Recenzije: The House Bunny, Wild Child

29.11.2008 ob 10:00

THE HOUSE BUNNY (zda 2008, komedija, režija: Fred Wolf, igrajo: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Rumer Willis, Beverly D’Angelo, Christopher McDonald, Hugh Hefner

Trapasta, zelo klišejska, pa vendar ne najslabša komedija kar ste jih videli.

The House Bunny prihaja iz producentske ekipe Adama Sandlerja, kar se ji več kot pozna. Saj veste, zgodba o luzerju, ki išče svoj prostor pod soncem in upa, da ga bodo imeli radi. Isto kot leta 2006 posneti The Benchwarmers. Isto kot skoraj vsi film, kjer Adam Sandler ni samo producent, marveč tudi glavni igralec. In ker so mu taki filmi postali premalo veliki in preveč navadni, vanje vtakne druge igralce. Tokrat pač žensko. Našo staro znanko Anno Faris, ki igra mladenko Shelley Darlingson. Playboyjevo zajčico, ki živi v dvorcu Hugha Hefnerja in sanja, da bo postala miss novembra. Da se ji bodo uresničile otroške sanje in da bo končno postala nekaj več. Ker so ji ostale zajčice nevoščljive, ji nastavijo past in poskrbijo, da jo Hef vrže na cesto. Ker je zabita ko točak, pride v srednjo šolo in misli, da je prišla v dvorec, kjer bo lahko zaživela na novo. Ker so punce ekipe Zeta Alpha Zeta še večji luzerji kot ona, pa jo vzamejo pod streho in jo postavijo za svojo šefico. Za dekle, ki jim bo pokazala, kako se lovi fante in kako se ujame popularnost. Huh, tole je torej komedija, ki nas uči, da punce samozavest dobijo le, če postanejo trashy. Če postanejo zajčice. In če se iz trenirk preoblečejo v fukiš cotke. Kaj imajo v glavi, seveda ni važno. Alma iz Bara bi bila nanje zelo ponosna. Prav čudi me, da ji niso dali glavne vloge. Bila bi veliko boljša kot Anna Faris. Če so feministke pizdile nad Seksom v mestu, kaj bodo šele naredile sedaj, ko so jim servirali komedijo, kjer Playboyjeva zajčica dviguje moralo navadnim dekletom. A kot sem rekel, trapasta, zelo klišejska, pa vendar ne najslabša komedija kar ste jih videli, ki vendarle premore nekaj tistega feel good občutka, ki nas spravi v boljše razpoloženje. Tudi zavoljo prizora, kjer nam Anna Faris pokaže način, s pomočjo katerega si zapomni imena prijeteljic.

Ocena: 4/10

null

WILD CHILD (zda 2008, komedija, režija: Nick Moore, igrajo: Emma Roberts, Aidan Quin, Lexi Ainsworth, Natasha Richardson)

Resen kandidat za najbolj zoprn film leta.

Wild Child je huda bedarija. Poglejte, oče (Aidan Quin) svojo razvajeno hčerko (Emma Roberts) pošlje v zelo strog internet, kjer naj bi jo naučili lepega obnašanja, hčerka pa prav tam počne še večje pizdarije in seveda ne kloni pod pritiskom nesramnih sotrpink. Biografija Britney Spears? Točno tako, le da bi bila prava Britney veliko bolj zanimiva in man zoprna. Dolgočasen, tečen, nezanimiv in beden film, ki bo morda všeč le tistim najstnicam, ki jim še vedno ni jasno, zakaj Miley Cyrus ni dobila oskarja za Hanah Montanah.

Ocena: 2/10

null

 

12 komentarjev na “Recenzije: The House Bunny, Wild Child”

 1. filmoljub pravi:

  Edini stvari, ki imata kakršnokoli zvezo s Sandlerjem in sta kolikor toliko prebavljivi, sta Anger Management (2003) ter Spanglish (2004). Vse drugo, kar je kdaj napisal, produciral ali v tistem igral, je po mojem skromnem mnenju huronsko smrdeč in neduhovit bikov iztrebek. Brez zamere.

 2. true viewer pravi:

  “oče svojo razvajeno hčerko pošlje v zelo strog internet, kjer naj bi jo naučili lepega obnašanja”

  Zakaj pa tega ni naredil kar doma? Nimajo bandwidtha? Jo je zato moral poslati stran?

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Filmoljub, za Anger Management se strinjam, Spanglish pa mi je bil navadno sranje. Isto kot Punch Frunk Love in Reign Over Me. Še večje od njegovih komedij. Sem ju pa večkrat vseeno nasmejim. Najbolj seveda v starih šovih Saturday Night Live. Zares slabe so Big Daddy, Zohan, Little Nicky in Bulletproof. The Wedding Singer je okej, 50 First Dates je zoprn, kul pa so mi bili Waterboy, Happy Gilmore, Mr. Deeds, Click in Chuck and Larry.

  True, nimam pojma, vprašaj ga.

 4. malaglumica pravi:

  men pa ta emma watzson ni zoprna. a teb je?

 5. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glumica, v tej vlogi je hudo zoprna. Kot skoraj vse mlade igralke v podobnih vlogah.

 6. Maja pravi:

  Anna Faris mi je bila najbolj simpatična v Scary movie-filmih in v filmu Moja super bivša.
  To je čisto res kar si napisal Iztok,na žalost res živimo v takšni konformistični družbi kjer je zunanji videz alfa in omega.
  Pač tako. Sama tudi to vidim da se punce moje vrstnice oblačijo trashy,le da bi bile v središču pozornosti.
  Navsezadnje to je super marketinška poteza Playboya in Hefnerja,ki hočeta iz navadnih punnc narediti sex bombe,ker le tako jih bodo tipi opazili.
  Saj veš če se te punce niso prej rihtale in bile revne,potem srečajo Hefnerja in pridejo na zeleno vejo in živijo svoje sanje.Na žalost je dandanes denar sveta vladar.
  Kar se tiče filma Wild Child je pa spet neka zgodbica kako losangelško razvajenko postaviti v realen svet in jo stlačiti v angleški internat.
  To bi morali izvesti na kakšni Britney ali Paris Hilton.

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, v Scary Movie je dokazala, da je res ena najbolj odpičenih igralk nove generacije. Pač igralka, ki jo lahko naserjejo za vse mogoče oslarije. Še bolj kot Cameron Diaz v Nori na Mary.
  Imaš prav, v Wild Child bi morali glavno vlogi igrati Paris in Britney. Potem bi bil bolj zanimiv.

 8. Maja pravi:

  Ta pritisk te konformistične družbe obsedene z videzom opazim sama saj moram sama tudi skrbeti za svojo postavo.
  Pač takšen je ta svet. Glede na to da sem dolgo časa plesala jazz-balet in balet sem bila večkrat na dietah.
  Šele potem sem prišla do bistva-redno gibanje in zdrava prehrana in seveda vse v zmernosti.
  Kar se mi zdi pri zvezdnicah še hujše je to,da morajo imeti osebnega trenerja,da gredo na jutranji tek,to da nekoga plačajo da jih nažene na jogging-jst sem dost bolj disciplinirana kot one in grem sama na jogging,to se vidi
  če imaš denar lahko še popljuvaš natakarja v rstavraciji,samo noben ti ne bo nič rekel,ker si zvezdnik oz.zvezdnica.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, le zakaj bi morale same, če jim ni treba. Imajo denar in si lahko privoščijo lenobo in tak način življenja. Ko pa jim ne gre več, pa jih zjebe tako kot je recimo Britney, ki je rabila kar nekaj časa, da je prišla nazaj. Ali pa Whitney, ki še vedno ni nazaj. Pač niso odporne na reči, ki normalno žensko ne bi zjebale. A kot sem rekel, dokler je denar, je z njimi vse okej. No ja, razen, če ga je preveč, potem pa pride dolgočasje, ki prinese nove težave.

 10. Vanja pravi:

  To je čisto vrei film.. men je biu fil vrei

 11. Vanja pravi:

  no vsaj wild cild, ona zajčica je pa brezvezee

 12. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, takih filmov imaš na tisoče. Nič posebnega. Je pa Zajčica veliko boljša in bolj smešna. No ja, vsaj zame.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !