Recenzije: Meet Dave, The Love Guru, Pledge This

12.09.2008 ob 14:06

MEET DAVE (zda 2008, komedija, režija: Brian Robbins, igrajo: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union, Scott Caan)

Družinska verzija kultne komedije Everything You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask, ki jo je leta 1972 posnel Woody Allen.

Če ste videli odlično komedijo Everything You Always Wanted to Know About Sex, But Were Afraid to Ask, se gotovo spomnite zadnjega poglavja, ki se je odvilo v moškem telesu. Stari dobri Woody nam je namreč pokazal, da naše telo vodijo majhni možiclji, ki skrbijo za naše življenjske funkcije. In Meet Dave ni nič drugega kot družinska inačica omenjene klasike, le da je moški robot in da ga vodijo drobni vesoljci, ki želijo rešiti svoj planet. Po krivici z vseh strani kritizirana in po zaslužku strašno uboga komedija, kjer ni tako zelo narobe čisto nič. Prav nasprotno, Meet Dave je simpatična, gledljiva, malce otročja in dokaj izvirna družinska zabava, ki nam hoče reči, da Zemljani kljub vsemu nismo tako zelo slaba bitja. In da ne pozabim, tudi jaz sem Dave Ming Chang.

Ocena: 6/10

null

THE LOVE GURU (zda 2008, komedija, režija: Marco Schnabel, igrajo: Mike Myers, Jessica Alba, Justin Timberlake, Meagan Good, Verne Troyer, Ben Kingsley, Romany Malco, Jessica Simpson, Val Kilmer, Kanye West, Deepak Chopra, Mariska Hargatay)

Zelo domiselna, močno zabavna in dovolj prebrisana komedija, ki je letos ni poštekal nihče.

The Love Guru je bil napovedan s pompom. Nič manj kot Austin Powers, nič manj kot vsi ostali filmi, od katerih se pričakuje veliko. Potem je sledilo razočaranje gledalcev in kritikov, ki so obrnili hrbet in ga spremenili v finančni polom. Jasno, The Love Guru je za širšo publiko, ki je navajena preverjenih štosev, preveč prebrisan in originalen. Prav zato ga gledalci niso poštekali na pravi način in so mu zaprli vrata. Lepo vas prosim, le kje boste našli pravega guruja Deepak Chopro, s katerim tekmuje filmski guru Pitka. Le kje drugje bi našli prizor, kjer Mike Myers gleda hokejsko tekmo, v kateri na slonu, ki poriva drugega slona, jezdi lik, ki ga prav tako igra Mike Myers. Le kje bi se iz sebe norca na tak način delala Jessica Simpson in Val Kilmer. Le kje drugje bi Ben Kinglsey sprejel vlogo škilavega meniha, ki ščije v živo. Le kje bi Justin Timberlake igral takeha bedaka s tako velikim tičem. In jasno, le kje drugje bi pozdrav “mariška hargataj”, sprejela tudi resnična igralka Mariska Hargatay. To je mogoče samo v filmih Mikea Myersa, ki je v tretjega Powersa dobil celo Toma Cruisea. Kot sem že dejal, The Love Guru, ki gurujem povrne čast, katero je zapravila debilna komedija The Guru iz leta 2002, je prebrisana, zelo zabavna in nevsakdanja komedija, kjer imate dve možnosti. Da vam bo všeč, ali da vam bo šla na živce. In Mike Myers igra guruja Pitko. Strokovnjaka za ljubezenske težave, ki ga po popularnosti prekaša le še prej omenjeni Deepak Chopra. Jasno, Chopra je bil gost pri Oprah, Pitka pa o tem zaenkrat le sanja. Idealna priložnost je seveda pot v Ameriko, kjer naj bi rešil težave hokejskega zvezdnika Darrena Roanokea (Romany Malco), ki ga je punca Prudence (Meagan Good) zapustila zavoljo njegovega tekmeca Jacquesa Grandea (Justin Timberlake). Tipa, ki z dolžino svojega penisa v vrtec pošlje tudi Johna Holmesa. Prav imate, guru Pitka mora po naročilu svojega učitelja Bena Kingsleyja nositi železen deviški pas, kar pomeni, da ne more trzniti na zapeljivo Jessico Albo, lastnico hokejskega kluba in veliko oboževalko vseh njegovih knjig. Totalni odklop, enkratna parodija indijskih mjuziklov, glas Morgana Freemana, skulirani Verne Troyer, nepozabni Minnie Me. In film, ki vam bo dal kar nekaj življenjskih modrosti. Seveda, če ga boste poštekali na pravilen način.

Ocena: 8/10

null

NATIONAL LAMPOON’S PLEDGE THIS (zda 2006, komedija, režija: William Heins & Strathford Hamilton, igrajo: Paris Hilton, Paula Garces, Sarah Carter, Simon Rex, Alexis Thorpe, Bianca Lawson, Holly Valance, Lin Shaye, Carmen Electra, Sofia Vergara)

Klišejski ostanek Ameriške pite, ki pa si vendarle ne zasluži štirinajstega mesta na IMDBjevi lestvici najslabših filmov vseh časov.

Paris Hilton je Victoria English, razvajena, bogata in super popularna šefica študentskega kluba, tiste sorority pizdarije, ki se jo gredo na ameriških šolah. Tiste prestižne druščine deklet ali fantov, kamor lahko vstopijo samo tisti, ki nekaj veljajo. Ki upoštevajo pravila. In ki se podredijo zahtevam nadrejenih. Povedano drugače, Paris Hilton je Paris Hilton. In film, kjer Paris Hilton, ki ji je pač ime Victoria English, na tako zelo prepričljiv in samoparodičen način igra samo sebe, ne more biti tako zelo slab kot pravijo vsi. Jasno, v njeno bratovščino, ali če hočete, sestrščino, hočejo vse bejbe na šoli. Tudi tiste, ki niso v njeni ligi. Prav zato si jih Paris lahko močno privošči in se z njim igra. Če ste videli vseh šest Ameriških pit, potem je bolje, da tale film zamudite. Če ste zamudili četrto, peto in šesto Ameriško pito, pa bo stvar seveda drugačna. Kot sem že dejal, ne tako zelo slaba hormonska komedija, ki pravzaprav premore vse tisto, kar imajo ostali podobni filmi, ki na IMDBju niso prejeli tako katastrofalne ocene. Da ne pozabim, v vlogi učiteljice, na katero dežujejo kondomi polni sperme, boste ujeli Lin Shaye, nepozabno Magdo iz Nori na Mary. Carmen Electra in Sofia Vergara pa sta v etru samo zato, ker sta pač frendici Paris Hilton, ki tudi tokrat v svoji torbici nosi majhnega psička.

Ocena: 4/10

null

 

8 komentarjev na “Recenzije: Meet Dave, The Love Guru, Pledge This”

 1. Luka pravi:

  Od Eddija ta film je res cool … že gledal.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Lepo, sem mislim, da bom edini, ki mu ni bil tako zelo slab, kot so dejali vsi.

 3. Bentilnik pravi:

  Človeku, ki da Solarisu nižjo oceno kot novemu filmu Paris Hilton težko rečeš karkoli.

 4. selemjan selemjan pravi:

  Samo Solaris je res malček pretenciozen … no, saj ne, da je slabši od PH :>

 5. Nicky pravi:

  No, očitno jaz Guru Pitke nisem poštekala, ampak meni osebni se je ta film zdej polomija, prava muka ga je bilo pogledati do konca. Jaz sem mu dala 3/10. :S

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bentilnik, Solaris je zelo slab film, ti pa spet nimaš pojma kako se filme pravzaprav ocenjuje in da se ocen na tak način ne more primerjati. Po tvoji logiki bi namreč vsi filmi, ki niso tako dobri kot Casablanca, morali dobiti enko. To pa ne gre.

  Nicky, men je bil pa zelo smešen. Očitno je finta v tem, da nam je lahko močno všeč, ali pa, da nam ni niti malo smešen. Vmesne poti pri tem filmu ni.

 7. Nicky pravi:

  Se strinjam. ;)

 8. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: A Thousand Words pravi:

  [...] material. Hrbet so obrnili gledalci, kritiki so pljuvali še bolj kot pri polomiji Pluto Nash, po Meet Dave in Imagine That pa je tole že tretji film, s katerim se je v zelo kratek času Murphy močno [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !