Dragi Borut, hvala bogu, da si zmagal

22.09.2008 ob 01:30

Mislim, da ni več dileme. Zmagali so Pahorjevi demokrati. Resda za las, toda važna je zmaga. Zelo sem vesel, saj sem se zadnje tedne bal, da bo zmagal Janša. Dobro mu je kazalo in imel sem občutek, da bo spet prepričal Slovence. Janša se kot veste najbolj znajde v kriznih situacijah. Le spomnite se trenutka, ko je zmagal Danilo Turk. Janša je takrat izvedel finto z odstopom. Pa četudi je vedel, da ga ne bodo odstavili, saj je imel na svoji strani preveč poslancev. Potem je prišla Patria, ki je volivce odpeljala od stvarnih problemov naše države. Pa še nekaj drugih fint, kjer se je Janša pokazal za zmagovalca. Prav zato sem se močno zbal, da bo Pahor popušil. Zbal sem se, da sem edini, ki čuti čudno klimo in splošno nezadovoljstvo nad desnico. Da sem edini, ki čuti, da nekaj ni v redu.

Da ne bo pomote, Janša je maček. Tip, ki obvlada politiko in manipulacijo. Bolj drugo kot prvo. Prav zato je zmagal pred štirimi leti. Kaj vem, morda niti ni hotel zmagati, saj je vedel, da bo potem kriv za vse pizdarije v državi. A ker je zmagal, je pač moral voditi državo. In pozor, letos se mi je zdel nekoliko umirjen na vseh soočenjih. Premalo strupen. Kot da je računal na zmago in na možnost koalicije s Pahorjem. Kot da je vedel, da bo Bajuk popušil in da bo rabil eno veliko stranko, saj mu bo drugače problem sestaviti vlado.

Toda zdaj se je zajebal. Zdaj je izgubil. Slovenci so ga končno poštekali in mu zamerili napake. Še vedno je druga najmočnejša stranka v deželi, toda letos je štela samo zmaga. Zgodilo se mu je isto kot Ropu leta 2004. Zdi se mi, da se bo umaknil. Kot Bajuk. In da bo vodstvo stranke prepustil drugim. Raje bo šel uživat s svojo Urško. To bi bilo še najbolj pametno. Je v letih, ko ni več dobro zgubljati živcev. In mesto v opoziciji bi ga naslednja štiri leta stalo preveč živcev.

Zdaj bo glavni Pahor. Gospod Borut Pahor, ki ga nekateri še vedno enačijo s komunizmom in s človekom, ki je preveč lep, da bi lahko vladal. Dajte no, komunizma ni več, lepota pa gre skozi želodec. In Pahor ima močan želodec. Pahor je slovenski JFK. BP is JFK? That’s Right, my friends. Možakar na mestu. Umirjen, preudaren in tak, da ga naša država potrebuje na vrhu. Ko ni smel kandidirati za predsednika in ko so ga poslali v Bruselj, sem se ustrašil, da bo zajebal. Da ga bo Janša premagal in da čez pet let ne bo mogel biti več predsednik, saj se bodo ljudje navadili na Danila Turka. Toda šel je do konca in zmagal. Resda z minimalno razliko, toda kot sem že dejal, važna je zmaga.

Pod mizo se šušlja, da bo mandatar Zoran Jankovič, toda to ne bi bilo pošteno do volivcev. Mandatar mora biti, ki je prinesel zmago in to je Borut Pahor. Zdaj mora samo še sestaviti koalicijo. Verjetno bi bilo najbolje, da jo sestavi skupaj s Zaresom in LDSom. Toda še vedno mu bo zmanjkalo nekaj procentov. Očitno bo v igri spet Desus. Ta večni jeziček na tehtnici, ki vedno odloči kako bo. Mene ne moti. Samo da ni Janša in da bo v Sloveniji spet tako lepo kot nekoč.

Sanjam? Pustite me da sanjam in da še enkrat izrečem vse mogoče čestitke gospodu Borutu Pahorju, ki mu je uspelo nemogoče. Ki mu je uspelo premagati Janeza Janšo. Tega letos po moje ne bi mogel niti pokojni Janez Drnovšek.

 

160 komentarjev na “Dragi Borut, hvala bogu, da si zmagal”

 1. danijel24 pravi:

  iztok, težka nam bo predla.kučan bo na račun SD-ja spet kradel naprej.spet bo mafija vodila Slovenijo.žalostno, toda tako je. težko je raji oči odpreti!!

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Danijel, Kučan bo kradel? Daj no, kje pa si to vzel. Lepo te prosim. Mafija? Ta ti je še boljša. Sicer pa imam občutek, kot da misliš, da je spet zmagal Janša. Zakaj za vraga ste še vedno obremenjeni s komunizmom? Jaoo no.

 3. klemenix klemenix pravi:

  Iztok brez zamere, a glede politike imava povsem različne poglede. In ljudi, ki mislijo, da jim bo sedaj bolje imam za močno naivne. Pa kaj za vraga mislite, da vam bo bolje pod vladavino trojčka SD, Zares in LDS? Se spomniš, kako ti je bilo v času vladavine LDS? Eh ne vem. Zopet bodo na vladi ljudje, ki imajo polne riti denarja. Nič drugega.

 4. selemjan selemjan pravi:

  ”Kot da je računal na zmago in na možnost koalicije s Pahorjem.”

  Ok, ti to resno :D

  Drugače ni bil niti slučajno umirjen na vseh soočenjih. Med soočenjem o Patrii je bilo boleče očitno -po obnašanju, nestrpnem skakanju v besedo, rdečici na obrazu/ušesih- da so ga izdajali živci.

  ”Verjetno bi bilo najbolje, da jo sestavi skupaj s Zaresom in LDSom”

  To je pa nekako samoumevno :D Saj že dolgo vrabčki čivkajo, da so sklenili pakt. Brez njiju nima ničesar. Vprašanje je edino, kako bo z SLS, Desus se itak obrača po vetru. Zmagec sicer tudi, samo močno dvomim, da bo sploh povabljen.

  Kakorkoli, strinjam pa se s tabo glede naslova :)

 5. smoger pravi:

  Janša je ene toliko prestrašil, da so šli njega volit, druge pa toliko, da šli proti njemu volit.

  V končni fazi bodo v državnem zboru sedeli skorajda isti ljudje. Vesel sem, da bo Rupel letel, tudi za Bajuka sem vesel upam, da se bo kaj na nacionalki spremenilo na bolje.
  Za ostala področja pa sem realist: kapital bo imel glavno besedo, ne glede na imena, ‘barvo’,… Tako, da kot pred 4(8,..) leti: REPLAY…

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Klemen, sto ljudi, sto čudi, ni panike, prijatelj moj. Četudi mi bo enako, kar se denarja tiče, mi bo bolje, kar se tiče duše in srca. Jebat ga, tako je. Janša ni bil moja scena.

  Selemjan, zelo resno, stari moj. Očitno si pozabil, kako strupen zna biti Janša. Letos je bil priden kot jagnje. Očitno je imel neke skrite račune. Glede Zmagota, prav je, da ga pustijo zunaj, saj se je tako grdo zadnje teden obrnil v rit Janši, da mi je šel pošteno na živce in ga nisem podpiral. Kot vidiš pa se je nasral in se mu ni izšlo.

  Smoger, Rupel je vseeno postal poslanec, saj je dobil dosti glasov v svoji volilni enoti. V DZ bo sedelo tudi cel kup novih ljudi. Bajuk se je pravilno odločil, da je odšel za vedno. Boljše replay, kot delay.

 7. selemjan selemjan pravi:

  Eh, zakaj se še naprej prerekati, zmagali so pravi :) Sem pa tudi jaz razočaran nad našim Celjem.

 8. sakir sakir pravi:

  mandatar zoković? pa sej niste resni…

  jah, sanji, da bo spet use u redu, pokazu bo pa cajt, bo pa zanimiu, če bo lahko izpounu use predvolilne oblube. desus, ljubi desus, k je greniu že prejšno vlado, tokrat zahteva za koalicijo in tiste čudovite procente kar tri resorje. :D

  men gre na smeh, bo šlo po šterih letih vladavine leve opcije tut ljudstvu? ;)

 9. mica pravi:

  na tokratnih volitvah sta zmagala Kučan & Janković.
  In onadva bosta TUDI vodila državo.
  Pahor pa bo-tako kot do sedaj- po njunih (in poi ukazih še koga iz ozadja) premikal figurice na šahovnici.
  Bo pa zanimivo videti, KAKO in s katerimi potezami bodo “pojedli” prvo predvolilno obljubo…..

  PS
  Me pa veseli, da mi – na podeželju – NISMO Ljubljana.

 10. Nevenka pravi:

  Mica, ti si pa res osvinčena s preteklostjo, nikakor še nisi dojela bistva demokracije. Lepo bi bilo, če bi stopila vsaj v sedanji čas, če že tega, da gremo vsak dan po malem v prihodnost ne dojemaš.
  Prav gotovo nihče na oblasti ne more uresničiti vsega kar obljubi. Še nihče do sedaj ni kaj takega uspel. Tako, da je tvoj komentar naravnost nesramen.

 11. Nevenka pravi:

  Vsaj tega se lahko zavedaš, če ljudje ne bodo zadovoljni, bodo spet volili drugače. Naslednjič bodo spet imeli vsi vse možnosti, da prepraičajo in počasi verjamem, da bodo programi strank vse pomembnejši in bodo stranke zelo skrbele za svojo strokovno strukturo, ki je edina, ki sanje spreminja v resničnost. Jaz pričakujem ves razvoj demokracije v to smer, absolutno ne razmišljam več o nekih sivih eminencah, čeprav najbrž marsikdo še tako razmišlja in marsikdo še tako poskuša tudi delovati.
  Jaz verjamem, da se bo to spremenilo. Ljudem bo za oblast potrebno ponuditi prepričljive rezultate, ne rezltate, ki so odvisi od interpretacije v nekih medijih…rezltate, ki jih bo občutil vsak človek, brez da mu kdo možgane pere.

 12. Dajana pravi:

  hahahahahahaha Pa to ni res. Kakšna pronicljivost. kakšna bistrost. :(

 13. Vanja pravi:

  Prišli bodo reptili!

 14. Vanja pravi:

  ja podeželje nikakor ne more preko svojih kompleksov, na srečo ima mesto kljub vsemu precej visoko izobrazbo na prebivalce, zato tudi glasujejo bolj pametno.

 15. Dajana pravi:

  UUUU, pa mi je prišla spet za pete. Kaj sem rekla, Vanja, da se mi ne približuješ na sto metrov? :evil:

 16. Dragica pravi:

  nevenka,

  tvoji komentarji so briljntni!
  Tudi nasa druzina je vsa podprla opozicijo, hvala Bogu, Iztok, res, da je Pahor najresnejsi kandidat za mandatarja.

  Moja dobra prijateljica je astrologinja, napovedala je JJ-jevo zmago pred 4leti in padec jansevikov ze to poletje. Rekla je, zmagal bo pahor s tesno vecino, tesno, a bo zmagal.
  na razgledih sem pisala o tem.
  Moja prijateljica je tudi napovedala zmago bodoce predsednice Slovenije za leto 2012, kar je nekje spodaj omenjal tudi Niko.

  In ker se je tu – na tvojem blogu -djubre postavil zame in se nekaj komentatorjev – ti bom napisala ekskluzivno novico – zadaj za odstopom mojega moza je bil JJ osebno.

  Zelel je – to je omenil tudi sinoci novinarki RTV-ja v svoji tiskovni konferenci:
  CITIRAM:namesto, da bi mediji pisali o Pahorju in tem, da jim JE POBEGNIL ZUNANJI MINISTER, so pisali o aferah…

  Njegov stab je pripravil deset dni nazaj Pahorju mino z mojim mozem, da bi mediji pisali o tem, da mu je zunanji minister pobegnil zato, ker je Pahor nesposoben in ker sluti, da je afero patria zakuhal SD, vendar se Pahor ni dal zmesti in moj moz je kot vrhunski diplomat oblikoval odstopno izjavo tako, da se je videlo, KDO je zadaj za besedo MORAL SE JE ODLOCITI v nekaj urah.

  vec o tem umazanem zakulisju pa zgolj na blogu neikka-neikko – ko in ce!

  najpomebnejse je to, da JJ ne more sestaviti vlade in da slavi napredna Slovenija, ne politiki prekopavanja grobov , lazi, afer in zarot!

  ponosna nate, domovina!

 17. Dragica pravi:

  vanja, to o mestu in podezelju je se ena JJ-jeva spekulacija!

  trojcek ima glasove razporejene po VSEJ sloveniji!

 18. katarina pravi:

  jaz sam močno upam, da rupel ne bo več zunanji minister. sem pa zlo vesela, da smo se losali janševe glupe face in kar je še bolj zanimivo … zdaj bo janša lahko pljuval po tem, kar je prejšnja vlada v zadnjih 4 letih zafrknila … pardon, ne bo, ker je vladal on. :) lepa opozicija.

 19. Dragica pravi:

  Katarina, ne bo, Rupel ne bo – razen poslanca -nic vec.

  :) ))))))))))))))))))))))))))))))))))

  koncno!
  Ker se je C stokelj temu mestu odrekel, bo najbrz dal Zares svojega kandidata, Vajgla, ki je izjemen diplomat in demokrat!

 20. Dragica pravi:

  katarina, ne, niti poslanec ne bo vec!!!
  ostal je zunaj, pravkar pogledala zadnje inf o izbranih poslancih.

  Zver, rupel, Simoniti – vsi janseviki prve garde so zunaj!!!

  danes pijemo in slavimo, oleeeeeeeeeeee!

 21. katarina pravi:

  samo da ni več rupla. :) je pa spet mačistična vlada. samo 12 žensk. pa to se je za zjokat.

 22. Oja pravi:

  Dejstvo, da ni več Rupla in Simonitija, je samo po sebi dovolj, da lahko pijemo in slavimo cel teden skupaj!

 23. Dragica pravi:

  katarina,

  ja, zenske bi morale skupaj stopiti in VOLITI NAS, ZENSKE.

  jaz to pisem kot nora ze nekaj let, celo veliko tukaj pri Iztoku.

  A kaj, ko smo si nevoscljive uspeha in volimo moske!

  jaz sem volila Kresalovo prav zaradi tega, da opravimo z macizmom, da zenska s svojo drugacnostjo in drugacno vrednostno lestvico prinese spremembe na boljse.

 24. katarina pravi:

  viš, jaz pa kresalove nisem (no, nikogar nisem). kresalova se mi je določenem trenutku na soočenjih zazdela totalna kura brez kompasa in me je bilo sram, da sva istega spola. rada imam močne, pametne ženske, glupač pa ne.

 25. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: OK, pol ni panike :D

  Janša pač ni bil tvoja scena. Jest pa ne prebavljam ljudi, kot so Kresalova, Golobič, Rop…

  Mislim, da je imel Janša ob sebi boljše ljudi. Nihče, razen Rupla mi ni bil “čuden ksiht”. :D

  Lp

 26. djubre pravi:

  neumno bi bilo, če bi ženske volile žensko, samo zaradi tega, ker je ženska. wtf? česa takšnega pa še ne.

 27. djubre pravi:

  zgleda, da s eženske še vedno počutite kot marginalke, če želite voliti ženske, ker so ženske, in vas je sram, ker je kakšna druga ženska neumna. tako kot metalci, bosanci in muslimani.

 28. katarina pravi:

  djubre, jaz pač vidim razliko. in nisem volila nikogar, ne samo kresalke.

 29. Dragica pravi:

  Djubre, dej no!

  Zenska ni boljsa in ne slabsa od moskega, DRUGACNA je od njega in ima drugacno lestvico vrednot in prioritet , ki CUTI drugace probleme od vas moskih.

  In vse vec zensk je izobrazenih in sposobnih – a v politiki vecinoma gospodarite moski – kar je pravilno ugotovila katarina.

  Moski ste opravili svoje, svet na boljse bomo spreminjale dolgorocno zenske, vse vec in vec jih bo vstopalo v politiko in na vodilna mesta po vsem svetu, ne le pri nas!
  zapatero ima vec ministric kot ministorv, socialisti v Spaniji imajo najbolj napredno evropsko vlado!

  katarina,

  Kresalova je komaj leto dni v politiki, toliko polen ji je bilo po krivici zmetanih pod noge, nobene krivde za napake starega LDS nima, motila je v glavnem zato, ker je mlada in lusna, ker je lepo urejena, seksi in mediji so ji pozagali noge, ker je bila pac nevarna kot opozicija.

  koliko lazi je morala tudi ona pojesti v tej kampanji, vsaka ji cast!

 30. katarina pravi:

  dragica: izjave, da je nedolžna ipd. so zame osebno zelo primitivne in glupe. če se je podala v politiko in na čelo ene nekoč najbolj udarnih strank bi morala poznat njeno zgodovino, sploh zgodovine slovenske politike, suvereno stat za napadi na stranko in se branit premišljeno in taktično. ne pa lajat kot pikenezer. bljak, res. “če je kdo nedolžen sem to jaz” – fak res, kakšna gupa izjava od političarke. pol pa nja se gre razdevičit, mona ena.

 31. Dragica pravi:

  Katarina, ja, je razlika, velika med nami:
  in zenska s svojo drugacnostjo MORA priceti doprinasati k vrednotam in ciljem tega sveta.
  Matere smo in nasih otrok ne bi posiljale na fronte, trosile denarja za orozje, vec bi investirale v vrtce, zdravstvo, socialno drzavo itd:)))

  zenska ima bolje razvito intuicijo in pac drugacne sposobnosti od moskega.

  ta politicni koncept, o katerem pisem, sva z Nikom ze udejanila v literaturi, v pesniski zbirki Zrnca peska!

  Kdor jo zeli, naj mi pise :) ))

 32. Dragica pravi:

  Katarina, Kreslova je brez OSEBNE KRIVDE in ODGOVORNOSTI za napake LDS-a za nazaj, je ali ni?

 33. djubre pravi:

  zanimivo razmišljanje, ni kaj. mislim, pa da je to bullshit. ženske in moški enako čustvujejo in dojemajo probleme in še vedno so ženske in moški večinoma drhal. nobene podlage ni za mišljenje, da ženske drugače dojemajo družbene probleme in bi jih posledično bolj uspešno reševale.

 34. Dragica pravi:

  djubre, o tem pa se Nikota kaj vprasaj, hehe!

  moj pesniski soavtor je in vsakemu zenskemu cutenju je dodal moskega:)))

  Zenske SMO drugacne, FAKT!

 35. djubre pravi:

  dragica, to, da ženske ne bi začenjale vojn, ker so matere, je pa, milo rečeno, za lase privlečeno.

  in kaj počne politični koncept v poeziji!! menjam vajino zbirko za svojo.

 36. Niko Brumen pravi:

  Je, a Katarina tega še ne bo priznala, ker bi s tem priznala, da je Kresalova pogumnejša (in še kaj – najbrž tudi mikavnejša, kar je tako ali tako smrten greh, ko ženska žensko ocenjuje) od nje.
  To pa je tisto delovanje žensk, ki je pri moških zreducirano na bolj oprijemljivo.
  :) ))))))))))))))

 37. katarina pravi:

  dragica: prevzela je vodstvo stranke, ki ima mutno preteklost. kot glavna predstavnica te stranke je objektivno odgovorna za vse kar je bilo prej in mora imet odgovore na tovrstne napade. ne more rečt “ej sori, ne vem, kaj je bilo takrat, jaz sem bila še v plenicah in sem nedolžna”. fak … taka oseba ne more vodit stranke, ki obstaja že tolko let. naj si naredi svojo – nedolžno – stranko, pa bo lahko rekla, da so čisti, neomadeževani, bablablabla

  palinova … je prosti splavu ne glede na vse. svojega sina je ponosno poslala v irak in je za vojno. pa je ženska. DRAGICA, če hočeš bit del mačističnega sveta – kar politika nedvomno je – moraš razmišljat kot moški. enako je v gospodarstvu, enako tukaj. ni prostora za intuicijo, ki jo, roko na srce, veliko ženske nima več oz. nimajo razvite …

 38. Dragica pravi:

  djubre, zenska je uciteljica in vzgojiteljica, ne pozabi tega.
  ko bi me vodile vecinsko politiko, bi bila vecina proti vojni, no kaksna zenska bi tudi bila kdaj zanjo:)))

  Ok, menjamo zbirke. pisi Nikotu na mail, njegov naslov dobis na najinem blogu- neikka – neikko.

  Kako je to uspelo?

  modro, ko bos zbirko dobil v roke, ti bo jasno.

 39. Dragica pravi:

  Kararina, stranka LDS-a je napake svojih vladavin placala, izgubila mandat, se razdelila in katarina NIMA, cetudi je prevzela vodstvo, nobenih krivd ZA NAZAJ;

  da pa bi kaksna zenska se bila za vojno, pa se strinjam, a ko bi imele vecino ministric v vladi in bi bila premierka zenska, bi bilo moznosti za neumnosti vse manj/

 40. Niko Brumen pravi:

  Midva imava dve skupni zbirki: eno zgolj pesniško ( mislim, da je kot celota to daleč najboljša in najbolj posebna knjiga v slovenskem in evropskem prostoru) in rokovnika(2007/08), ki ima vse, kar imajo pesniške zbirke, knjige aforizmov in rokovniki (idejo pa so mi predvsem, nama pa kot tandemu, že ukradli tako Japonci kot Hrvati – najbrž še kje).
  Hej, najbrž sem edini slovenski aforist, ki so ga brali v Himalaji na nekaj tisoč metrih višine – pred glavnimi vzponi.
  Naj se človek saj malo pohvali, če je že star.

  Lep dan vsem!

 41. Dragica pravi:

  In vendra je treba dati prostor SRCU in intuiciji, ce hocemo boljsi svet.

  moski nam ga ne bodo dali, fakt!
  zafurali so, kar se je zafurati dalo skozi zgodovino:)))

  cas je, da napravimo nekaj me, zenske.
  dajmo si moznost, vzgajajmo sinove tako, da nas bodo podprli.

 42. Niko Brumen pravi:

  Ups – izpustil pomemben del:
  ” mislim, da je kot celota to daleč najboljša in najbolj posebna knjiga v slovenskem in evropskem prostoru)” zadnjih letih.
  Tak kiks se zgodi še v boljših familijah.

 43. djubre pravi:

  dragica, po mojem ženske ocenjuješ po sebi. tudi jaz imam močno intuicijo, pa socialni čut in tega ne pripisujem moškim na sploh. mogoče gre pri vama z nikom za pesmi dveh različnih osbe prej, kot za pesmi moškega in ženske?

  glede zbirke vama pišem, ko jim uspe pri založbi izprositi iz skladov. mislim, da sem dobro volil, glede tega. samo ne vem, če je prišla gospa v parlament, glede na to,d a so v mojem mestu močno zmagali jnševiki. me pa res zanima, kako sta sestavila.

 44. Niko Brumen pravi:

  Torej sta Janša in Bjuk objektivno kriva za smrt moje mame? In Školjč za povojne poboje?

 45. Dragica pravi:

  Niko, tudi Pahor ima obe zbirki s posvetilom, hehe.

  naj izdam posvetilo:

  Zenska zapeljuje s telesom in osvoji z duso:)))

  in to duso bi morale izpostaviti, zensko duso!

  Se poslavljam za to dopoldne. lep dan vsem.

 46. katarina pravi:

  niko: tvoja pripomba, da sem kresalovi fouš, ker je pogumnejša (od kod ti ti ne vem) in mikavnejša, pa da je zato ne maram, je milo rečeno neumna. tisti, ki me poznajo vejo, da ljudi ne ocenjujem na podlagi zunanjega izlgeda, politikov pa sploh ne. ker če bi jih bi se palila na pahorjeve modre učke al pa pečetovo frizurco, pa me niti učke niti frizurca ne ganejo.

  pri politikih me zanima samo to, kaj imajo za povedat, v kaj verjemejo in kako stojijo za scojimi prepričanji (pa kako globoko se lahko prepognejo tudi, ker tisti z elastično hrbtenico niso po mojem okusu). širca ima kaj povedat, barbara je imela tudi (žal izpadla), irglova pa nima kaj povedat, je samo okrasek v parlamertu, in zaseda prostor.

  po tem jaz ocenjujem politike. saj kresalova je lušna, ni kaj reč. ampak zame osebno je imela preveč glupih izjav, ki bi jih prej pripisala osnovnošolskim osvajanjem kot pa političarki.

 47. Bisa pravi:

  Rupla ni v državnem zboru. v svoji volilni enoti je bil preslab (5. mesto) da bi lahko kaj zraven migal. Še simonitti ni noter prišel, rupel je pa za njim, tako da tudi če kdo ven leti in se še kako mesto sprazni pred njim, ali če glasovi iz tujine dodajo SDS-u še kakšen mantad v volilnin enoti postojna, se bo za to mesto bil znotraj volilnih okrajev in je simoniti pred njim.
  To make it short and painless – Rupel si ga je pokadil!

 48. klemenix klemenix pravi:

  Hja no, kakorkoli, jest sm nad izzidom volitev zelo razočaran. Edina svetla plat je ta, da Saškota Pečeta in njegove Lipe ne bomo več gledali v parlamentu.

 49. Rado Rado pravi:

  Ali ima kdo kaj novic o Ruplu?***
  V katero od zmagovalnih strank je prestopil?

  Skrbi me namreč za novo vlado, saj nima primernega svojega kadidata za mesto zunanjega ministra.

  ***
  Tudi Meta je čist obupana, zaradi pričakovanih težav z logistiko. Nabavo bo potrebno povsem na novo organizirati. “Ježušna”, pa tako je teklo . . .

 50. Niko Brumen pravi:

  Rado :) ))))))))))))))))))))))))))))))))

  Katarina: zate vem, da si imeniten komentator in osebnost, zato sem ti vrgel nekaj trditev po svoje le kot izzivanje, po svoje pa je v tem delna resnica, da so ženski pogojni refleksi malček specifični, ko gre za tekmice (saj sploh ni treba, da so res tekmice, a pogojni refleksi pa le nekaj veljajo).
  ;) ))))))))))))))

 51. GReen street hool pravi:

  mica pravi:
  “…zmagala Kučan & Janković”

  Okej, glede na stanje pacientke, ki očitno živi v zanikanju, bi te vprašal; V kateri državi, kateri volilni okraj, koliko glasov?
  V kolikor nimaš odgovora na ta tri vprašanja ti svetujem da desetkrat globoko vdihneš (uporabljaj trebušno prepono), naročiš taxi ki te odpelje h zdravnici po Xanax in Prozac, ter izvedeš samorefleksijo ob branju svojih postov zadnjih deset dni. Morda te bolezenska paranoičnost mine, vendar dvomim.

 52. Nevenka pravi:

  He, he Rado, tale Ruplova težavica mi je že včeraj padla na pamet…

 53. katarina pravi:

  niko: najprej sem bila zelo vesela, da se je pojavila ena ženska med samimi moškimi in prav zato, ker sem bila tako vesela, sem zdaj tako žalostna, ker ni to, kar sem od političarke pričakovala.
  da bi se znala obnašati v moški družbi – in jaz vem, kaj to pomeni, ker delam v gradbeništvu in tega se je treba naučit. mogoče pa se bo naučila.

 54. Niko Brumen pravi:

  Katarina – spregledal: z Barbaro sem mislil BB, znano Janševo lutko in zaščitnico, ki je z Depalo vasjo spravila Slovenijo povsem drugam.
  Evo, pa le niso bile le Helene usodne za države – se tudi kakšna Barbika in Margie najdeta.
  LP!

 55. swislar pravi:

  Željko Bebek je nekoč prepeval: Došao sam da ti kažem da odlazim, odlazim, odlazim………..

  Po prvem, malone orgazmičnem trenutku včeraj ob 19:00 uri mi je v ušesih zazvenela ta melodija…še bolj pa potem, ko je Janša v sebi lastnem slogu krivdo pričel valiti na druge…..

  Mica….no no no….razumem, da si razočarana, ma glih toliko pa spet ni treba.. ;)

 56. djubre pravi:

  nikakršnih zajebanih pogojnih refleksov ni tule.

 57. Niko Brumen pravi:

  Katarina – vsak moški (praviloma je manj kritično sojen in presojan kot ženska) mora v politiki zoreti, kaj tej revi, ki je v tako pomembni fazi začela brez izkušenj s podlostjo politike (teorija dobivanja po buči pač ni isto kot praksa). Malo prenesi drugam, kamor so sposobne in ambiciozne ženske poskušale iskati nove poti zase in za druge ženske (vojska, vodilna mesta v gospodarstvu in celo vodilna mesta v povsem feminiziranih poklicih – ponekod je zdaj to že dokaj normalno, povsod pa še vendar ne).

  Zakaj pa misliš, da jaz gospo, ki bo kandidirala za predsednico Slovenije, silim v diskusije na forumih, če ne zato, da očvrsti in si nabere izkušenj o tem, kako nizko je poden, ko te hočejo spotikati? In da se nauči mere in privadi na udarce.
  In tudi marsikaj pišem proti svojemu prepričanju, ker vem, da moja prepričanja (tista, ki jih prispeva moški v meni) pač niso meritorna.

  Lep dan!

 58. Niko Brumen pravi:

  Djubre, saj pogojni refleksi so nekaj povsem normalnega in nič za=banega.

 59. katarina pravi:

  niko: potem pa bi prišla na čelo stranke leto dve tri prej oz. po volitvah, da se ima čas kalit. ne pa v volilnem letu. viš, to je tudi neumno in neodgovorno.

  poleg tega je videti, da se bo moral kresalova spopasti še z marsičem drugim ne samo s politiko. preberi na tem forumu. http://med.over.net/forum5/read.php?151,4981765,4981822#msg-4981822

  podlo? ali pač ne. aureliju se je dogajalo podobno. še komu se lahko zgodi. mislim, da prihajamo v novo ero političnih iger. kampanjebodo vedno bolj “grde” oz. odo bazirale na osebnih življenjih politikov. pa … po eni strani se mi zdi to ok.

 60. pikapoka pravi:

  Ja upam, da je Pahor res zmagal, pa da se rezultati ne bodo še kaj spremenili (lani na HR je tudi najprej SDP slavil, pol pa je zaradii dijaspore zmagal HDZ)… No ja mislim, da mi nimamo tako močne dijaspore, kot naši sosedi, tako da po mojem ni panike… In tako seveda upam, da bo Slovenija in nova vlada ubrala pot, ki bo boljša za vse nas… čas je za spremembe in upam, da bo levici uspelo ;)

 61. Niko Brumen pravi:

  In volilne spremembe naj zajemajo le eno točko: kdor ni državljan Slovenije nima pravice voliti v slovenski parlament ali za predsednika države.
  Kako to izpeljati, da bo legalno in legitimno, je pa stvar pravnikov.

 62. Niko Brumen pravi:

  ‘emti, tisto vejico, ki zdaj manjka, sem pa posebej skrbno dotipkal in zdaj je spet ni.
  Grrrrrrr in kolački!

 63. Dragica pravi:

  djubre,

  gre za zenski in moski glas, za pesmi zenske in moskega v dopolnjevanju.

  ko bomo to dosegli v politiki, smo zmagali.
  Zdaj je politika zgolj macisticna.

  kako sva se nasla kot pesniski par?
  Energije, duhovne, so bile bistvenega pomena.
  Ljudje se zacutimo na duhovnih frekvencah. S tistimi, s katerimi smo nekompatibilni, se ne moremo niti razumeti.

  isto se vidi po blogih, z nekaterimi ne bos nikoli niti na priblizni valovni dolzini, taksni smo si avtomatsko zoprni!

  lpd

 64. spookymulder spookymulder pravi:

  Naj se uresničijo vse dobre stvari, ki jih obljublja Pahor, če že drugega ne, pa je dobro že vsaj to, da se Iztok ne čuti več omejevanega (se bo pa sedaj pač kdo drug, tako je življenje). Kar pa se nove klime in njenih učinkov tiče …
  http://spookymulder.blog.siol.net/2008/09/22/ze-cutite-spremembo-novo-klimo-namrec/

  ;-)

 65. Jjjjjjst pravi:

  Meni je važno, da ni zmagal kriminalc Janša (res ne morem razumet, kako mu nekateri vedno nasedejo…pa samo laže, da ne govorim, koliko je on pokradel…nihče toliko kot on, pa te afere…in da ne omenim, da je on mafijec prve klase- no saj mu veliko ljudi še vedno nasede, že mora biti dober mafijec. Pod Janševo oblastjo je bilo najslabše… dajte malo pomisliti koliko slabih stvari je prišlo… da ne začnem z inflacijo (to mu sploh zamerimo) in njegovim lažem (janševim lažem).
  Borut Pahor je as, boste videli kasneje- in zapomnite se- spet nas čakajo lepi časi… končno

 66. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dajana, daj preboli že, da je Janša izgubil.

  Mica, kaj je pravzaprav narobe s tem, da bi jo vodila Kučan in Jankovič?

  Sakir, no ja, meni je šlo na zadnja štiri leta na jok :)

  Nevenka, res je, čez štiri leta bodo lahko ljudje spet pokazali, če jim kaj ne paše. Tako kot so sedaj.

  Dragica
  , hvala za iskren opis dogodkov. Vse, kar lahko rečem je, hvala bogu, da je zmagal Pahor.

  Katarina, Rupel je zaenkrat samo poslanec, če bo še kak veleposlanik, pa še ne vemo. Minister pa nikakor ne more biti več, saj je SDS izgubila. Ta, da bo Janša zdaj pljuval sam po sebi, pa me je nasmejala. Toda brez skrbi, se bo že znašel in pljuval po tistem, kar je bilo še bolj nazaj.

 67. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Dragica, a da niti poslanec več ne bo? Tudi okej. Ivo Vajgl? To pa bo žur. Še posebej za Rupla.

  Katarina, glede na to, da se pritožuješ, da je premalo žensk, me zanima, če si volila LDS, kjer jih je kandidiralo največ? Kot vidim, nisi. Torej? In ja, Katarina Kresal se je držala odlično.

  Klemen, nihče razen Rupla? Joj no, rabiš očala, stari moj? Glede Pečeta, meni pa bi blo kul, da bi bil. Bi se vsaj kaj dogajalo.

  Djubre, brez skrbi, ženske še vedno raje volijo moške.

  Rado, Ivo Vajgl bo kar pravi.

 68. ajda pravi:

  Pomembno je, da je zmagal Pahor, preudaren, umirjen, a odločen politik, z razliko od njegovega nasprotnika, ki je preračunljiv hladnokrven in strupen politik, ki ne zbira sredstev za dosego cilja. Je pa seveda iluzorno pričakovati, zdaj nam bo pa boljše. Ali pa škodoželjnost desnice “trajbanje”, ja saj ste ga izvolili vašega Pahorčka, če ne bo vse z rožicami postlano. Tega volilci, ki smo ga volili ne moremo pričakovati čez noč, ker se med in mleko ne cedita tudi v drugih državah evropske skupnosti. Je pa seveda pot, ki jo črta levica sigurno tista taprava, v to pa ne dvomim, zadišalo je že, ko je bil izvoljen za predsednika države Turk. Se pa strinjam, da bi bilo za stabilno politiko morda bolje, da bi bila Janša in Pahor v koaliciji, v kar je bil seveda tudi prepričan Janša, ko je v zadnjem soočenju tako na prefinjen način vodil soočenje. Žal se mu je sfižilo in ostaja velik poraženec.

 69. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Pika, tudi jaz upam, da nas ne zajebejo glasovi iz tujine.

  Spooky, imam občutek, da nisi najbolj zadovoljen z izidi letošnjih volitev. In imam občutek, da mi nisi verjel, da nisem edini, ki čuti, da je čas za spremembe.

  Jjjjst, iz tvojih ust v Pahorjeva ušesa.

 70. katarina pravi:

  iztok: katarina kresal se je PO TVOJE držala odlično, po moje pa je bila navdna frflja. mnenja so različna.

 71. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Ajda, morda pa bi bila ta velika koalicija še najbolj poštena tudi za volivce, ki so jima namenili največ glasov. Potem bi bila morda zadovoljna prav vsa Slovenija. In res je, tudi jaz ne štekam ljudi, ki še vedno težijo s komunizmom in rdečimi rečmi. To je za nami. Porka madona, no.

 72. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, kot sem rekel, ženske še vedno raje volijo moške.

 73. katarina pravi:

  jaz nisem volila nikogar, ne moškega ne ženske. sem pa včasih jelinčiča, dokler ni postal ritoliznik.

 74. Rado Rado pravi:

  Vajgl bo pravi?

  Potem misliš Iztok, da lahko Rupela mirno pošljemo v penzijo?
  Težka bo. Tip se bo branil z vsemi štirimi.
  Če ne drugega nas bo moril s štiristranskimi prispevki v sobotni prilogi Dela.

  Pa saj mu menda ja ne bo Boško pustil tega . . .

 75. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, glede na to, da si na take pomembne volitve ostala doma, bodi raje tiho, saj si dala glas Janezu Janši.

 76. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:
  Ne morem reči, da sem pretirano zadovoljen, kot tudi ne morem reči, da sem silno razočaran. Je, kar je, sedaj pa, kot sem že rekel, čakam na učinke nove klime … in v bistvu ne pričakujem veliko, temveč zgolj prerazporeditev prej nesrečnih v sedaj osvobojene in prej srečnih med sedaj zasužnjene. :-)

 77. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Rado, Rupel ni dobil dovolj glasov niti za poslanca, njegova kariera v vrhu slovenske politike je končana.

 78. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Spooky, kdo pa bi moral po tvoje zmagati?

 79. ajda pravi:

  Katarina, mislim, da bi ženske morale držati skupaj in ne udrihati po ženski, jaz rečem, svaka čast ji, dobro se je držala med prekaljenimi mački, ne glede na očitke, da je bila preveč čustvena, ja kako za vraga pa je lahko drugače, če je ženska? In kot si rekel Iztok, ženske ne volijo žensk in zato tako malo predstavnic v parlamentu.

 80. katarina pravi:

  ajde: ah dej no. s tisto izjavo, da je nedolžna – kakorkoli že, je izpadla totalno debilno.

  z žensko pa samo zato, ker je ženska … ne razume, zakaj bi že morala držat? a to, d ajo volim, pomeni, da z njo držim al da mi je program stranke, ki jo predstavlja, všeč?

 81. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:
  Glede klime (vsaj po mojem) tako ali tako ni bilo važno, kdo zmaga, ker je vse skupaj lari-fari, vseeno pa sem upal, da bo v primeru Pahorjeve zmage levi trojček imel dovolj glasov, da sami dobijo večino v parlamentu. Tako pa zaenkrat kaže, da bodo morali v koalicijo dobiti še nekoga, ki pa zagotovo ne bo poceni prodal svoje kože, kar seveda znova pomeni veliko gnilih kompromisov, ki bodo Pahorja omejevali pri njegovi strategiji spreminjanja politike (na bolje). Trenutno se bi mi zdela še najboljša rešitev koalicija SD-SDS, a do tega seveda ne bo prišlo, ker bi se sile v ozadju (na eni in na drugi strani) raje ugriznile v zadnjico, kot da bi dovolile kaj takega, pa tudi polarizacija je volilce preveč razdelila in opredelila na leve in desne in bi se ob morebitnim bratenjem s “sovragom” zdeli izdani.

 82. ajda pravi:

  držati z njo, ne bi smeli pljuvati po njej, ker je bila edina predstavnica in če se ne motim, si tudi ti ženska, v tem smislu samo. Noben pa seveda od teben ne zahteva niti pričakuje, da voliš stranko, a vseeno, zasluži si čestitke za soočenja, le toliko.

 83. ajda pravi:

  Še kako rad bo šel v koalicijo desus, ker je mesto obrambnega ministra vabljivo in temu se Erjavec ne bo tako zlahka odpovedal, zato bo pristal tudi na bolj blago varianto, morda eno ali dve ministrski mesti, je pa seveda tu še kameleonski Jelinčič in seveda ljudska stranka, ki že zdaj ni bila naklonjena Janši in problemov s sestaviti vlado, ne bo.

 84. katarina pravi:

  ajda: pa jaz pljuvam po vseh, erjavec mi zdaj deluje še najbolj kretensko. sem napisala post ravno na to temo in vsakega posebej “obdelala”. o kresalo vi pa smo govorili zgoraj v komentarjih in zakaj je nisem volila, če pa je ženska tako kot jaz. nikogar nisem volila, ker ni bilo stranke, ki bi ji lahko zaupala.

 85. Rado Rado pravi:

  Iztok,

  brezveze, da debatiraš z babnicami o Katarini Kresal.
  Ker jo sploh niso sposobne dojeti kot političarko. Predvsem jo vidijo kot tekmico, kot žensko ki si lahko dobi kateregakoli moškega.
  In to jih žuli, toliko da bi jo utopile v žlici vode. :-)

  Tak je to!

 86. ajda pravi:

  katarina, nisem brala vseh postov in zato sem se “vtaknila” le v tega, kjer si omenila Kresalovo. Mislim pa da je pošteno od tebe, da si napisala, da nikomur ne zaupaš, čeprav tako nezaupanje tudi ni najboljše. SIcer pa, jaz ti ne bom pameti solila:)))))), ni bil to namen, da se razumeva.

 87. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, Erjavec je faca in komik. Politika pa je zabavna stvar, zato pa se je v njen znašel tako dobro. In všeč mi je bil, da je čisto vsakemu upal povedati, kar mu gre.

  Rado, odlična replika. Mater so smešne naše ženske :)

 88. Dragica pravi:

  rado,

  kresalovo sem volila in jo podpirala ves cas!
  Ne posplosuj, hehe:)))

 89. katarina pravi:

  rado: ti si pa res bogi …. kresalovi bom fouš, kaj že? da fuka s senico? :) a me zezaš? ona pač nima čist nič takega, kar bi jaz hotla imet.

  iztok: prej je poniževal pahorja, zdaj mu pa v rit leze … politika je peder, ne kurba. bljak … sami ritolizniki.

 90. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Katarina, kot sem rekel, Erjavec je faca.

 91. 1tastar pravi:

  Ampak Pahorjeva usoda je pa zdaj odvisna od kretena !

 92. katarina pravi:

  tako je, 1tastar. se bodo že zlizali, da bo prav. zanje, seveda. :)

 93. Rado Rado pravi:

  Ah Katarina,
  ti si še pa res zelena.
  Tisto s Senico so pač obveznosti do sponzorjev. Ženske pač imate rade varnost. In varnost nekaj stane. :-) ***
  Izven tega pa Kresalka lahko počne, in tudi počne marsikaj.

  ***
  Kar spomni se Katarina koliko žab si morala poljubiti, preden si spoznala svojega princa.

 94. avon pravi:

  Vedno je dobro, da se vlada zamenja, samo kar me je pa res presenetilo pri Pahorju je to, da se ni pretirano veselil, kar pomeni, da se zaveda odgovornosti in posebej me je pa prevzel stavek: “Zmaga je šele začetek !” Kar je dobesedno res, kajti sedaj se bo moral izkazati v kar ne dvomim.

 95. katarina pravi:

  rado: pa daj povej mi, kaj ima ona, za kar bi ji jaz bila fouš. glede na to, da bereš moje poste, vsaj občasno, vendar veš, da stavim samo nase in na svoje sposobnosti in da taka varnost in tako plezanje po družbeni lestvici ne pomenijo ne izziva ne cilja.

  v bistvu mi je vsa ta kuhinja okoli kresalove – sem imela “čast” prebrat kar nekaj tega materiala – tako nagravžna. nikoli ne bom razumela, zakaj so ljudje sposobni prodat dušo za pozicijo v družbi.

 96. klemenix klemenix pravi:

  Da Iztok, niheče razen Rupla mi ni šel na jetra. Mogoče sem bil skozi celoten mandat malo skeptičen glede Janeza Podobnika, a mislim, da je vseeno dobro opravljal delo in je zapovrhu vsaj človek. Menim, da so bili Erjavec, Zver, Mate, Virant itd. odlična ministrska ekipa.

  In ljudi, ki so prepričani, da je bila z včerajšnjimi volitvami in prihodom SD-ja na oblast storjena revolucija enostavno ne razumem. Dobili smo praktično isto vlado, kot smo jo imeli že tri mandate pred Janševo vlado. In skoraj stavit bi se šel, da bo ta vlada marsikoga razočarala. In glede na to, kako močna opozicija se nam obeta predvidevam, da vladavina SD-ja ne bo trajala.

  No, nič osebnega…le moje osebno mnenje :D

 97. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Avon, bodi brez skrbi, Pahor se zaveda odgovornosti in vsega tega, kar je v ozadju. Prav zato ga tako močno spoštujem.

  Klemen, meni pa Podobnik ni bil napačen. Erjavca imam itak rad, ker je faca, o Zveru in Virantu pa raje ne bi govoril. Eh, stari moj, pustiva politiko. Bo že. Kar bo, pač bo. Če ne bo, pa bomo čez štiri leta spet povedali svoje na volitvah. Zadnja štiri leta pač ni bilo okej, zato je vlada padla. Jebat ga. In ne pozabi, pred Janšo so bili glavni LDS. Zdaj je SD. To ni isto, stari moj.

 98. Rado Rado pravi:

  Kaj ima Kresalka, česar ti nimaš?

  Širši nabor moških ima, draga Katarina.
  Ti izbiraš v lokalni trgovini z omejenim asortimanom, ona pa v ekskluzivnih supermarketih.

  To je povsem dovolj za žensko ljubosumje. Ne trudi se razumeti Katarina, ker tega ni mogoče razumeti. Na tem področju se ženske odzivate zgolj nagonsko.

  ;.) :-) ;-)

 99. katarina pravi:

  rado: pa ti si smešen. resnično. in potem ste vi, moški, fouš vsem uspešnim podjetnikom in politikom. pa ne morem verjet …

  dragi moj, če bi se jaz hotla pečat z moškimi iz višjega kroga bi tudi se pečala. pa ker vem kaj tam gor je (iz lastnih izkušenj) se ne. poleg tega ne vem ka mi bo 500 m2 veliko stanovanje, v katerem lahko živim, ni pa moje? imam raje SVOJO 100 let staro hišo. :)

  moja logika je pač zelo zelo drugačna kot ti misliš.

 100. Tina M Tina M pravi:

  Absolutno delim veselje s tabo, iztok :D

 101. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tina, pohvalno.

 102. Rado Rado pravi:

  “rado: pa ti si smešen. resnično. in potem ste vi, moški, fouš vsem uspešnim podjetnikom in politikom. pa ne morem verjet … ”

  O čem bluziš Katarina? Kakšni moški, kaj fouš, kaj podjetniki? O Kresalki se pogovarjamo in o ženskem ljubosumju.

  Briga mene za druge moške, ne razmišljam o njih, ne ukvarjam se z njimi, razen kolikor igram z njimi tenis. Ostalo me ne zanima. To je vse.

 103. mici pravi:

  Bravo Pahor, mal me je blo strah, ampak smo zmagal! Ne bo mu ravno lahko, ampak politik kakršen je Pahor v koaliciji z Zaresom in LDS-om bo vse šlo.
  GREMO V BOLJŠE ČASE!!!!

 104. klemenix klemenix pravi:

  @Iztok: no ja, pustmo politiko ja. Maš prav…bomo čez štiri leta spet lahko pametovali ;)

  Le v tem se ne bi strinjal s tabo, da oblast LDS in SD ni isto. Če ne isto je vsaj podobno. Poglej si malce obraze, ki so bili na vladi pred Janšo in sedaj po Janši. Jeebelacesta, da so isti frisi no. :D

 105. katarina pravi:

  rado: če jaz kaj rečem o kresalki sem ljubosumna, ko pa moški usekajo čez janšo pa niso? no, njihovo pro-jaša zmrdovanej bi tudi lahko prevedli v foušijo, ker ima 20 let mlajšo zaročenko. ampak … ja, moški se tega ne grejo. take bedastoče se podtikajo samo nam, ženskam. kr neki ….

 106. angelmanuel pravi:

  S tem, ko mislite, da komunizma ni več si samo zatiskate oči pred resnico. Komunizem se bo z trojčkom SD, Zares, LDS vrnil kot bumerang. In ko so vladali komunisti še nikoli ni bilo nič dobrega in dvomim, da bo zdaj kaj drugače. Kaki slovenski JFK bi pa naj bil Pahor no? LOL. Pa takšne primerjave niso niti približno na mestu. Pahor je le lutka v rokah Kučana in Jankoviča. Ona dva vlečeta vse poteze.
  Pahor se zaveda odgovornosti ja. Si se pa vprašal, če bo on mogoče padel pod pritiskom odgovornosti?
  Sicer pa trditev, da si Janša ni želel na oblast pred 4 leti, ker bi potem bil kriv za vse pizdarije in da je vladal ker je pač zmagal bi prej lahko dejal ravno za Pahorja. Sem samo narobe slišal po tv ali je včeraj res rekel, da bi za zmago moral bit malo bolj odločen in piker kot je bil. Da bi si naj več upal. Že sam v sebe ni dovolj prepričan.
  No pa lepo nasedanje praznim obljubam!

  za vašo zmago :D
  http://www.youtube.com/watch?v=6J7ri91oVcM

 107. rabarbara pravi:

  @Dragica: Če je tvoj mož res tako vrhunski diplomat,
  potem je res škoda, da ima ženo, ki take stresa po internetu.

 108. GReen street hool pravi:

  everybody chick(en) fight

 109. avon pravi:

  Me bi pa res veselilo, če bi postali malce bolj liberalna država pod novo oblastjo, tukaj mislim predvsem na legalizacijo mehkih drog in prostitucije, kar bi Slovenijo naredilo veliko bolj turistično privlačno. Upam, da ne bo ostalo zgolj pri ljubezenski aferi med Borutom in Katko …

 110. Dragica pravi:

  rabarbara, prosim,

  konkretno, argumente:)))

  iztok- mi je prisla na misel se ena stvar, ko gledam volilne rezultate:

  Primorci so nas ze drugic resili pred fasizmom, slava jim!

 111. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Klemen, jaz ne vidim istih. Še posebej med tistimi, ki bodo sedeli v parlamentu. Sicer pa je odločilo ljudstvo.

  Angel, spet komunizem pa komunizem pa komunizem. Preživeto do konca. In kot sem že dejal, kaj je pravzaprav narobe z Jankovičem in Kučanom?

  Avon, mi hočeš reči, da naj si turiste pridobivamo z drogo in kurbami?

  Dragica, slava Primorcem. Se strinjam.

 112. Dragica pravi:

  Iztok, tole je pa original famozne izjave JJ-ja, ki sem jo komentirala pri tebi:

  Afera Patria, ki so jo lansirali, je Slovenijo oropala razprave o ključnih temah prihodnosti in v takšni situaciji je bilo lahko prodajati meglo. Niti se ni opazilo, da je konkurenčni stranki iz ekipe, ki je bila predstavljena za prihodnjo vlado, pobegnil bodoči zunanji minister, kar bi bil velik škandal v neki normalni demokraciji, ki bi se ukvarjala z razvojnimi vprašanji,” je opozoril Janša.


  naj ostane kot dokument tudi pri tem postu!

  za zanamce, hehe

 113. mica pravi:

  hm..kaj pa je narobe pri tej izjavi?
  t. i. “dokumentarec” o patrii je ena velika sramota za dotičnega novinarja.
  verjemi, da česa podobnega v Slvoeniji ne bi “ustvaril” nihče.
  pa ne zato, ker si tega ne bi želel, temveč zato, ker podobnega skorpucala ne bi nikjer objavili.

  Pa še nekaj:
  žal mi je, da se o zakulisju nastanka te – po mnenju nekaterih- fenomenalne oddaje ni govorilo PRED volitvami.
  ker če bi se to zgodilo, potem bi bili rezultati, v to sem popolnoma prepričana, precej drugačni…..

  Pa še tole dragica:
  če nimaš drugega dela kot da cel ljubi dan visiš na internetu in stresaš nebuloze, pa si raje oglej kakšno špansko nadaljevanko.
  Bo več koristi, pa še kakšen namig boš dobila o tem, kako “čudovite “so lahko nekatere, ki se imajo za ženske

  :-)

  :-)

 114. Dragica pravi:

  Mica, skrbi zase:)))

  s pozdravi in lepo bodi.

 115. mica pravi:

  no, ja…saj skrbim tudi zase, logično.
  Sem in tja pa je vseeno potrebno poprijeti za kakšno delo, pa pockrljati otroke, pa objeti moža, pa pomesti po stanovanju…..
  Kot si lahko prebrala, te nisem “podila” k bolj pametnemu delu, sem le predlagala….
  Kar je menda razlika, ane?

  V vasi imamo ene par podobnih opravljivk, ki nenehno stresajo žolč na vse, ki se jim prav ne obrnejo, pa zmeraj so vsega krivi drugi, le one nikoli.

  In če jim dobronamerno predlagam podobno kot sem tebi, so enako užaljene in globokoooo prizadete.
  Pač- tak je svet in že od nekdaj je veljajo, da so nekatere ženske dobre le za zgago.

 116. Dragica pravi:

  mica, zase skrbi!
  Pomagaj si s SSKJ, hehe, ce ne gre!

 117. danijel24 pravi:

  http://www.youtube.com/watch?v=1K_WKChTO1U

 118. Niko Brumen pravi:

  No, micika: “opravljivka dragica” je v dveh letigh izdala dve soavtorski knjigi, tretjo bo v naslednjih dveh mesecih, je aktivno in z argumento pomagala najti prostor slovenskemu jeziku v bruseljski evropski šoli , je … če ti ona sama ni pripravljena omenjati svojega pionirskega dela za promocijo Slovenije , najbrž tudi ne želi advokatov in ne kroženja informacij, katere bo uporabila, ko bo promovirala sebe.
  In tako nekako mimogrede: je mati dveh otrok, katerima se posveča v življenju in učenju – za to pa je verificirana, saj je magistra italijanske in slovenske literature, poleg tega pa aktivno govori še špansko in francosko. Skratka klasičen model opravljivke.

  Mica, ti ga pa na široko pihneš – le ti in krojaček hlaček sta zmožna takih na en mah.
  :) ))))))))

 119. Vanja pravi:

  Jaz bi glasovala za Zares, pa sem zaradi Janše glasovala za SD.

  Mica površno bereš, nisi prebrala vseh Dragičinih postov, tam razlaga zakaj je Janšina izjava po volitvah sporna. Ko je privlekel aduta iz rokava, aduta,ki ga je sam isceniral. Seveda ti apriori vidiš tisto kar želiš videti. Tudi tvoji “dobrohotni” nasveti te pokažjeo v precej grdi luči. istih nasvetov si se pred meseci posluževala v primerru Dajane, očitno operiraš precej dvodimenzionalno in ljudi razvrščaš po svoji dvodimenzionalni percepciji. Prav zaradi tega si zadnji človek, ki bi si lahko privoščil posmehljiv ton do Dragice.

  Rado, sicer se ne strinjam s Katarino povsem glede Kresalove in ne kupim njenih argumentov, mi gre pa na živce posploševanje tipa ženske reagirate tako ker ste ljubosumne, ker druga v drugi vidite tekmice, Kresalova ima to, ti pa tega ne moreš imeti….spet precej mačističen pogled. Katarino poznam osebno in je ena zadnjih oseb, ki bi se trapila z nekim ljubosumjem kot takim(to je bolj za najstnice;-). Poleg tega ljubosumje ni samo ženska lastnost. Je pa zelo mačistično ženske stereotipno obravnavati na takšen način kot ti Katarino.

 120. mica pravi:

  ja…ohja…pri dosežkih, ki si jih naštel, ji pa verjetno res ne sežem do kolen….
  če jo pa slučajno kdaj “dohitim”, se ti pa spet oglasim
  :-)

 121. angelca pravi:

  dej potegn mu ga barbiki……..

 122. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Danijel, stara stvar. Sicer pa mene vedno bolj skrbijo tisti, ki te odstavijo, ne pa nastavijo.

  Angelca, če ga boš ti pred tem Janši.

 123. princesateme pravi:

  Dragica,
  zate velja pregovor
  - lastna hvala se pod mizo valja.
  Vanja in Iztok, vidva pa sta svetla prihodnost Slovenije.
  Ste pa idealni trojček, pardon pozabila sem še g. Brumna.

 124. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Princesateme, prihodnost Slovenije je Borut Pahor.

 125. Miran pravi:

  Pozdravljeni

  Ivan Cankar je imel prokleto prav = Hlapci

  Iztok, prihodnost Slovenije smo mi ljudje, ne pa lutka o rokah Jankoviča, Kučana, Goloboča….

 126. Martin pravi:

  Ej, nehaj, to je blog razmišlujočega intelektualca.

 127. Niko Brumen pravi:

  Si se pa razgoropadila, Micka!
  Vsaj spat pojdi malo bolj mirna, da ne bo mora volitev še hujša.
  :) )))))

 128. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Martin, torej bi bil boljši Janša?

 129. Martin pravi:

  Kje si to prebral? Miran zlorablja enačaj, pa ga nihče ne ustavi.

 130. Martin pravi:

  O, draga Slovenščina, zakaj te vsi jebejo v rit, ko pa je tvoje nožnica ozka in tvoj ščegetavček velik in nabrekel? Pedri?

 131. Miran pravi:

  Zato, ker je to resnica

 132. klemenix klemenix pravi:

  @Martin: slovenščina se piše z malo začetnico. Če smo eže picajzlasti… :D

 133. nuky pravi:

  “Danijel, stara stvar. Sicer pa mene vedno bolj skrbijo tisti, ki te odstavijo, ne pa nastavijo.”

  In kako nastavljaš brez odstavljanja? Levi so po novem poleg nove zaposlitve tudi Copperfieldi.

 134. nuky pravi:

  Drugače pa dajmo Pahorju priložnost, zaslužil si jo, po mnenju ljudstva, prav gotovo je.
  On mi ni tako napačen človek, meni se je zameril ko je v svoje vrste sprejel Ropa, Cvikla, in še zdaj ne vem kaj je za tem, in to je tisto kar me žre. Žrejo me tudi njegovi nastopi v predvolilnih oddajah. Zakaj? Ljudje so volili Pahorja, v oddajah pa ni bil ravno prepričljiv da on vozi ta vlak…
  Tudi volitve bi morale biti zasnovane drugače, to sem spoznal letos… Vsak je volil stranko, človeka ki je bil napisan poleg moje odločitve sploh nisem poznal. Iz tega je prišlo tudi da je Slovenija izgubila odlične preudarne ljudi v parlamentu… Ljudje kot so Virant, Zver, Turk… Gospodje vsaka vam čast. V parlamentu pa zaradi tega sistema ostajajo nesposobneži in konfliktneži kot so Grims, Tanko, Rop, etc etc.. za zjokat..

 135. levinja pravi:

  Naš fotr je reku:”No zdej bo pa šla država u kur*c!”

  On že ve! :lol:

 136. mica pravi:

  0h, ne le v k***
  :-)
  Po zaslugi Ljubljančanov, ki brez diha čakajo, da jim veliki Vodja zgradi nogometno igrišče, očitno tudi vsi ostali upajo, da se bo odslej tudi cela država spremenila v poligon veseljačenja z balkanskimi turbo-skupinami, da se bo noč in dan jedlo in pilo in zabavalo, tistih nekaj butlnov s kmetov, ki pa so volili desnico, bodo pa za “kazen” delali in garali, da se bodo žuri lahko plačevali
  :-)

 137. Nevenka pravi:

  Mica zate bi bilo najbolje, da si namontiraš eno bombo in se zaletiš v parlament in s tem dokažeš svoje demokratične sposobnosti.

  Razen Janševih ekstremistov je večina ljudi normalnih in s skrbjo gledajo v bodočnost in poskušajo izbrati najboljše za Slovenijo, za vse. Tudi za kmete in tiste, ki čakajo, da jim bo bog pomagal.

 138. mica pravi:

  Niko Brumen, ubogala sem tvoj nasvet, šla sem spat, a kaj, ko me je tlačila nočna mora ob misli, da sem se tako nesramno zaganjala ob pokončne predstavike naše domovine in da sem se drznila podvomiti v izrećene besede literarnih velikanov slo naroda.
  Se ponižno opravičujem
  :-)

 139. miroslav pravi:

  Malo preje sem poslušal na prvem RA programu, kako hvali neki turist iz Tajvana našo slovensko sproščenost, zadovoljstvo, prijaznost, standard, naše lepote. Moti ga samo to, da Ljubljana nima podzemne.
  Neverjetno, Borut je zmagal (on?) komaj pred 36 urami, pa že deluje. Sproščeni čez noč. Neverjetno!

 140. Martin pravi:

  Klemenix, to je ime gospe, ki občuje. Za picajzle pa v lekarno.

 141. MAtej pravi:

  IG: sto ljudi, sto čudi, ni panike, prijatelj moj. Četudi mi bo enako, kar se denarja tiče, mi bo bolje, kar se tiče duše in srca. Jebat ga, tako je. Janša ni bil moja scena.

  Daj focn si stisni!

 142. Vanja pravi:

  Ja moj foter je pa rekel sama sreča, da smo se znebili bolnika. Pa je tudi sam Dalejnc!
  On že ve! :-)

 143. Niko Brumen pravi:

  Tele žolčne razprave so prav zanimive, a nekaj je treba ob njih povedati: nihče jih ne bo ustavljal (če ne štejem časa), medtem ko so prej(šnji) resna in temeljena oporekanja brisali ali cenzurirali s tem, da jih niso objavili (seveda na odprtih forumih medijskih hiš), da pisočim niso dali vrstic ali pa so njihovi sistemci (za to plačani računalničarji) odgovarjali s shizofreničnimi ponavljanji laži, podtikanj celo o avtorjih, če drugače niso mogli utišati vztrajnih obelodanjevalcev neuradnih resnic. Če drugače ni šlo, pa so s kakšnimi posebnimi programčki “prišli tudi na dom” onemogočiti računalnik.

  A tista manj objektivna polovica slovenskega vesolja tega ni sprejemala na znanje – zdaj pa? No, zdaj pa se dogajalo ne bo in spet ne bo znanja do spoznanja.

  Lep dan vsem!

 144. Vanja pravi:

  princesateme, kaj bi rada povedala? Nekaj te žre, pa bi si rada dala duška?

 145. Dajana pravi:

  @Nikolaj: Dobro ti gre! ;) Mislim, da je dobro, če ljudje komunicirajo med sabo, kakorkoli že, samo, da govorijo med sabo.
  @Mica: ehhh, kam si pa ti tukaj padla? Narobe blog! ;)
  @Nevenka: Malo manir ti res ne bi škodilo. Se ti vidi, da komentiraš na Blogosu. Tukaj vsak postane agresiven. :(
  @levinja: Pa še prav je imel tvoj fotr. Se mi zdi, da nas ne čaka čisto nič dobrega.

  Tudi od mene lepo pozdrav vsem!

 146. Niko Brumen pravi:

  Levinja, v svoji lanski knjigi aforizmov Srečanja pod popkom (erotični in porno) imam misel:

  Vse je v kurcu, ta pa v pizdi.

  Morda pa komu pomaga pri političnih dilemah?

 147. miroslav pravi:

  Niko Brumen – “Vse je…….. zdi” ne bo pomagalo, saj še v naravni tdružitve teh dveh organov nastaja razprava o dilemi, kdo ga ima notri, ona ali on. Jaz menim, da oba.

 148. Niko Brumen pravi:

  No, pa iz iste knjige (mislim…?) en bolj nežen.

  Moški smo pošteni. V tujo posteljo pride vsak s svojim.

  Lep dan!

 149. Dajana pravi:

  Nikolaj??? ahahahaha :D

 150. angelca pravi:

  barbi ti bo hemeroid not prtisnu da boš kakcov mehko blato naslednjih 4 leta…..klub fegijov pa te bo namestil za stalnega člana…..jebemti jarca.

 151. turbofolker turbofolker pravi:

  nisem zadovoljen :lol:

 152. princesateme pravi:

  Vanja,
  imaš jajca gladka ali kosmata?

 153. angelca pravi:

  sej jih nima………..

 154. princesateme pravi:

  G. Brumen zame je Jurič zakon, o vaših veleumih ne duha ne sluha, seveda ne upoštevam politike in vaše sive sence Dragice.

 155. filmi pravi:

  Adijo paranoična vlada in hvala Finski za učno uro o svobodi medijev.

 156. Niko Brumen pravi:

  In je pojasnjeno zakaj princesateme.

 157. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Levinja, čudno, da je bil tvoj foter ta štri leta čisto tiho.

  Matej, le zakaj?

 158. si. r. pravi:

  Pišeš, kakor da bi ‘preudarnega Pahorja’ osebno poznal … svašta. Ko bi le bil bližje resnici s svojim zapisom …

 159. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Sir, kaj pa če ga?

 160. ... pravi:

  Drek še nikoli ni dišal, tako da- ko je bil janša na oblasti je smrdelo kot pri norcih.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !