Happy Birthday: Bette Midler

2.12.2008 ob 02:13

Bette Midler, ki ji lahko rečemo tudi rezervna Barbra Streisand, danes praznuje že 63 let. Ker nanjo zadnje čase vsi po vrsti pozabljajo, je prav, da ji voščim vse najboljše za rojstni dan. Meni se je zdela odlična v komedijah Down and Out in Beverly Hills, Ruthless People in Outrageous Fortune, ki sem jih konec osemdesetih ujel v lokalni videoteki. Da zna igrati, mi je pokazala v glasbeni drami For the Boys. Močno nasmejal pa sem se ji tudi kot čarovnici v filmu Hocus Pocus. V The Rose, kjer naj bi igrala Janis Joplin, me ni povsem prepričala, v mojem srcu pa bo za vedno nosila zaradi pesmi From a Distance, ki je ena izmed mojih najlepših pesmi vseh časov.

nullnull

LINK do pesmi From a Distance

 

11 komentarjev na “Happy Birthday: Bette Midler”

 1. mičopičo pravi:

  Na Woody Allena pa si kar pozabil?Zadnje čase še samo njegove filme gledam..

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mičo, nisem pozabil. A ker se mu voščil že lani, nisem imel nič novega za napisati. Sem si pa včeraj ogledal odličen dokumentarec Woody Allen: A Life in Film, ki so ga zavrteli na History Channel. Super zadeva, kjer Woody sam čveka o svojih filmih in pove, da mu skoraj noben ni kul. No ja, od novejših se mu dopade le Hollywood Ending. Meni tudi.

  In še link do zapisa iz lanskega leta:
  http://iztokgartner.blog.siol.net/2007/12/01/vse-najboljse-gospod-woody/

  Da pa čisto ne zanemariva Bette Midler, pa naj navržem še podatek, da sta prav z Woodyjem zaigrala v filmu Scenes From a Mall, ki pa ni bil bogve kaj. Je pa eden redkih filmov, ki ga vodi ni režiral in je v njem le igral. No ja, z Bette sta igrala zakonski par, ki se po 16 letih sooči s svojimi razlikami.

 3. mičopičo pravi:

  Gledal sem ta dokumentarec na History.Že en čas nazaj.imajo ponovitve večkrat..Ta vikend so meli tudi o Martinu Scorseseju..

  Hollywood Ending mi nekak ni bil najbolj všeč..

  Manhattan,Annie Hall,Crimes and Misdemeanors,Sweet and Lowdown,Match Point..To so mi bli najljubši do zdaj..Je pa res,da še jih dosti nisem videl..ne najdem slovenskih podnapisov nikjer, naša videoteka pa še tudi ni slišala za njega..

  Ta teden imam namen it gledat novega..Upam,da nebom razočarani zapustil kina..si ga že gledal?

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mičo, misliš Vicky Cristina Barcelona? Nisem ga še videl. Annie Hall je tudi meni zakon, Manhattan mi je že preveč resen. Sweet and Lowdown in Match Point pa sta mi zelo slaba. To ni Woody, ki ga imam rad. Moja scena so njegove parodije iz sedemdesetih. Od čisto novih pa le Hollywood Ending pa Scoop.

  Scorseseja sem tudi gledal. Močna zadeva. Me je držala pokonci celo ob šestih zjutraj.

 5. filmoljub pravi:

  Barbra Straisand je za moj okus malce preveč osladna, Bette pa sodi skupaj s Cher med najbolj legendarne hollywoodske pevke/igralke. Bette mi je bila blazno všeč še v odlični črni komediji Get Shorty (1995).

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filmoljub, pozabil si Lizo Minnelli. Glede Barbre pa se ne morem strinjati. Še posebej za njene starejše filme, kjer je bila zelo zabavna in prikupna. Kljub svojem velikem nosu. Le poglej si What’s Up Doc.

 7. mare pravi:

  Bette si pa res ne zasluži naziva “rezervna Barbra Streisand”. Je pa preveč pokazala v svoji karieri, da bi bila “rezervna” kdorkoli. Bette je Bette. Sploh se njun imidž popolnoma razlikuje. Sicer pa kapo dol vsem štirim: Batte, Cher, Barbri in Lizi (ki se je pred dnevi triumfalno vrnila na Broadway!).

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mare, nisem mislil slabšalno, je pa vendarle res, da je Barbra naredila veliko večjo kariero. Moj stavek se je nanašal na dejstvo, da počneta iste reči in da je Streisandova pač naredila več.

 9. mare pravi:

  Slabšalno ali ne, mislim da kopija ni pravi izraz. Uspehi Barbre Streisand so res večji kot tisti od Bette Midler (nasploh se malokdo lahko primerja z Barbro). A uspešnost ni kriterij za določanje originala in kopije. Bette ima svojo samostojno in SAMOSVOJO kariero, ki se pač odvija na enakuh področjih kot Barbrina (glasba, film). Isto počne tudi Madonna. Pa ni nikogaršnja kopija.

 10. mare pravi:

  Sploh pa nisem prepričan, da je Barbra (Oscarju navkljub) boljša igralka. Kaj meniš?

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mare, zanimivo vprašanje. Obe sta mi dobri. In obe sta dokazali, da znata igrati tudi dramske vloge. Pa vendar bi jaz vseeno izbral Barbro.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !