Mislite, da sta Marko Mandič in Pia Zemljič kaj ljubosumna?

27.10.2008 ob 22:49

Ob ogledu filmov Petelinji zajtrk in Pokrajina št. 2 sem se vprašal, kako bi ravnal v primeru, če bi bil partner Marka Mandiča in Pie Zemljič. Oba sta namreč posnela kar nekaj zelo vročih in soparnih seksi prizorov, kjer bi normalnega partnerja brez dvoma vsaj malo zaskelelo srce. Še posebej, če je bolj ljubosumne sorte in če ni v istem poklicu. Kaj vem, morda temu niti ne moremo reči ljubosumje, marveč povsem normalna reakcija, ki nastane ob pogledu na ljubljeno osebo, ki se strastno onegavi na platnu. Pri njima je verjetno drugače, saj sta v istem poklicu, kar pomeni, da vesta kako to gre in kaj lahko pričakujeta.

Kaj pa pari, kjer je igralec samo eden? Lahko žena prenese moževe vroče prizore s kakšno zares atraktivno punco? In seveda, lahko mož prenese ženin seks s kakšnim hudo vročim žrebcem? Vzemimo recimo Sharon Stone in Prvinski nagon. Bi bili v času tega filma njen mož? Še posebej, če bi se zavedali, da povprečen hollywoodski zalon traja teden dni, saj se igralci med sabo sparijo prav pri takih filmih. A veste, film se snema nekje daleč od doma, siogralka dela družbo, prizori so vroči, mož pa film na koncu zamenja še z realnostjo. Kot sem rekel, bi bili v času Prvinskega nagona mož Sharon Stone? In če bi bili, kako bi prenesli Michaela Douglasa.

Pa vendar, to je Amerika, kjer ti takšna vloga prinese slavo in hud denar. Kaj pa Slovenija, kjer ti taka vloga dejansko ne prinese ničesar. Še posebej, če filma ne vidi skoraj nihče. Zakaj potem pri nas sploh pristati na takšno vlogo? Kaj ima neka igralka pravzaprav od nje? Kaj ima recimo Maja Martina Merljak od vloge v Pokrajini št. 2, kjer se je slekla do konca in seksala z Markom Mandičem? Razen jeze Pie Zemljič se ne spomnim ničesar. V takih vlogah pri nas dejansko ne vidim smisla. Še posebej, če si se zanje recimo skregal s partnerjem, ki ti je na koncu vse skupaj tako močno zameril, da sta šla narazen.

In kaj bi storili vi, dragi moji? Bi podprli svojega partnerja, če bi dobil takšno vlogo? Bi lahko pozabili na ljubosumje? Bi mu dali ultimat, da je nikakor ne sme sprejeti?

Zajebana situacija, ki je ne bi rad nikoli občutil na lastni koži.

null

 

40 komentarjev na “Mislite, da sta Marko Mandič in Pia Zemljič kaj ljubosumna?”

 1. tisa pravi:

  Poznam kar nekaj oseb, ki pravijo da zaradi takšnih razlogov ne bi bili v partnerskem odnosu z igralcem ali igralko. Zase ne morem reči, da ljubosumna ne bi bila (ker v taki situaciji pač nisem bila), vendar mislim, da je to pač treba vzeti v zakup. Če pa gledamo koristi igralcev (predvsem slovenskih) od takšnih vlog in prizorov, pa se je potrebno zavedati, da so ponudbe za vloge v filmih v Sloveniji dokaj redke, glede na to da tudi filmov ni veliko. Kot drugo pa sem prepričana, da vlogo sprejmejo, ker se jim pač zdi dobra in vzamejo ljubezenske prizore v zakup.

 2. malaglumica pravi:

  ja vloge k je sex zravn sprejmejo zarad keša. potem partnerju prinesejo keš igralci…

 3. spookymulder spookymulder pravi:

  Hm, naj te vprašam, Iztok, se te Tina kaj boji, ko si s takim guštom upodobil psihopatskega posiljevalca v To je on? Strah je vendarle še bolj osnovno čustvo, kot ljubosumje. Ampak verjetno Tina vendarle ve, da v filmu nisi bil ti, temveč je to zgolj vloga. Tako kot verjetno tudi partnerji drugih igralcev vedo, da ni vsak poljub in vsak seks posledica čustev, temveč da gre zgolj za delo in profesionalen odnos. Morda gre pri vsem bolj za vprašanje, koliko si partnerja zaupata med sabo. Razmerje, v katerem vlada (pretirano) ljubosumje (malo ga že mora biti ;-) ), zagotovo ni dobro zastavljeno.

 4. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tisa, problem po moje nastane takrat, ko nekdo igralec postane med samo zvezo, kar pomeni, da partner na to ni bil pripravljen. V zakup ja, toda dvomim, če se pred pričetkom samega prizora povsem zavedajo kaj jih čaka. Le spomni se Sharon Stone, ki še vedno trdi, da ni imela pojma, da se bo pri zloglasnem prizoru kajenja videlo tako veliko, kar pomeni, da naj bi jo režiser prinesel okoli.

  Glumica, kaj pa v Sloveniji?

  Spooky, tvoje začetno vprašanje nima neposredne zveze z bistvom problema, ki sem ga izpostavil jaz. Menim, da je vloga psihota za nekega partnerja manj sporna od vloge seksualnega manijaka, ki se mora sleči in seksati. Pri umoru je posebnih efektov vsekakor več kot pri seksu, kjer je ponavadi le majhna brisačka.
  Glede Tine pa le to, dragi kolega, ves čas snemanja je bila zraven, tako da dobro ve, kako je vse potekalo in da sem v resnici prijazen mucek, ki je vse skupaj le zaigral. Igra, dragi kolega, igra.

 5. djubre pravi:

  that cats something i cant explain. eyes open wide.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, mislim, da si že odgovoril na svoje vprašanje z besedami: “Igra, dragi kolega, igra”.

  Če to velja zate, ne vem, zakaj ne bi moglo tudi za druge?

 7. detelj pravi:

  ma ne,po moje mora to potekat recipročno…”če boš ti sprejela…pa še jaz”.Vse drugo bi odpadl..vsaj pr men…

 8. Mašon pravi:

  prvič: v primeru da je en partner (dramski – glej drugič) igralec, drugi ne, potem tuki ne gre al je ljubosumje al ne, ampak kako ga zna un ne-igralec skrivat.
  drugič: oder je nekaj popolnoma popolnoma drugega kot film. in razumem da je nekdo ljubosumen na seks na odru (tut to se je šu marko mandič, mimgrede, v drami), medtem ko na film… pri vseh kamermanih, lučkarjih, maskerjih, scenografih in ljudeh ki vletavajo na sceno kar tako… a-a. zna bit celo, da je Pia stala nekje za kamero in govorila ‘ej, to pa preveč umetno zgleda’.

 9. zvezdica pravi:

  V kolikor partnerju zaupaš in ti le-ta v svojem vsakdanu zna izkazati ljubezen oz. pokazati, da si ti tista prava se znaš s časoma čustveno distancirati in take prizore začneš dojemati zgolj ko del partnerjeve profesije. Seveda zadeva ni tako enostavno in zahteva velko mero zaupanja in razumevenja, ki jo večina navadnih smrtnikov ne premore, in ravno zato se velko igralcev odloči za partnerski odnos z igralko oz. osebo, ki je pri svojem delu podvržena podobnim skušnjavam.

 10. malasladkaprincesa pravi:

  vsak se ma pravico odLocit,kaj ga v zivLjenju veseLi in kaj si zeLi pocet.
  igraLstvo je pac poseL,kjer se je treba preLevit v kozo nekoga drugega.
  nihce,niti partner nima pravice rect: ‘tvoje deLo aL jz?’ tko pac je.
  v igraLskih parih pretirano Ljubosumje nima kej iskat!

 11. meandmyself pravi:

  po moje sta mal ljubosumna…saj sta od krvi in mesa, ne? mislim igralec gor al dol, me ne more prepričat, da če tam liže joške od ene druge da ne pomisli na nič takega, pa čeprav sam igra…ravno tako velja za ženske. ne verjamem da kar vsem tam z ledom mažejo bradavice da so trde ko se snemajo take scene, kar pomeni, da se ene in eni kar vzburijo in igra gor al pa dol. tko da hvala lepa, za noben keš ki ga mogoče eni imajo (v Slo. pa še tega mal vidijo), da bi si želela imet partnerja, ki bi se tam z eno drugo šlatal in ne vem kaj. Jaz ne bi hotla met. zato je ponavad najbolje da se igralci in igralke med sabo poparčkajo, ker težko da bi kdo od ‘zunaj’ to razumel. jaz vem da ne bi.

 12. Teddy81t pravi:

  meandmyself… se podpišem pod to. Se strinjam, jaz tudi ne bi hotel imet igralke, kljub zaupanju in izkazovanju ljubezni. Bleh, no way. Potem več ne bi vedel kaj je res in kaj ne. Ali prav tako igra pri meni? Oz. kje zdaj igra, pri meni al filmu? Sem pač takšen, ki mu ni vseeno, sicer pa dobra tema.

  lp,
  teddy81

 13. Maja pravi:

  Jst sem najprej mislila it študirat dramsko igro na Agrft ter sem si že od nekdaj želela postati igralka,vendar me je življenje zaneslo v drugo smer-vsaj kar se študija tiče turizem.Ker se rada učim tuje jezike in potujem.
  Če bi bila igralka in bi bil moj partner igralec,jst bi pa snemala kak hud vroč prizor npr: z Robertom Downeyem jr. ali Gerardom Butlerjem,bi bilo kar težko.
  Sploh če bi bila s partnerjem skregana.
  Čeprav po moje igralci znajo ločiti igro in realno življenje tudi ko snemajo ljubezenske prizore.

 14. Rak pravi:

  A veš da sem že pozabil, je ta slika začetek ali konec znamenite scene, ki jo je katapultirala visoko, visoko. Nam pa vzbudila apetite.

 15. malaglumica pravi:

  a ni tko, da tud u sloveniji prinese več denarja?

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, saj ne gre za to, da ne bi partner vedel, da je igra, marveč za to, kaj vse ta igra vključuje.

  Mašon, res misliš, da je bila Pia zraven pri Pokrajini št. 2, Marko pa pa Petelinjem zajtrku? Misliš, da se ne bi oba prav zaradi tega počutila zelo nelagodno? Ali še bolje, le pomisli, kako bi se počutila njuna soigralca.

  Princesa, me zanima kako bi govorila, če bi tvoj fant posnel prizore, kot jih je Mandič v Pokrajini št 2.

  Maja, mnogi ne znajo ločiti, saj se prav med snemanjem zaljubijo.

  Teddy, kaj pa če bi igralka postala med vajino zvezo in bi si tega močno želela? bi ji uničil sanje ali bi ji stal ob strani?

  Rak, hm, mislim, da je to konec :)

  Glumica, mislim da ne. Še posebej, če gre za neznano igralko.

 17. Tina M Tina M pravi:

  Eeeh ni to zame. V filmu so bili res malo pogumni prizori, kar se seksa tiče in definitivno mi ne bi bilo prijetno, če bi v kaj takega privolil moj partner. Če Piji in Markotu vse štima, hvalabogu. Zase vem, da mi kaj takega ne bi uspelo prebaviti na miren način :)

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Na kakšnega pa?

 19. malasladkaprincesa pravi:

  iztok…men bi se strgaL.priznam.
  niti nikoL ne bi meLa tipa,k zgLeda k Lenny kravitz aLpa jan pLestenjak.pa sta mi to vizuaLno res wow tipcka.
  ampak jz sm Lubosumna ze tko.za brezveze,kua seLe d bi se za mojim tipom miLjauznt bab metaLo…:o
  mors pa svojga partnerja pac sprejet tacga k je.ce so igranje njegove zivLjenjske sanje in ce si ti Ljubezn njegovga zivLjenja…in ce je on Ljubezn tvojga zivLjenja…ga bos postavu pred izbiro: Ljubezn aL sanje?

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesa, si torej ženske izbirajo grde in neprivlačne tipe samo zato, da niso potem ljubosumne?

 21. malaglumica pravi:

  če p nč keša ne prnese, pol pa sploh neb šla igrat tazga prizora!!

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Glumica, se pravi, da bi pol spustila priložnost tudi za cel film in reskirala, da te dolgo časa ne pokličejo več za nič? A veš, finta pri nas je v tem, da se posname en film na vsake sto let, kjer dobiš šansko za igranje.

 23. malasladkaprincesa pravi:

  Lepota je reLativna stvar.
  npr. men je sLabo ko pomisLm na breda pita aLpa toma kruza aLpa đoni dipa,k so mi za popizdit nagravzno grdi.
  kar se mene tice,mam najLepsga moznga tipa spLoh.vrjamem pa,d se s tem vecina zensk ne bi strinjaLa.
  mam ogromno fotomodeLov za kolege,ampak ko pomisLm na vse ljubavne smse,k jih morjo prezivLat njihove bejbe,sm srecna,d sm se za kLosarcka odLocLa.
  pa spet sva temo faLiLa.
  ugLavnem…probi mi odgovorit na prejsnje vprasanje.hvaLa.

 24. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesa, Brad, Johnny in Tom so ti negravžno grdi? Daj no, to je preseravanje in strah pred čednimi tipi. A veš, pač grdi mi bodo tisti, ki jih ne morem nikoli dobiti v živo.

 25. malasladkaprincesa pravi:

  ne pa ne.
  jan pLestenjak je Lep.<3 pa omar.pa Leni.pa robi.pa bobnar od najtwiseu.pa peuc od dkoling.
  pac uni trije so mi fuj in fej.bLjak.iin?
  ne smem met maL drgacnga okusa kukr vecina zensk?

 26. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Pri seksualnih scenah ni samo igra. Ravno obratno je. Če se ne čuti kemija med igralcema, je bolj ali manj zadeva za en drek. In med igralci dejansko prihaja do parjenja in razparjevanja ravno zaradi teh bližin. Tako na odru kot na platnu. Niti ni nujno, da gre konkretno za seksualni prizor. In ja, partnerji so ljubosumni, še posebej če niso iz foha. Ne samo to. Večinoma, žal, tudi upravičeno. Nekateri izpadejo že prav patetični, da ne spokajo kufre in se nehajo že poniževat večno čakajoči doma. Med igralci je veliko skakalcev čez plot, podobno kot med poslovneži, ki veliko potujejo. Niso pa vsi takšni, da ne bo pomote. In ni nujno, da je takšen ravno tisti, ki ga sicer radi angažirajo za bolj erotično navdahnjene vloge. Vendar pa odkrito povedano … vsa večdnevna gostovanja in take in drugačne vloge, večerne vaje in žuri … Biti partner igralca ali igralke, medtem ko celo sam nisi v fohu, je po mojem mnenju pekel, razen če nisi tudi sam takšen, da si rečeš, eh, še dobro, da ga ali jo spet ni, da si še jaz privoščim malo zabave … hehe …

  Maja Martina Merljak ima pa po mojem od te vloge povsem dovolj. Tudi v reali izžarevo zelo fukiš vibro, vloga ji je bila na kožo pisana. In za slovenski prostor je tip igralke fatalke zelo dobrodošel, ker jih preprosto nimamo.

 27. avon pravi:

  Mene bi pa to zrajcal, da bi vidu svojo bejbo v tako dobrem prizoru kot je seks v Pokrajini. Fak folk dejte mal domišljije uporabt, tm jo gledaš na platnu, pol jo pa loh doma celo v resnici napičiš, kaj še hočeš boljšega.

 28. malaglumica pravi:

  zajeban :D

 29. malasladkaprincesa pravi:

  oh iztok,se to…ti si mi vizuaLno totaLno mim.pa useen ne bi meka s tabo nc,nc,nc.

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesa, Jan ti je lep, Johhny pa ogabno grdo? I rest my case :)

  Simona, praviš da ima dovolj? Dovolj česa? Denarja že ne. Za slavo pa tudi dvomim, saj so dvorane bolj kot ne prazne. No ja, razen če je ne bodo spopularizirali na netu. Je pa vprašanje, če si je želela take slave.

 31. malasladkaprincesa pravi:

  je tako.pikapikastop.
  pa sLon in sadez sta mi tut toooooooLk kjut.a sm frik?

 32. malaglumica pravi:

  MEN STA TUD :D

 33. v. pravi:

  kaj, a potem je žena ginekologa, ki ni tudi sama ginekologinja, vse življenje grozno ljubosumna, ker njen mož vsak dan gleda lulike in otipava prsi (tipanje zatrdlin v primeru raka) drugih žensk, takšnih in drugačnih…
  ka pa če je kateri zmed tistih žensk zdravnik simpatičen, in začutita medsebojno kemijo??
  smešno…

 34. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V, poznaš kako ginekologovo ženo, ki ni ljubosumna?

 35. v. pravi:

  poznam eno. nikoli je nisem vprašala, če je kaj bolj ljubosumna kot katerakoli druga ženska, zgolj zaradi moževega poklica. nikoli mi ni dajala/ne daje takega vtisa…
  je pa to čisto neumesno. prfoksi na faksu imajo “pod sabo” množico brhkih študentk, manager v firmi ima seksi tajnico, lastnik pogrebnega podjetja je vsak dan v kontaktu s cvetličarko z zavidljivimi oblinami… ni važen poklic, gre zgolj za medsebojno zaupanje. če bi bila že bolno ljubosumna ženska, bi svekakor raje videla, s katero se moj poljublja/onegavlja pred kamero, kot se pa doma grizla, ali je katero poklical/pošlatal/položil…

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V, vsi, ki so jih naštela, imajo doma brez dvoma vsaj malce težav z ljubosumnostjo. To je v takih situacijah povsem normalno čustvo. Zdaj pa samo reči, da ti ne bi bila niti malo ljubosumna, če bi, recimo pri tvojih petdesetih, tvoj mož dobil novo in zelo brhko tajnico, s katero bi dnevno preživljal vsaj osem ur.

 37. v. pravi:

  ne vem, težko rečem za toliko let naprej, niti ne bi imelo smisla… ima pa moj že danes, sodelavko prijetne zunanjosti, vrstnico po letih, pa me nekak ne daje ljubosumje… konec koncev, sta tudi marko in pia danes stara okoli 30 (malo čez), tako da leta nimajo nič s tem. ko bom js 50, bo moj tudi tam nekje (malce starejši), in če bova do takrat preživela brez bolnih izpadov ljubosumja, me vsekakor takrat ne bo začelo skrbet, kar tako – kar v službi mimo njega paradirajo lepe ženske.
  še enkrat poudarjam, skušnjava je lahko na vsakem vogalu, v kateremkoli življenskem obdobju… gre samo zato, ali tej skušnjavi podležemo, oz. ljubljeni osebi zaupamo, da se bo samo poredno namuznila ob kakšni poredni misli, to bo pa tudi vse.

 38. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  V, preveč splošna si. Ne govorim o tem, da se bo mimo njega slučajno kaka mlada in brhka sprehodila, govorim recimo o tem, da bi dobil takšno tajnico. Ali še bolje, da bi moral s takšno sodelavko za teden dni na službeno pot. Ne verjamem, da te ni bi vsaj malo ganilo.

 39. Miha pravi:

  Pa kaj ste vi normalni?
  V čem je problem?

  To je služba!
  Če to, da partner/ica poklicno snema sexualne prizore postane problem v zasebnem življenju, to priča samo o nezrelosti partnerjev in o slabi naravi odnosa..

 40. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vem kaj misliš, toda eno je torija, ki jo lahko postavimo ljudje, ki nismo v taki situaciji, drugo pa praksa, ki te doleti zelo direktno, kar pomeni, da ne moreš vedeti kako boš reagiral v danem trenutku. Še posebej, če je samo en partner v takem poklicu. In če je recimo to postal med zvezo ne pa na začetku, se pravi, da drugi partner ni mogel vedeti kaj ga čaka.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !