Recenzije: You Don’t Mess With the Zohan, Get Smart, The X Files: I Want to Believe

26.08.2008 ob 21:12

YOU DON’T MESS WITH THE ZOHAN (zda 2008, komedija, režija: Dennis Dugan, igrajo: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Rob Schneider, Kevin Nealon)

Verjetno najslabši in najbolj bedast film Adama Sandlerja doslej.

Okej, komedije Adama Sandlerja resda niso neki hudi intelektualni napori, toda človek se ob njih kljub temu brez težav zabava, izklopi možgane in sproščeno uživa. Tokrat je žal drugače. Tale najnovejša komedija je huda bedarija. Še posebej v drugi polovici, ko se gledalec nekako že navadi na vse oslarije, ki se potem žal še stopnjujejo in uničijo tudi vse tisto, kar je bilo v prvi polovici morda vsaj malce zabavno. Povedano drugače, Zohan izgleda kot skupek prizorov, ki so jih pri filmu Ali G Indahouse pustili na montažnem pultu. Ali še bolje, kot skupek prizorov, ki so jih pri filmu Hancock izrezali že iz prve verzije scenarija. Zohan je pač zgodba o izraelskem borcu proti teroristom, ki sanja o karieri hollywoodskega frizerja, se pravi o karieri, ki jo je v filmu Shampoo fural že Warren Beatty. Jasno, Zohan podre tudi grde babnice. Tudi stare, okrogle in neprivlačne babure, ki hodijo na striženje v njegov salon. Seks je del njegove ponudbe. Tip je pač fuk mašina, ki podre vse kar leze in gre. Vse dokler se ne zaljubi v svojo šefico Dalio (Emmanuelle Chriqui) in dokler ga po spremembi imidža ne zvohajo njegovi stari sovražniki s terena. Čuden film. Preveč napihnjen in premalo smešen. Kot Tuxedo Jackiea Chana in The One Jeta Lija. Ni kaj, Adam Sandler je očitno v krizi identitete. V krizi, kjer mu morajo po novem pomagati posebni efekti. Škoda, saj je brez njih veliko boljši.

Ocena: 2/10

GET SMART (zda 2008, komedija, režija: Peter Segal, igrajo: Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin, Dwayne Johnson, Terence Stamp, James Caan, David Koechner, Bill Murray)

Če ste oboževalec Smarta, ki sta ga v šestdesetih ustvarila Mel Brooks in Buck Henry, potem boste močno razočarani.

Še več, četudi niste oboževalec Smarta, ki sta v šestdesetih ustvarila Mel Brooks in Buck Henry, ne bo situacija čisto nič drugečna. Novi Smart, ki ga sedaj namesto Dona Adamsa igra Steve Carell, namreč ni kaj dosti zabaven. Pravzaprav sploh ni zabaven. V uri in pol boste morda našli tri dobre štose, pa še to samo zato, ker drugega ne bo na razpolago. Jasno, napaka je v samem Smartu, ali še bolj natančno, v tem, da je prepameten. Da je le malce štorast in da ni tak kot bi moral biti. Povedano drugače, novi Smart se dela norca iz reči, ki staremu ne bi bile jasne in se iz njih ne bi mogel delati norca. Točno tako, šalo s smrtonosnimi tabletami bi stari Smart povedal zelo resno. To je napaka, ki pokoplje tale film. Tole ne preveč posrečeno parodijo Jamesa Bonda, ki ostane daleč za tv serijo in daleč za tv filmom Get Smart Again, zavoljo katerega od smeha crkujem še danes.

Ocena: 4/10

THE X FILES: I Want to Believe (zda 2008, triler, režija: Chris Carter, igrajo: David Duchovny, Gillian Anderson, Amanda Peet, Xzibit, Billy Connolly, Mitch Pileggi)

Žal ne boste verjeli.

Dosjeji X v kina prihajajo deset let po zadnjem filmu, ki je bil hudo razočaranje. Ko sem videl tisti zadnji film, sem bil prepričan, da nižje ne gre. Novi Dosjeji X so dokaz, da sem se zmotil. To sploh niso Dosjeji X, to so le Dosjeji, kjer boste paranormalne reči morali iskati drugje. Čisto navadna zgodba o švercarjih s človeškimi organi, ki pač delajo eksperimente. Najprej na psih, potem pa na ljudeh. Huh, mar ne bi bilo bolje, da bi jih najprej na ljudeh, potem pa na marsovcih. Tale novi film je res kar nekaj. Kljub temu, da so se vrnili vsi glavni osumljenci. Kljub temu, da začetek obeta nekaj veliko boljšega. In pozor, novi Dosjeji X so tako obupani, da konlčni zaplet zaključijo v pičli sekundi. Le s kratko grožnjo s pištolo, ki jo potegne Walter Skinner. Točno tako, ves film lovijo glavne negativce, tuhtajo, kako naj jim pridejo do živega, izgubljajo živce in počasi obupavajo, na koncu pa je dovolj le ena sama grožnja s pištolo. Dajte no, tole ne bi bilo smešno niti v komediji, kaj šele v resnem filmu, ki je vse adute očitno stavil le na šalo z Georgeom Bushem. Povedano na kratko, Dosjeji X: I Want o Believe so film, ki jim ne bodo verjeli niti največji oboževalci serije, ki jim še vedno ni jasno, zakaj prejšnji film ni prejel oskarja za najboljši film leta.

Ocena: 2/10

null

 

8 komentarjev na “Recenzije: You Don’t Mess With the Zohan, Get Smart, The X Files: I Want to Believe”

 1. klemenix klemenix pravi:

  Hm, zadnjič ko sem bil v Koloseju in nisem vedel, kaj bi gledal sem že skoraj izbral tega Zohana, a sem na ekranih na blagajni opazoval trailer in mi je že na prvi pogled deloval kot neka cenena, prisiljena komedija. Tku da sm si rajši ogledal bolj vrhunski film :D

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Klemen, pravilna odločitev.

 3. FlyGirl FlyGirl pravi:

  Še dobro, da sem zdaj to prebrala. Zohana sem namreč imela namen ta vikend it gledat v kino.

  @klemenix
  In kateri film si si potem ogledal?

 4. turbofolker turbofolker pravi:

  dosije x mi je bil dober film :D Dal bi mu oceno 4.

 5. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Get Him to the Greek, Dinner for Schmucks, Perrier’s Bounty pravi:

  [...] in The 40 Year Old Virgin zares všeč praktično nikjer. Evan Almighty, Dan in Real Life, Get Smart in Date Night so vsi po vrsti le povprečni filmski izleti, podobno kot Dinner for Schmucks, kjer [...]

 6. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzija: Jack and Jill pravi:

  [...] njun prizor je tako zelo kul, da si ne zasluži filma Adama Sandlerja, ki je še slabši kot v Zohanu, če je to sploh mogoče. Itak, Pacino na koncu Sandlerju ukaže, da naj uniči vse kopije reklame, [...]

 7. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: That’s My Boy pravi:

  [...] toda That’s My Boy je dosti boljši od Jack and Jilla, pa tudi veliko bolj kul od kakega Zohana. Je v špuri Billyja Madisona in Happy Gilmorea. Je povsem okej komedija za zabijanje prostega [...]

 8. montebuba pravi:

  Zohan je kot si dejal narejen preveč računalniško, Get Smart pa je enostavno premalo smešen!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !