IZTOK faking GARTNER

« | | »

Recenzije: I Could Never Be Your Woman, King of California

1.11.2008

I COULD NEVER BE YOUR WOMAN (zda 2007, komedija, režija: Amy Heckerling, igrajo: Michelle Pfeiffer, Paul Rudd, Jon Lovitz, Stacey Dash, Fred Willard, Tracey Ullman, Sarah Alexander)

Romantična komedija, ki bo šla na živce celo ženskam.

Michelle Pfeiffer je pred leti izjavila, da se počasi umika s filmskih platen in da bo snemala le še zahtevne in zelo izbrane projekte, ki ji bodo res sedli na dušo. No ja, če ji pri petdesetih na dušo sedejo tako zoprne, predvidljive, klišejske in že stokrat videne poceni romantične komedije, potem je res bolje, da se umakne in da nam ostane v spominu po veliko boljših vlogah. Uganili ste, Michelle igra starejšo žensko, ki se zaljubi v mlajšega moškega (Paul Rudd). V novinca njene tv serije, ki jo matra slaba gledanost in šef (Fred Willard), ki bi rad nekaj bolj modernega. Zelo povprečna in standardna zgodbica, ki ne bo navdušila niti nežnejšega spola. Niti žensk, ki ponavadi padajo na take poceni limonade. Verjetno najslabša vloga Michelle Pfeiffer v vsej njeni karieri. Režiserka Amy Heckerling, ki je leta 1983 zablestela s kultno komedijo Fast Times At Ridgemont Hight in nam potem dala še Look Who’s Talking. In zelo simpatična Sarah Alexander, zvezda odlične tv serije Parčkanje, ki bi si že zdavnaj zaslužila veliko boljše filme. Tale je tako zanič, da bivšega moža Michelle Pfeiffer igra celo Jon Lovitz.

Ocena 2

null

KING OF CALIFORNIA (zda 2007, komična drama, režija: Mike Cahill, igrajo: Michael Douglas, Evan Rachel Wood)

Iskanje zaklada, iskanje novega smisla življenja.

Michael Douglas, ki ga na velikih platnih že močno pogrešam, je bil v krizi tudi v filmu Wonder Boys, kjer je igral profesorja književnosti. No ja, tudi v filmu Falling Down, kjer se mu je dobesedno zasukalo. Kjer ni hotel biti več Forrest Gump in se mu je zdelo zamalo, da mora stati v vrsti. Če rečemo, da je King of California nadaljevanje filmov Wonder Boys in Falling Down, se ne zmotimo kaj dosti. Povedano drugače, če bi MD v Falling Down na koncu preživel, bi se mu zgodil King of California. Se pravi živčni zlom in umobolnica. In King of California je zgodba o možakarju, ki pride iz umobolnice. Ki pride v naročje svoje hčerke Evan Rachel Wood, ki ga seveda kliče po imenu. Ki zanjo ni oče, marveč odpuljeni starec, zaradi katerega jo bo bolela glava. Še posebej, ker ji pove, da bo našel starodavni španski zaklad, ki naj bi bil zakopan pod neko mestno trgovino. Res je, MD igra gospoda, ki v pozabljenem zakladu išče smisel življenja. Ki mu zaklad pomeni nov začetek. In ki bi rad na ta način svoji hčerki dokazal, da nekaj velja in da ni le norec, ki je izgubil stik z realnostjo. Zelo poseben film. Drugačen, zanimiv, svež in tak, da mu verjamemo. In da se spomnimo filmčka Digging to China, zgodbice o deklici, ki je hotela od doma, kjer je prav tako igrala Evan Rachel Wood. Prav imate, Evan Rachel Wood je bila v filmu Digging to China to, kar je Michael Douglas v filmu King of California, le da je začela nov smisel življenja iskati že kot desetletna deklica. Zelo neznačilna vloga Michaela Douglasa in film, ki bi moral lani ujeti veliko več pozornosti.

Ocena 4

null

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 1.11.2008 ob 22:48 pod recenzije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

En odgovor na “Recenzije: I Could Never Be Your Woman, King of California”
  1. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: The King of Fighters, Malone, Solitary Man, Four Lions, The Killer Inside Me - 3.10.2010 ob 16:27

    [...] recenzije-i-could-never-be-your-woman-king-of-california/ vladimir-bartol-alamut/ recenzije-the-messenger-the-men-who-stare-at-goats-los-abrazos-rotos/ [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !