Prdenje in plešavost

19.09.2008 ob 21:08

Pustimo namerno prdenje, ki bi ga lahko morda zadržali, pa ga iz inata izvedemo tam, kjer je najmanj treba in tam, kjer vemo, da bo izpadlo zelo ogabno in morda celo smešno. Spregovoril bi rad o prdenju, ki nas zadane takrat, ko je najmanj treba. In takrat, ko ga ne moremo zadržati. Torej takrat, ko nas matrajo hudi vetrovi in prebavne motnje. Takrat torej prdimo, ker nam drugega ne preostane. Ker nas zvija, muči in povzroča bolečine. Če ne bi prdnili, bi nas razneslo. Toda pozor, ljudje, ki so okoli nas, tega nočejo razumeti. Po njihovem bi lahko prdenje zadržali in ga izvedli tako, da ne bi smrdelo. Da bi torej dišalo in da se ga ne bi slišalo. Nas matra, zvija, črviči in trga, oni pa nam težijo, da smo pizde, ker prdimo, smrdimo in spuščamo ogabne zvoke. Rekoč: “Jaoooo, nehaj no. Zakaj prdiš, kako si lahko taka svinja. Daj spizdi drugam. Ne morem dihati. Mater si kreten, da prdiš. Joj, kako smrdi.”

null

Fuck off. Saj ne prdim iz užitka. Prdim zato, ker me matra prebava. In ker zajebavajo vetrovi. Ker sem žrl fižol in ker sem že nekaj ur nesrečen ubožec. Misliš, da mi paše, da prdim in da je meni vonj mojega prdenja seksi? Ljudje smo res smešni, ki slišimo nekoga, ki prdne. Vedno ga vzamemo tako, kot da mu tega ne bi bilo treba narediti in da je prasec, da je to naredil. Ko prdnemo sami, je situacija seveda drugačna. Takrat nam je nerodno in upamo, da bo tisti, ki je z nami, to razumel na pravi način. Ker ne razume, smo užaljeni in se nam zdi zamalo. Pozabimo, da smo sami popolnoma isti in da smo se še nekaj časa nazaj do iste osebe obnašali kot totalni kreteni, ko je prdnila.

null

Še hujši pa smo, ko pride do plešavosti. Ko torej srečamo nekoga, ki je začel izgubljati lase. Komentarji v stilu: “Glej ga, kako pleši. Joj, kaka pleša se mu dela. Mater, ta pa bo hitro plešast,” ali pa: “Ti boš pa plešast, a ne. A veš da plešiš. Joj no, zakaj boš ravno ti brez las.” kar dežujejo iz nas. Kot da moramo dati vedeti, da nekdo pleši in o tem podati strokovno mnenje. Kot da je tisti, ki postaja plešast, sam kriv za tako stanje. Kot da uživa, da je plešast. Kot da je hotel postati plešast in so mu šli gosti lasje močno na živce. Mater smo kretenska bitja. In to pri zadevi, ki ni nikoli prijetna za osebo, ki zgublja lase. Še posebej, če gre za leta, ko to ni najbolj pogosto. In prav takrat ljudje najraje dajejo debilne komentarje. Rekoč: “Tako mlad, pa že tako plešast.” Ali pa: “Glej ga, misli, da je kul, v resnici pa se mu dela pleša.” In seveda: “Glej tega bedaka, češe se čez plešo, pa nima pojma, da vsi vedo, da je brez las.”

null

Ljudje smo res čudna in otročja bitja. Prav uživamo, če nekdo ratuje plešast. Še posebej, če ga ne maramo in če hočemo na njem na vsak način najti napake. In ko najdemo plešo, smo v raju in si dajemo duška. To je defektno in za v vrtec. Toda takšni smo. In v tem najdemo neko perverzno zadovoljstvo. Rekoč: “Glej ga kretena, brez las bo, dajmo se delati norca iz njega.” Da bomo človeka, ki se močno sekira glede tega, morda spravili v zelo žalostno stanje, seveda ne pomislimo. Mi pač furamo svoj debilizem in mislimo, da smo frajerji. Kot da si je plešo zaslužil in da v njej uživa. Kot da jo skriva zato, ker je to njegov hobi. In kot da le on ne ve, da se mu pleša dela. Pri takih ljudeh mi je seveda najbolj smešno to, da pozabijo, da bo plešavost slej kot prej ujela tudi njihovo glavo. Da bodo tudi oni postali tarča zbadljivk in trapastih komentarjev. Če ne zaradi genov, pa zaradi kake bolezni, ki jim bo zjebala lase. In da ne pozabim, novica o plešavosti se prime kot drek. Eden jo izreče, drugi jo zagrabi, tretji jo objavi, četrti jo pelje dalje, peti pa komaj čaka, da jo bo povedal šestemu, ki je že na preži, da jo zaupa sedmemu. Otroci smo. In to hujši od pravih otrok.

 

30 komentarjev na “Prdenje in plešavost”

 1. malaglumica pravi:

  ja men gre tud na jetra k me začne napenjat med poukom, pol ga pa spustim – ta tihega :D POL pa sošolke name navalijo kwa spet prdim :/
  mislm halo??
  a prdim ker mi je to ful dobr al kaj?
  morm se sčistit!!
  če me med odmorom prime gre hitr mal na wc p noben ne voha :D
  AMPAK če je pa ravno med poukom je pa shit

 2. dr. Onyx pravi:

  Mislim, da bodo zate prava rešitev Fartypants, če imaš težave z vetrovi (strokovno “anal winds”). V bistvu gre za to, da imaš v spodnjice vgrajen poseben filter, ki zadrži smrad. Resda ta izum ne rešuje hkrati tudi vsem nam blagozvočnih zvokov, samo to pa potem lahko prekriješ tudi s klasičnim pokašljevanjem.

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Glumica, med poukom pa jaz nisem prdel :)

  Doktor, odlična ideja :)

 4. spookymulder pravi:

  Ko me fajn tiščit prdnit, najprej malo tiščim, da se prdec nabere, potem pa z vso silo prdnem – včasih mi ob močnem spustu prdca uide malo dreka v gate, tako da so lepo rjave.

 5. maja pravi:

  Ko me fajn tiščit prdnit, najprej malo tiščim, da se prdec nabere, potem pa z vso silo prdnem – včasih mi ob močnem spustu prdca uide malo dreka v gate, tako da so lepo rjave.

  hahahahahahahahahahahaha

 6. malaglumica pravi:

  ej iztok a nis prej reku da n morš vedet kdaj te bo prjel! :D
  NO tko je pr men

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky fake, lepo, da si to delil z nami.

  Glumica, no ja, mislim, da vsak ve, kdaj bo prdnil. Finta je v tem, da ne vemo, kak bo prdec :)

 8. pikapoka pravi:

  ja naporno je tole prdanje, ko so ljudje tako netolerantni… zato pač jaz, ko je sila in ne gre zadržati, prdnem na zelo diskreten način… če kdo vpraša, kdo ga je spustil… rečem, “jaz ne, jaz pa res ne prdam, halooooo” ;)

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pika, kdor ga zvoha, ga spoha :)

 10. Tan!a Tan!a pravi:

  Ne vem no, tale s plešo je mal smešna. A si to počel al kako? Jst še enega primera nisem zasledila, da bi kdo koga zarad pleše zasmehoval. Sploh pa da je to en hud trač, ki ga je treba naprej širit? Svašta. Pa že ane :D

 11. Čokolino pravi:

  Mislm kera tema .. LOL
  Se pa strinjam! Ko pride klic narave, je treba poskrbet najprej za zdravje , šele potem za kulturo. Lahko pa tihomirja spohaš, pa se pol neumnega delaš… ;P

  Najbolj smešno mi je bilo pa takrat, ko se je kolegica tko mal nagnila na stolu, malo za tem je pa zasmrdel,… vsa družba zravn v smeh … do takrat je bilo, kot da ženske nikoli ne prdnejo (v javnosti)… od takrat naprej nismo bili samo fantje v družbi “prasci”

 12. Čokolino pravi:

  Aja kar se pa pleše tiče … zadnje čase je vojaška frizura čist neki normalnega, tko da ko bo čas za to bomo pa vojake špilal.

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tania, tega nisem počel, sem pa doživel zelo velikokrat. Ljudje so glede tega zelo zlobni.

  Čokolino, tihomirji so za take reči zakon, ja. In hvala bogu za to kolegico, da ti je razkrila resnico. Kaj pa če ti vojaška fizura ne paše in je nočeš?

 14. Mikec pravi:

  Kruto, vendar čisto resnično. Prvi je vedno testni :)

 15. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Mikec, škoda, da ga ne testiramo na kom drugem, marveč vedno na sebi :)

 16. tinamalina tinamalina pravi:

  Iztok, za moje pojme gre za dve različni stvari. Prdenje lahko človek do ene mere obvlada ali pa se vsaj odmakne, plešavost pa ni v njegovi kontroli.
  Zelo je blesavo, da bi se kdo delal norca iz človeka, ki pleši. Posebej če se gre za žensko, saj je to verjetno ena izmed najbolj groznih ali neprijetnih stvari, ki se ji lahko zgodi.

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, kaj pa če se ne moreš odmakniti?

 18. tinamalina tinamalina pravi:

  Potem pa vsaj čim bolj diskretno… :)

 19. BigPaw pravi:

  Tale blog bi jaz dal nekamor, kjer bi ga vsak videl in prebral. Zelo lepo napisano in več kot očiten problem Slovencev in našega ega.

  Sam imam probleme še posebej z drugim delom, če ne bi bil tak flegma kot sem, bi bil problem še večji. Nekateri so pač bedaki in mislijo, da sam uživam ob tem, ko imam vsak dan manj las. Uiii, plešast bom. Prišel sem do takega stanja, da enostavno naderem vsak kretenizem glede mojih las. Če ne gre zlepa pa gre zgrda. :|

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, kako pa ti rešiš tako situacijo?

  BigPaw, le daj ga nekam, kjer ga bo vsak prebral in videl.
  Glede las, strinjam se s tabo. Vsakemu, ki spušča nesramne komentarje, bi bilo treba primazati eno okoli ušes, saj ne more nikoli vedeti, kako lahko kaj takega nekoga prizadane.

 21. swislar pravi:

  Iztok, očitno te zadnje čase precej napenja .. ;)
  Prdec je nekaj enkratnega, unikatnega….dokler se rojeva in raste v nas, je samo naš… in v luči razdajanja in pravične distribucije ga je potrebno spustiti na plan, da imajo še drugi kaj od tega. Za prehlajene in tiste s slabim vonjem rahlo pripomore še simfonični pridih….

  Glede pleše pa…mislim, da jo sam sploh ne opazim, razen če nima model šopa las povsem polizanih z ene strani na drugo….bognedaj, da takrat zapiha….saj se ti na nek način lahko prav zasmili, a zna biti pa tudi smešno….

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Swislar, ne pozabi, da je tista objava, ki si jo o podobni temi komentiral malce nazaj, že precej stara, tako da ni panike. Res pa je, da sem tudi pred pisanjem tele objave, pojedel precej fižola. In res je, prdec je naša stvar, zato je po eni strani čudno, da ga tako radi delimo z drugimi. In ko ga delimo, nihče ne šteka, da je to v bistvu naše remek delo.
  Ne gredo za to, če plešo opaziš ali ne, gre za to, da radi komentiramo te reči. In to na način, ki je debilen. Pa četudi se nekdo počeše tako kot si omenil. Že ima svoje razloge.

 23. swislar pravi:

  Fižol je izredno zdravo živilo, najboljši je sveže obran in skuhan, zato si ga kar pogosto privošči. Tisti večji, mi jih imenujemo ščurkovci so zakon. Daš tri v krožnik in je že skorajda za solato :) .
  Glede prdca bi pa morda lahko celo dejal, da s tem, ko ga spustimo in ga delimo z drugimi, na nek način prerastemo svoj okop egoizma in pokažemo našo dobrosrčno plat. Malo večji problem nastane z občim razumevanjem ampak….nikoli ni za vse prav, kajne?

  Se pa strinjam, tudi model, ki se češe od ušesa k ušesu, ima za to početje svoje razloge. Verjetno skuša prikriti dejstvo, da je plešast. O uspešnosti in predvsem neopaznosti bi pa verjetno lahko še kakšno rekli….

 24. tinamalina tinamalina pravi:

  Situacijo z vetrovi? :)
  Sicer do zdaj še nikoli ni bilo hude sile, ampak če bi že prišlo do nekontroliranega stanja, ne bi rinila med ljudi. Ostala bi doma, kjer bi ekskluzivo na prenašanje mojih prebavnih težav imel le moj fant :)

 25. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Swislar, vsak prdec je remek delo in to bi morala okolica bolj spoštovati. Prdenje je art, čisto pravi performance :)
  Glede prekrivanja pleše, jebat ga, vsak poskuša vse mogoče. Pa četudi izpade slabše kot pa, če bi se pobril.

  Tina, kaj pa če te prime v družbi in se nimaš kam umaknit?

 26. že plešast (24 let) pravi:

  Kar se plešavosti tiče ma Iztok kar prav. Sam sem plešast pa sem še študent. Plešast sem začel postajati zelo zgodaj (plešast je star ata po mamini in očetovi strani) in sem doživel že ogromno (negativnih) opaz. Punce so mi že govorile, da s plešastim pa ne bodo, me zbadale s pleškotom, prav tako sem bil tarča posmeha med prijatelji, neznanci itd. Dokler ne postaneš plešast niti ne veš, kako zlobni so ljudje. Sicer me sedaj komentarji ne ganejo več, ker sem se jih že navadil. Mi je bilo pa zelo hudo, ko mi je ena rekla, da ne bo z mano, ker sem plešast. Se nisem pobral vsaj pol let… mislim, da po 30+ ženske drugače gledajo na plešo, 18/20-letnica pa ne bo bila nikoli s plešastim. Edin mogoče, če je ta res zelo bogat. Nobenmu ne privoščim pleše.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Iskrena izpoved. Folk je glup glede tega res. In ne pomisli, da besede močno prizadanejo. Te punce, ki niso hotele biti s tabo zaradi pleše, so mimo in hvala bogu, da je tako, saj te niso bile vredne, ker so prazne in otročje. No ja, saj če se pobriješ po glavi na nulo, nisi plešast oz. se ne vidi, da si. In če si potem pustiš še bradico, si prav kul. To je še najboljša rešitev. Ali pa kake frajerske kapce.

 28. že plešast (24 let) pravi:

  Iztok, hvala za vzpodbudne besede. Bo že nekoč prišla prava, čeprav na žalost še kr vlečem bremena in razočaranja iz preteklosti v nova poznanstva in to me še precej tepe. Je pa tudi res, da sem trenutno spet precej žalosten, ker je en s katero sem mislil, da bo, dobila drugega… z bujno grivo…

 29. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Po moje si tudi dodatno obremenjen s tem od prej, pa morda sploh ni več tako hudo. Punce gledajo na vse drugo kot na lase, bodi prepričan. Če pa gledajo le na lase, pa ko jebe tako punco. Poudari kako drugo kul lastnost na sebi in jo očaraj s pogovorom, očmi, humorjem, las ne rabiš, brez skrbi. In ne pozabi, tudi bujna griva bo nekoč odpadla.

 30. E pravi:

  hahaha :) poglej na vine :D

  http://www.slovenskenovice.si/bizarno/video-ne-prdite-pred-toplotno-kamero

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !