Ste za svinganje?

7.10.2008 ob 22:17

Nismo, hvala. Točno tako, prva epizoda na veliko najavljane domače humoristične serije Svingerji, je za en drek. Predvsem zavoljo porazne igre Nine Osenar. In zaradi ostale ekipe, ki je premalo spontana, se pravi taka, da bi morda uspešno zvozila le triminuten skeč. Močno povprečen in klišejski scenarij brez pravih idej. Pač še ena domača serija, kjer so denar vrgli skozi okno in kjer bi jim moralo že na poskusnih snemanjih biti jasno, da tole ne bo vžgalo. No ja, pustimo jim še kak del, da ne bodo prestrogi.

In ja, zakaj Nina Osenar samo zato, ker je Nina Osenar?

 

45 komentarjev na “Ste za svinganje?”

 1. lordwales pravi:

  Tako je pač z Slovesnkimi SLO- kmedijami, ki dobremu in nekoliko začinjenemu na Angleški način Brit-komediji ne sežejo niti do gležnjev. Bi pa naša ljuba Popolnoma brezplačna če zanimarimo reklame vedeti naslednje:

  Popolnoma jasen koncept povzroča odvisnost, in tako sem na nek način vsel, da se poneumljanju Ameriških sanj zaradi pre švoh oddajnika na hišnem televizorju ne moram trenutno posvečati.

  Bedaki in konji alias Brat bratu so bled asenca legendarne angleške komedije!

 2. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Lord, pa vendar veliko boljši od tegale dreka. Morda si do Brat bratu zato tako zelo strog, ker ga nenehno primerjaš z angleškim originalom.

 3. Vanja pravi:

  Mh POP tv je eno veliko sranje, ki v produkcijo ne vlaga skoraj nič denarja. Zato je rezultat kakršen pač je. Smo narod kmetov, ki nikakor ne more razumeti, da je treba v nekaj vložiti, in če to nekaj ni traktor ali krava…potem nihče ne vlaga anyaway. Glavni na POP-tv na veliko služijo, dela pa nekaj revčkov, ki sanjajo o slavi.

 4. selemjan selemjan pravi:

  Slabo je tole bilo, ampak dejansko ne tako slabo, kot sem pričakoval. Vsaj babi sta obe dobri.

 5. selemjan selemjan pravi:

  aja, Iztok, primerjava Đurovega zmazka z izvirnikom pa je neizbežna zato, ker je vsaka epizoda tako rekoč scene by scene remake. Sami nas silijo, da primerjamo.

 6. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Vanja, veš kaj pa je še bolj grozno? To, da bi kaj bolj kvalitetnega ljudje verjetno zavrnili in bi nastala izguba za firmo. Očitno mora tako biti. Če pa se motim, potem pa pri nas res ni nikogar, ki bi znal narediti kaj dobrega in je dobro vse, kar ni ravno porazno slabo.

  Selemjan, babi sta bili dobri? Upam, da se šališ. In ja, od človeka, ki pljuva po mojih visokih ocenah komercialnih filmov, bi pričakoval vse drugo kot pohvalo tega sranja. Čudno, dragi kolega, da ti je prav tak drek malo všeč, težave pa imaš, če kdo prilima kakemu hollywoodskemu filmu dobro oceno.
  Glede Brata, vem, da je tako, pa vendar, serija ni tako slaba kot pravite vsi.

 7. Neferete pravi:

  No pa saj pri nas le redko naletis na kaj pametnega. Jaz vsekakor rajsi pogledam Seifelda (pa ceprav 10-tic) ali Deadwood.

 8. Bo pravi:

  Iztok brez dlake na jeziku. Prav. Za takšne oddaje tevejčka sploh ne odpiram, tako da ne morem kaj določenega reči, se pa strašno čudim zdaj mnenjem, glede na to, koliko jumbo plakatov je po Ljubljani! Ogromno, zares ogromno, kot da bi napovedovali nadaljevanje Dekamerona … Leto 1971 in 78′, velika in razkošna produkcija RTV-SLO, se še kdo spomni?, najbrž ne, hehe.

 9. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pač mnogo hrupa za nič.

 10. klemenix klemenix pravi:

  Iztok, da te serije ne bom niti pogledal sem se odločil že takrat, ko sem prvič videl velik jumbo plakat, ki jo promovira. Teh plakatov kot nvemo ni malo in glede na to, da v njej igra Osenarjeva sem še vedno ustrajal, da si stvari ne pogledam. Vidim, da ničesar ne zamujam.

  Sm pa vesel, da ti je všeč Brat bratu. Ni ne vem kakšen presežek a glede na Swingerje je očitno res pravi balzam. Pišem scenarij stari, pišem :D Ti mi sam pomagej pa bo :D

 11. Burek pravi:

  Vse se konča in začne pri režiserju, tega pa mi enostavno nimamo! Jaz sem dobil občutek, da so ta del posneli v enem dnevu, drugi dan pa zmontirali!

 12. Vanja pravi:

  saj verjetno so

 13. Niko Brumen pravi:

  Preprost odgovor: sem, a ne bi vključeval svoje partnerke.
  Fakt.

 14. Maja pravi:

  vČERAJ SEM JIH GLEDALA,RAVNO KO SEM PRIŠLA V ŠTUDENTSKI DOM IZ VEČERNEGA TEKA,PA RAJE ŠLA NAZAJ TEČ KOT PA GLEDATI SVINGERJE. GROZA,OSENARJEVA ME JE PRESENETILA V NEGATIVNEM SMISLU,OD ANE DOLINAR SEM PRIĆAKOVALA VEČ,ČE JO VSI HVALIJO DA JE NOVA OBETAVNA IGRALSKA ZVEZDA.tIPA KI ŠE IGRATA V SERIJI PA TUDI NISTA NAREDILA NEKEGA VTISA NAME.sEM RAJŠI GLEDALA NA LAPTOPU MUMIJO 3.

 15. Maja pravi:

  Vseeno rajše gledam Seriji Ženska džungla in Kaliforniciranje ob ponedeljkih na pop tv-ju. Kaliforniciranje je sploh fajna serija,sploh ker David Duchovny igra zelo zanimivega pisatelja.

 16. Maja pravi:

  Se mi zdi da v serijo Svingerji malo kopirajo po odlični britanski seriji Coupling(Parčkanje).

 17. smoger pravi:

  A ne bi bilo boljše ves denar (elektrika, plače igralcev, šminka, reklame,…) nameniti kaki dobrodelni ustanovi ali pa plačati doktorat v tujini kakemu mlademu talenetirnem študentu naravoslovnih znanosti?

 18. Maja pravi:

  Smoger,se popolnoma strinjam s tabo.

 19. ketna pravi:

  @študentka Maja

  IZKLOPI tipko caps lock in moj vid bo živel nekaj časa dlje=D

 20. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, če ti lahko pomagam, ti z veseljem pomagam. Glede Svingerjev res nič ne zamujaš, čeprav saj veš, vsaj naj se sam odloči in naj ne posluša mnenj drugih.

  Burek, meni se je zdelo, da so montirali že med snemanjem. Ali še bolje, da sploh niso montirali.

  Niko, torej raje sam trpiš?

  Maja, Mumija 3 je vsekakor boljša izbira :)
  Coupling je zame ena najbolj zabavnih serij. Morda celo bolj kot Friends. Kaliforniciranje pa sem žal zamudil. Si ga bom pa dol potegnil, da vidim, če je res tako kul kot pravijo mnogi.

  Smoger, prav imaš, veliko boljše bi bilo.

 21. Maja pravi:

  Ja,Coupling so bli bolj carji kot Friends. Mogoče zaradi odličnega britanskega humorja.Ameriška verzija je bedna,sploh zaradi zaradi zanič igralske ekipe.
  Sploh Jeff s tistim irskim naglasom,ko se je pogovarjal s tisto izraelko,ki jo sploh ne razume i potem začne govoriti,now I can say whatever I whant:breasts,breasts,…
  Jst sem se Jeffu najbolj smejala ter Jane.

 22. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Maja, ameriška verzija je zelo hitro propadla, kar je jasno, saj je bila res slaba.

 23. angelmanuel pravi:

  Hitro propadla? Saj so jo snemali celih 9 sezon.

 24. rockstar rockstar pravi:

  Nisem še gledala sploh. Čeprav glede na to, da mam crush na Nino od nevemkdajže bom gledala ne glede na to kako zelo crapy je serija. :)

 25. Maja pravi:

  Seveda,bedni igralci so bili v ameriški verziji,sem videla nekaj serij ameriškega Couplinga na youtubu,..
  Britanskemu humorju ameriški ne seže do kolen.
  Sploh zabavnim domislicam Jeffa ter Jane iz britanske verzije.

 26. manja pravi:

  no ja, prvi del res ni bil ne vem kaj, samo včeraj sem se pa kar nasmejala

 27. Jjjjjjst pravi:

  Sem gledala le 5 minut tole serijo, pa se je Nina le osmešila. Mi je fajna voditeljica Big Brotherja, ampak vidim, da je to tudi vse. Pač ni dobra igralka, jebat ga. Za vse očitno ni…kdo pa je?
  Ana Dolinar popravi celoten vtis, čeprav sem tudi sama pričakovala več. Igralca pa- Igorja je premalo na sceni, on mi je še najboljši.
  Dajmo jim še eno možnost, nadaljevanka se je komaj začela, mogoče se popravijo. Upam,da Nina ne bo tko trda v igranju…to je kr moteč faktor…če ste opazili

 28. shema pravi:

  uh, zelo sem se potrudila, da sem gledala 15 minut.
  ne, ne in ne…ni dobra nadaljevanka…
  vsi so trdi v igranju, a je Ana hčerka od Omanove? ji je ful podobna.

 29. malaglumica pravi:

  nina je pa govorila kok talenta ma… ja itak :/

 30. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Angel, ameriška inačica je trajala samo eno sezono, angleška pa štiri. Ne vem pa kje si ti dobil 9 sezon.

  Rockstar, kako je mogoče, da imaš crush na Nino, pa vseeno zamudiš njeno serijo?

  Manja, kot sem zapisal, ne bodimo prestrogi pa jim dajmo možnost za popravni izpit.

  Jjjjst, dobra voditeljica? Misliva isto Nino?

 31. dyboc pravi:

  angel je verjetno narobe razumel in mel v mislih prijatelje.

  shema, ana je hci omanove in janeza dolinarja, ja.

 32. Simona Simona pravi:

  Se strinjam, da je Nina Osenar pri tem zraven očitno samo zato, ker je ona pač ona. Kao lepa in ne vem kaj še vse, o vodenju oddaj in očitno še bolj o igranju, pa nima pojma. Pogledala sem prvi del svingerjev, ker me je zanimalo kako bo, ampak ne pogledam nobenega več, ker mi Osenarca dvigne pritisk in je ne morem gledat kako kaže svoj multitalent za afnanje. Če bi bila samo slika, brez zvoka, bi morda še šlo skozi, tako pa .. katastrofa, da POP tv sploh kaj takega predvaja.

 33. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, nisem zapisal, da je Osenarjeva samo zato zraven, ker je pač Osenarjeva, marveč, če je dovolj, da je danes človek zraven samo zato, ker je pač Osenarjeva. A veš, malo si popularen in aktualen pa te že vtaknejo nekam. Pa četudi nisi dovolj sposoben.

 34. Simona Simona pravi:

  Iztok, tudi jaz sem isto mislila, samo sem se mogoče mal narobe izrazla. Pač da so jo vtaknili v svingerje samo zato, ker je popularna, nima pa v bistvu pojma o igranju.

 35. Niko Brumen pravi:

  Morda pa ima pojma o swinganju?
  hehehe!

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Simona, oki doki.

  Niko, kar pa ji v tejle seriji čisto nič ne koristi.

 37. Jjjjjjst pravi:

  Iztok, jaz sem mislila, da je dobra voditeljica Big Brotherja. To vodenje ji paše, če rečeš, da ni tako, potem ne vem, kaj te muči. Kakšne druge oddaje ne bi mogla voditi. Ampak igralka je pa slaba.

 38. Ana pravi:

  kaj so želeli biti že z besedo Svingerji provokativni? :neutral:
  Na to kocko: metat v raznorazne medijske vode misice je že po defoltu narobe…če ima talent in je hkrati enako močno prijetna in zdrave pameti – seveda kupim, sicer pa: preprosto spregledam. niti ni vredno nadaljne debate. Amen. Pika. Žvljenje gre dalje :mrgree:

 39. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Jst, zame ni.

 40. zum pravi:

  Iztok Gartner je prasec!

 41. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Kolega Nine Osenar?

 42. Anglist pravi:

  Če zna Nina Osenar igrat, potem zna tudi Jože Gulikoža iz Svinjskih Bringol, ki mu manjkajo trije sprednji zobje, ima Adam Malysz brke in frizuro na Milivoje Novakoviča.

 43. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Anglist, torej ne zna :)

 44. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Dan ljubezni pravi:

  [...] energiji dejansko prekaša večino pravih tv serij. Tudi Lepo je biti sosed in seveda Strasti ter Svingerje, če smo že pri Jonasu in Ani Dolinar, ki igrata drobno vlogico v prvi in tretji epizodi. Medtem [...]

 45. IZTOK faking GARTNER » Čista desetka je čista enka pravi:

  [...] ima izjemo slabo novo humoristično serijo, ki bo po moje hitro ugasnila, saj ji seže le do kakih Svingerjev z Nino Osenar. Je pa po drugi strani tudi res, da slovenski gledalci kot nori gledajo tudi sranje [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !