Na svoji polici sem po dolgem času spet opazil Barbapapo

12.09.2008 ob 00:55

Danes sem se po dolgem času spomnil na kultno risanko Barbapapa, ki sta jo svetu v svojih otroških knjigicah prvič predstavila Annette Tison in Talus Taylor. In pozor, na svoji polici nad računalnikom imam originalno lutko Barbapape, ki sem jo kot otrok dobil ob banke. Pravzaprav gre za šparovec, kjer sem nekoč vrsto let hranil stare jugoslovanske dinarje. Letnica datira v leto 1976, kar pomeni, da gre za pravo rariteto in zbirateljsko zadevo, na katero sem močno ponosen.

Originalna risana serija iz sedemdesetih je imela 45 epizod, noro radi pa smo jo seveda gledali tudi slovenski otroci. Barpapapa je bil naš kult. Skupaj s svojo prikupno familijo vred. Nikoli jih ne bom pozabil. Tudi po zaslugi svoje kul lutke, ki bo z mano ostala za vedno. Če prav pomislim, je šlo za rasno mešan zakon, kjer je bila Barbamama črnka, očka pa belec, no ja, vijolec. To sem poštekal šele sedaj. In šele sedaj mi je jasno, da je moja lutka v bistvu ženskega spola.

null

Pa še povezava, da osvežite spomin:

LINK

 

3 komentarjev na “Na svoji polici sem po dolgem času spet opazil Barbapapo”

  1. Pris pravi:

    V bistvu je za tiste čase šlo za en zelo moderen zakon. Fotr zavaljen gej, mama črnka, cel kup otrok pa verjetno posvojenih. Avantgarda! :lol:

  2. Samo V. Razmislek pravi:

    V bistvu ni ženska, ker imajo bejbe okoli glav rožne venčke. Tvoja barbapapa je ta črn mulc.

  3. iztokgartner iztokgartner pravi:

    Pris, res je, za tisti čas je bila to čista avantgarda. No ja, tudi za današnji čas je :)

    Samo, mater, a veš da imaš morda celo prav. No ja, razen, če je imela venček, pa se ji je v vseh teh letih zbrisal.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !