
  Ponavadi dobri Peter Poles? Kje za vraga ti je pa bil že dober?
  Bilan je prav zato, ker se na odru tako obnaša, mojster za Evrosong. Stari moj, to je recept za zmago.

 30. mina pravi:

  Hm iztok, mnogo let pred mano pač ni možno, ker mnogo let pred letom 99 sploh ni deloval, je hodil še v šolo, osnovno, zato je tole s tvoje strani čisto nakladanje. In res prav nič me nisi prepričal, da ga poznaš dlje kot jaz. Poleg tega pa imam za sabo kar precej glasbene izobrazbe, kar nekaj let šolanja dveh inštrumentov in glasbene teorije, nisem pa še zasledila, da bi tudi ti imel kaj takega, zato je zelo verjetno, da moj ušes bolje prepoznava in sliši kot tvoj. Si pa lahko predstavljam, da nekdo brez glasbene izobrazbe sliši samo bit oz. ritem, kar pa je v Dimovem komadu res skopirano od Timbalanda, vendar je Timbaland še mnogo mnogo več od bita, in tega mnogo več v Dimovem komadu ni prav nič, niti za seme. Poleg tega pa so Believe sproducirali v Timbalandovi produkcijski hiši, producenti, ki delajo za Timbalanda in se učijo od Timbalanda, zato je popolnoma logično, da malo spominja na njegovo produkcijo. In tega nisem nikdar zanikala. Njegovi učenci ga poskušajo kopirati, nič kaj pretresljivega v tem dejstvu. Vendar pa so učenci daleč daleč od učitelja. Zato še enkrat, Timbalanda v komadu ni niti za seme, je pa kar precej slabe Timbaland kopije. Ampak slabo Timbaland kopijo najdemo v prenekaterem komadu, še kakšen slovenski bi se našel vmes, pa temu ne bomo rekli da se sliši Timbaland, a ne? Pa dvomim, da bi ti prepoznal Timbalanda v dotičnem komadu, če ne bi lani vsi pisali, da ga je produciral Timbaland, kar sicer ni res, vendar pa so ljudje hitro produkcijska hiša Timbaland spremenili v Timbaland Himself, se veliko bolje sliši, sploh pa Rusi so se začeli na veliko s tem hvaliti in Dimi s tem delali reklamo. Kakor danes vsi vemo, precej uspešno.

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, ne govorim o Timbalandu, govorim o hip hop in r’n'b muski nasplošn. Saj ne govorim nič drugega kot to, da se čuje kot kopija Timbalandovbih bitov. Kaj se pizdiš. No evo, zdaj pa si še sama povedala, da je Dimov komad narejen v Timbalandovi producentski hiši. Kaj potem sploh debatirava. Jaooo. Dvomiš, da bi ga prepoznal? Daj no, da me ne bo razneslo od smeha. Tok očitne bite ma, da ga lahko vsak prepozna. Seveda le kopijo, saj je original resnično zelo kul. Edini, ki je za moje pojme boljši, je seveda Dr. Dre.

 32. mina pravi:

  V zapisu si napisal: “Skoraj takšne kot bi jih delal Timbaland.
  Jaz pa trdim, da niso nikakor, pa ne niti skoraj takšne, kot bi jih delal Timbaland, ampak so čisto takšne, kot bi jih delal nekdo, ki poskuša kopirati Timbalanda, pa mu to ne rata čist. See the difference?

  Zgoraj si napisal: Kaj se pizdiš. No evo, zdaj pa si še sama povedala, da je Dimov komad narejen v Timbalandovi producentski hiši. Kaj potem sploh debatirava. Jaooo.

  Jaz pa sem že v svojem prvem komentarju na to temo napisala: Ravno zato pa trdim, da se v njegovem komadu ne prepozna Timbalanda, se pa prepozna delo drugih producentov, ki delajo za njegovo produkcijsko hišo in poskušajo posnemati njegov stil. Vidiš, nisi sploh prebral, že takoj sem napisala, da so delali njegovi producenti in torej nisem nič šele zdaj priznala. See? Če se hoče kregati z mano, lepo prosim za natančnost in ne površnost in argumente ne pa tipa “jaz sem rekel in zato je tako”. Eto, zdaj imam pa dovolj prepiranja.
  Lahko noč :)

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mina, pa dajva zaključit to trapasto debato tudi z moje strani. Glej, glasba Dime Bilana pač spominja na Timbalanda, to je vse. S tem nisem mislil nič slabega o Timbalandu, marveč dobrega o Dimi Bilanu, ki ima ne glede na vse in v primerjavi z drugimi odločne podlage svojih komadov. Zadnjega dela tvojega prejšnjega komentarja res nisem prebral, zato sem spregledal, kar si napisala o producentih. Vseeno pa ostaja dejstvo, da si totalno neumno izpadla s stavkom, kjer trdiš, da sem Timbalanda spoznal dve leti nazaj kot ostali. Kako lahko to kar na pamet trdiš, res ne vem in tukaj je finta, da s tabo ni možna ne vem kako lepa debata. Timbalanda pa sem, draga moja, spoznal že leta 1996, ko smo v takratni diskoteki Casablanca migali na Ginuwinea, Missy Elliott, Brandy in seveda na Aaliyah. Samo toliko, da veš.

 34. Niko Brumen pravi:

  Kot je videti, je tule videti zametek trditve, da je publika strokovna.

  Kdo si upa trditi takšno bedarijo? PUBLIKA JE STROKOVNA?
  =bi ga, bedaki osvajajo svet, odkar je demokracija grajena na tem, da je glava pač glava – pa naj bo na vrtu ali na vratu.

  Pa dober dan vsem! Tako tistim z glavo, kot tistim z imitacijo.

 35. mina pravi:

  No Iztok, sedaj ti je lahko jasno, kako gre drugim na k**, ko ti trdiš stvari kar na pamet in ti drugi očitajo točno to, kar si ti sedaj očital meni.

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, kje si opazil ta zametek?

  Mina, spet sereš. Jaz “na pamet” govorim o ljudeh, ki jih ni na blogu, vi pa govorite na pamet o meni osebno in izven teme, ki je bistvo zapisa. Razen, če nisi morda ti v resnici Timbaland, pa se predstavljaš kot Mina.

 37. mina pravi:

  :)

 38. Tomaž pravi:

  Langa je bila pač slaba. Čemu nečemu, kar je slabo, dati točke?

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomaž, se pravi, da se je 25 tisoč Slovencev zmotilo?

 40. Tomaž pravi:

  Lani so bili ok, letos zanič. Da, 25k podpornikov nima pojma o kvaliteti. Njihov nastop je bil za v cirkus, vokalno pa je bila pesem trpljenje za ušesa.

 41. Tomaž pravi:

  Peter Poles je zakon.

 42. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomaž, torej meniš, da so bile vse ostale pesmi, ki so dobile točke, boljše od Lange? Poles je zakon? No ja, zdaj pa si vse povedal :)

 43. Tomaž pravi:

  Nisem rekel, da so bile vse boljše, je pa bila večina. Manca & Langa so bili tudi za moj okus med zadnjimi tremi (od zadaj). Na kakem romskem izboru bi komot zmagali, za na Eurosong pa tak komad ni. To je (bil) komad za na veselico, ne pa globalen glasbeno-šminkerski dogodek.

  Kar se tiče Polesa, nima moje mnenje nobene povezave z Lango. Poles je kvaliteten izviren humorist in voditelj, ki se vedno znajde, tudi če je v kaki povsem nepredvideni situaciji. Iztok, iz tvojih besed je videti, da svoje mnenje poizdviguješ nad tiste, ki se s teboj ne strinjamo. Patetičen si.

 44. Tomaž pravi:

  p.s.: Pa priporočam ti, da link do svojega bloga nehaš limati vsepovprek po ostalih slovenskih blogih (in forumih), ker lahko sicer pričakuješ, da boš ostal brez njega.

 45. Niko Brumen pravi:

  Iztok – beri in preberi še enkrat in sam boš odkril zametek.

  Aja: moje pripombe letijo na dogajanje na tvojem blogu na splošno, ko pa letijo na koga posebej (include toi), pa tisto osebo omenim osebno.

  Dober in človeka vreden dan vsem!

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tomaž, eh, daj no, pač debatirava, saj ni nobene panike. Meni je Langa pač bila kul, tebi ne. Tebi je Poles kul,. meni ni. To je vse. Pa ne jemlji me tako resno no. Glede linkov, to je povsem običajna praksa med blogerji in tudi moj je poln linkov do drugih blogov. Sam to počnem zelo redko, pri Emi pa pač sem zalepil svoj zapis na nekaj blogov. In nihče se ni pritožil, zato ne vidim težave. Eni meni, jaz komu drugemu, pa je. Saj to ni tako moteče.

  Niko, tudi komisija se ni ravno najbolj izkazala.

 47. brezveze pravi:

  reklamiranje lastnega bloga na drugih blogih je spam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !