Strel v glavo je edina rešitev

27.11.2008 ob 23:05

Človek plača nekaj glavnih računov za tekoči mesec, v avtomobilu zamenja zobati jermen in računa, da mu bo za najemnino ter za ostale položnice ostalo še dovolj denarja. Ko preveri stanje na bankomatu, pa ugotovi, da je ves denar izpuhtel in da bo plača šele čez dvajset dni.

Tako je, Davčna uprava Republike Slovenije pač pobere denar, ki ji pripada in ki ga je državljan Republike Slovenije zajebal s prehitro vožnjo, kjer so mu nabili še sodne stroške, katere so sedaj pač pobrali z njegovega računa. Da se razumemo, iz računa poberejo sodne stroške, ki so nastali samo zato, da nam domov pošljejo obestilo, kjer nam pojasnijo, da smo kaznovani. Kljub temu, da imajo plačo, ki jo dobijo za takšno delo, hočejo dodaten denar še od nas. In potem si upajo še stavkati. Sram jih bodi, bando sodniško.

Davčna uprava pač pobere denar z našega računa. Boli jih kurac kako bomo preživeli mesec. Boli jih kurac, če bo naš otrok naslednji dan kaj jedel. In boli jih kurac, s čim bomo tankali bencin in se odpeljali v službo. Denar vzamejo, saj bi brez njega očitno bankrotirali. In le kaj je boljšega kot vzeti denar od nekoga, ki je vozil deset kilometrov prehitro in to sredi noči na prazni cesti. Od takšnega primitivca je krasno pobrati denar. Še posebej, če ga nima in če mu ga lahko vzamejo brez njegove vednosti.

In potem se čudijo, da nekdo nabavi pištolo in oropa banko. Da se nekdo poda v kriminal, alkohol in droge. Jebeš take zakone, jebeš tako državo in jebeš tak svet. To je krivično. Vedno vzamejo tistim, ki nimajo, nikoli pa tistim, ki imajo. Tisti so vedno nedotakljivi. Veliko lažje je vzeti nekomu iz računa in ga ob koncu meseca postaviti v zelo nemogoč položaj. In to samo zato, ker ni plačal položnice za sodne stroške, kjer sploh ni bil na sodišču in kjer so mu zaračunali le poslano pismo. Kje za to delo kot sem že povedal dobijo redno mesečno plačo.

In potem se čudijo, če si kdo sredi belega dne pošlje metek v glavo in odjadra v drugi svet, kjer je gotovo vse drugače kot tukaj.

Kot sem rekel, jebeš tako državo, kjer pošteno delaš, denar pa ti lahko z računa brez tvoje vednosti in privolitve pobere vsak kurac. In to samo zato, ker si domov dobil jebeno kuverto, kjer je pisalo, da si vozil deset kilometrov prehitro.

Saj res, ima kdo za posodit pištolo? Vrnem že jutri.

 

31 komentarjev na “Strel v glavo je edina rešitev”

 1. Pris Pris pravi:

  Iztok, I feel your pain, ampak stroški sodnih postopkov so določeni z zakonom, sodniki pa zakonov ne sprejemajo, mar ne? Pravi naslov za pizdenje je Državni zbor. ;)

 2. Si. R. pravi:

  In preden ti davčna karkoli “pobere”, se imaš običajno možnost pri sodniku dogovoriti za plačilo na obroke, včasih pa si lahko priprosiš celo milejšo kazen – če pa postopek ne gre preko sodnika, pa pač to narediš lahko celo pri davkariji. Jaz sem se še vedno zmenil na obroke …

 3. david.pelko david.pelko pravi:

  Jebeš to državo, ki niti ni država.

  Slovenija je peskovnik politikov, tistih, ki so tako ali drugače pri koritu že 20 ali več let in kjer smo vsi tisti, ki nismo del tega aparata, ki nimamo državnih služb in/ali nismo politično aktivni – ovce. In nas ovce vedno najdejo, da nas šišajo.

  Jebeš to državo in vse te stranke, ki sploh niso stranke, ki sploh ne skrbijo za državljane in svoje volilce, ampak samo za svoje riti.

  Jebeš državo, kjer je vso pivo – Boško, kjer so vsi časopisi – Boško, kjer so vsi sokovi in kisla voda – Boško in kjer je pol vse špecerije – Boško.

  Jebeš državo, kjer pošteno delo ni nič vredno in si spoštovan in ti vsi lezejo v rit samo, če si TAJKUN, politik, politični direktor, ali pa vsaj sekretar na rdečem križu.

  JEBEŠ TAKO DRŽAVO!

  Čeprav jo imam rad, zelo rad in rad živim tu. Samo ne vem, kako se znebiti ali dopovedati cca. 200.000 državljanom, da nam je dovolj njihovega “tihega” tiranstva.

  Evo, zdaj grem pa spat :)

 4. Pris Pris pravi:

  @david: Kakšno zvezo pa ima to z vlogo DURS pri plačevanju kazni za prometne prekrške in sodnimi stroški? Zdaj pa že resno pretiravaš. :lol:

 5. david.pelko david.pelko pravi:

  Pris, ma ne, samo malo sem si dal duška, ker Iztok benti nad sistemom.

  Pa saj pri nas zakoni res veljajo samo za malega človeka. Se ne strinjaš?

  :)

 6. Pris Pris pravi:

  No, sodne stroške sodišče zaračuna tudi tistim, ki jih zagovarja Čeferin (če seveda izgubijo). ;)

  Drugače pa: denar je sveta vladar.

 7. david.pelko david.pelko pravi:

  Pris, ne boj se, dovolj sem star, vem, kako sistem deluje in tudi kako NE deluje.

  Še vedno velja tista, da si sam pomagaj in bog ti bo pomagal.

  Čeprav pri nas pa še vedno bolj velja tudi tisti rek iz stare juge, da malo kradi, malo laži in pošteno živi :lol:

  Dokler bo ta drugi rek bolj veljal kot tisti prvi, bom vedel, da smo še vedno gloooooboooooko na Balkanu :lol:

  Zdaj grem pa res spat.

 8. detelj pravi:

  Jep,te raz..zdi,ko dobiš položnico…in kako boli ko greš in plačaš položnico..joj še sedaj me zvije ko se spomnim,kaj bi vse lahko za dvesto “evričev”.Mogoče novoletno praznovanje nekje na Malorki?

  ma naj gre vse skup v maloro….he,he,he

 9. katarina pravi:

  zakaj si pa vozil prehitro? in zakaj nisi plačal kazni, ko je bil še čas? sam si si sik kriv. si pač neodgovoren. jebiga.

 10. Tamara Zara pravi:

  Ne razumem. Peljal si se preveč in ustavili so te policaji. In dobil si kazen. Kot sem jo dobila jaz. In kaj zdej pizdiš? Ker so ti jo dejansko zaračunali? Ker so ti zaračunali zakonsko določene sodne stroške? Ko si se pa preveč peljal pa verjetno na to nisi študiral? Tudi jaz nisem ampak nisem pa pljuvala zaradi tega po blogu ampak sem vzela v zakup da sem itaq sama kriva. Jebiga…

 11. spookymulder spookymulder pravi:

  Sočustvujem s tabo Iztok in zares je grozno, da se ti je kaj takega pripetilo, ampak vseeno te moram vprašati, kako si pravzaprav mislil, da se bo zadeva iztekla? Da bodo kar pozabili na kazen in tvoj dolg? Da bodo preprosto čakali, dokler se ne boš sam odločil, kdaj boš plačal (ne da bi se z njimi dogovoril).

  Menda ti je ja moralo biti že na sodišču jasno, da se boš s kaznijo pač moral sprijazniti in jo odplačati. Kot so zgoraj že povedali drugi komentatorji, ki imajo s tem očitno izkušnje, se da tudi dogovoriti o odlogu plačila oziroma da odplačuješ postopoma. Ne moreš pa kar pozabiti na zadevo in si misliti, da bo to odstranilo tudi problem in da bodo na vse skupaj kar pozabili.

  Oprosti, ampak namesto toga preklinjanja čez državo bi bilo dejansko bolj na mestu razburjanje zaradi lastne lahkomiselnosti, ker si odlagal neodložljivo in se nisi pripravil na to, kar je moralo priti.

  Oprosti, če to zveni grobo, vendar tako je življenje – kdor se ne pripravi na nevihto, za katero ve, da se pripravlja, bo v končni fazi zagotovo moker.

  In kaj je to s pištolo in samomorom? To je znova samo misel o izogibanju odgovornosti, a dejansko to ne bi rešilo čisto nobenega problema, temveč bi zgolj pomenilo še več žalosti in problemov za druge. Zares želiš biti problem tistim, ki te imajo radi? Nehaj torej s takimi norimi idejami in naj ti bo to raje šola za prihodnje, da nobene stvari ni moč kar pozabiti in pomesti pod preprogo, temveč je potrebno predvideti, kakšne bodo posledice in se na to ustrezno pripraviti oziroma poskusiti posledice tudi omiliti in prilagoditi, da na koncu ne izpade tako hudo.

 12. Optimist pravi:

  @Iztok: Pištole nimam. Ti posodim opeko? :)

 13. pikapoka pravi:

  Se spet popolnoma strinjam s spookymulderjem… Pa kaj ti je Iztok? Ali je res dnar več vreden od tvojega življenja? Daj nehaj s takim mislimi. Strezni se, globoko zadihaj, pa boš videl, da se da tudi to preživet…
  Sicer se popolnoma strinjam, da v naši Sloveniji ni tako kot bi moralo biti. Samo kje na svetu pa je sploh tako kot bi moralo biti? Kje je svet pravičen? Mislim, da nikjer. Vsepovsod našpuka prepost pošten človek.
  Meni osebno, ko je težko in imam občutek, da se mi godi krivica, pomislim na ljudi, ki nimajo kaj jesti, ki so neozdravljivo bolani… Pol pa vidim, da moji problemi niso nič v primerjavi s problemi lačnih in bolanih ljudi. In me je kar sram, da jamram…
  Tako, da glavo pokonci in preboli ta denar, ki ti ga je vzela država.

 14. kaja pravi:

  ja verjamem, da ti je res grozn. Cel sistem v Sloveniji je kar neki. Jaz se ukvarjam zadnje čase z iskanjem službe in bi tudi sama najraje naredila isto kot ti.

 15. Arbiter_universale pravi:

  Če si kdo pošlje kroglo v glavo zaradi denarja, potem je prav storil. Namreč ne zasluži si življenja, ker že prej ni poskrbel, da bi porihtal svojo glavo tako, da ga umanjko denarja ne bi osebnostno zrušil.
  Vse probleme je možno rešiti tudi brez pištol.
  Brez skrbi da. Le na psihoterapijo je potrebno iti, raje, kot kupovati pihalnike in jih hraniti v predalu “za vsak primer”. Ni za vsak primer, ampak točno za primer, ko si mora tak revež odpihniti možgane,hihi.

  LP,Arbi

 16. kaja pravi:

  Ne vem no. Jst se počutin grozn k pomislim, kdaj bom imela redno službo, svoje stanovanje…
  Ne, ne da se vseh problemov rešit arbiter. Sem proti koncu z faksom in iščem službo. Ne najdem je, ker nimam izkušenj, izkušenj pa nikjer ne morem dobiti. Pa smo spet tam. In ko se nekaj časa vrtiš v krogu ti pa res postane vsega polno glavo.

 17. Arbiter_universale pravi:

  Oh,vse se da rešiti. Brez skrbi.
  Vendar je potrebno včasih celo opustiti nekaj, da se osvobodimo in videti, da lahko opustimo, ne da bi bili strašno kaznovani in usmrčeni.
  Recimo, da se zatečemo k mami ali pa očetu ali pa bratu in da potrpimo v ponižnosti in negi in nismo vsemogočno vehementni in močni in blabla, kot bi si to želeli prav zdaj ta trenutek. Drugače pa bomo kar umrli od hudega in pomanjkanja in blablabla.
  Ljudje so izgubili streho nad glavo zaradi toče in so hoteli kar umreti…dokler se niso ozrli naokoli in videli, da so ljubljeni še vedno živi.
  Če pa nikogar ne ljubiš pa boš umrl, tudi če ti dajo vso bogastvo na zemlji.
  Še kaj? Nič. Zdaj pa veselo na delo dragi moji!
  In ne Jonasa brati, ker nima nič pametnega za povedati, hihi.
  Eh.

  LP,Arbi

 18. ketna pravi:

  @iztok

  Tu se ne strinjam s teboj, ker bi lahko prihranil 50 procentov denarja takoj. Nihče se ne bo sekiral zate kako boš preživel zaradi tega, ker ti nihče ni držal noge na gasu=D

 19. Rak pravi:

  Iztok, jaz bi ti posodil, pa imam dva razloga, da tega ne bom storil. Prvi, ne verjamem, da boš ustrelil sebe. Drugi, je nimam.

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pris, no, pol pa jebeš državni zbor.

  David, se strinjam do zadnje pikice.

  Katarina, ne govorim o kazni, govorim o položnici, ki je prišla domov zaradi samega izreka kazni. Neodgovoren sem bil, ker nisem imel denarja za plačilo te kurčeve položnice?

  Tamara, bolje pljuvati po blogu kot koga v živo usekati na gobec, se ti ne zdi.

  Spooky, nisem imel denarja za plačilo.

  Optimist, lahko. Morda bom z njo razbil okna na sodišču.

  Pika, ni panike, samo povej mi s čim naj plačam račune in s čim naj živim do naslednje plače?

  Kaja, vse je v kurcu.

  Ketna, še enkrat, ne pizdim zaradi kazni, pizdim zaradi položnice, ki je prišla za obvestilo o kazni.

  Rak, če bi verjel, bi mi posodil?

 21. Rak pravi:

  Še manj verjetnosti.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rak,zlo okej, sem namreč že mislu, da se me hočeš znebit.

 23. true viewer pravi:

  Kaj pa tisti ki imajo res otroke in jih res ne morejo nahraniti ker nimajo denarja?

 24. ketna pravi:

  @iztok

  Ja pač ni nič brezplačno. Tega obvestila ne dobiš po defaultu;)

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  True, taki pač kupijo pištolo in oropajo banko.

  Ketna, vem da ni, toda oni za to dobijo redno mesečno plačo, le zakaj jo hočejo še od mene?

 26. šaci pravi:

  Če bi ti blo res bed u lajfu o tem sploh nebi mogu jokat na blogu…

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šaci, jokat ne moreš, ko umreš. Do takrat pa lahko počneš vse. In prav zato, ker jokaš, ti gre na bolje, saj daš jezo in žalost iz sebe. Tudi s pomočjo bloga. Premalo si star, da bi to razumel. Ti se pač še vedno potolažiš v materinem objemu, mar ne.

 28. šaci pravi:

  O tem nebi mogu jokat na blogu, ker sploh nebi imel dostopa do interneta oz. nebi imel časa za to, saj bi zunaj delal za preživetje…

  Premalo sem star, da bi razumel kaj? A to, da si naredil prekršek in nisi plačal sodnih stroškov? Stroškov, ki jih plača čisto vsak, ki naredi tak prekršek. Zakaj bi bil ti zdej izjema? Naj bo prekršek še bolj nesmiseln, kršil si zakon in sedaj pač plačuješ posledice. Glede na to kakšen prekršek si naredil, kazen in sodni stroški niso mogl bit pretirano visoki, poleg tega se lahko zmeniš, da kazen plačaš po obrokih… In preden ti denar trgajo z računa mora preteči kar nekaj časa, tko da te čist resno sprašujem, wtf, kaj teb ni jasn tle?

  Jest mam za odplačat še par obrokov kazni, sodne stroške sem že, pa sem bil ubistvu obtožen za stvar, ki je sploh nisem storil. Res je, da sem storil prekršek, ampak veliko manjši, pač so me policaji zajebal. Kaj nej zdej, napišem blog kok mi je gadno v lajfu? Se zgodi, zdej odplačujem to kazen, ki je večja od tvoje, poleg tega pa sploh nimam rednih dohodkov. Nekaj časa pač ne bom delal stvari, ki niso nujno pomembne za moje preživetje in na račun tega odplačal kazen. Jebiga, bom že preživel.

  Na srečo večina ljudi ne razmišlja tako neumno kot ti, saj bi v nasprotnem primeru že vsaka druga oseba oropala banko ali naredila samomor.

  Dovolj si že star, da bi lahko razumel.

  Tak postaneš če si predolg v materinem objemu…

  emo en

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šaci, mar ni fino, da človek svojo jezo sprosti na blogu? Bi bilo bolje, da bi koga nagobec ali pa da bi se ga napil in počel sranje? Prav v takih situacijah je blog zelo fina sprostitev napetosti. Morda pa si ravno zato tak negativec, ker ne daš ven svoje jeze in jo nosiš v sebi. Pa si pač jezen in zatežen poba. Tudi pri zapisih, ki nimajo zveze z musko mojga brata. Škoda.

 30. šaci pravi:

  A ti sploh bereš kaj ti jest pišem? Žal si pri 34 letih (sori če sm se zmotu) še vedno odgovoren glih tok kot povprečen 14 letnik. Pa sploh ti noben ne more nč dopovedat…

  Dej povej no kok je blo teh sodnih stroškov, jest sm mel 60 €. Sam to me zanima kok je blo na začetku, zdej predvidevam da so ti nabil še obresti pa to.

  Pa kaj zdej neki tvojga brata tle omenjaš, a nisi ti tisti, ki skos folku mori, da naj ne pišejo offtopicov?

  Nisem jezen, men je ful smešno vse skup :D

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Šaci, saj zato pa smo tam, ko smo. Vsi se samo strinjate, da je tako kot je. Pač zakon in ga moram upoštevati in plačati vse, kar mi rečejo. Zajebi tako filozofijo. Ti bi očitno še nogo dal brez problema odrezat,če bi bil pač tak zakon sprejet. Stari moj, ne razumem, da ti je vseeno kaj se dogaja in kako bedno ravnajo z nami.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !