Moji štirje asi se nezadržno starajo

24.10.2008 ob 12:00

Dustin Hoffman (letnik 1937), Jack Nicholson (letnik 1937), Al Pacino (letnik 1940) in Robert De Niro (letnik 1943), moji štirje top igralci, se nezadržno starajo. Prva dva jih imata že čez sedemdeset, drugima dvema pa do sedemdesetih ne manjka več dosti. Nekoč frajerji, danes skorajda dedki. Pa vendar igralci, ki jim ni para. In igralci, ki jih ne bo mogoče nadomestiti. Če prav pomislim, niti za enega ne najdem prave zamenjave, kar me močno skrbi. No ja, skrbi me tudi to, da se jim ne ljubi več garati in premikati meja igralskega poklica. Da raje samo pozirajo in si polnijo žepe. Pa vendar, za sabo so pustili filme, brez katerih ne bi bilo sedme umetnosti. Slava jim.

null null

null null

In ja, če bi enkrat vse štiri hkrati vtaknili v isti film, bi se lahko filmska umetnost končala.

 

28 komentarjev na “Moji štirje asi se nezadržno starajo”

 1. Betonska pehta pravi:

  Ka ma to pacino? vodno trajno?

 2. olna pravi:

  Iztok,

  stam te bodi! Kje je GENE HACKMAN???

 3. olna pravi:

  P.S.

  Saj izbiri štirih velikih sploh ne nasprotujem, moja izbira bi bila enaka, ampak kot rečeno, z Hackmanom. Saj si najbrž gledal Francosko zvezo, pa Firmo, pa Absolute power, pa Ozek prehod, pa…saj pravzaprav nikjer ni bil slab!

  Sama sem pred leti gledala enega od njegovih popolnoma neznanih filmov, Twice in a lifetime. Tudi v njem je bil grandiozen in mi je strašno žal, da ga nikjer več ne predvajajo.

 4. Gregor pravi:

  Za vse štiri ni scenarista/režiserja… ki bi lahko naredil dober film, kjer bi vsi biljirali, tudi zadnji film 2 od teh je bledo skrupocalo (Righteous Kill), mogoče bi uspelo če bi se spravili skupaj na način kot je Mann prvikrat združil Denira in Pacina. ž

  Težki/veliki karakteri se samo uničujejo med sabo v filmih.

 5. spookymulder spookymulder pravi:

  Filmska umetnost se ne bi končala, saj bi še vedno lahko upali, da enkrat posnamejo film, v katerega bi vtaknili Antonia Banderasa, Sylvestra Stallona, Olivierja Martineza in Johnathona Schaecha … no Iztok, pa reči, da tega filma ne bi rad videl!!! ;-)

 6. olna pravi:

  Gregor,

  to večinoma drži, čisto vedno pa ne. Newman in Redford, Eastwood in Ed Harris, pa najbrž še kakšen visokokaraten par, dokazujejo nasprotno. Ampak so tako redke izjeme, da res samo potrjujejo pravilo.

 7. Tina M Tina M pravi:

  Wau… na Pacinovi glavi sem videla že marsikakšno posledico slabega dneva, ampak ta ‘hairdo’ je pa višek vsega heheheh :D :D

 8. olna pravi:

  Ja, Pacino je sploh nekoliko zgodba zase. Je edini od njih, ki si je dolgo barval lase in ki se je dal liftat (veke, podočnjake in lica). Meni se je zdelo škoda, gube na moških obrazih so – nezaslišana nesramnost usode! – namreč privlačne.

  Se je pa z liftanjem pred nekaj leti neprimerno bolj iznakazil Robert Redford. Jojmene. Zakaj igralci takšnega kalibra potrebujejo lifting?

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pehta, že nekaj let ga “lomi” s takimi frizurami. Boli ga kurac.

  Olna, Gene je car, toda ne tako kot tile štirje. Sicer pa sem o njem že pisal. Evo ti link.

  Gregor, če bi bil scenarij pravi, se ne bi uničevali, marveč dopolnjevali.

  Spooky, niti približno ne tako rad kot s temi štirimi.

  Tina, to je del njegovega imidža. Sicer pa, se ga spomniš sploh kdaj z normalno frizuro?

 10. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Olna, lifting je pri takih carjih res nepotreben, toda Pacina so te gube pod očmi res močno napadle in je bla to očitno edina možnost, da se ga sploh še kaj vidi okoli oči.

 11. olna pravi:

  Lepo, da si pisal o Hackmanu, ampak on je prav ista kategorija kot tvoji štirje. Če ne priznaš, bom bojkotirala tvoj blog, dokler mi ne daš prav!

 12. lily pravi:

  Onadva imata že 70 let??! Fuck! :O

 13. blek stena pravi:

  Pacino bi se pa res lahko odločil za boljšo (umetno) frizuro, lol. Izgleda kot kaka stara babica, ki preganja dolgčas obiskovanjem solarija dvakrat dnevno.

 14. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Olna, Hackman je vrhunski igralec. V filmu Scarecrow je bil celo boljši od Pacina. Toda tile štirje ostajajo moj top. To pa seveda ne pomeni, da igra slabše od njih. Bo okej?

  Lily, čas teče nič ne reče. Jebat ga.

  Blek, očitno ima slabega stilista, ali pa se pač dela norca iz medijev.

 15. malaglumica pravi:

  robert de niro je še vseen hot :p

 16. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Za tvojo babico, mar ne :)

 17. had pravi:

  Iztok, sram te bodi! Kje je Clint Eastwood?

 18. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Med temi štirimi nima kaj iskati. Je odličen režiser in daleč od zares vrhunskega igralca.

 19. olna pravi:

  Sploh pa – zakaj bi našteti gospodje bili primerni samo za babice? Vsaka ženska, ne glede na starost, ki vidi majčkeno globje od solarijske zagorelosti in snobovskih krpic mladih žrebcev, bo ob talentu, šarmu in karizmi teh in še marsikaterega old boya rekla wow!

 20. Bo pravi:

  če bi enkrat vse štiri hkrati vtaknili v isti film, bi se lahko filmska umetnost končala

  Ne vem, ne vem, saj veš: preveč babic, kilavo dete.

  Po moje se dobro stara — in še vedno dobro odreže Clint Eastwood. Čekirajte trailer za njegov nov film Gran Torino, v njem tudi igra glavno vlogo! In še vedno tala buške …

  http://www.apple.com/trailers/wb/grantorino

 21. malaglumica pravi:

  tudi ja :D

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Olna, sedaj beseda sploh ne teče o tem, če so še vedno privlačni, marveč o tem, da se starajo in da se bodo kmalu poslovili od igralskega poklica in zares dobrih vlog.

  Bo, jaz bi ne glede na vse zelo rad videl tak film, dragi kolega.

 23. Niko Brumen pravi:

  No ja …

 24. Pink Ninja pravi:

  To so tudi moji najlubši štirje.Mogoče še Antonio ;)

 25. olna pravi:

  Iztok 22,

  moja pripomba pod 19 se je nanašala na tvojo pripombo pod 16, torej si TI presedlal na temo njihove privlačnosti, ko si jih pripisal Malaglumicini babici!

  Ja, žal res ne bodo več dolgo v tem poklicu. In ob vsaki dobri vlogi, ki še bo, nas bo malo stisnilo pri srcu. Če naj bom malo patetična – bodo pa nespremenjeni živeli v svojih filmih in bodo torej tam, kjer smo jih spoznali,
  vedno z nami.

 26. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ninja, Antonio je še mladenič. Zanj se še ne bojim.

 27. markopigac pravi:

  Iztok, lahko jih vtaknes v isti film, vendar bo film polomija. Kar se je ze izkazalo. Vsaj De Niro in Pacino sta se se najbolj stekala v Botru 2. Pa ves zakaj? Ker niti enega prizora nista odigrala skupaj ;)

 28. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Marko, ne pozabi, da so vedno vtaknili le dva. Če bi vse štiri, bi bilo enkratno. Samo bojim se, da tega ne bom nikoli doživel. Sicer pa, ti Heat ni bil kul? Ali še bolje, ti Wag the Dog ni bil všeč?
  In ja, De Niro je Botra 2 dobil le zato, ker je Marlon Brando zavrnil ponudbo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !