Strasti in vse ostale nove serije, ki jih ponujajo naše televizije, so navadno sranje

20.11.2008 ob 14:52

Včeraj sem malo počekiral na veliko opevano serijo Strasti, kjer kot veste igrata tudi Jonas in Katarina Čas. Čista katastrofa. Zelo dolgočasno, nespontano, trapasto in brez poante. Pač še ena pizdarija, ki jo moramo plačevati tudi naročniki. Sicer pa, od režiserja, ki je leta 1997 posnel tv film Nebo gori modro, verjetno najslabši tv film v slovenski zgodovini, niti ne moremo pričakovati kaj boljšega. Potrata časa, denarja in še ena huda žalitev za gledalce.

Pri konkurenci še vedno furajo Svingerje, o katerih sem že pisal in se vprašal, če bodo naslednje epizode kaj boljše. Niso. So enak drek. Pač seksi fore in poceni izvedba. Pa vendar boljše od Strasti. Vsaj po zastavljenih situacijah, ki pa jih ne znajo narediti tako kot je treba. In ja, Nina Osenar še vedno ne zna igrati.

Pri konkurenci furajo tudi Lepo je biti sosed, kjer nastopajo tudi znana imena slovenskege estrade. Tudi Anika Horvat in Fredi Miler. Še eno metanje denarja skozi okno in serija, ki ni nikoli zares zabavna. Prazno, tečno in prisiljeno.

Na koncu mi ostane le še Brat Bratu, o katerem sem prav tako že govoril. Ni slabo. Lahko bi bilo bolje, pa vendar kot za šalo poseka vso konkurenco. Celo nasmejim se in to večkrat v eni epizodi.

Ob sem tem se seveda vprašam, kako je mogoče, da folk sploh snema take slabe serije in da med samim procesom snemanja ne opazi, da gre nekaj hudo narobe. Če si misli, da je dovolj le to, da domača publika dobi novo serijo, je to seveda huda žalitev naše inteligence. A očitno bo točno to. Pač nekaj nam dajo, mi pa naj bi bili veseli, da smo nekaj sploh dobili. Bolje nekaj kot nič.

Obstaja pa tudi druga možnost. In sicer to, da boljših serij pač ne znajo narediti. Če je to glavni problem, pa jih pozivam, da dajo možnost ljudem, ki to znajo. Ki bi naredili veliko boljšo pizdarijo. Tistim, ki delajo take stvari, pa svetujem, da naj se že enkrat umaknejo, saj delajo sramoto slovenski televiziji.

Jebemti no, je tako težko posneti dobro serijo?

DODATEK:

Če sem pošten, moram priznati, da sem vse te serije spremljal zelo površno. Le za kakih pet ali šest minutk. Nekaj insertov enega dela, pa nekaj drugega in tako naprej. Če sem zaradi tega dobil napačno oceno, se vsem avtorjem iskreno opravičujem.

 

36 komentarjev na “Strasti in vse ostale nove serije, ki jih ponujajo naše televizije, so navadno sranje”

 1. tuna pravi:

  jst bi rekla da jo je.

 2. 1tastar 1tastar pravi:

  Zdaj so nam še edino pametno oddajo, VREME, zasrali :!:

 3. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tuna, če jo znajo vsi drugi, zakaj za vraga jo ne znajo Slovenci?

  Tastar, na katerem programu pa?

 4. klemenix klemenix pravi:

  Huh, se močno strinjam s tabo. Edina gledljiva nanizanka izmed naštetih je za moje Brat Bratu. Tukaj seveda pride do polemike. Mnogi pljuvajo po Đurotu itd., a jebi ga, očitno je edini, ki je sposoben narediti gledljivo zadevo. Če sem iskren, sem veliko pričakoval od Naberšnika in njegove nanizanke Za zadnjim vogalom (pred tem je seveda posnel sijajen Petelinji zajtrk)…a me je povsem razočaral. Kot vemo, so zadevo že umaknili s programa.

  Ena zadnjih slovenskih nadaljevank, ki mi je bila dokaj všeč in je ni posnel Đuro je bila Začnimo znova.

  Kakorkoli, sam menim, da bi še jaz posnel boljšo nadaljevanko od vseh zgoraj naštetih. Ne vem, kakpšni ljudje to ustvarjajo. S takim denarjem, ki ga imajo na voljo bi se dalo marsikaj posneti. Vsaj mislim tako :)

  Sam imam neko blodnjo oz. idejo za nadaljevanko, pa ne vem, komu bi predlagal, naj jo posname. Bi se pa pri nas verjetno kar prijela :D

 5. Eva pravi:

  Ja takle je ne. Lahke, poceni in plehke serije lavfajo in gledajo. Sej ka pa vse Esmeralde, SantaBarbare… ? Isto sranje drugo pakovanje.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, Zadnji vogal je bil tudi zelo porazen ja. je pa pohvalno, da so ga umaknilili. To je nekaj novega, da kaj umaknejo zaradi slabe gledanosti. Očitno je bila res tako porazna, da so morali to storiti.
  Začnimo znova? Kaj je že bilo to?
  Denarja je res veliko na voljo. Še posebej na nacionalki, ki jo plačujemo tudi mi. Mi je pa jasno, zakaj imajo finančne teževe. Le kdo jih ne bi imel s takimi projekti.
  O tem, da imaš dobro idejo, sva že govorila. A bojim se, da imaš premalo zvez, da bi to kar prodal. razen č ebi koga od glavnih močno navdušil s svojo idejo. A še vedno obstaja varianta, da tebi rečejo ne in ti odejo spizdijo.

  Eva, Esmeralda in Santa Barbara sta v primerjavi s Strastmi za oskarja.

 7. Eva pravi:

  Uuuu, Esmeralda & co. fan? Ne no!

 8. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Eva, kje pa sem to zapisal?

 9. Eva pravi:

  Jst sem :p

 10. rimljancek rimljancek pravi:

  v zgodovini človeštva še niso nikjer naredili telenovele, ki bi bila vredna ogleda in so že same po sebi eno sranje, pa če gledamo od Santa Barbare, Esmeralde naprej

  Vse je zapravljanje denarja in časa

 11. Žogca pravi:

  Niti poskusila nisem gledati, ker mi je jasno, da je zadeva lahko samo neprebavljiva. In ne zato, ker je limonada, ampak ker je neprebavljivo skoraj vse, kar se tukaj posname za televizijo. Vendar sem prepričana, da slovenska limonada ne more biti slabša od slovenske humoristične nadaljevanke. Če česa Slovenci ne znajo posneti, je pa to humor. Sem kajpak ne sodi stvari, ki jih delajo Bosanci po angleškem scenariju. To ni slovenski humor.

 12. dr. Onyx pravi:

  Zgolj medklic oziroma manjši popravek. Najslabši slovenski film vseh časov je definitivno še vedno Patriot. Drugi najslabši pa Rabljeva freska.

 13. sky pravi:

  Se popolnoma strinjam s člankom, Sloveci oziroma vsaj tisti, ki to delajo nima pojma kako naredit gledljivo nadaljevanko. SRASTI so katastrofa. Neprepričjivo, amatersko, brezvezno… In ja, Đuro, ki je velikokrat kritiziran je še vedno boljši kot vso to sranje, ki ga ostali delajo. Brat bratu je resda angleški humor , s primesjo bosankega, in morda nič slovenskega, a kaj me to briga; zadeva je vsaj gledljiva. Še ena nadaljevanka ki mi je bila všeč pa ni Đurotova je bila Daleč je smrt (vsaj mislim, da je pravi naslov), to je delal Cvitkovič. Drugače pa je vse ostalo katastrofa. Slovenski ustvarjalci ne znajo normalno ekranizirat zgodbe, ki bi tekla naravno in spontano, življensko. Ne znajo, nikol niso in očitno nikol ne bodo!

 14. klemenix klemenix pravi:

  @sky: točno, tudi Daleč je smrt je bila dokaj solidna. Vseeno pa nič posebnega. Mogoče omenimo še TV Dober Dan, ki pa meni osebno ni bil tako zelo všeč, četudi ga vsi uvrščajo med boljše izdelke. Meni je pač še najboljši Teater Paradižnik, za katerega pa vemo, kdo ga je posnel :)

 15. smoger pravi:

  Hmmm…Tolko denarja gre v 3pm…zakaj ga ne dajo raje v dobrodelne namene al pa kakemu nadarjenemu študentu naravoslovja, da gre delat doktorat v tujino…
  Toliko zgrešenih investicij kot jih dela javni sektor ni nikjer…Najhuje je, da potem nihče ne odgovarja….

  Jaz od rtvslo gledam le Studio city…
  žal mi je, da ta rtv prispevek dajem tem parazitom v rtvslo in tem wannabe igralcem….

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, potem pa nam ostane samo Naša mala klinika. In ne pozabi na Krajevno skupnost izpred nekaj let. Ta je bila dovolj smešna. Torej smo nekoč znali in zdaj ne znamo več.

  Doktor, napisal sem, da je Nebo gori modro najslabši tv film. Za Patriota se strinjam, Rabljeva freska pa mi je bila na nek čuden način celo všeč. Očitno sem edini.

  Sky, Daleč je smrt pa nisem gledal.

  Klemen
  , Tv Dober Dan je bil popolna katastrofa in sranje. Še slabše pa je bilo Pod isto streho, al kako je že blo.

  Smoger
  , naj raje za dobro serijo. Bo še bolje. Studio City pa res ni slab.

 17. Žogca pravi:

  Iztok, meni tudi Naša mala klinika ni bila smešna. Zato pa sem bila nora na Krajevno skupnost in verjemi, takoj bi jo gledala še desetič, če bi jo vrteli. Veliko raje kot … Kot karkoli, kar zdaj vrtijo.

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Žogca, Klinika je bila v primerjavi s tem sranjem mojstrovina.

 19. Maja pravi:

  Slovenci tako nikoli niso zadovoljni in morajo vsakega popljuvati, tudi če jim ni jasno zakaj. Za telenovelo so Strasti odlične, presežek. Pa tudi v primerjavi z nekaterimi Đurovimi kvaz humorističnimi izdelki.

 20. klemenix klemenix pravi:

  Hm, sedaj postopoma gledam vse dele TV Dober Dan in moram reči, da ni tako slab izdelek. Proti Strastem in kvazi humorističnim nanizankam, ki se trenutno sučejo po naših TV kanalih je res prava mojstrovina. Mogoče vsake toliko časa peša scenarij in niso imeli sreče z nekaterimi igralci, a vseeno moram reči, da so ustvarili nekaj izjemno smešnih likov. S tem mislim npr. na Izzya in podobno. Vseeno pa opažam, da so se malce zgledovali po Teater Paradižniku. Med like so npr.č morali uvrstiti južnjakinjo in geja. Kar je po eni strani zelo dobro. Južnjake srečujemo tudi v resničnem življenju in se jim radi nasmejemo, le geja po moje vendarle ne srečamo prav za vsakim vogalom. :)

  Kakorkoli, TV Dober Dan je za moje pojme dosti bolj smešna zadeva kot Naša Mala Klinika. Pri TV Dober dan se vidi, da so ustvarjalci ob snemanju uživali, NMK pa je snemana kot po tekočem traku.

  Za konec moram reči, da sta Vojko Anzejljc in Branko Đurič Đuro zleda edina avtorja, ki sta zmočna posneti gledljive nadaljevanke.

 21. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  “Med like so npr.č morali uvrstiti južnjakinjo in geja. Kar je po eni strani zelo dobro. Južnjake srečujemo tudi v resničnem življenju in se jim radi nasmejemo, le geja po moje vendarle ne srečamo prav za vsakim vogalom.”

  Tu si prav predstavljam avtorja komentarja, kako se sredi noči sprehaja po kakem blokovskem naselju, mimo uletijo trije tipčki nevarnega viteza (nedvomno s kilo želeja na glavi in tremi metri srebrne verige iz Bauhausa okoli vratu, šelesteča trenirka obvezna vsaj pri enem) in ko ga ogovorijo z nezmotljivo južnjaškim naglasom “Daj mobiteL!” (saj kaj drugega južnjaki itak ne znajo reči, edinole mogoče še “Daj 4,17 €”), se on na to odzove s smehom in besedami: Vi ga pa pihnete fantje, ha ha, kako šegavi ste. Daj ponovi še enkrat prosim, to je bolje kot vsi vici iz kluba šaljivcev Nedeljskega dnevnika.”

 22. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  argh, videza, ne viteza.

 23. klemenix klemenix pravi:

  OK, vem, kaj hočeš povedat :) Tudi meni grejo na jetra tile čefurji, ki ne delajo drugega kot iščejo kažine.

  Poznam pa ene par čefurjev, ki žvijo v naši vasi in delajo na neki žagi…ki pa se jim res lahko nasmeješ. Niso tist tip čefurjev, kot jih srečuješ po Ljubljani. Povrh vsega so vsi že mal v letih.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, daj no, ne lomi ga. Kak presežek neki? Jaoooo. Strasti so navadno sranje in ne čudim se, da so jih ukinili že po eni sezoni.

  Klemen, meni je Tv Dober dan skoraj takšno sranje kot Strasti.

  Stric, pa vendar so bolj zabavni kot vse tvoje stand up pizdarije. In ja, “čefurji” so v naših serijah vedno najbolj zabavni. To je hkrati žalostno in seveda še kako resnično.

 25. jerriho pravi:

  vsaka čast serijo Samo bedaki in konji. ampak na žalost zgolj ‘originalu’… zakaj? ne razumem namreč, kako lahko nekomu, ki je že pogledal vse sezone angleškega originala, sploh še kaj smešnega v slovenski kopiji. mogoče zgolj tistim, ki angleške niso spremljali. a je sploh še kdo tak? drugače pa je sama slo verzija kar dobro narejena. če bi bil ta Đurotov slo produkt originalen, bi bil res izjemen izdelek, v vseh pogledih. ker pa temu na žalost ni tako, me ni pritegnil, saj sem praktično v vsakem momentu pri ta prvih par delih, ki sem jih pač gledal, točno vedel, kaj se bo pripetilo… zakaj ni Đuro z ekipo raje naredil kake samostojne serije? a je morda tudi že on zgubil vse ideje? drugače pa generalno gledano kapo dol pred njim za dosedaj narejeno…

  meni je bila tematika Svingerjev še kar všeč… za še tisto piko na i, bi bilo treba imeti bolj priznane igralce, a ti pač stanejo… mogoče so se tu in tam preveč ponavljale iste fore ter so bile med akterji iz enega dela v drugi včasih kar pozabljene kake zamere in podobno. a na koncu mi je bilo kar žal konca serije…

  Strasti.. hm, sej tako slabo pa spet ni kot tukaj pravite… kaj bi raje imeli neke top vrhunske igralce, pa da posnamejo zgolj 5-10 delov, ker bi jim še toliko prej zmanjkalo denarja?? tako pa smo dobili vsaj 60 delov… eni notri so kar spodobno odigrali, dosti njih pod nivojem… kar pestro dogajanje.. že to, da se dogajajo, razpletajo stvari dosti hitreje kot pri klasičnih sapunicah, mi je bilo bolj všečno… je pač sapunica, za katere itak velja, da praktično ne more iti za nek vrhunsko kvalitetni izdelek. kar je pač treba sprejet… so plusi in minusi,,,

  no, kar se tiče celotne slo zgodovine od osamosvojitve dalje, pa bi lahko domačo produkcijo dal v več gledljivih, kakovostnih bobnov.

  v prvi ligi: teater paradižnik, hri-bar (morda rahlo peša, ne vem), tv poper, a s ti tud not padu… tisto, kjer je bil Hribar reporter Nande Meglič… sem pozabil..

  potem so TV dober dan (takrat, ko bil prvič predvajan mi je bil res OK), NMK, …

  in na koncu te sedanje serije v zadnjega cca pol leta…

  verjetno sem malo zabluzil z to kategorizacijo…

  vsak ima svoje mnenje… lahko smo pa srečni, da vsaj imamo nekaj našega za gledati… me pa res zanima, koliko osebkov, ki večino slo izdelkov blatijo, bi bilo dejansko sposobno sprovesti v dejanje svoje videnje dobrega domačega izdelka… po tem, ko bi jim bilo to sploh omogčeno, jasno… ne vem, kako težko je zraven priti. na televizijo kot čisti laik… tako da ne poznam celotnih okoliščin..

  no, pa lep pozdrav..

  ziroma drugače rečeno: tistim, ki niso gledali angleške serije

 26. Rado Rado pravi:

  Iztok,
  tvoje osnovno vprašanje: “Zakaj sploh delajo tako slabe serije. Ali tega niso opazili že med snemanjem”?

  Slaba serija?
  Tega preprosto ni mogoče izmeriti. Sploh pa tega ne zmore oceniti noben filmski kritik, ker ima že v štartu previsoke zahteve.
  Ali je serija dobra, lahko presodi samo ciljna publika s številčnostjo svojega ogleda.

 27. han_nah pravi:

  lol Stric Bedanc, kaka vizualizcija, sem se 5 minut vkup smejala …

 28. t-h-o-r pravi:

  rado, torej, ker slovenci množično poslušajo atomik harmonik in sašo lendero, jih to naredi kvalitetne?!!

 29. Rado Rado pravi:

  Saša Lendero in Atomic harmonic sta v svoji zvrsti nedvomno mojstra. Seveda nimata sofisticiranih besedil, imata pa nastop, ki očara tiste, ki v glasbi iščejo sprostitev in zabavo.

  Vsaj za Saško lahko rečem, da je ob svoji preprostejši in namigujoči glasbi še izjemno inteligentna oseba.

 30. t-h-o-r pravi:

  LOL

  to si zagotovo ob branju lady spoznal :D

 31. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jerriho, prav zaradi tega kopiranja pa je serije po eni sezoni žal konec.
  Se strinjam za Svingerje, dobra ideja, slabi igralci.
  In prav to, da naj bi bili zadovoljni, da sploh kaj imamo, je glavna napaka in razlog, da je potem vse skupaj takšno kot je. Se mi pa zdi, da je bil tokrat problem tudi v tem, da je bilo preveč novih serij na kupu.

  Rado, zelo slab argument. In če je nekaj gledano, še ne pomeni, da je dobro. Le spomni se Big Brotherja. Daj no, ne lomi ga.

 32. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: res ne razumem, zakaj ti TV Dober Dan ni bil všeč? Glede na današnje slovenske nadaljevanke je res super. Vsaj gledljiva zadeva je bil, če ne drugega. Meni je všeč.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, meni je bila to ena najbolj idiotskih tv serij vseh časov.

 34. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Dan ljubezni pravi:

  [...] in energiji dejansko prekaša večino pravih tv serij. Tudi Lepo je biti sosed in seveda Strasti ter Svingerje, če smo že pri Jonasu in Ani Dolinar, ki igrata drobno vlogico v prvi in tretji [...]

 35. Katarina Čas gre v Hollywood? « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] saj filma še nisem videl, res pa je, da je bila obupno slaba v filmu V petek zvečer in v seriji Strasti, no ja, pa tudi v Prepisanih ni bila kaj dosti boljša, če sem iskren. Pač tv voditeljica, ki ni [...]

 36. IZTOK faking GARTNER » Čista desetka je čista enka pravi:

  [...] v drugi ali celo tretji sezoni. Po moje sem bil edini, ki je Djuriću skozi prste pogled serijo Brat bratu, ki se mi ni zdela tako slaba, toda zdaj tega enostavno ne zmorem, saj sem vsaj po prvem delu [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !