Kretenu z Locala sem dolžan opravičilo

19.09.2008 ob 21:32

V soboto sva jo s punco po premieri filma To je on mahnila v celjski Local. V še vedno najbolj priljubljeno zbirališče takšnih in drugačnih Celjanov. Torej v lokal, kjer je gužva in kjer ne moreš pričakovati, da boš za šankom pijačo dobil v eni minuti. Okej, toda da je ne dobiš niti v pol ure in da prav vsi natakarji mimo tebe hodijo kot da te ni, pa je malo preveč. Še posebej, če jih nekajkrat prijazno opozoriš, da čakaš in da bi rad naročil pijačo. Še posebej, če vedo, da ne boš naročil piva in špricerja, marveč nekaj dražjega, kar pomeni, da bodo na tebi lepo zaslužili, saj so te navajeni in dobro vedo, da ne piješ poceni pijač.

Pa vendar, sobota ni bil moj dan za naročanje pijače. Na kurčev long island koktejl sem čakal zajebane pol ure. Ko me je kretenski natakar vendarle opazil in mi rekel, kaj bi rad naročil, sem ga seveda nadrl in mu povedal, da ga čakam pol ure, da to ni pošteno, da so bili vsi ostali že zdavnaj na vrsti in da naj ga ne serje s takimi bednimi forami. Poba me je seveda gledal zelo čudno. Kot da sem tečna stranka in kot da bi moral razumeti, da je treba pač čakati cele pol ure za pijačo. Ko me je še enkrat vprašal, kaj želim naročiti, sem ga še enkrat nadrl in mu pojasnil vse, kar mi je ležalo na duši.

Kaj takšnega nisem storil še nikoli. Vedno sem bil zelo potrpežljiv in sem lepo počakal na svoje naročilo. Toda tokrat sem čakal predolgo in sem pač popizdil. Poba me je gledal kot tele v nova vrata, jaz pa sem izpadel kot prepotenten bedak, ki se pizdi sredi lokala. Ko sem pijačo vendarle naročil in jo dobil, sem ga prijazno ogovoril še enkrat, mu pojasnil, da sem res dolgo čakal in da naj se ne jezi name, ker sem se jaz ujezil nanj. Stisnila sva si roko in vse je bilo okej.

Pa vendar, sem kretenu z Locala res dolžan opravičilo, da sem ga nadrl?

 

36 komentarjev na “Kretenu z Locala sem dolžan opravičilo”

 1. levinja levinja pravi:

  Jah ne vem no..
  Kot prvo mi,ko to preberem res izpadeš kot prepotenten bedak.Govoriš,da si se mu opravičil in dal roko in zdaj je kreten.Meni ne gre skupaj.Se imaš pač za nekaj več.V nabitih lokalih je pijača ,ki pride do tebe v pol ure že kar luksuz.Ne vem stric Iztok,mogoče pa niso stuhtali,da ti pa že ne piješ poceni pijač..

  Jaz bi ti zmešala en malinovec,pa ti ga častila. :lol:

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Levinja, in če povem, da so vsi ostali pijačo na istem rejonu dobili v zelo kratkem času in da je tip ignoriral le mene?

  In ja, malinovca zunaj ne pijem :)

 3. levinja levinja pravi:

  Ja no evo!Tu je keč!Ti sploh nisi bil notri,zato te niso opazili,ker si bil zunaj!Matr pa tko povej :mrgreen:

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Eh, ne štekaš. Pod rejon mislim isto pozicijo ob šanku.

 5. levinja levinja pravi:

  Hahahahaha… ti ne štekaš,pod “sploh nisi bil zunaj” je bilo mišljeno kot šala na tvoj :”malinovca zunaj ne pijem”

  A bo šlo? :lol:

 6. levinja levinja pravi:

  “sploh nisi bil notr”-i sem mislila.Jebi ga zdaj ti pa že komentarje nabijam hehe..

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bo :)
  LP

 8. levinja levinja pravi:

  LP i tebi sine :)

 9. tinamalina tinamalina pravi:

  Hm.. je bila vsaj punca zraven, da te je malo mirila v tvojem podivjanem momentu? :)

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, je bila, a se mi je zdelo, da bi ga tudi ona najraje usekala na gobec :)

 11. Pris Pris pravi:

  Stisnila sta si roki in “vse je bilo okej”, prosil si ga, naj se ne jezi nate, ker si se ti ujezil nanj, ti pa ga nato v naslovu označiš za kretena. Hinavsko, se ti ne zdi?

 12. smoger pravi:

  iztok drugič naroči short island koktejl

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, očitno sem ugotovil, da si ni zaslužil stiska. Ali še bolje, da se mi je njegov stisk zdel hinavski in neiskren in sem si moral dati še tukajle duška.

  Smoger, morda bi ga res dobil prej :)

 14. Pris Pris pravi:

  Okej Iztok, to je pa že druga zgodba. ;)

 15. djubre pravi:

  pri localu mi gre na živce to, da ne smeš imeti nog na stolu, če sediš na sedežni pijan. pri localu mi gre na živce to, da ti vrnosntiki ne dajo čika, če jih prosiš in ti to arogantno zabijejo. varnostniki so bedni. njihova služba je ustvarjanje avtoritete z grdim pogledom in 127 kilami. v mojih očeh se tkao še bolj osmešijo. splča se jih malo zajebavati. težava pa je, če te potem zasledujejo in ti razbijejo crkjeno glavo.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, o varnostnikih bom kmalu spisal poseben post.

 17. djubre pravi:

  da, pri nas v celju ni normalnih, ne vem kako je drugod. upam,d a ne bood skušali izslediti moje identitete. ti so vsega zmožni.

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Eh, tako nori pa tudi niso :)

 19. djubre pravi:

  vem. zadnjič sem jih v tušu vprašal, če sem lahko varnostnik, če sem že bil aretiran. prijazno so mi odskeano odgovorili z ubijalsko slo v očeh:ne! obstajajo tui izjeme.

 20. sirius pravi:

  take zadeve se v localu rade dogajajo :)

 21. Tan!a Tan!a pravi:

  V localu sm bla enkrat samkrat, pa še takrat ni bilo gužve, ker je bilo sred tedna. Na postrežbo smo čakal ziher kakšnih 20minut, pa še aroganca do kraja s strani natakarja. No, kasneje se je ta arogantnež zmotu pri računu. Tih kot miš smo šli ven, mu res nism dolžna pojasnevat da se je zmotu. Čeprav ponavadi to naredim.. Pizda, ven za nami je pa znal prlaufat u nekaj sekundah!

 22. Niko Brumen pravi:

  Djubre,. koga ti to ovako pod=bavaš?
  1/2 sebe, 1/2 sve oko sebe?
  Kao onaj, što je hteo sebe da =be u dupe brzim trčanjem oko bloka?
  :) ))))))))))))))

 23. Dajana pravi:

  Vau, Nikolaj a ta pod=bavaš je tvoja iznajdba??? Moraš patentirat! ;)

 24. spookymulder spookymulder pravi:

  Škoda časa, škoda besed, škoda živcev … brez veze, če mi nekje (pre)počasna postrežba ni všeč preprosto odidem drugam. Saj menda Celje premore še kakšen lokal, kjer se dobi pošten koktejl? No, v vsakem primeru ne bi popil pijače, ki mi jo prinese človek, ki sem ga prej nadiral … ker ne veš, kakšne “posebne dodatke” lahko dobiš v pijači. ;-)

  Verjetno tudi natakarju ni bilo prijetno, da je v očitno zelo polnem lokalu pozabil na vaju in dvomim, da je to naredil zanalašč. Hmmm … Iztok, če si morda kdaj kot študent stregel v kakšnem lokalu, potem veš, da služba ni enostavna in da se včasih preprosto zgodi, da nekoga spregledaš, oziroma misliš, da si mu že prinesel pijačo, sploh če gre za oblegan bar in ne za gostilno.

  Heh, morda pa bi tudi ta natakar lahko napisal blog v stilu tvojega zapisa o norem vozniku na avtocesti. :-) No, lepo, da si se mu opravičil in dokazal, da nisi (pre)hud težak, temveč ti samo včasih popustijo živci.

 25. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Sirius, kaj misliš, tečni gosti ali kretenski natakarji?

  Tanja, itak. Ko pa so oškodovani oni, je druga zgodba.

  Spooky, ko si enkrat noter in ko je kul, ne moreš kar tako ven in drugam. Še posebej, če že čakaš. Vem, da delo naporno, če je gužva, toda tip je postregel vsem ostalim razen meni. Prav zato sem popizdil. To sem storil prvič in verjetno zadnjič.

 26. halgato pravi:

  Mogoče ne strežejo vinjenim in mladoletnim osebam…
  Verjetno je tisto prvo…, če se tinamalina ne spomni, da je bla zraven…

 27. Niko Brumen pravi:

  Dajana, ko ti blokirajo z avtomatiko, si je treba pač kaj izmisliti.
  Tudi za ZDA so mi že kaj blokirali in je nastalo 22/7ZDA ali 22/7ZDArija.

  LP!

 28. тαмαяα zαяα pravi:

  Ja, natakarju dolguješ opravičilo. Pa ne samo za tvoj milo rečeno otročji izpad ampak tudi za to objavo. In kako si kasneje, ko si se mu opravičil lahko ugotovil znova da je kreten? Kdo je bil potem tam hinavski? Ti s stiskom roke ali nekdo, ki je kljub tvojemu 2xnemu nadiranju opravičilo, čeprav s kislim obrazom, sprejel??

 29. djubre pravi:

  kakšno opravičilo neki, prekleti idioti. slovenci ste pač taki, da vas najprej nategnejo, potem se pa opravičujete. budale. podpiram gartnerja.

 30. djubre pravi:

  @brumen: štejem ščurke, preganjam dneve. bobnam z vratnicami po strehah avtomobilov. s konico dežnika drezam rezine salame. umivm sizobe in v ogledalu vidim frfotajočega netopirja.

 31. Niko Brumen pravi:

  In misliš, da si edini?
  Ima još takvih.
  Hej: kaj ti pomeni tisti @brumen – da si jezen name? Veš taki kot jaz imamo tudi ime.

  :) ))))))))))))))

 32. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Halgato, če ne bi stregli vinjenim, bi bil Local prazen.

  Tamara, me zanima, kaj bi storila, če bi na pijačo čakala pol ure, vsi okoli tebe pa bi jo med tem dobili dvakrat.

  Djubre, lepo, da si vsaj enkrat na moji strani.

 33. djubre pravi:

  @niko brumen: e, to ne pomeni, da sem jezen nate, samo, d ti odgovarjam. to je del internetnega žargona. nisem si mislil, da te moti, če zapišem samo priimek. bom upošteval v pihodnje.

 34. Niko Brumen pravi:

  djubre: ne moti me, če napišeš samo ime. Primek – ej, na tega sem pa ponosen. Bolj kot na sebe.
  Pa še zares: priimek deluje neosebno in vedno me spravijo v obrambo ljudje, ki poskušajo pederirati s priimkom. Če si na priimek in prednike ponosen, pa je to celo logično.
  In še bolj nelogično – zato pa tudi osebno.

  LP!

 35. Tadej Tadej pravi:

  tipični prepotenčki, takšni nimajo živcev ne za tebe ne za nobenga, sfrustriran folk, ki bo grenil življenje svoji familiji …

  potreboval bi tole, medtem ko se je vozil za tabo:
  https://igabiba.joker.si/izdelek.php?menu=7&sub=20&izdelekId=2262

  :D

 36. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Tadej, mislim da si tole hotel napisati pod objavo o modelu, ki mi je stisnil fakiča. Se motim?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !