American Music Awards ali kako so mladi zvezdniki napihnjeni do plafona

2.12.2008 ob 01:05

Zelo dober šov. Boljši od MTV Music Awards in bolj dinamičen od podelitve grammyjev. O zmagovalcih ne bi, saj je novica že stara in ste jih ujeli drugje. Bi pa o nečem drugem. O tem, kako mladi, pravzaprav premladi zvezdniki, kradejo šov, pa četudi si tega še ne zaslužijo in je njihova slava preveč napihnjena. Povedano drugače, že Justin Timberlake v primerjavi z njimi zgleda kot dedek. Zdaj ni več Justin, zdaj je Chris Brown. Zdaj ni več niti Britney Spears, zdaj je Miley Cyrus. Bolj kot si mlad, večjo pozornost ti dajo. In ta pozornost je močno pretirana, mašinerija pa celo iz mulcev kot so Jonas Brothers, dela hude zvezde.

null

In potem na oder pride Annie Lennox, legendarna in danes 53 letna pevka, ki odpoje eno izmed svojih uspešnic in vsem tem mladim pudlicam pokaže kaj pomeni karizma. Kaj pomeni prava zvezda. In kaj pomeni biti glasbena legenda. In Annie je bila tako zelo kul, da je odpihnili tudi Rihanno, Christino Aguilero in Beyonce. In tudi Leono Lewis, Taylor Swift, Natasho Bedingfield in Pink, ki je zapela krasen duet s Sarah McLachlan. Toda kaj to pomaga, Annie bodo spet pozabili, Rihanna, Christina, Miley, Taylor in Beyonce pa bodo na naslovnicah že naslednji večer. A okej, Rihanna, Beyonce in Christina delajo dobro in so kul, toda kaj pa Miley in bratje Jonas? Dajte no, to ni smešno niti za ameriški šovbiznis. Ne razumite me narobe, tudi Miley je imela presenetljivo okej nastop, toda njena slava je preveč napihnjena in umetna, kar ni kul.

In potem pridemo do konca, kjer sem vendarle dobil nekaj, kar se lahko primerja z Annie. To je bila Alicia Keys, ki je v svojo uspešnico Super Woman povabila še Queen Latifah in operno pevko Kathleen Battle. Krasen trio in perfektna izvedba, kjer je Latifah končno spet rapala.

Kot sem povedal že prej, današnji glasbeni svet je svet, kjer je celo JT postal prestar za nagrade in za najbolj bučne aplavze.

In še LINK do nastopa Alicie, Queen in Kathleen.

 

2 komentarjev na “American Music Awards ali kako so mladi zvezdniki napihnjeni do plafona”

  1. malaglumica pravi:

    te jonas brothers so taki debili men :S
    SPLOH NE ZNAJO PET!
    Pa še pod disneyem so :SS

  2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

    In zakaj za vraga so potem tako zelo popularni?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !