Fuck off, tudi tebi, budala

19.09.2008 ob 22:47

Včeraj sem mi je med potjo v Ljubljano zgodilo nekaj neobičajnega. Nekaj premiernega in takega, da mi gre še vedno na smeh. Z avtomobilom sem zapeljal na prehitevalni pas in potegnil mimo tovornjaka. Na števcu sem imel okoli 140 km/h, kar pomeni, da nisem peljal ravno počasi. Pa vendar, zadaj se mi je nekdo prilepil za rit. Tako zelo, da sem dobil občutek, da me hoče pofukati v avspuh. To mu seveda ni bilo dovolj, zato je začel svetiti in mi dajati vedeti, da se moram umakniti, saj bi rad švignil mimo. Ker je bil malce naprej še en tovornjak, sem še malce pospešil in ga nameraval prehiteti ter se potem umakniti nazaj na desni pas.

Toda pozor, živčni pajac je zapeljal na desno in me hotel prehiteti. Ker se je precenil in ker je bilo mojih 140 zanj vendarle prehitro, se pravi, da ga je prehitro pričakal tovornjak, je seveda upočasnil in mi začel divje trobiti. Šlo mi je na smeh, umirjeno sem prehitel še en tovornjak, potem pa sem se mu umaknil na desni pas. Ko se je pripeljal mimo mene, mi je kazal, da sem zmešan, na koncu pa mi je stisnil še sredinca. Obrnil sem glavo, se mu nasmejal in mu sredinca pokazal nazaj.

Njegova jeza bi mi bila jasna, če bi po prehitevalnem pasu peljal 100 km/h in če bi moje prehitevanje trajalo več kot trideset sekund. Ker temu ni bilo tako, ga nisem štekal in še danes mi gre na smeh, da se je tako močno razpizdil. Pajac pač. Kar žal mi je, da sem se mu umaknil, da ga nisem šel potem prehitevat nazaj in ga še malo jebat v glavo. Zaslužil bi si.

In da ne pozabim, bil je iz Murske Sobote. Če ga še kdaj srečam, pa mu bom stisnil še enega sredinca in ga vprašal, če ga morda ne tišči kakat.

Pajac blesavi.

null

 

34 komentarjev na “Fuck off, tudi tebi, budala”

 1. Nordstar pravi:

  Jaz na AC redno križarim 140/160 pa so pač še hitrejši. Na počasnih 130 me prisili edino tabla RADAR.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nordstar, saj to nima veze. Še posebej zato, ker je moje prehitevanje trajalo 20 sekund. V tem je poanta. Mežikanje z lučmi bi bilo doviolj. Troblja in sredinec sta bila povsem odveč.

 3. Niko Brumen pravi:

  Ima i gorih – ko te pri 150 realnih (ne po števcu, ki seveda kaže več) v koloni na prehitevalnem pasu (se izjemoma zgodi, če si od otroštva v tesnem prijateljstvu z Murphyjem) po desni prehiteva peugeotov kombi in nato ugotovi, da nima kam.
  :) ))))))))))))

 4. Pris Pris pravi:

  Take kretene bi jaz še zanalašč jebal naprej. Saj mu je moralo biti jasno, da si prehiteval ultrapočasne tovornjake! Nima kaj blendat in se lepit na zadek, kaj šele, da bi trobil!

 5. david.pelko david.pelko pravi:

  :lol:

 6. tinamalina tinamalina pravi:

  Ko misliš, da se določene stvari dogajajo le tebi…
  http://tinamalina.blog.siol.net/2008/02/11/ko-se-meni-sfka-ze-navsezgodaj-zjutraj/

 7. Martin pravi:

  Penis is not from Venice. Or the.

 8. Martin pravi:

  125 km/h prišpara ogromno nafte in olja.

 9. Martin pravi:

  Da o okolju ne govorimo, sploh.

 10. Martin pravi:

  Pa ne samo onesnaževanje.

 11. helenca helenca pravi:

  čeprav je tablica na avtu bila ms, dvomim da je bil šofer iz ms. ker prekmurci ne vozijo tak.

 12. david.pelko david.pelko pravi:

  Saj res Iztok. Opis voznika bi kakšnemu najinemu “rojaku” ustrezal veliko bolj, kot pa Prekmurcu :lol:

 13. spookymulder pravi:

  Ja in?

 14. Kaptn pravi:

  Kaj maš za prehitevat 20 sekund? A je blo devet šleparjev na kupu al kaj?

 15. demi pravi:

  Tu se pa strinjam s tabo Iztok, takšne bi odstranil iz prometa. Nisem počasen voznik, prav nasprotno, 130 vozim le, ko mi kdo v avtu teži, da sem prehiter, a ko mi kdo zadaj bliska ali, bognedaj, celo trobi, nalašč upočasnim.

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Niko, to je še huje, ja.

  Pris, točno tako. Sicer pa je omejitev 130 in dejansko bi lahko jaz po mili volji prehiteval še dlje.

  Tina, se spomnim tega zapisa, ja :)

  Helenca, se pravi uvoženi MSjevec :)

  David, se strinjam :)

  Kaptn, le zakaj bi moral pritisnat 200 in potrošit več bencina samo zato, da bi ustregel kretenu zadaj?

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Demi, naslednjič bom tudi jaz to naredil. Pa naj kaže dva sredinca, če hoče.

 18. djubre pravi:

  vdim,d a postajaš jezen mlad mož. mislim, da boš oživil slovenski punk.

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, ,punk’s not dead :)

 20. djubre pravi:

  nema više, nema više snifera! to nije moderno.:D

 21. Doktor Živago pravi:

  Pišuka, pa kaj se dogaja s tem folkom? Mislim, da se gre obnašat tako arogantno, kot da ga ne bi čakala Matilda nekaj metrov naprej … sicer sem tudi o tovornjakih slišala marsikaj glede prehitevanja. Drugič pa nalašč bremzaj. ;)

 22. Niko Brumen pravi:

  No, na avtocesti ni priporočljivo (morda pa so situacije, ko je zadaj le tisti, ki sili naprej?), a za take primerke, ki bliskarijo in vozijo povsem za ritjo, priporočam, da prižgete zadnjo meglenko. V glavnem deluje.

  Lep dan vsem!

 23. majasvn pravi:

  O ja, se mi to dogaja čisto vsaki ljubi dan. Se pelješ 140, zadaj pa kakšen prepotentnež z dobro mašinco blinka z dolgimi lučmi, hkrati pa želi kušnit rito tvojega avta. Sredinec ponavadi kar zadostuje … Se mi pa te zadeve, zanimivo, dogajajo le v Ljubljani.

 24. tinamalina tinamalina pravi:

  S tem, da je bilo moje prezgodaj zjutraj, ko človek niti razmišljati še ne more tako kot je treba. Kaj šele, da bi prijazno sprejemal fakerje :)

 25. Niko Brumen pravi:

  Je pa kdaj kdo razmišljal o fakiču?
  To je ena izmed najbolj utemeljenih in logičnih gest s številnimi pomeni in podpomeni.
  Ena od resničnih genialnosti in če se bi vedelo, kdo je avtor, mu bi zavidal.
  :) )))))))))))))))

 26. angelmanuel pravi:

  Vožnja po štajerski avtocesti je psihično naporna ravno zaradi takšnih pacientov. Mene ponavadi teh 260 km do Ljubljane in nazaj začne kar glava bolet. Prehitevanja so nevarna četudi prehitevaš tovornjak z 170 km/h. Enostavno se ti bo en prepotentnež z bmw serie 7 nalepil na rit in histerično začel svetit z lučmi in trobit, da se mu umakni. Češ kdo pa si ti, da se mi nastavljaš in da voziš po levem pasu.

  V takih primerih pač furam svojo vožnjo dalje in se umaknem, ko je to možno. Razen če me iz živčnosti prehiti po desnem pasu in ga potem zategne do 240 na uro, da dokaže svojo premoč. Da ti da vedet, da je njegova kubikaža in konjska moč pod pokrovom vsaj trikrat višja kot je moč tvoje “razvaline”.

  Na avtocestah pri nas vlada zakon močnejšega in ne pametnejšega. Žal je tako, da ne moreš pazit samo na sebe ampak še na druge, ki brezglavo divjajo po cesti in ne razmišljajo na nevarnosti in na druge udeležence v prometu.

  Sicer pa naprimer v Avstriji takšnih prizorov skorajda ni. Se večkrat vozim v Gradec in tam se ni problem vozit do Gradca celih 40 kilometrov po prehitevalnem pasu. Nikomur na kraj pameti ne pade, da bi pridivjal od zadaj z 200 na uro in ti začel svetit in trobit.

 27. spookymulder spookymulder pravi:

  Eh ja, to se meni na avtocesti proti primorski zgodi vsaj dvakrat ali trikrat na vožnjo. Pač nekateri mislijo, da je prehitevalni pas namenjen samo tistim, ki brezglavo drvijo. Edina pomoč je, da že pred prehitevanjem pogledam, če se mi kje od zadaj ne približuje kakšen DLP (divji leteči predmet) in če vidim kakšnega blazneža, raje malce pritisnem na zavoro in šele po njegovem švigu mimo začnem prehitevati … včasih pa so preprosto prehitri in se ti prilepijo na zadek, potem pa ne pomaga drugega, kot da človek gleda, da preživi njegov napad in ga čimprej spusti mimo, preden te zares ne nasadi. Hmmm … morda pa bi tako početje lahko opredelili in kaznovali kot avtomobilsko posilstvo … ;-)

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Doktor, ma za tovornjake pa raje ne bom govoril. Ti pa res prehitevajo eno uro. Me res zanima, kaj bi v takem primeru naredil za MS pajac. Kaj veš,morda bi potegnil uziko in počil.

  Niko, morda bi bilo bolje, da bi imeli zadaj luknjo, iz katere bi letel kravji drek, ki bi zalil vsakega, ki bi prišel preblizu in ki bi blinkal. Glede fakiča, po moje so ga poznali že v prazgodovini. A veš, nekdo je ujel večji plen in tekmecu stisnil fakiča :)

  Majasvn, zdaj se je očitno razpaslo po celi Sloveniji.

  Tina, to pa je še huje :)

  Angel, včasih mi je kar žal, da nimam več bmwja, ker ne bi nikogar spustil skozi in bi tudi sam odpičil 260 ter se mu namerno nastavi. Magari samo zato, da bi ga razpizdil. No ja, hvala bogu, da nimam več bmwja, da sem postal bolj trezen voznik.

  Spooky
  , odličen komentar. DLP? Točno tako. AP? Še bolje. Huh, saj res, je možen seks med dvema avtomobiloma? In seveda, gre v vseh primerih za gejevski seks?

 29. si. r. pravi:

  Mogoče je pa vedu, da je Gartner v avtu in ga je hotel kr tko mal, v dobro vseh, buzerirat :)

 30. Niko Brumen pravi:

  Torej je buzerirat Filipa dobro delo?
  Hehehe!
  Tale fakič ima bolj verjetno korenine med nogami kot v glavi? Tako pač predvidevam in zdolj predvidevam. Lahko pa prei vse teorijah o reinkarnacijah itd. kdo vpraša strice.
  :) ))))

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Sir, mogoče pa res. No ja, glede na to, da se je hudoval name, sem dejansko jaz buzeriral njega, mar ne.

  Niko, a ne počneš tega ti že ves čas? Problem je samo v tem, da nikjer ne opazim dobrega dela.

 32. Niko Brumen pravi:

  Misliš – sprašujem strice?
  Tja, mogoče res, a če jih, jih na nivoju nezavedanja.
  )))))))
  Kaj mladi v soboto zvečer nimate drugega dela, kot da se zezate s starimi?
  Plastiko v roke in na glavco pa v osvajanje gričkov.

 33. meglicm pravi:

  Ma komot bi se mu lohka umaknu, ko si vidu, da je pač hitrejši. ne morš kt en egoist cev cajt po prehitevalnem pasu vozt.

 34. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Meglic, nisem se mogel umaknat, ker sta bla dva tovornjaka. In zakaj bi moral za tistih 10 sekund med dva tovornjaka? Daj no. Saj pol sem se mu takoj umaknil. Naj se jebe s to živčnostjo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !