Tudi jaz bi v petek rekel odločni NE

17.12.2008 ob 11:45

Slovenija ima končno možnost, da Hrvatom vrne za vse pizdarije, ki se jih grejo in ki so se jih šli. Prav zato jih ne razumem, da ne odnehajo in da bodo zavoljo svoje trme tvegali vstop v EU. Zdi se mi, da so prepričani, da Slovenija ne misli resno in da se bo v petek posrala od strahu. Upam, da se ne bo in da jim bo primazala vsaj eno klofuto. Magari samo zato, da nas bodo končno vzeli resno in da se bodo zavedali, da je od nas odvisen njihov vstop v EU.

Po drugi strani pa to ne bo prav nič dobro, saj bodo še vedno potrebne meje, kar pomeni, da nam bodo lahko Hrvati vrnili poleti, ko bomo šli na morje. Pač tako, da nas bodo zajebavali na mejnih prehodih in da nas bo bolela glava. Res sem razočaran in jezen, da se ne moremo normalno zmeniti. Ko pomislim na meje, se mi petkov NE ne zdi več tako smiseln in potreben. Toda to je očitno edini način, da jih pomirimo. Hm, ali pa še bolj razjezimo. Tole se ne bo dobro končalo. Če rečemo NE, bo jeza še večja. Če rečemo JA, pa nas bodo še naprej zafrkavali.

Pa vendar, Pahorja in Janšo močno podpiram pri pokončni drži, saj menim, da je to edini način, da pridemo do rešitve. Naj rečeta NE, potem pa bomo videli kaj se bo zgodilo. Še vedno lahko čez čaš namreč rečeta JA.

Kot sem rekel, mi njim NE, oni nam zajebavanje na mejnih prehodih, mi pa njim bojkot poletnega turizma. Začaran krog nožev v hrbet. Bedno. Dajmo se zmenit, no. Porka madona.

 

28 komentarjev na “Tudi jaz bi v petek rekel odločni NE”

 1. donko pravi:

  Gartner, ti si res največji kojn kar obstaja, jebo te bog. Itak hodiš na morje samo na SLO obalo, ko neki revež, tak da ne vem kaj se ti buniš.

  p.s. Zakaj se sam ne javiš v umobolnici?

  p.s. 1 Pridi enkrat v MB, da te malo v roke vzamemo, bo takoj boljše, idiot!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Donko, ne bluzi, marveč raje povej kako bi ti rešil to kurčevo krizo med Slovenijo in Hrvaško.
  In ja, cene slovenskih apartmajev so veliko dražje od hrvaških in tujih.

 3. Niko brumen pravi:

  Južnjaki južno od Kolpe stavijo:

  - na učinek pritiskov na skorumpirane slovenske politike (afere z orožjem, ropi raznih bank, da bi prišli “naši” do kompromitirajočega materiala, katerega se bojijo, osebne izpovedi hrvaških politikov – o tem, da v aferah z orožjem Hrvati lahko vlečejo pozitivne točke preprosto že iz situacije, v kateri so bili, ko so orožje nujno rabili in pri tako netransparentnem “poslovanju” so pomembne le insinuacije in razlage, itd.);

  - kronično posrane gate slovenskih politikov (tisti, ki imajo jajca, so pa zaletavi bedaki, ki so bolj nevarni Sloveniji kot Hrvaški);

  - inercijo v zadevi “hrvaški varčevalci vs LB” (inercija miselnosti ni fizikalni pojav, a je vseeno vztrajnostna masa v razmišljanju);

  - na evropske komisarje, katere so izdatno gostilni in obdarili (kaj vse je lahko dar, to pa prepuščam osebni domišljiji //hrvati jo imajo// vsakega posameznega bralca;

  - na strahove vseh, ki se bi naj predvidoma panično posrali, da ne bi prišlo na dan kaj iz njihovega osebnega “doneska” odnesku slovenskega premoženja ali pravic.

  V grobem. Finese pa pozna, kdor jih pozna – ta pa jih tudi skriva. Vsebino korita pač vedno poznajo le prasci in svinje, ki so se iz njega že hranili ali se še hranijo.

  Lep dan slovenstvo!

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, Hrvati nas imajo torej v šah mat poziciji, kar pomeni, da bomo morali v končni fazi predati igro in storito to, kar bo v največji meri pasalo prav njim?

 5. Escobar pravi:

  donko tudi ti si konj … se strinjam z zapisom… treba jim je odločno rečt NE … ko jih jebe hrvate … nej fukajo na mejnih prehodih, js jim bom pa u morje scal :)

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Oni pa se bodo na to lepo požvižgali in ti na krožnik servirali poscane ribe :)

 7. Escobar pravi:

  hahaha .. še sreč da ne jem rib … sej zato mi pa nafukajo staro ovco u pljesko … to je začaran krog …. :)

 8. krš pravi:

  končno se enkrat lahko strinjam z Gartnerjem. Če pa se naši spet userjejo pa ma vlada takoj da odstop narod pa na ulce!!!

 9. Niko brumen pravi:

  Krš – se strinjam, vse drugo je že odpovedalo.
  Prognoza.

 10. Niko brumen pravi:

  Iztok, nekaj drugega pomeni: da bomo končno morali izterati prasce na čistino.

  In to so še ene tisočletne sanje slovenskega naroda, ki jih moramo uresničiti, da se bo za naprej bolj dostojno živelo.

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, zelo zanimivo, kako članek začneš s stavkom, ad moramo Hrvatom reči ne in jih po domače rečeno zaje*ati, samo zato, da jim vrnemo zob za zob … nato pa stvar zaključiš s pozivom, kako naj vendarle najdemo kompromis in se pobotamo. Ni logike?!?

  Ampak saj nisi edini. Nasploh se čudim sinhronemu stampedu, ki ga v zadnjem času uprizarja praktično vsa politika, kot tudi mediji.

  Problem je dejansko v tem, da smo stvar pustili predolgo stati. Tako kot kakšno lužo vode. No, in ko luža vode predolgo stoji, se prične usmrajati, sploh če se vanjo na vsake toliko časa še malce podelamo ali uriniramo, dokler ne dobimo strupene in ogabne mlakuže, ki gre vsem na živce, a se je nikakor ne moremo znebiti, ker zgolj krivimo drug drugega, kdo jo je naredil.

  Dejstvo je da po krivdi obeh strani ni bilo volje po reševanju tega vprašanja, ker so politiki to izkoriščali za nabiranje poceni političnih točk. Na žalost so se populizmi in hujskanje sčasoma naselili tudi med ljudmi, tako da tisti, ki imamo malce več opravka na Hrvaškem, tudi tam (na povsem običajnih ljudeh) lahko vidimo, kako se je spremenil njihov odnos in sprejemanje Slovencev. Pa pri nas tudi ni prav nič drugače.

  Osebno se mi tako izsiljevanje Hrvaške z ustavljanjem vstopa v EU ne zdi prav. Je pa res, da smo se tudi po lastni krivdi znašli (tako kot tudi Hrvati) stisnjene v kotu, zato se sedaj poslužujemo skrajnih sredstev.

  Velika škoda, glede na to, da si zares nisamo tako zelo različni in da bi se zadevo dalo že zdavnaj s kančkom dobre volje odpraviti.

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, razlog je v tem, da se bojim kaj bo ta NE povzročil. Hrvati so zlo okej narod, samo problem je, ker jih napumpa politika. Tako kot Slovence. Dokler bo tako, ta problem ne bo rešen. Navadni ljudje bi se že znali zmeniti, toda žal usodo krojijo politiki, ki enkrat rečejo tako, drugič pa tako in to mejno vprašanje velikokrat uporabijo za predvolilne finte. Zdaj so volitve za nami in zato je odločnost Slovenije pravzaprav presenetljiva.

  Niko, Hrvati niso prasci, problem je v njihovi politiki, ki jo kroji le peščica. To je isto kot če bi Američane enačil z Bushem.

 13. Niko brumen pravi:

  Hej, Iztok, kdo je pa pisal kaj o tem, da bi naj bili Hrvati prasci?

  Jaz sem povsem transparentno napisal, da bomo morali spraviti prasce na čistiho – in mi lahko to storimo le z našimi domačimi prasci (pač skupino politikov, ki so delali svinjarije na računa države in naroda slovenskega).

 14. Niko brumen pravi:

  SM: res gre za izsiljevanje, če bomo prvič izsiljevanje z izvršenimi dejstvi poskušali ustaviti na razumljiv način?

 15. Niko brumen pravi:

  POLITIKA JE UMETNOST MOGOČEGA.

  Naj jutri, ko bo mogoče mimo, ustavimo Hrvaške apetite?

  Kakšno izsiljevanje neki, politik “spookymulder”?
  Si Hrvat ali vsaj po “močnejši” polovici?
  Odgovor bo najbrž “ne”, a – si o tem povsem prepričan (ne na tisti nizkotni ravni gostilniških razprav – po prepričanju mislim).

 16. Niko brumen pravi:

  IN ŠE ENA LEKCIJA IZ SLOVENSKEGA SLOVENSTVA:

  pod tem naslovom je trenutno vpisana edina tema, ki bi morala zbuditi komentatorje, da se zavedo, da je dogajanje okrog naših meja bolj pomembno kot recenzija tega ali onega filma ali modni trendi depilacije pod pazduho ali po babjih nogah – IN KAJ SE ZGODI?

  Se vidi po številu prisotnih komentatorjev – KAKO NAJ BODO DRUGAČNI POLITIKI, ČE JE NAROD VSRAN IN INDIFERENTEN?

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, počasi, počasi, daj jim možnost, da se opogumijo. Pa vendar, stvar ni tako zelo preprosta in tale NE ne bo rešil mejnega vprašanja. Tale NE je le pokazatelj odločnosti, ki je nastala zaradi možnosti, ki se ponuja v petek.

 18. Niko brumen pravi:

  Je pa svojevrstni lakmusov papir za odnos do slovenske države.

  Zanesljivo.

 19. spookymulder spookymulder pravi:

  @politik Niko Brumen:

  Izsiljevanje je še vedno izsiljevanje, tudi če se človeku zdi, da ima za to upravičene razloge. Dejstvo je, da smo mi lahko šli v EU brez rešenega vprašanja meje s Hrvaško, sedaj pa pogojujemo hrvaški vstop po principu: storite to, kar zahtevamo mi, drugače vas bo doletela kazen. To je za moje pojme izsiljevanje, četudi s temi ali onimi argumenti nam v prid.

  In ne vem, če se domoljubje po tvoje definira s pasjo metodo rodovniškega dokazovanja, kdo ima prednike iz severne strani Kolpe in kdo iz južne, te lahko pomirim, da se po mojih žilah pretaka klena slovenska kri.

  Na srečo pa domoljublja sam ne merim samo s tem, kako bomo ustavili “sovrage” onstran meja naše domovine ali kako je potrebno ploskati vsakemu kazanju zob steklega psa, zgolj zato, ker je pes naš in ker renči na soseda – še vedno je stekel in ga bo potrebno čim prej uspavati, drugače bo slej ko prej ugrnizil tudi lastnika – torej nas.

 20. Niko brumen pravi:

  SM – IN?????????????????

  Potegni paralele, ki so možne.
  Boš?

 21. Arbiter_universale pravi:

  No jaz bom udaril malo poleg.
  Ali kdo pozna pomensko razliko med besedama hinavec in lažnivec?

  Lepa hvala.

  LP,Arbi

 22. detelj pravi:

  Pa ne no,to da si povemo enkrat v obraz resnico še ne pomeni nujno “žlehtnobo” iz obeh strani…Do sedaj je bilo tako,da so politiki na obeh straneh poudarjali “prijateljstvo”…v resnici so pa hinavili in držali fige v žepu…No sedaj pa upam,da so stvari postavljene na pravo mesto in da ne bo kakšno premoženje oziroma posel spet ogrozil trdnost naših stališč!!!!!To pa bi potem res bil začaran krog…prepričljivost in pa potrpežljivost je vse kar rabimo pri reševanju takšnih vprašanj…
  Sam osebno sem pa mnenja,da se to vprašanje meje na morju zamrzne za nekaj deset let, pa potem mogoče…

 23. spookymulder spookymulder pravi:

  @Niko Brumen:

  Sem jih potegnil, vendar očitno v nasprotni smeri, kot ti. S “steklim psom” namreč nisem mislil tega ali onega naroda, temveč celoten konflikt, ki smo si ga tako složno zakuhali.

  Več pa v tej objavi:

  http://spookymulder.blog.siol.net/2008/12/17/ce-hrvaski-recemo-ne-si-tudi-sami-ne-zasluzimo-eu/

 24. Niko brumen pravi:

  Slaba paralela je primerjati naš vstop v EU ob vprašanju meje s Hrvaško. Poglej zahteve Italijanov in Avstrijcev – vse smo sprejeli, če me spomin ne vara (razen optantov – denar za odplačilo pa smo vendar takoj začeli nakazovati na namenski račun neke banke v Luksemburgu). Hrvati niso sprejeli nobenega našega pogoja.

  Kje so torej primerljive paralele????????

 25. Žogca pravi:

  Nisem ljubiteljica Hrvatov, daleč od tega. Ampak tako je … Takrat smo pizdili, kaj nam delajo nesramni Italijani. Zdaj mi to isto delamo nekomu drugemu. In seveda oni pizdijo. Je pa dejansko tako. Mi smo po vojni izgubili ozemlje, da so oni lahko obdržali celo Istro in otroke. Zato bi v imenu poštenosti … Ampak hej, to je politika in v politiki … Samo moč šteje. Pa mislim, da tukaj ni toliko odvisno od nas, kot si mi mislimo. Napihovanju navkljub. Če je kakšni pomembni članici EU (mogoče Nemčiji) zelo do tega, da Hrvati pridejo v EU, nas bodo tako stisnili, da bomo cvilili tisti DA. V enakopravnost držav članic EU verjamem toliko kot v Božička.

 26. pikapoka pravi:

  Spookey prebrala sem zapis na tvojem blogu in tudi s temi zapisi tukaj se zelo strinjam. Tudi sama sem mnenja, da gre za izsiljevanje.. mislim, da NE Hrvaški, ki ga bo Slovenija izrekla ni dober, pač pa zelo nepremišljen… sicer pa mi gre tale Pahorjeva politika tako na živce… najprej tisto z Ruplom, pol nabijajo trošarine za bencin, sedaj pa še to s Hrvaško. Pa kdaj se bo to sranje končalo? Pa kaj želi ta Pahor pokazati? Ni mi jasno… Najbolj mi gre na živce ta skrivnostnost. Ko ga slovenska novinarka vpraša, kaj natančno želi od Hrvaške, bluzi, da je kao obljubil Francozom, da o tem ne bo govoril na glas. Halo, pa če že tako vse skupaj napihujejo o tej rdeči luči, potem naj se zjasni, kako in kaj in naj pošteno pove, kaj Slovenija zahteva od Hrvaške. Izgovor, da smo Slovenci podlegli italijanskim zahtevam, je navaden drek. To pomeni, ker so nas zajebavali, moramo tudi mi druge zajebati. Sama sem prepričana, da če bi se Hrvaška izognila vojni, tako kot se je Slovenija (čeprav to seveda ni bilo nikakor možno), bi Hrvaška vstopila v EU istega dne kot Slovenija. Če so Hrvati preživeli vojno, bodu preživeli tudi ta udarec v hrbet… Sicer pa kolikor poznam Hrvate, se ne bodo nikoli prodali. Pa kdo pameten bi se odpovedal vsej dokumentaciji za dokazovanje svojega prav? To bi storil samo bedak. Mislim, da lahko Slovenci po tej rdeči luči pozabimo na odprto morje… Sicer pa mi ni bilo nikoli jasno, zakaj se Slovenija tako boji arbitraže??? Pač moja logika je takšna, če se dva ne moreta zmeniti, kar je očitno, pol naj pomaga tretji… Sicer pa bo Hrvaška itak prišla v EU, če ne čez 2 leti, pa čez 3 ali 4… Saj imajo čas. Sicer pa me tale rdeča luč zelo skrbi, saj bo to samo povečalo nestrpnost med Slovenci in Hrvati. Pač žal navadni ljudje nasedajo tem političnim bedakom in potem se hitro rodi sovraštvo. Na koncu pa bo trpelo gospodarstvo, turizem in še kaj. Na koncu bomo itak najebali navadni ljudje. Sama si želim, da bi bila HR čim prej v EU.

 27. oomoo oomoo pravi:

  Za vse zagovornike Hrvatov: a mislite da bodo, če jim bomo pomagali pri vstopu v EU potem Hrvati rekli “Okej, dobričine Slovenske, vam damo nazaj vse vaše zaselke, ki smo si jih prisvojili, za nameček pa še piranski zaliv in dostop do mednarodnih voda!”.

  Pomislite še enkrat.

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Detelj, to je tudi meni smešno. Da ko Slovenija enkrat reče NE, je pa takoj žleht.

  Žogca, pa vendar je tudi od nas odvisno, če bo njihova pot gladka.

  Pika, torej bi ti bilo bol kul, da Pahor reče JA in Hrvatom še naprej dovoli vse pizdarije, ki jih počnejo? Si pozabila, da so nam prav Italijani vzeli Trst po vojni? In to na zahtevo Anglije in ZDA. Kakšne zveze ima EU z vojno, ki se je zgodila mnogo let prej? Hrvati prodali? Bi se morali prodati Slovenci? Udarec v hrbet? Kaj pa njihovi udarci v Hrbet?

  Oomoo, točno tako.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !