Recenzije: Fred Claus, Pathology

5.09.2008 ob 04:58

FRED CLAUS (zda 2007, komedija, režija: David Dobkin, igrajo: Vince Vaugn, Paul Giamatti, Miranda Richardson, Rachel Weisz, Kevin Spacey, Kathy Bates, Ludacris, Elizabeth Banks, John Michael Higgins)

Zabavna, domiselna, čarobna in zelo skulirana božična zabava.

Freda Clausa v naša kina žal ni bilo, kar je velika napaka in močna krivica. Še posebej zato, ker smo morali gledati The Santa Clause 3, Elf in recimo Deck the Halls, ki so vsi po vrsti slabši in veliko manj zanimivi. Okej, Fred Claus resda ne odkriva Amerike, toda kljub temu je kul in tak, da z veseljem pademo noter. Malo Bad Santa, malo Grinch, vseskozi pa dovolj domiselna božična komedija, kjer hoče zlobni računovodja ukiniti Božička. Gospoda Nicholasa Clausa (Paul Giamatti), ki naj bi delal izgubo in povzročal slabe finančne rezultate. In tukaj je Vince Vaughn, Božičkov tečni brat Fred, ki odpotuje na Severni tečaj, da bi rešil Božič in samega sebe. Jasno, ko boste prišli do sekvence, kjer se pri psihiatru dobijo manj znani bratje slavnih zvezd, kjer boste ujeli tudi Franka Stallonea, Stephena Baldwina in Rogerja Clintona, ki seveda igrajo sami sebe, boste padli na rit. Tako zabavne in originalne sekvence se namreč ne spomnim že sto let. To je sekvenca, ki bi si zaslužila svoj film. In sekvenca, ki si jo bom zapomnil za vedno. Simpatičen, gledljiv, smešen in pravljičen film. Nadvse primeren za božično noč.

Ocena: 7/10

null

PATHOLOGY (zda 2008, triler, režija: Marc Schoeelermann, igrajo: Milo Ventimiglia, Michael Weston, Alyssa Milano, Lauren Lee Smith, Johnny Whithworth)

Dobrodošli na žuru totalno odbitih študentov medicine.

Če ste videli Unrest, ki ga je 2006 posnel Jason Todd Ipson in kjer so prvič v zgodovini uporabili čisto pravi kadaver, potem veste, da so trupla žur. No ja, za študente medicine prav gotovo. Še posebej za tiste, ki imajo radi patologijo in anatomijo. In trupla so žur tudi v našem filmu. V seksi, krvavi in šokantni srhljivki, ki ga polomi le v pretiranem vlečenju za lase. Se pravi v prizorih, kjer ga študentje lomijo tako močno, da jim ne verjamemo več. Da se nam zdijo nerealni celo na filmskem platnu, kaj šele v resnici. In pri prvem truplu stoji mladi, nadebudni in zelo sposobni Ted Grey (Millo Ventimiglia), ki pade v igro svojih kolegov. Med skupino odštekancev, ki morijo naključne neznance, se igrajo mačke in miši ter veselo seksajo kar med seciranjem trupel. Tako je, fante in punce rajcata kri in meso. Tako zelo, da brez seciranja ne znajo več uživati. Totalni norci pač. Idealni za delo na patologiji. In ko naš Ted pade noter, ne more več ven. Ali še boje, ne zna več ven. Vse skupaj ga po eni strani odbija, po drugi pa divje privlači. Vse do konca, ko izpelje eno najbolj šokantnih obdukcij vseh časov. Sploh ne tako slab filmček, kjer Alyssa Milano zaigra popolnoma golo truplo in se nastavi rezilu. In prav ta prizor je morda še hujši od tistega na koncu, saj jo secira njen fant. Moški, ki jo je ljubil in moški, ki je zajebal njuno ljubezen. In pozor, secira jo nežno, z občutkom in celo romantično. Na svoj način. Na način patologa, ki je ljubil. S pomočjo lepe glasbe, ki seveda pri gledalcih doseže nasproten učinek. Kar je za patologa lepo, je za nas grozljivo. Kar je za patologa romantično, nas sili na bruhanje. Pravzaprav zelo šokanten film, ki ga, kot sem že dejal, polomi le v pretiravanju pri rečeh, ki jih počnejo naši študentje. Škoda.

Ocena: 5/10

null

 

2 komentarjev na “Recenzije: Fred Claus, Pathology”

  1. filmoljub :: Pathology pravi:

    ^ klik na web naslov

    Še moje mnenje o Pathology. 5/10 :)

  2. » Recenzije: Crazy Stupid Love, The Change Up, Zookeeper pravi:

    [...] David Dobkin, bi mi moralo biti jasno, da bom dobil okej komedijo, saj ima gospod za sabo filme Fred Claus, Shanghai Knights in seveda Wedding Crashers, ki mi je bil itak komedija leta. Dobkin zna, na [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !