Recenzije: Sulude godine

7.12.2008 ob 04:05

jugoslavija 1988, komedija, režija: Zoran Čalić, igrajo: Dragomir Bojanić Gidra, Velimir Bata Živojinović, Marko Todorović, Jelena Žigon, Taško Načić, Nikola Simić

Predzadnje poglavje “Ludih godina”, serije desetih filmov, ki so jih od konca sedemdesetih in do začetka devetdesetih noro radi gledali tudi Slovenci.

Le kdo ne pozna uspešnice Žikina dinastija, ki jo je Zoran Čalić kot sedmo poglavje “Ludih godina” posnel leta 1985. Prav Žikina dinastija je bila brez dvoma največji hit celotne serije. Najbolj znani film o prigodah prijateljev Žike Pavlovića (Dragomir Bojanić Gidra) in Milana Todorovića (Marko Todorović), ki jima družbo delata še doktor Nedeljković (Velimir Bata Živojinović) in Jelena Todorović (Jelena Žigon). Škoda je le, da tole poglavje dela sramoto celotni seriji. Da je nafilano z zelo poceni štosi, ki se jim niso režali niti leta 1988. Pač klišeji prejšnjih filmov in zgodba, kjer se Žika in Milan znajdeta v bolnici, ki jo seveda nadzoruje naš doktor Nedeljković, kateri se tokrat predstavlja za doktorja Smiljanića. Jugoslovanska in zelo slaba reciklaža Leta nad kukavičjim gnezdom, ki jo je pred pričetkom snemanja Naše male klinike brez dvoma gledal tudi Branko Djurić.

Ocena: 3/10

null

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !