IZTOK faking GARTNER

« | | »

Recenzije: The Edge of Love, Max Payne, Star Wars: The Clone Wars

4.11.2008

THE EDGE OF LOVE (anglija 2008, drama, režija: John Maybury, igrajo: Keira Knightley, Sienna Miller, Matthew Rhys, Cillian Murphy)

Lani smo imeli Atonement, letos pa imamo The Edge of Love.

Res je, The Edge of Love je letošnji Atonement, kjer prav tako igra čedalje boljša Keira Knightley. Mladenka Vera Phillips, ki je že od rane mladosti do ušes zaljubljena v poeta Dylana Thomasa (Matthew Rhys). Ki o njem sanja tudi takrat, ko ji predstavi svojo novopečeno ženo Caitlin (Sienne Miller), s katero postaneta najboljši prijateljici. Verjetno samo zato, da še vedno diha v bližini svojega Dylana. A veste, če se bom dotaknila nje, se bom tudi njega. Nekaj podobnega se zgodi tudi z njeno poroko z vojakom Williamom Killickom (Cillian Murphy), ki je le nadomestek. Le tolažba za Dylana Thomasa. Le fasada, kjer je v srcu še vedno drug moški. In pozor, oba para veliko časa preživljata skupaj. Zelo intimno in skoraj tako kot ekipa filma Sanjači Bernarda Bertoluccija. Jasno, dekleti se skupaj namakata v kadi, stiskata v postelji, skratka počneta reči, ki jih dekleta ponavadi počnejo s fanti. Da se razumemo, nič spolnega, le tesno in iskreno prijateljstvo. In prav ti njuni prizori so zelo očarljivi, zelo nežni in taki, da prekašajo prizore, v katerih se ljubita s svojima moškima. Kljub goloti in seksu, ki ga menjata za platonsko ljubezen. Če rečemo, da sta punci zaljubljeni druga v drugo, morda niti ne zgrešimo kaj dosti. Če rečemo, da je Vera zaljubljena v Caitlin zavoljo Dylana, pa smo prav tako zelo blizu. Povedano drugače, ljubezenski četverček, kjer so pari uradno določeni, srce pa skače sem in tja. Pravzaprav čustveno zelo močan film. Vsaj toliko kot Atonement. In vsaj toliko kot filmi Jamesa Ivoryja. Lep film. Romantičen, očarljiv, dobro posnet in izvrstno odigran. Tenkočuten in tak, da ga odnesemo s seboj. Še posebej, ko William odide na fronto, Vera pa medtem rodi otročička. In seveda od trenutka, ko se William vrne in posumi, da je otrok v resnici Dylanov.

Ocena: 7/10

null

MAX PAYNE (zda 2008, akcija, režija: John Moore, igrajo: Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges, Chris O’Donnell, Ludacris, Donal Logue, Olga Kurylenko)

Film, ki ga popolnoma zasenči petminutni nastop nove Bondove punce Olge Kurylenko, je film, s katerim je nekaj močno narobe.

Mark Wahlberg je Max Payne. Znameniti junak kultne računalniške igre, ki so mu neznanci umorili ženo in otročka. Ki te neznance išče že nekaj let in ki pade v umazano igro preprodajanja nove droge, katera naj bi iz vojakov naredila super ubijalske mašine. Vizualno močan in s posebnimi efekti nafilan, pa vendar zelo prazen in poceni akcijski triler, ki bo morda navdušil le najbolj zveste oboževalce Maxa Paynea. Depresivnega detektiva, ki ne trzne niti na Olgo Kurylenko. Še več, ki to isto Olgo Kurylenko nažene s postelje in kasneje ne trzne niti na njeno sestro Milo Kunis. Res je, tip je še vedno zaljubljen v mrtvo ženo, kar ga spremeni v hladnokrvnega maščevalca. V padlega angela, ki hoče resnici do dna. In ki pošteka, da je resnica zelo boleča. Kot sem dejal že na začetku, film, ki ga zasenči že petminutni nastop nove Bondove punce, je film, s katerim je nekaj hudo narobe. In film, ki ga boste pozabili že med gledanjem. Povedano drugače, če hočeš Hitmana, vse kar lahko dobiš pa je Max Payne, počakaj.

Ocena: 4/10

null

STAR WARS: THE CLONE WARS (zda 2008, risanka, režija: Dave Filoni, glasovi: Matt Lanter, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Samuel L. Jackson, Christopher Lee, Anthony Daniels)

Zelo površna pizdarija, ki izgleda tako, kot da bi jo George Lucas naredil v treh minutah in jo pač raztegnil na celovečerec.

Po šestih igranih filmih, ki so spremenili svet, je v naša kina udarila še animirana inačica Vojne zvezd. Površno narisana in računalniško zdizajnirana zgodbica o ugrabljenemu sinčku Jabbe the Hutta, ki ga mora rešiti Anakin Skywalker. In ki ga zlobni Count Dooku (spet Christopher Lee) izrabi za svoje umazane igre. Vsem običajnim osumljencem se pridruži še mladenka Ashoka Tano, gledalci pa se seveda sprašujejo, kaj za vraga je razmišljal George Lucas. Zakaj je sploh posnel tole povprečno pizdarijo in napovedal celo risano tv serijo. Zakaj je pravzaprav naredil sramoto celotni franšizi in nam vse priljubljene like celo malce priskutil. Sama zgodba morda niti ni tako slaba, toda kaj, ko je vse ostalo poceni in tako, da bi se dalo narediti tudi v Sloveniji. Tudi pod prsti srednješolskih računalniških frikov, ki bi brez dvoma premogli več domišljije in svežih idej.

Ocena: 3/10

null

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 4.11.2008 ob 05:27 pod recenzije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

9 odgovorov na “Recenzije: The Edge of Love, Max Payne, Star Wars: The Clone Wars”
 1. lily - 4.11.2008 ob 19:27

  Zdaj pa že komaj čakam, da vidim The Edge of Love. Me že nekaj tednov čaka, pa ga nisem uspela še pogledat.

 2. IZTOK GARTNER - 4.11.2008 ob 19:48
  IZTOK GARTNER

  Javi kako ti je bil všeč.

 3. Hermit - 5.11.2008 ob 09:48

  Mater vola, a pol sem js še edini die hard fan, ki mu je bil The Clone Wars še kar všeč? Vsekakor Clone Wars boljši od The Phantom Menace, ker ipak ni stupidnega Jar Jar Binksa, to moraš priznat :)

 4. IZTOK GARTNER - 5.11.2008 ob 13:50
  IZTOK GARTNER

  Hermit, ne morem priznati niti tega. The Phantom Menace resda ni bil ne vem kaj, je najslabpi v seriji, toda tale risanka je še slabša in zelo površna ter hladna. Jar Jar pa je šel tudi meni malo na jetra :)

 5. lily - 21.11.2008 ob 00:55

  Sem pogledala The edge of love in še enkrat prišla pogledat kaj si napisal o njem. Mislim, da na začetku Vera res ni globoko zaljubljena v Williama, ampak s časom spozna, da je. Nisem pa zaštekala, če ga je v času njegove odsotnosti res varala z Dylanom. Drugače pa lep film. Pokaže kaj lahko naredi vojna in eno nepremišljeno dejanje.

 6. IZTOK GARTNER - 24.11.2008 ob 02:08
  IZTOK GARTNER

  Lily, prizor v kopalnici dokazuje, da ga je. No ja, tako sem vsaj jaz to razumel.

 7. lily - 24.11.2008 ob 16:05

  No ja, po moje tudi, ker je čudno tiho, ko jo mož vpraša, če ga je varala. Sam po moje ga je bolj zaradi osamljenosti.

 8. IZTOK GARTNER - 24.11.2008 ob 16:51
  IZTOK GARTNER

  Lily, je to opravičilo pri pravi ljubezni? Zame ni, zato razumem njegovo jezo. Še posebej, ko je mislil, da tudi otrok ni njegov.

 9. lily - 24.11.2008 ob 18:02

  Ne, ni, ampak jaz razumem.

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !