Recenzija: Soul Men

31.01.2009 ob 15:45

zda 2008, komedija, režija: Malcolm D. Lee, igrajo: Samuel L. Jackson, Bernie Mac, Jennifer Coolidge, Sharon Leal, Adam Herschman, Mike Epps, Sean Hayes, John Legend, Vanessa Del Rio

Klišejska in predvidljiva, pa vendar vseeno dovolj zabavna in simpatična glasbena komedija, ki je Bernie Mac in Isaac Hayes žal nista nikoli dočakala v kinu.

Samuel L. Jackson in Bernie Mac sta Louis Hinds in Floyd Henderson, člana pred tridesetimi leti razpadle skupine The Real Deal, ki imata zaradi smrti svojega nekdanjega pevca Marcusa Hooksa (John Legend) enkratno priložnost za vrnitev na glasbene odre. Za sodelovanje na spominskem koncertu, kjer bosta nastopila tudi Bootsy Collins in Isaac Hayes. Zgodba seveda poka od klišejev. Saj veste, dva tipa, ki se ne preneseta, gresta na skupno potovanje in potem počasi pozabita na razprtije. Pa mladenka (Sharon Leal), ki je morda hčerka enega izmed njiju. Pa nekaj seksa z ostarelimi in prsatimi ženskami (vedno radodajna Jennifer Coolidge in legendarna porno zvezda Vanessa Del Rio). Pa nekaj mutherfucker štosev, ki jih lahko slišimo v prav vsakem takem filmu. In nekaj dobre glasbe, na katero bi bila ponosna tudi Brata Blues Johna Landisa. Pač komedija na prvo žogo, ki pa vseeno brca dovolj gledljivo, simpatično in zabavno, da se gledalec ob njej ne dolgočasi. Plus žalosten spomin na Berniea Maca in Isaaca Hayesa, ki sta umrla drug za drugim.

Ocena 3 in pol

null

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !