Guns N’ Roses: Chinese Democracy

21.12.2008 ob 17:45

Konec osemdesetih in začetek devetdesetih je bil čas, ko so črnci čakali nov album skupine Public Enemy, belci pa nov album skupine Guns N’ Roses. In seveda čas, ko so bili Gunsi največja skupina na svetu. Čeprav nisem nikoli poslušal rocka, so mi bili kul.  Tako zelo, da sem si nabavil celo originalno vinilko Lies iz leta 1988, ki jo še zdaj hranim v svojem arhivu. Ko so leta 1991 izdali dvojni album Use Your Illusion, se je moje navdušenje še povečalo, November Rain in Don’t Cry pa sta zasenčili celo vse takratne hip hop uspešnice. Morda celo plato Original Gangster, ki jo je istega leta izdal Ice T.

Gunsi so mi bili legende, Axl, Slash in Izzy pa junaki, ki jih ne bom nikoli pozabil. Prav zato sem bil tako zelo šokiran, ko sem gledal tisti MTV comeback, kjer sem na odru prepoznal samo Axla. To niso bili Gunsi, to je bil le Axl, ki ni vedel kaj naj počne. Brez Slasha in Izzyja Gunsov ni. Gunsi brez njiju so kot Velvet Revolver brez Axla. Nekaj manjka, nekaj se ne sliši tako kot je treba. Gunsi brez Slasha in Izzyja so kot Rolling Stones brez Keitha Richardsa in Rona Wooda. Ali če hočete, kot Beatles brez Johna Lennona in Ringa Starrja. In prav zato bi moral Axl nehati ali vsaj zamenjati ime. To, kar počne zadnja leta, je namreč žalitev za Gunse. In žalitev za njihove oboževalce. To niso več Gunsi, to je zelo povprečen rock bend, ki ima na mikrofonu pač legendarnega pevca.

In zdaj so fantje po petnajstih letih izdali novo ploščo. Dolgo pričakovano, še dlje najavljano in skorajda kontroverzno Chinese Democracy, ki je seveda hudo razočaranje. Ki bo šlo mimo skorajda neopazno. Povsem razumljivo, saj gre za izredno cenen izdelek. Za brezglavo nabijanje brez repa in glave. Za takoj pozabljive komade, kjer niti en ne sede v srce, ali če hočete, v glavo. Axl kriči, ostali pa žagajo in tolčejo kot za stavo. Tak album bi moral ostati v studiu. Tak album je žalitev za Gunse in za njihove oboževalce. To ni album, to je šlepanje na staro slavo. Na legendarno ime, ki ga Axl maže že vrsto let.

Tako slab album, da si morate nujno zavrteti vsaj Welcome to the Jungle, Paradise City, You Could Be Mine, Since I Don’t Have You, Patience in Sweet Child O’ Mine, da pridete k sebi.

null

 

56 komentarjev na “Guns N’ Roses: Chinese Democracy”

 1. angelmanuel pravi:

  Ne bi se mogel bolj strinjat z napisanim. Sicer pa nisem razočaran ker nisem veliko pričakoval. Brez Slasha to ni to. Slashove solaže so edinstvene in nemogoče ga je nadomestit. In to še kak manjka na tem albumu.

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angel, res je. Slash je nezamenljiv. Se mi pa zdi, da ni samo v trem finta, ampak tudi to, da ni filinga če ni stare ekipe. In to se temu albumu zelo pozna. Saj res, si gledal Slasheve nastope z Michaelom Jacksonom?

 3. angelmanuel pravi:

  Sem vido te nastope Jacksona in Slasha. Fascinantno. Zanimiva kombinacija. Jackson kot najboljši pevec na svetu in Slash kot najboljši kitarist. Lahko rečeš brez problema.
  Si ti gledal solo Slasha, ko je odigral godfather theme? Balzam za ušesa. :D

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Men je blo vedno kul, ko je kao Slash soliral še po koncu pesmi in ga Michael kao ni mogel nagnati z odra in mu je zajebal drugo pesem. Itak, da je bil dogovor, saj ga je vedno znova povabil k sodelovanju.
  Gledal kako je igral Botra, ja. Hudo dobro.
  Prav žal mi je, da se niso fantje vsaj za novo ploščo zbrali skupaj v studiu.

 5. Tilen pravi:

  Hm.. pa živeti v preteklosti ni ravno najbolje, Iztok… :) Ti fantje skupaj več ne bodo igrali (vsaj ne v bližnji prihodnosti)…

  CD pa ni tako slaba plata (meni), kot jo ti tukaj opisuješ… ne gre pač za prežvekovanje starega materiala in starega stila glasbe… v vmesnem času od UYI do CD se je zgodilo toliko zadev, da bi o tem lahko spisal en zeloo dolg sestavek (imam približno sestavljeno, ampak to ni to)…in bi morda potem tudi ti lahko razumel Axlovo stališče, da s svojo glasbo (s pomočjo novih muzičarjev) še naprej ohranja GNR ime..

  Lp :)

 6. Bojan pravi:

  Strinjam se, da Gunsi niso več to, kar so bili, je pa novi album vseeno dober. Še več, kot dober.
  Kar nekaj teh skladb je bilo pripravljenih še v času, ko so bili skupaj, tako da jim oddaljevanje od njihovega sloga ne moremo očitati. Axlove vokalne sposobnosti ostajajo, kot kitarski rifi in solaže. Slash je velemojster, vendar je še veliko takih, verjemi.

  Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja in vsaka ušesa… kaj pa vem koga. In če si si Slasha najbolj zapomnil po nastopih z Jacksonom, potem je vsaka diskusija
  s teboj brezpredmetna.
  lp

 7. Mare pravi:

  Res je, stari Gunsi so bili in ostajajo legende, prav tako stari albumi.
  Ampak tale nov album ni pa niti približno slab, nasprotno, za današnji čas je skorajda vrhunski izdelek. Če pa bi se danes pojavili stari Gunsi in izdali danes recimo Appetite For Destruction, bi pa res verjetno to popolnoma neopažen album.

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tilen, kaj vem. Meni ni potegnil niti en komad. Zavedam se, da tudi na prejšnjih platah niso bili vsi dobri, toda tukaj ni dober niti en. Žal.

  Bojan, kje sem zapisal, da sem si ga najbolj zapomnil po nastopih z Jacksonom?

  Mare, zakaj pa je potem tudi tale tako zelo neopažen?

 9. DJ Ubre pravi:

  gunse dojemam kot poprock boy band s trdim zvokom. novega albuma res še nisem slišal, ampak mislim, da je ob vseh kritikah gunsn roses fanov, to njihov najboljši in najbolj zrel album. čas je za sedanjost. glam rock iz osemdesetih je za glasbeno nezrele slovenceljne.

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DJ Ubre, pa kak glam rock no. Saj Gunsi niso bili nikoli glam. Kaj ga lomiš. Zrel album? Niti najmanj. Le prazno nabijanje in vlečenje pa staro slavo.

 11. Pris Pris pravi:

  Glam je bil prisoten le v samih začetkih benda, tja nekje do leta 1987, pa še to le v imidžu, ne pa toliko v zvoku.

  Novi Gunsi pa spadajo v kategorijo “underwritten and overproduced”. ;)

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, meni je glam recimo zgodnji Bowie, se pravi šminka, svetleče cote, lasulje in ostale pizdarije. Tega pri Gunsih nisem na tak način nikoli ujel. No ja, morda na začetku, ko jih niti poznali še niso ne vem kako.

 13. DJ Ubre pravi:

  glam nisem mislil kot žanrsko oznako, bolj kot poprock imidž in pristop. malo sem se zmotil. apetite for destruction gunsi, in gunsi iz ostalih albumov pred chinese democracy, so za moj okus večinoma plehki. včasih sem jih imel rad. mislim, da bi mi še vedno bil všeč album priredb, kakšen je že naslov? iztok, sigurno si ujel axlove gate, zvirajoče telo, ruto, slashev klobuk in pozo … to mi je preprosto nadležno. bowie je s temi svojimi stvarmi imel kaj pokazat.

  novega albuma ne poznam, kot sem že napisal. mogoče bom celo prečekiral.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DJ Ubre, imidž še ni glam, kolega moj. Jebat ga, taki so bili in bilo so kul, verjetno najboljši bend vseh časov. No ja, vsaj za tiste cajte. Plehki? Odvisno s kom jih primerjaš.

 15. Pris Pris pravi:

  Plehkost bom preslišal, ampak da so bili pa poprock boy band, to je pa neumnost. :lol:

 16. DJ Ubre pravi:

  jah, preprosto nista depresivca z izostrenim posluhom za rock. za tiste cajte še zdaleč niso bili najboljši band. nirvana, pixies, R.E.M., husker du, u2, rhcp, the smiths, my bloody valentine, stone roses. in your face.

  pris, nisem napisal, da so bili poprock boy band. napisal sem, da so bili poprock boy band s tršim zvokom. suit čajld ou majn, ouououououo.

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  DJ Ubre, te ki si jih naštel, zame nikakor niso boljši od Gunsov. Niti v sanjah. Edini komad, ki mi je takrat morda potegnil dlje od Gunsov je bil Jeremy od Pearl Jama, ki si ga nesramno pozabil.

  Mi je pa čudno, da so ti bili Gunsi v bistvu preveč vesel bend :)

 18. DJ Ubre pravi:

  pearl jam mi ne potengejo. preveč himnično nespretni so. imeli pa so potencial. to se pravi, da so ostali pop, čeprav bi ga lahko presegli. pop po značaju spet, en po zvoku. sodim po albumu ten, nočem biti krivičen. mogoče so po nekem čudu spreminjali svojo podobo.
  iz teh, ki sme jih jaz napisal, bi lahko črtal mogoče u2 in rhcp.
  ne gre za to, da bi mi bili gunsi preveč veseli, hehe. pustijo me praznega. ozrioma cmok v grlu, po slabo izraženi neveselosti.

 19. DJ Ubre pravi:

  aja, iztok, nekoč sva se dogovarjala o seznamu najboljših rap plat. he.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Djubre, se mi je zdelo, da si pravi :)
  Dobra krinka :)
  Peral Jam so šli v čisti underground in bi morali biti zelo kul po vsem pravilih. Prav zato, ker so se požvižgali na slavo in na hite, so šli tako globoko in se postali nekako pozabljeni, kar je škoda, saj so mi bili odličen bend. In Eddie je bil zajebano dober pevec.

 21. Pris Pris pravi:

  @DJ Ubre:
  Tu se pogovarjamo o Gn’R in jaz sem se samo navezal na tvoje (milo rečeno) čudne trditve njihovi o plehkosti in poprock/boyband zasnovi. Če bi malo bolje poznal zadevo, bi vedel, da so bile stvari bistveno drugačne, čeprav je res, da se je mastodont Gn’R zrušil sam vase že ob snemanju albuma Use your illusion (I&II).

  Poznavanje in vrednotenje glasbe ni omejeno na “depresivce z izostrenim posluhom za rock”, trditev, da jaz to preprosto nisem, pa bi bila izjemno smešna vsakomur, ki me pozna. O Pixies sem na primer že pisal, o R.E.M. prav tako, pa še o mnogih drugih, ki so ti verjetno bolj všeč od Gn’R (če se ti da, malo pobrskaj po mojem blogu). (Iztok, sorry za link in ostalo)

  Ne glede na to, da sem glasbeno v precej drugačnih vodah, pa kljub temu izjemno cenim Gn’R in njihov doprinos rokenrolu. Appetite for destruction je vsekakor nedosegljiv album, svetlobna leta daleč od glama in poprocka.

 22. DJ Ubre pravi:

  @iztok gartner: hvala za pohvalo o dobri krinki. meni se je zdela neumna. hhehe.
  pearl jam so res izšli iz čistega undergrounda, kot cela generacija seatelskega grungeja. in eddie je bil res izjemen pevec. dobil pa sem občutek, da ima vsebinsko ta underground bolj pop naravo. o njihovem umiku sem bral. nirvano kot band sorodnih idej glasbeno dosti bolj cenim. čeprav sta si bila kurt in eddie v pogledih na svet precej sorodna. jaz sem pisal samo o glasbi, in poznam njihovo undergrouvsko funkcioniranje, ki se ne tiče glasbe.

  @pris:
  ne, pris, ne moreš mi takole v narekovaje dajat moje besede in jih zbanalizirat, ker si tega ne zaslužijo.
  zadeve poznam dovolj. zadeve, ki jih moram poznati, so njihova glasba in nastopi v živo. njihova glasba in nastopi v živo so v meni pustili vtis, da igrajo kičast rock za in da tako tudi funkcionirajo na odru in v videospotih. da se vrnem k narekovajenim besedam. depresivce vedno uporabljam kot metaforo za ljudi s prefinjenim okusom. mislim, da je to bilo razvidno iz konteksta. sem te pa res prehitro deklariral.
  tvoje članke o drugih skupinah bom prečekiral. cenim te kot komentatorja ostre in artikulirane misli, tvojega spoštovanja gunsov pa preprosto ne dojemam. doprinos apetita for destruction je verjetno razviden, sam apetite for destruction pa ni vrhunsko delo.

 23. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Djubre aka DJ Ubre, nisva se razumela. Rekel sem, da so bili Pearl Jam najprej mainstream, potem pa so šli v čisti under. Prav zato sem bil prepričan, da so ti kul. Meni pa Nirvana ni nikoli zares potegnila. Mi je pa jasno, da se je Kurt ustrelil. Imel je vsega dovolj in ni pričakoval slave. To pa je pravi as.

 24. ketna pravi:

  Gunsi so en kurac od benda. Folk kot je Axl se rodi vsakih 20 let. Nič posebnega…

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ostro :)
  No ja, morda se celo strinjam in prav zato je bilo njihovih le kakšnih 5 let. Prav zato je samo Axl premalo za dober album.

 26. Mare Mare pravi:

  Iztok, kako misliš, da je bil album neopažen? Pri nas je bil ob izidu takoj na prvem mestu po številu prodanih albumov in je po štirih tednih še vedno na trinajstem mestu.
  Na Billboardu je bil prav tako najvišje na tretjem mestu.
  Je pa res, da ni bil tako opažen, kot recimo Use Your Illusion. Ampak to je v dobi, ko vlada predvsem instant glasba, bilo za pričakovati.

 27. Pris Pris pravi:

  Če ne spremljaš scene, potem hitro prideš do takih zaključkov. Iztoku je najbrž tale album toliko neopazen, kot je bil meni Jacksonov Invincible (ki je prodal 10 milijonov primerkov). ;)

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mare, kaj koristi pri nas. Daj no, to pomeni, da se je prodalo morda 100 izvodov. Tretje mesto na Bilboardu? Kako dolgo? En teden, morda dva. Zdaj ga že ni več nikjer. Po moje se ne bo prodal niti v 200 tisoč primerkov, kar je za tako vrnitev katastrofa, če mene vprašaš.

  Pris, ko se bo tale album prodal v 10 milijonov primerkov, potem pa bo tudi meni opažen,če ostanem v tvojem fazonu :)

 29. Pris Pris pravi:

  Iztok, hotel sem samo povedat, da je zate, ki sicer ne spremljaš te scene, album bil tako neopazen, kot zame Jacksonov (ker ga jaz ne spremljam).

  Drugače pa – ne da bi zagovarjal Chinese Democracy – ampak album se je v prvem tednu samo v ZDA prodal v 261.000 izvodih. ;)

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, zelo slab debi za tak bend in tolko pričakovanja. No ja, drugi teden je bil že polom, saj je prodaja padla za več kot 80 posto. Torej so celo fani ugotovili, da je album sranje. Da Gunse prehiti ena Taylor Swift je prava sramota. In pazi to, vrnitev benda ACDC je prinesla skoraj milijon prodanih izvodov, kar pomeni, da ne moremo kriviti le internet za slabo prodajo.

 31. Jaka pravi:

  Iztok, oprosti, toda naslavljati album kot “hudo razočaranje”, “cenen izdelek”, “brezglavo nabijanje” ima lahko tam kake štiri razloge. Prvi je ta, da si hotel spisat nekaj, kar bo postreglo s srčno&sočno debato, drugi (verjetno bolj osebni) ta, da morda niti ne poznaš prav veliko rok produkcije zadnjih let. Tretji razlog bi bil tisti standardni “kako-je-bilo-včasih-vse-bolje”, se pravi, stari albumi so zakon, najnovejši pa jajca. Četrtega je predvidel pa sam Danny, namreč, kdor je “kul” bo novemu albumu, ki ga je Axl pacal prek 15 let, rekel sranje, tudi če ga sploh ne bo poslušal zares.

  Lahko pa me demantiraš in mi našteješ kak boljši hardrok album, ki je izšel v zadnjem času. Poudaril bi besedo hardrok, ker nočem, da v isto kategorijo štejeva cmerave coldplay, umetniške TV On The Radio, ali pa petshopboyevske The Killers. Sicer so vsi našteti tudi malo “rock”, toda nič skupnega nimajo z nekim nabildanim, mačo, hardrokerskim zidom, ki ga dostavijo G’n'R na zadnji plošči.
  Se povsem strinjam. Težko je Gunsom brez Slasha in Izzyja reči Gunsi. Kot bi Beatlom brez Johna težko rekel Beatli. Pa saj – tako je itak pri vseh bendih svetovnega kova. Člani so nezamenljivi. Je pa vseeno druga pesem, če govorimo o frontmanih ali pa kitaristih. Postavil bi ti sledeče vprašanje. Kdo je večji gunsnrosovec – Axl ali Slash? Kdo je bolj U2 – Bono ali Edge? Kdo je bolj Zeppelinovski – Robert Plant ali Jimmy Page? Mislim, da je odgovor jasen.

  Priporočam ti, da se razbremeniš bremena “Gunsov” in prisluhneš plošči Chinese Democracy v smislu, kot da gre za nek XY bend, ki ga slišiš prvič. Če je v tebi še kaj hardrokerske duše, ti bo stvar všeč. Če ti pa ne bo, potem pa mislim, da žal nisi (več) najprimernejši človek za komentiranje takih glasbenih izdaj :)

  Tudi sam sem spisal recenzijo, če te zanima:
  http://bhcband.wordpress.com/2008/11/25/gunsnroses-chinese-democracy-aka-najbolj-pricakovan-rock-album-vsem-casov/

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jaka, obljubim, da si bom vzel več časa in vse skupaj še enkrat poslušal. Ti pa moral priznati, da mi je naslovna pesem bolj všeč kot na začetku. Toda vseeno ni variante, da bi me tale plošča zadela kot starejše, ki so mi postregle z zares pravimi uspešnicami in himnami. Na tej bom zelo težko našel kak tak komad, pa četudi je kar nekaj balad na albumu.
  Vidi se ti, da si velik fan te skupine in da bi ti bilo kul četudi bi izdali še večje sranje.
  In ja, četudi po tvoje nihče ni izdal boljšega albuma, to še ne pomeni, da so Gunsi izdali zares dobrega.
  Glede tega kdo je bolj Guns ali U2 in Beatles. To so ekipe, kjer ni dobro, da kdo manjka. Itak je Axl bolj Guns od Slasha, toda vseeno eden brez drugega ne izpadeta dovolj kul, da bi lahko sama furala zares dobro sceno. Tako je moje mnenje.
  Po drugi strani pa je tudi Metallica izdala slab album, če mene vprašaš. Od njihovega novega sranja pa so tudi tile Gunsi boljši.
  Sicer pa, v meni ni bil nikoli nek pravi rockerski duh, saj sem od nekdaj padal na hip hop.

 33. Pris pravi:

  “Kdo je večji gunsnrosovec – Axl ali Slash?”

  - Izzy Stradlin’.

  “Kdo je bolj U2 – Bono ali Edge?”

  - Bono. For all the wrong reasons.

  “Kdo je bolj Zeppelinovski – Robert Plant ali Jimmy Page?”

  - Jimmy Page.

  Vse pač ni samo po sebi umevno. ;)

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kdo je večji Gartner, Iztok Gartner ali Garty Farty?
  Iztok Gartner :)

 35. david pravi:

  samo yzzi sploh ni več živ! ubesil se je le po enem dnevu po ločitviji z gunsi.ločili pa so se zato ker je axl hotel narediti bend z metaliko.

 36. david pravi:

  tut men je blo mal žou k se je ubesil aveš

 37. goro pravi:

  sej se ni ubesu

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, kje si našel ta hudo napačen podatek? Izzy je še kako živ in še vedno špila kitaro sto na uro.

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris in ostali, kaj porečete na tole:

  http://new.music.yahoo.com/blogs/getback/74988/the-most-overhyped-albums-ever/

 40. Pris Pris pravi:

  Iztok, glede vseh naštetih albumov se strinjam, da so bilo močno overhyped. Nikoli nisem zagovarjal Chinese Democracy, saj sem celo tule napisal, da “novi Gunsi spadajo v kategorijo underwritten and overproduced.” ;)

  Drugače pa je linkan glasbeni blog zgolj mnenje enega človeka in je po površnem pregledu bolj kot ne brezveze.

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, zalepil sem zato, ker je bila debata, da je album v bistvu prodajno uspešen. Se pa strinjam, da je to le mnenje enega človeka, toda podatki kažejo, da ima več kot prav. No ja, ne pozabi, da je na prvi strani yahooja.
  Moram pa priznati, da mi je naslovni komad ratal všeč :)

 42. david pravi:

  alimi lahko nekdo pove kako se od guns n… aldum iz interneta potegne

 43. goro pravi:

  sej sploh nč nauš najdu

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  To pa res ne bi smelo biti težko :)

 45. ketna pravi:

  @david

  Pa kake pa ti strelaš? A si skadil krek? Metallica je odigrala samo 1 turnejo z gunsi in med turnejo se je James norčeval iz Axla. Axl je posvetil večkrat Double Talkin’ Jive komad James in Larsu.

  Evo dokaz, da je Stradlin živ:
  http://www.youtube.com/watch?v=ptXE3DIJiOo

 46. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ketna, mislim, da se David zeza, saj je spisal ful nekih čudnih komentarjev, pa sem jih raje zbrisal, ker je blo kr neki.

 47. guns n roses pravi:

  ma mn so res dori guns n roses ma ka majo dere muske paso dori ampak škoda ih je ka so raspadli

 48. zana pravi:

  joj Iztok, ti vedno toliko pričakuješ… in potem je kompletno vse zanič. Ljudje morajo prav paziti, da ti ne izveš o njihovih kreativnih namerah…, ker bog ne daj, da začneš kaj pričakovati. Potem pa rušenje, blatenje, grizenje, pljuvanje… Zgleda, da maš dobro predstavo, kako naj bi stvari zgledale in se slišale, kakšne morajo stvari biti, seveda morajo nujno biti kopija nečesa znanega, vidnega in tebi domačega. Grow up!

 49. ketna pravi:

  @zana

  Koji kurac pa teb ni jasn?

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zana, če ne bi od banda kot so Gunsi pričakoval res veliko, potem pa bi bilo z mano nekaj hudo narobe. Problem je v ljudeh, ki ne pričakujejo ničesar in so potem zadovoljni z vsakim drekom, ki pride na tržišče. In draga moja, ti moraš odrasti in spremeniti razmišljanje ter začeti pričakovati res veliko od vseh.

 51. KOK pravi:

  No pa poglejmo malo fakte: Chinese Democracy je bil 14 najbolj prodajani album na svetu v letu 2008 -http://www.prefixmag.com/news/coldplay-tops-global-list-of-2008s-best-selling-al/26149/ s tem, da so se vsi albumi, ki so se prodali bolje bili v prodaji vsaj 1 mesec dlje. Do danes pa je bilo na svetu prodanih preko 3 milijone izvodov albuma – in to brez turneje, brez glasbenega videa, brez pojavljanja Axla v medijih in kljub veliki negativni propagandi in kljub temu, da se je plošča v ameriki prodaja ekskluzivno v trgovinah Best Buy, ki ma samo okol 500 trgovin.
  Zakaj se AC/DC prodaja bolje – to itak vela samo za ameriko. Album se je v ameriki za nizke pare prodajal v Walmartih, ki jih je ogromno in kjer običajni američani dnevno kupujejo, kjer je bil fantstično spromoviran, fantje so v isti zasedbi, delajo isto muziko (tradicionalistični masi očitno to sede) bili so na naslovnicah vseh glasbenih revij, nardil video, šli na turnejo…
  Meni osebno je CD najboljši Axlov album. O kitaristih pa tole: Buckethead je eden resnično največjih kitaristov, ki so kadarkoli hodili po zemlji (meni osebno pa z naskokom najljubši) in na CDju se je pokazal v najleši luči. Kitarki solo outro v Twatu je trominutni multi orgazem in eden najboljših solov v popularni muski vseh časov.

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kok, no ja, tri milijone za tako veliko vrnitev se mi vseeno zdi zelo malo. In motiš se, reklama je bila prav zaradi tako hude negativne reklame, odlična.

 53. Nuša pravi:

  Podpis po vsako piko.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Zanima me, če bo naslednji album (če seveda sploh bo) kaj boljši.

 55. ROCKNROLLmonkey289 pravi:

  men so pa gnr najbolši bend ever ampak res sprjaznmo se-mel so velik bolših albumov. ubitsvu so bli usi do spaghetti incident bolši od democracy. sam je pa kšn komad useen zlo uredu, npr madagascar. sam ne trdim da je plata sama po seb odlična. GN’R 4EVER!!!

 56. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Nekoč so bili tudi meni zakon, ni dvoma, škoda je le, da ni več prvotne postave. Samo Axl je premalo, če mene vprašaš.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !