Slovo od hišnega blogerstva

4.11.2008 ob 20:22

Pa se je končalo. Moje uradno sodelovanje s Siolom, ki mi je celih sedem mesecev plačeval za pisanje blogov. No ja, zdaj jih bom tako kot prej pisal brezplačno in z istim tempom. Dogovor je bil za tri mesece, potem pa so mi podaljšali še za štiri. Nekaj podobnega kot s prejšnjimi tremi junaki, ki so jih ravno tako izbrali za tako imenovane Hišne blogerje. No ja, mene Simono in Anko niso zbrali bralci, marveč Marko Crnkovič, kar pomeni, da bodo sedaj na vrsti novi trije. Simono in mene so že odrezali s prve strani, Anka pa zaenkrat še vztraja, kar pomeni, da jo bodo morda pustili še naprej.

Saj res, kaj mi je sploh prinesel naziv Hišnega blogerja? Poleg denarja v bistvu ničesar. No ja, še več negativcev in pajacev, ki so me napadli z vseh strani in v mojih zapisi vedno iskali le napake. Tudi takrat, ko jih ni bilo. Pač samo zato, ker sem bil Iztok Gartner in ker sem se po njihovem metal ven. Jebat ga, tako je to. Če si anonimen in pišeš blog, je okej. Če si na očeh javnosti in počneš isto, pa nastane panika. Še posebej, če se lotevaš tudi zelo perečih tem, o katerih imaš pač svoje mnenje.

Mnogi bodo dejstvu, da me ni več med Hišnimi blogerji, veselo zaploskali, saj so bili mnenja, da tja niti nisem sodil. Da tja pač sodijo drugi. Ne glede na to, da je bila na mojem blogu vedno totalna štala, kar se je videlo tudi iz števila komentarjev ter mnogih blogov, ki tako in drugače debatirali o mojih zapisih.

Kot sem že dejal, naziv Hišnega blogerja mi na samem blogu ni prinesel ničesar novega. Če sem pošten, lahko povem, da se mi je obisk v zadnjih šestih mesecih celo malce zmanjšal. Med prvimi štirimi objavami pa sem se tako ali tako znašel bolj poredko. Tam je pač še vedno bolj kot ne rezervirano za stalne Hišne blogerje, ki pa večkrat objavijo povsem nezanimiv ter suhoparen članek, ki ga ne bi prebral nihče. No ja, ki ga kljub odlični reklami ne prebere nihče. Če pa ga že prebere, pa nima kaj komentirati. A Siol že ve kaj počne. Siol med Hišne blogerje pač za vedno uvršča recimo Urško Jerkič, medtem ko je brez pomisleka odrezal Simono Rebolj, ki je imela zares enkraten odziv s svojimi zapisi.

Taka je naša blogosfera. Še vedno polna kvazi intelektualcev, ki se delajo pametne in ki so prepričani, da veljajo samo hudo globoki in filozofski blogi. Ki drugačnih niti ne dopuščajo in se iz njih kao delajo norca. S tem hočejo seveda pokazati svojo superiornost, v resnici pa kažejo jezo in razočaranje, da njihovo pisanje ne doseže ničesar. In prav taki modeli so vedno najbolj glasni. Prav taki modeli so prepričani, da so močno boljši od drugih, kar pomeni, da jim to dajejo vedeti pri vsakem zapisu. Le poglejte kak moj zapis, pa vam bo takoj jasno, o čem govorim. Vedno se najde kdo, ki mi pametuje in kaže, da je veliko superiornejši od mene. Kot da bi zdravil svoje komplekse in sam sebi nenehno dokazoval, kako dober je.

Pa Reka Ankh in Garty Farty, ki jo dela ekipa, kateri sem se zameril s svojo odločnostjo pri preteklih debatah. Šli so tako zelo daleč, da so naredili celo strip in mojo luknjeglavo kopijo. Da pokajo objave in se nenehno norčujejo iz mojih zapisov. To si štejem v čast in me zelo zabava. Pač zato, da me ponižajo in dokažejo kak debil sem. To je močno nesmiselno, saj jim nasedejo le tisti, ki sem jim bil debil že od prej. Se pravi tisti, ki za to ugotovitev niso rabili stripa in kopije. Meni oboje ugaja, saj se lahko pri kakem intervjuju pohvalim, da imam strip in celo junaka, ki ima luknjo v glavi. Pri vsaki novi objavi Reke Ankh in Gartyja Fartyja pa mi gre na smeh in komaj čakam, da naredijo kaj novega.

Najbolj zabavni pa so mi ljudje, ki kak moj zapis vzamejo preveč zares in mi dokazujejo kako sem neumen. Takrat crknem od smeha in se z njimi večkrat podam v besedne dvoboje, kjer jim do konca ni jasno, če jih zajebavam, ali sem res tako zabit kot mislijo. Zanje sem kot Damjan Murko. Pač srečen, da sem moški. Tudi v redu. Naj imajo svoje veselje.

Potem so tukaj tudi taki, ki mi solijo pamet o mojem poznavanju filmov in o tem, kako se piše filmska kritika. Zanimivo, da so spet najbolj glasni tisti, ki sami niso napisali niti ene recenzije in ki so pač prepričani, da vedo veliko več kot jaz. Ko jih izzovem, naj jo vendarle skušajo napisati, pa seveda mrkenjo in se pri naslednji oceni kakega filma spet pojavijo z istim komentarjem.

Kakorkoli že, moje Hišno blogerstvo je končano. No ja, že od začetka sem se spraševal, kaj bo Siol sploh imel od tega, glede na to, da jim štalo delam tudi brez plačila in sam zase. A odločitev je padla in dali so med med prestižno druščino, kjer sem se odlično počutil celih sedem mesecev.

Zdaj bom pač spet povsem navaden bloger. Tako kot ostali. To me pravzaprav veseli, čeprav bom seveda pogrešal tisti denarček, ki sem ga vsak mesec dobil nakazanega na svoj tekoči račun. Če sem iskren, moram priznati, da sem upal na doživljenjsko rento. Saj veste, kot Urška Jerkič, kot celebrity.

Saj res, uganete, kdo bodo novi trije?

 

98 komentarjev na “Slovo od hišnega blogerstva”

 1. mgerencer pravi:

  Eh, nazaj med rajo torej. Me zanima kateri bodo novi.

  Oftopic:

  A je tale dekadentnež znano lice v Celju?

  http://www.youtube.com/watch?v=Djd7IxApJ1M

 2. perica perica pravi:

  Jaz sem vesel, da obstajaš.

 3. bb pravi:

  O kolikšnem denarju se tu govori? ;)

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Perica, upam, da me kdaj uporabiš kot material za kak svoj komični nastop. :)

  BB, ne povem. :)

 5. david.pelko david.pelko pravi:

  To okoli Urške Jerkič me pa res preseneča. Kdo je to sploh Urška Jerkič?

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mgerencer, tako je, nazaj k ljudstvu :)
  Ej, nimam pojma. Prvič ga vidim. Dobra finta. Je pa brez dvoma prvi, ki si na tak način služi denar :)

 7. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  David, Siolova Hišna blogerka :)

 8. lordwales pravi:

  Kaj naj rečem Iztok?
  Ostanejo še plačane objave v blogoroli, žal pa so honorarji veliko nižji kot za stalne blogerje.
  Ne jemlji komentarjev preveč osebno.

 9. AndrejM pravi:

  Bil si vedno drugačen. Spomni se samo (najinih skupnih) časov pri Celjanu, ko nekateri niso prenesli drugačnosti in izzivalnosti. Kaj češ. Bodi takšen kot si še naprej. Pa bo vse OK. Celjski pozdrav!

 10. lordwales pravi:

  Urška Jerkič mislim da je pesnica,
  brez kakšnega posebnega uspeha.

 11. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lordwales, če bi jih jemal osebno, bi mi že glavo razneslo. V medijih sem že vrsto let in sem se navadil na vse pizdarije, ki jih to prinese. Glede kože nisem več človek, marveč krokodil :)
  Glede Blogorole, čeprav slava revija, še vedno lobiranje in zveze.
  Glede Urške, menda je veste, da je tv voditeljica no. Ne ga srat.

  Andrej, kolega moj, točno tako. Folk se drugačnosti boji, zato pa jo obsoja in se boji, da bo zasenčila njihovo navadnost in resnobnost. Celjan? Mater je to že dolgo nazaj. Je pa res, da smo z minimalnimi sredstvi delali štalo, ki se še danes pozna. No ja, zdaj sem pretežno v Ljubljani, saj v Celju nimam več kaj početi. Saj veš, Celjani te raje potlačijo kot pa ti pomagajo. Lepo se mej, jaz pa bom še naprej ostal takšen kot sem bil. Drugega mi itak ne preostane, kolega moj. Sem pa vesel, da beeš moj blog.

 12. Niko Brumen pravi:

  Joj, s čim vse se obremenjujete, ljudje!!!!

  Hišni blogger? Pojma nisem imel, da ljudje take reči pišejo za denar. Zdaj bom vedel.

  Imam pa načrt za svojo SS, ki jo moram začeti tržiti – celovitost, odprtost, udarnost, pestrost itd. so mi cilj. In množičnost obiskov in zapisov. Le sponzorja najdem, če se mi bo kdaj ljubilo – ideje sem se že naučil hraniti zase.

  Pa lep večer vsem!

  No, Iztok, koliko si dobil (nekje na moji SS je tudi moj e-mail, da se ne boš tu dajal v zobe) – in brez skrbi, mene ne zanima hišno blogerstvo pri nikomer, ker sem bil, sem in bom neodvisni lobo. Možne zaslužke pa nekoč moram ugotoviti, da vidim, če se mi splača rangirati motive in začeti z resnim delom.

 13. AndrejM pravi:

  Ja, kje so tisti časi. Saj, kaj pa naj berem, če ne zanimivih ljudi? Čeprav moram priznati, da pretežno berem moje kolege ( bolje rečeno pretežno kolegice :) )))) na eD-ju.

 14. Niko Brumen pravi:

  In so v času komentiranja prispevka o partizanih “sneli s programa” članek in komentarje. Prebral sem še lahko, napisal tudi, ko sem odposlal, pa je bila zadeva že a.a..

  Vidiš, Iztok, zakaj cenim neodvisnost bolj od denarja.

  :IIIIIIIIIII

 15. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, nič posebnega, le drobiž, a vseeno zelo dobrodošel v
  teh težkih časih.

  Andrej, solastnik Planeta Tuš, lastnik franšize za arabske golobe in vodja projekte pisarne Zavoda za zaposlovanje republike Slovenije, daleč so ti časi ja. Samo kaj, ko so naju zjebali bedaki, ki so bili preveč pametni in so potem skoraj zavozili projekt. Jebat ga, tako je bilo in tako bo. Treba je nati lezit v rit. Ti si pravočasno odšel, si potuhtal kdaj je pravi čas.

 16. mica mica pravi:

  nekaj pa ti je potrebno vseeno priznati, ne glede na to, da sem se včasih križala ob tvojihstališčih
  :-)
  Če kdo, potem si si ti definitivno zaslužil tiste evrčke, ki si jih za svoje pisanje dobil.
  Količinsko si bil daleč daleč nad ostalimi.
  Sicer pa:
  dobrodošel nazaj med običajno rajo
  :-)

 17. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Mica, glede na Simono, ki je spisala samo štiri na mesec, vsekakor :)
  Iskreno ti povem, da se med običajno rajo počutim kot doma :)

 18. Uršula pravi:

  vsekakor ste bili vsi hišni precej različni… težko bi zgolj iz vsebine potegnili kriterije.
  zdaj si pa tu, kjer smo vsi.

 19. Delboy pravi:

  Dolgo si vztrajal, ni kaj, sem mislil da se boš enkrat naveličal tako hiperaktivnega pisanja pa si kar vztrajal, tako da ti je kljub občasno zelo idiotskim prispevkom vseeno za dat roko. Novi hišni? Stavil bi na kakšnega Soseda, ker Volkcu Crnković najbrž ne bo izpolnil njegove vroče želje :mrgreen:

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Uršula, in kjer sem bil že prej :)

  Delboy, jebat ga, rad pišem. Mene tudi zanima kateri bodo. Samo finta je v tem, da je Anka očitno ostala. Vsekakor pa bodo zelo težko nadomestili mene in Simono :)
  In ja, daj mi naštej vsaj tri moje prispevke, ki so se ti zdeli idiotski? Pa bodi iskren.

 21. katarina pravi:

  ja ja, hišni … :) lahko bi rekli tudi hišnik. :) mimogrede kolk komentarjev imaš že na števcu?

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, imam občutek, da boš prav ti nova hišna :)
  Komentarjev vedno dovolj.

 23. katarina pravi:

  jaz? po moje da ne, ker mi je crnković že predlagal, naj zaprem svoj ekshibicionistični blog (al kako se tale fukjena tujka napiše :) :) :) ). če pa je kaj na tvojih občutkih, potem pa te častim kafe, al kaj že ti konzumiraš. :)

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, če te še ni kontaktiral, potem že ne boš, saj so po moje že zbrani in samo čakajo, da jih ruknejo gor. Več sreče prihodnjič :)

 25. Vanja pravi:

  Jah Simono moraj rukniti dol, ker ji niso niti približno do kolen. in potem to čudno izgleda, na teh stalnih…..ki so razen nekaterih izjem zelo dolgočasni in povprečni.
  Ti Iztok si pa multiproducer, in v dobro ti štejem, da nisi zamerljiv.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, saj veš kaj je rekel Kristus :)

 27. katarina pravi:

  iztok: več sreče nikol. meni je pač vseeno. sem kolumno dobila prej kot tole sliko. za tiste pare pa ne bi nikomur lezla v rit. niti za večje pare ne bi. :) ))))

 28. eritrocitus pravi:

  ad acta.
  so še načini, kjer človek pride do zaslužka.
  sicer smo pa vsi jako žalostni, ker si obelodanil, da ne boš njihov bloger.
  in da je večina bralcev kretenov.
  nimamo vsi iq-ja nad 140.
  vso srečo med navadnimi smrtniki voščim!

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, kdo pa je rekel, da smo mi lezli kam?

  Eritcitus, kje si prebral, da je večina bralcev kretenov?

 30. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  čeprav: katarina bi si zaslužila bit’ hišna!

 31. Uršula pravi:

  jap, Katarina bi si zaslužila …

 32. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pet, o tem, kdo si zasluži in kdo ne, ne bom razpravljal. Je pa res, da sem sumil, da bo ona. Pri njej se pač veliko dogaja.

 33. Ana pravi:

  nisem prepričana, da je smiselno in relevantno pisati takšna prepričanja in trditve o sebi oz. kvaliteti vsebin…prefinjeno je, če to človek zadrži zase, sploh tisti, ki je tako javno izpostavljen…namreč prav vsaka objava je bila dober teren za kritiko, korektno seveda. in lastno mnenje nima prave teže, pač se mi ne zdi umestno žaljenje in pomilovanje in upravičevanje…menim pač, da je marsikaj od napisanega bilo potencirano, izumetničeno, groteskno ipd. Predvsem obvelja mnenje bralcev, raznolikih in ne seveda le tistih, ki te radi berejo.
  No, toliko malo o tem, ker si tud sam napisal dost s svoje strani…

  Da pa nisi več hišni in vzrok zakaj nisi…tud to ni za polemizirat. Kvečjemu bi jaz dala kot najbolj lahkotn razlog, da se morate menjat na vsake tolko časa, res tabolši pa naj pač ostanejo dlje…ampak tud to seveda ni nikakršn problem. Fajn je zate, če ti bodo ostali dalje zvesti “stari znanci” komentatorji…pa tudi, če teh ne bo več toliko – a je res bloganje jemat tako resno? :neutral: Namreč ta feedback – virtualni nima (zame no) niti približno take teže, kot ljudje s katerimi imaš “opravka” na 4 oči…torej kakorkoli se izide s tem bloganjem (večja, manjša branost), ni vredno ubadanja s tem.

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ana, napišem tisto, kar mi paše. In tisto, kar hočem napisati. To je vse. Za hišnega je bila pogodba tri mesece, kar pomeni, da so mi itak več kot podaljšali in je plan, da se jih menja. Površno bereš, Ana, mar nisem zapisal, da mi je obisk, odkar sem postal hišni, celo padel.
  Saj to je finta ja, da me nekateri vzamejo preveč resno :)
  Po drugi strani pa pozabljaš, da ima prav bloganje močan vpliv in da smo včasih presenečeni kako daleč je neslo naš zapis. A tisti, ki nima take vrste bloga, tega ne more pokapirati.

 35. Dragica pravi:

  Iztok,
  jaz te nisem poznala dolgo, naklucno sem naletela na tvoj blog, a politicne teme, ki si jih odpiral in kot si jih odpiral, so bile dobre in na tvojem blogu – se je prvic zgodilo, da me je skupina popolnoma neznanih blogerjev vzela v zascito, ko so sledili histericni napadi nekaterih zensk.

  ne boj se, hisni ali ne, te bom prebirala. Ne vsega in ne vedno, a obcasno zagotovo.

  Si pa spoznal, kako dalec seze fousija in kako zli znajo biti mnogi komentatorji.

  A to je realnost zivljenja.
  Fajn bodi.

 36. katarina katarina pravi:

  en komentar mi je že požrlo, pa ga pišem jovo na novo. torej …
  nisem rekla, da je kdorkoli komu lezel v rit, a po tistem, kar j marko napisal o mojem blogu na mojem blogu bi mu morala naredit nekaj zelo prijetnega (koristnega, kakorkoli pač), da bi me blagovoljil dat med hišne. zame bi blo ritolizenje že to, če bi napisala, da si želim bit tam, da komaj čakam, da sem napisala pismo marku, da … :) razumeš? meni pomeni veliko več to, da me je urednik določene revje povabil k sodelovanju zato, ker dobro in kvalitetno pišem (in pisanje kolumen ni enako pisanje blogu). biti hišni pa … eh, o tem sem že tok slišala, da je res kr neki.

  pet, uršula: hvala za kmpliment. sem kaj dolžna? :)

 37. Dragica pravi:

  Sicer pa je skoda Simone tudi meni, zdaj ko jo prebiram!

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dragica, saj se ne bojim. Jaz pišem isto v vsakem primeru. Hišni ali ljudski :)

  Katarina, no ja, mene je napadel zaradi moje muzike, a me je vseeno pustil med hišne. Po moje to nima nobenega vpliva. To, da pišeš kolumno pa je itak zakon in da ti je ratalo prav zato, ker je nekdo prebral tvoj blog. Še en dokaz, kako daleč to leti.

 39. Dragica pravi:

  Katarina, drzim pesti zate, odlicna si!

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dragica, zakaj škoda, saj še vedno piše in ima blog na istem naslovu. Saj to ne pomeni, da je ne boš več našla in nehala brat.

 41. dare dare pravi:

  Ker se mi ne da brati toliko komentarjev je mogoče že kdo pred mano omenil nekaj zelo očitnega. Koikor razumem si bil izbran za tri mesece potem pa si bil hišnik celih sedem mesecev. Pa kaj bi pa še rad? Presegel si vse skrajne meje, ki jih lahko bloger preseže v takšnem okolju.:) 230 % si presegel plan. Poleg tega si še verjetno napisal kakšne šestdesetkrat več objav kot ti jih je bilo mus. Evo, Gartner, čestitam. Upam pa tudi, da te bo zamenjal kakšen zanimiv model! Konec koncev, takšen dolgčas , kot včasih vlada na tej naši blogosferi pa tudi moraš razumeti, da je treba vsake toliko vsaj kaj spremeniti.
  Za Simono mi je pa tudi malo žal. No pa se bo že znašla. Pisati čisto zastonj in metati futr za glodanje veleumnim komentatorjem , tega mislim, da ji z njenim nivojem skoraj zagotovo ni treba.

 42. katarina pravi:

  to glede letenja imaš definitivno prav. kolko je ljudi, ki samo berejo, pa nikoli ne komentirajo. in ti poem tako … ali napišejo mail in povejo svoje mnenje, ali te pokličejo (jaz imam pač javno objavljen gsm) in te povabijo na kavo ali pohvalijo, ali te prosijo za sestanek, intervju (novinarji sploh berejo bloge in na njih iščejo informacije). mi se tega sploh ne zavedamo. seveda pa je prvi pogoj kvaliteta bloga. in raznolikost tem.

 43. andreja pravi:

  U. jerkič je tv voditeljica??
  OK… prvič slišim, ups :)

 44. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dare, saj se ne pritožujem. Le z zapisom sem se poklonil temu obdobju. Pa še fina tema je kot vidiš.
  Glede objav ni bilo nič določeno. Pisal si kot si hotel.

  Katarina, drži. Pojma nimamo. In smo presenečeni, ko nam kdo pove, da bere naš blog. Ali pa, da je prav to prebral na našem blogu. Najboj noro pa je dejstvo, da se zapis iz naših blogov znajde med top 10 zadetkov na kakem iskalniku, ko nekdo koga išče.

 45. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Andreja, vodila je Videospotnice, sedaj pa vodi Štafeto mladosti. No ja, če nje ne poznaš, mi je kar jasno, da potem mene kdo ne pozna, ali pa me pozna le z bloga :)

 46. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  hišni bloger je Sloveniji pravzaprav skoraj največ kar lahko bloger doseže… imel si to sedem mesecev in mislim da si lahko kar zelo zadovoljen…
  sploh pa, prazen denarja itak ni razlike, ali pač? :D

 47. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Veter, v bistvu ni razlike. No ja, razen referenc za kako službo v novinarstvu recimo. Ko mi je crknil internet in ko sem hotel, da mi ga čimprej zrihtajo nazaj, saj sem hišni in ga rabim, sem pa vseeno čakal kot ostali :)

 48. refleks refleks pravi:

  Poglej z lepše plati: za likof so te dali na naslovnico. Res pa je, da v trugi?

 49. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Refleks, no ja, tam sem bil že velikokrat. Nič novega. Pa ne mislim za trugo :)

 50. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Evo, sem je že začelo:
  http://sveljub.blog.siol.net/2008/11/04/iztok-gartner-vs-garty-farty/

 51. SebastjanErlah pravi:

  Ja, jaz sem tudi vedno nekje na tapeti. Ker sem pač Sebastjan Erlah, admin forumov rkc…Poznam to, Iztok…se ni za sekirat. Karkoli narediš, je narobe. Še če bi umrl, bi kritizirali, ker potem ne bi imeli več koga za kritizirati in bi bil kriv za njihovo dolgočasje. Tako je, kaj češ..

 52. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sebastjan, dobro povedano :)

 53. refleks refleks pravi:

  Izi, če se ne moti je Murkova značilnost samohvala in hvalospeve samemu sebi? Če sem prav opazil, so ljudje, ki primerjajo tebe z njim, precej bolj podobnega značaja Murkovemu. Bi se potem človek vprašal, kdo je tu kdo?
  Navadno tisti, ki izzivajo usodo na ta način, se zrcalijo v takšni podobi in s tem odganjajo svoje strahove.

 54. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Refleks, odlično povedano. Šalo na stran, podobnost z Murkom je prišla od največ petih posameznikov, ki res nimajo pojma in je bil njihov namen le provokacija. Pač želeli so izpasti pametni in kul. A veš, dajmo Gartnerju nekaj povedat :)

 55. refleks refleks pravi:

  Na spletu je nadebudna družba, ki si špona image, med sabo, med drugim tudi nekaj takšnih, ki poveličujejo in hvalijo sami sebe, pod različnimi psevdonimi?
  Da nisi komu od teh stopil na žulj in ni niti pet takšnih, kot navajaš.

 56. Ursaminor pravi:

  Najprej naj izrazimo obžalovanje, da najbolj humorna interpretacija Mironovega misleca ne bo več krasila naslovnice Blogosa. A kot bi rekel Garty Farty: ‘SeLaVida’.

  Tokrat pa bi izkoristili omembo v enem izmed ostavkov tega literarnega prispevka, da z nekaj premisami n-tič pojasnimo lik Garty Farty-a, kljub temu, da se zavedamo, da vam je ‘argument’ tako domač kot pokojnemu Haiderju zbrana dela slovenskih književnikov.

  Pa naj namenjeno drugim križarjem. Lik Garty Fartya je namenjen orisovanju vseobkrožajoče ‘vpijoče neumnosti’. O tem precej nazorno govori ena zadnjih epizod stripa. Sodeč po globini vaših filmskih kritik, nam je seveda jasno, da tega niste razumeli, saj sporočilo ni neonsko eksplicitno.

  O tem koliko se ‘nenehno norčujemo iz vaših zapisov’ in vas samih, poleg tega, da je to pravzaprav fizično neizvedljivo, je moč dvomiti po hitrem pregledu tem ( ne spomnimo se, kdaj ste govorilo o skakanju z mostov, ali o vaših pustnih šegah in tako naprej). V nekaterih primerih smo celo sumili, da včasih vi posnemate našega luknjeglavčka (Garty prvi govori o nesrečnem tunelu, le da on ve o katerem tunelu je govora – namig: ni Šentilj).
  Ob tem pa morate opaziti, da vaš ‘medijski’ ‘poklic’ voditelja ‘vislic’ v ‘garbage time-u’ ni bil omenjen nikjer, čeprav že takole, iz glave nudi cel potol priložnosti za ‘norčevanje’.

  Ob zapisanem pa želimo tudi priznati, da vas in vaše delo nedvomno štejemo med ekshibicionistične abotnosti in kričečo neumnost v katere merimo svoje osti.

  Prav zato bi vas želeli, vsaj kar se nas in naše Reke tiče, razrešiti mesijanske vloge prevzemanja vsega neumnega in abotnega na vaša ramena; če vas že ne moremo podučiti o istovetnosti vas samih.

  V kolikor pa se vam zdi, da je predstavlja dejstvo, da ste menda na nekem obskurnem blogu v obliki stripa predstavljeni kot pljunka, pomilovanja in zasmehovanja vredna kreatura z gromozansko luknjo v glavi, vrhunec vaše ‘medijske’ kariere, vas pri tem ne želimo in nočemo omejevati. Pravzaprav imate kot eminenten član opisovane skupine za to pravzaprav celo pravico. Vendar ne ekskluzivno. Saj vas je mnogo.

  Pomilujoče vas pozdravljamo in va želimo še mnoge dobre ‘za pise’.

 57. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Refeleks, nekaj jih je. Naj bodo. Se vsaj dviguje prah.

  Ursaminor, upam, da bom še naprej inspiracija za vaše mojstrovine.

 58. refleks refleks pravi:

  Konj, ki preveč tepta na mestu, se lahko zaduši v lastnem prahu:)

 59. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Refleks, problem je v prahu, ki ga povzročajo drugi. Še posebej, če je nepotreben in če nimaš vedno sesalca pri roki :)

 60. Vanja pravi:

  Katarina, kaj koristnega bi pa morala narediti Marku? Jaz sem pri tem dobila zelo poredne slike v moji glavi.

 61. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Me res zanima, kaj na to poreče Marko :)

 62. djubre pravi:

  otišo si, sarme probo nisi.

 63. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Djubre, sarme nimam preveč rad :)

 64. djubre pravi:

  dragica, my homie.

 65. klemenix klemenix pravi:

  Tako stari, ti le preheblej z hišnega nazaj na ljudskega blogerja. :D Jest te tako al drugače rad berem ;)

  Le tako naprej! :D

  Lp

 66. Anonimnež pravi:

  Škoda, najboljšega siol blogerja gredo odrezat… Urška Jerkić pa vemo zakaj je hišna – zato ker ga redno cuza uredniku Crnkoviću. Kaj čmo, ići skup tićijo.

 67. djubre pravi:

  pridanič.

 68. katarina pravi:

  vanja: karkoli, kar bi zadovoljilo njegov ego. :) ))) ali ga vsaj prepričalo, da nisem tko žilorezna kot mogoče misli. :) ))

 69. Niko Brumen pravi:

  Katarina, ne skrbi za Crnka – mc se je učil od starih Rimljanov in tisto “deli in vladaj”, dobro obvlada: če bo presodil, da je dobro za njegovo ritko, te bo uvrstil, a dokler ima nekaj izbire, mu kriterij za izbor zanesljivo ne boš ti s svojimi komentarji.

 70. katarina pravi:

  :) )) auč, kako me boli … :) ))

 71. Niko Brumen pravi:

  Zaradi moje pripombe? Ne brini, bre – prvič sem danes zvedel za tebe in brez skrbi si lahko, da te ne bom obiskal na kakšnem tvojem blogu (še Crnkoviča ne obiščem, čeprav mu redno podelim bolečine, kadar se kje slučajno srečava, hehehe). Še sploh ne, če ti bi to bolečino stopnjevalo.
  :) )))))))))))

 72. katarina pravi:

  :) )) midva sva se že srečala pri vlatki, samo “zapela” še nisva :) ))) moj blog … ah, tudi če ga ne bereš. nič hudega. en gor ali dol.

 73. Niko Brumen pravi:

  Blogov načeloma ne obiskujem – dokler …, ko imam vzrok, pač moram tudi kaj zvedeti, da kaj vem. Kako bi pa naj debatiral s komerkoli, če ga moram tipati v temi in vleči iz megle?
  :) )))))

 74. borntubivajld pravi:

  Preberi si ”Kako sem postal hišni bloger” in svoje navdušenje na koncu tistega zapisa.
  Življenje ti daje in jemlje.
  Najbolj bi moral ceniti izkušnjo, ne denar.
  Kdor dela zaradi denarja, ne more biti uspešen.

  LP,B.

 75. Ana pravi:

  “Ana, napišem tisto, kar mi paše. In tisto, kar hočem napisati. To je vse.” – TUD TO JE RES IN NEIZOGIBNO, ampak ljudje imamo tudi t.i. šlif in občutek za …in izpiljen pristop do okolice – težimo k čim večji “zdravi objektivnosti v tem subjektivnem svetu”, uravnoteženosti in čim bolj relevantnim odnosom, reakcijam, razmišljanjem ….da dobimo vsaj nevtralno mnenje…
  No, kakorkoli…BLOG je le kaplja v morje.

 76. Dragica pravi:

  Niko, Katarini sem poslala najino knjigo, hehe, ona še kako ve za tvoje zbadljive @podvige@, ti pa takole na počez!
  Ima odličen blog!

 77. Niko Brumen pravi:

  Hehehe, mislim, da ima tudi dovolj dobre možgane, da bo ugotovila, da sem s tistim mcom bezal iz megle mca in ne nje in da je treba ustvariti kontekst, ki služi za vložišče.
  Kaj ni ravno mc tisti, ki v tem o čem odloča?
  =bi katerino, =bi Iztoka, ki sta kmeta, daleč od promoviranje – jaz =bem kralje.

  :) )))))))))))

 78. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, le tako naprej.

  Anonimnež, cuzat ga ne mislim, morda pa si priimek spremenim v Gartnerič :)

  Born, kdo pa je rekel, da delam samo zaradi denarja? Kot vidiš sem delal že prej in delam še sedaj, ko spet delam zastonj.

  Niko
  , saj res, zakaj pa tako pridno obiskuješ moj blog, si moram šteti v posebno čast?

  Ana, težite pa res včasih ja :)
  Le kaplja v morje? Motiš se. Vsaj pri blogih, ki so res popularni in zelo brani.

 79. malaglumica pravi:

  a zdej boš pa pisal slabše bloge?
  se pa strinjam, da te je una simona rebolj sam napadala pa vidle negativne stvari
  aja :pa js sm š vedno malaglumica, sam zdele sm na drugmu kompu

 80. Niko Brumen pravi:

  Iztok – igraš šah? Če ga, potem veš, kaj je kmet, ki s promoviranjem na koncu šahovnice postane kraljica, trdnjava, lovec ali skakač (celo izbira je in ne prisila v nekaj).
  Boš zdaj izvoljeval razumeti, kot je bilo namenjeno? Torej figura, a taka s perspektivo.

  Zakaj obiskujem tvoj blog? zaradi prave mešanice goriva z dobrim vžigom. S tem pa so mišljene vse sestavine in ne le temeljna.

  :) ))))))

 81. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Niko, dobro povedano :)

 82. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glumica, pisal bom take kot vedno.

 83. ščepec soli pravi:

  ma dej gartulin sej ni treba tak jasno pokazat kako si že mislu da si nezamenljiv in da boš zdej kar za večno hišni bloger. glede na tvoje vzvišene ideje kako vsi drugi pišejo same dolgcajte ki jih noben ne bere med tem ko si ti alfa in omega blogsfere, je edino pravilno da so te spet postavl na trdna tla in ti dal vedet da si bil samo jebeno mašilo, mašina za štepanje objav da se izpolni norma med tem ko se je vsebinske in zares vredne tekste našlo povsod drug samo v tvojih razmišljanjih ne. Bodi srečen da si sploh po nekem ironičnem spletu okoliščin prišel do svojih 15 minut slave sedaj pa mrš nazaj v stripe reke Ankh kamor spadaš.

 84. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ščepec, všeč mi je vzdevek “gartulin”, saj se sliši kot gardelin. Bravo :)

 85. čebelca čebelca pravi:

  sedm mescov je že minal? :shock: :)

 86. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jp.

 87. Urška pravi:

  Nov hišni – očitno:
  http://tomica.blog.siol.net/2008/11/05/prolog/

 88. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sem že že prilimal prvi komentar. Zgodovinsko dejanje :)

 89. bettyruffino pravi:

  urša je kul, gartner je out

 90. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Betty, velja to tudi za najine bloge?

 91. chef chef pravi:

  Ob takih prepotentnih bedastočah mi je pa res nerodno, da sem bloger!

 92. green street moron pravi:

  chef ob takih butastih neumnostih k jih ti pišeš (=prepotentnih bedastočah) ti je res lahko nerodno da si bloger. Even more – vsem nam je nerodno da si bloger.

 93. barbara pravi:

  green street morom = iztok :)

 94. GSH pravi:

  barbara, the everwatchfull conspiracy theorist.

 95. Tine pravi:

  Tako, kot je napisalo že nekaj mojih predhodnikov – hišni ali ne, bral te bom tudi v prihodnje. :) Berem pač bloge, ki so mi všeč iz tega ali onega razloga, in popolnoma vseeno mi je, če so kje posebej izpostavljeni in/ali promovirani. Verjetno to velja za večino bralcev blogov.

  Kakorkoli že – keep up the good work! :D

 96. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Chef, če meni ni, le zakaj bi bilo tebi? Si premalo samozavesten?

  Tine, hvala za podporo, dragi kolega.

  Barbara, te lahko kličem David Southwell?

 97. jošt pravi:

  200EUR

 98. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Več :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !