Kurčeve prenove blogosa, ali zakaj mi ne dela noben video, ki sem ga nalepil na blog

11.09.2008 ob 05:05

Na zadevo me je prvi opozoril kolega Robert Goter, ki je potarnal, da mu noben video ne deluje. Najprej sem bil prepričan, da je kaj narobe le z njegovim blogom, potem pa sem ugotovil, da se je tudi pri meni zgodilo isto sranje. So se s prenovo uničile vse povezave in jih bo treba naložiti na novo? Kako je mogoče, da pride do take pizdarije in da o tem nihče nič ne pove. Kolega Goter je, kot je zapisal, poklical na Siol, pa so mu pojasnili nekaj, kar tudi jaz ne bi kupil. Upam, da se zadeva čimprej reši in da bom tudi sam dobil ustrezno pojasnilo.

In ko smo že pri prenovah, to je tako nepotrebno kot lanski sneg. Čista zmešnjava in prav nobene izboljšave. Resda sem se že navadil, toda nekatere stvari so zdaj veliko bolj zakomplicirane in uporabnikom neprijazne. Res nimam pojma, zakaj je treba spreminjati okej zadevo in potem kot kaže uničiti tudi naše preteklo delo.

Da ne bom krivičen, zelo všeč mi je, da končno deluje sprememba videza bloga, se pravi, da začne delovati kot bi trenil. In da lahko vsako temo sprobaš preden jo dejansko naložiš. Niti malo pa ni všeč novi način za pripenjanje slik z neta, ki je tako zelo zamuden in trapast, da peče. Le kako so lahko tako zelo zakomplicirali eno najbolj pomembnih reči? Kdo bi vedel.

Ostalo mi dela in se ni zjebalo, toda tile pripeti videi so res problem. Noben izmed njih ne deluje in vsi izgledajo kot mrtvi.

Bom dobil pojasnilo?

 

19 komentarjev na “Kurčeve prenove blogosa, ali zakaj mi ne dela noben video, ki sem ga nalepil na blog”

 1. tomaž pravi:

  Tudi to jim ne dela, da vpišeš nov blog v agregat.

 2. believe pravi:

  Ko tako berem pritožbe uporabnikov na Blogosu, se mi zdi, kot da mislijo, da te novosti pripravi administratorska ekipa Blogosa. V resnici pa admini samo naložijo najnovejšo verzijo Wordpressa MU. Sicer se mi zdi, da določene stvari tudi naši malo popravijo, ampak večina sprememb nastane drugje. Te posodobitve poleg novosti vsebujejo tudi varnostne popravke.
  Pritoževanje v večini primerov nima smisla. Seveda je prav, da daste adminom Blogosa feedback, da popravijo, kar lahko.

  Jaz sem sicer svoj blog že davno prenesla na Wordpress.com.

 3. nimiy nimiy pravi:

  vse se da, samo znat je treba.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tomaž, morda bodo uredili, morda ne bodo. Kdo bi vedel.

  Believe, pritoževanje nima smisla? Saj smo vendarle njihovi uporabniki. Jasno, da se bomo pritožili, če kaj ne dela. Me pa zanima, kaj je dejansko prednost, da se vpišeš na ta wordpress.com.

  Nimy, torej ne znam usposobiti svojih videov? Ne mislim, da jih na novo naložim, ampak da bi ti, ki so že gor, spet delovali tako kot prej. Ne da jih urejam. Pa mi povej kako to gre, saj je ponovno nalaganje preveč zamudno.

 5. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Saj ti deluje: http://iztokgartner.blog.siol.net/2008/09/05/filmcek-ki-mi-je-strgal-duso/.

 6. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Iztok, nekaj čez tvoje srboritenje okoli siola:
  1.) Siolovi blogi so brezplačna reč. Pri brezplačni stvari pač ne moreš kar zahtevati nekega profesionalnega servisa.
  2.) Pomoč za bloge ne teče preko telefona. Za to je namenjen blog http://pomoc.blog.siol.net in mail blogi@siol.net.
  3.) Prenove v takšnem sistemu kot je WordPress SO potrebne. Zaradi varnosti, stabilnosti, širjenja zmogljivosti …
  4.) Pri spreminjanju tako velikega sistema je seveda možnost, da nekaj ne bo takoj delovalo. Če bi spremljal blog pomoč.blog.siol.net, bi videl, da se od začetka prenove dela na odpravljanju vseh pomanjkljivosti, ki jih javljamo uporabniki.
  4.) Vseh napak administrator ne more sam odkriti. Skoraj 10.000 je registriranih blogov na siolu. Vsak ima svoj način dela, uporablja različne kombinacije dodatkov in widgetov – možnosti, da pride do kakšne napake je nemalo.
  5.) Si glede pripenjanja slik javil adminu, da te to moti? Če bi mu, bi dobil odgovor, da so pravkar zvedeli od mene in da bodo poskusili zadevo čimprej popravit. Meni se zdi, da kljub navedenim dvem pozitivnim stvarem si krivičen.
  6.) Ni res, da ti ne delajo vsi videi. Ne delajo ti google videi. Youtube dela.
  7.) Boš dobil pojasnilo? Boš. Če boš svoja opažanja poslal na zgoraj omenjen naslov. In prosim, nisi nevemkdo, da takšne stvari zahtevaš.
  8.) Še vedno ti ostaja možnost, da se z blogom preseliš drugam.

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  PiRoman, ne deluje. Karkoli kliknem, ne deluje. Klikni rubriko video in boš videl, da ničesar tam ne deluje. Pa so vsi videi iz youtubea. Nimam pojma zakaj je tebi delovalo. Karkoli kliknem ne deluje. Bom že uredil drugače in pač še enkrat dodal linke.
  Za slike sem prašal admina, pa mi je povedal, da še sam točno ne ve, saj je bilo takrat še sveže. Pa sem se navadil na to novo strvar, ki pa mi je bedna do konca.

  In hecno se mi zdi, da si sedaj užaljen, pa dobro veš, da je cel kup pizdarij, ki niso delovale in ki ne delujejo nikoli tako kot bi bilo treba. To ne moti samo mene, to moti veliko ljudi, a pač nihče očitno nima jajc, da bi to na glas povedal. Če pa pove, pa ga ne napadeš. To si storil samo pri meni. Čudno. Ali pa povedo samo v komentarjih pod vašimi posti o prenovi. Le preberi si jih, pa boš videl, kako je bil folk jezen.

  In smešno mi je tudi to, da si mi dal vedeti, da se lahko preselim in da nisem ne vem kdo. Kot da bi pozabil, da bloganja brez nas blogrjev ne bi bilo. In prav zato menim, da je dobro, da smo z vašo ponudbo zadovoljni in da nas razumete, če se kdaj pritožimo, saj ga včasih res poserjete sto na uro in nas niti ne opozorite, da kaj ne bo delovalo.

  Povedal sem, kaj me moti in to je to. Dobro vem, da bi blogos tudi brez mene zelo dobro shajal, toda to ne pomeni, da se ne smem razjeziti, če mi kej ne paše.

  Pa brez zamere in hvala za dosedanjo pomoč.

 8. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Ne vem, Iztok. Jaz tvoje filme iz youtube vidim.

  Pa nisem užaljen. Jezen sem. Na vse, ki samo pizdakate, namesto da bi delovali konstruktivno in bili malo bolj potrpežljivi.
  Poleg tega pa – jaz sicer delam na siolu – vendar blogi niso moji. In nočem razvrednotit pomena blogerjev. Me pa res ujezijo takšni zapisi, kjer se samo pljuva čez bloge. In tako kot si ti napisal kaj te moti, sem jaz napisal odgovor na to.

  Zamere pa ni. Bi pa bil v prihodnje bolj vesel, če se najprej javiš nekje v kakšnem komentarju ali na mailu, “prijaviš” napako ali pomanjkljivost, pa bomo poskušali reševat zadeve. Ker če ti napišeš post, kako te jezi nedelovanje nečesa, še en pomeni, da bo to videl nekdo od odgovornih.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  PiRoman, bom vzel v naznanje. Je pa res, da se s takimi posti največ doseže. Da vas malo razjezim, potem pa popravite :)

 10. chupacabra chupacabra pravi:

  @iztok: tvoj zapis vendarle terja nekaj pojasnil:

  Kolikor vem, se s prenovo Blogosa ni uničil noben podatek. Morda se katerih zadev še ne vidi oziroma so postavljene narobe, vendar podatki v bazi so! Verjemi, admin težave odpravlja, kakor se le da hitro.

  Glede “kolega, ki je poklical na SiOL, pa so mu pojasnili nekaj, kar tudi sam ne bi kupil …” – žal nisi napisal, s kom je govoril in kakšno pojasnilo je dobil. Vem pa, da ti imaš mojo številko in mail in da se nisi oglasil. Oziroma si se, 14 dni nazaj, ko te je zanimalo, kako se po novem vstavlja slike. Prosil sem te, da se obrneš ali na admina (ne, jaz nisem admin!). ki ima čez tehnične zadeve ali na Piromana ali pa napišeš na pomoc.blog.siol.net. No, tole zadnje si sicer naredil – odgovorili sta ti irena in tan!a, ampak nisi dal vedeti, da bi njun odgovor prebral. In to je bilo tudi vse, kar si bil sam pripravljen narediti, da se težava odpravi.

  In tudi jaz, tako kot Piroman, tvoje filme vidim.

  Pa da ne bo nesporazuma – seveda si lahko jezen in seveda lahko po lastni presoji stvari kritiziraš. Kritika je dobra. Le bolj korektno bi izpadlo, če bi pred tem zajel sapo in poskusil upoštevati nasvet za pomoč. Verjemi, v prenovo smo šli, da bi imeli blogerji od tega več in ne manj. In ker sva (vsaj sam lahko trdim) dosedaj korektno sodelovala, se mi populistični stavki v stilu “Morda bodo uredili, morda ne bodo. Kdo bi vedel?” zdijo še posebej neprimerni. Torej, kdo bi vedel? Ti!

  Če boš imel še kakršnekoli težave, ti bomo z veseljem pomagali in to tudi brez takšnih objav, kot je bila ta. Bi bilo pa fino, da težavo prej sporočiš.

  lep pozdrav,
  Matej
  Blogos

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Matej, no ja, izginili so vsi naslovi, ki so bili na črni listi. Irena mi je ves čas odgovarjala narobe in za slike, ki jih naložimo s svojega računalnika, kar pomeni, da me ni razumela. Tanjo pa sem upošteval in z njeno pomočjo prišel do rešitve. Toda to ne pomeni, da mi je bil način všeč. To sem tudi tebi povedal že po telefonu, da je bedno in zakomplicirano. Napad PiRomana se mi zdi vseeno nekoliko nesramen in nepotreben, rekoč, če ti kaj ne paše, pa spizdi z blogosa. Je pa tudi res, daje bil moj način morda malce neustrezen in bi res lahko komu privatno pisal. Toda ni šlo za pritožbo, marveč tudi za izraženo mnenje, kaj mi je všeč kaj pa ne. To pa je vendarle le moje mnenje in ne kakšna težava blogosa. Kot sem rekel že PiRomanu, vzel bom v naznanje in drugič reagiral drugače. Je pa res, da sem tudi že pisal komu, pa ni bilo odgovora. Recimo takrat, ko mi je šlo na živce, da se pojavi huda zmešnjava, ko spremeniš podobo bloga. Hvala bogu, da je to sedaj urejeno in da končno teče zelo dobro.
  Lep pozdrav tudi tebi.

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  PiRoman in Matej, dolžan sem vam globoko opravičilo za svojo pretirano reakcijo. Ugotovil sem namreč, da posnetki niso delovali zavoljo tega, ker sem si naložil novo verzijo Mozille. Na stari in na explorerju namreč še vedno delujejo. Zdaj mi je pa kar malo nerodno. No ja, še vedno pa ostajam pri dejstvu, da so spremembe zoprne in da je nalagnje slik neznosno zamudno :)
  Pa fino bi bilo, če bi uredili, da bi tudi na novi Mozilli to delovalo.

 13. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Iztok, sprejeto. Čeprav dvomim, da je kriva Mozilla. Tudi sam namreč uporabljam različico 3.0.1 in filme vidim. Poskusi malo pobrskati po nastavitvah (Orodja > Možnosti). Mogoče imaš kaj onemogočeno.

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  PiRoman, bom pogledal. Spet sem si namreč naložil staro verzijo in kljub temu nekaj ne štima najbolje. Sem počekiral, pa mi ni jasno kaj bi lahko bilo narobe.

 15. chupacabra chupacabra pravi:

  @iztok: ni problema. Naslednjič se pa le oglasi, če bodo težave.

  Glede neprikazovanja videa pa poskusi še enkrat namestiti Flash Player (http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash). Ne vem, mogoče bo to pomagalo.

  lp,
  Matej
  Blogos

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Matej, sem namestil, pa še vedno ne dela. Ej, res nimam pojma. Pa finta je tudi v tem, da ne morem videov odpreti niti na drugih blogih. Eh.

 17. chupacabra chupacabra pravi:

  @iztok: A če greš neposredno na youtube a potem video dela? Pri Flashu je dobro, da najprej odstraniš staro verzijo in šele potem naložiš novo. Evo, tukaj: http://help.youtube.com/support/youtube/bin/answer.py?answer=56115&topic=10560

  lp,
  Matej
  Blogos

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Matej, bom probal še to. Samo čudno mi je, da je kar naenkrat nehalo delovati. Hvala za pomoč.

 19. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Matej, vse možno probal, pa ne dela. Ej, nič več mi ni jasno. Jebat ga, pač ne dela :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !