Saj ni res pa je, ali kako mi je bil Janez Janša prvič v življenju simpatičen

22.08.2008 ob 07:35

Da bom kdaj zapisal, da mi je bil Janez Janša kul, si nisem nikoli mislil. No, zdaj bom to zapisal in ni me sram. Evo ga, Janez Janša mi je bil kul, ko je uporabil citat Woodyja Allena. Prav ste slišali, Janez Janša je našo opozicijo povzel s citatom, ki ga je nekoč izrekel Woody Allen, gre pa nekako takole: “Ne poznam odgovora, vem pa, da je seks dobra rešitev zanj.”

Janša je v istem stavku omenil Allena in seks, kar je vsekakor zelo simpatično ter vredno omembe. Še posebej, če je to zraslo na njegovem zelniku, kar pa žal močno dvomim. Še posebej zato, ker nas je pred časom šokiral s kopiranjem Tonyja Blaira. Kakorkoli že, če ugotovim, da je Janša oboževalec Woodyja Allena, mu dam letos morda celo svoj glas. A le v primeru, če mi bo znal pojasniti, zakaj se doslej niti enkrat ni obnašal kot Woody, marveč kot nekdo, ki Woodyja ne šteka.

In ja, bojim se, da Janševi potencialni volivci nimajo pojma, kdo je Woody Allen in da bi rad Branko Grims vse njegove filme sinhroniziral v slovenščino in namesto njega uporabil Jurija Zrneca.

 

20 komentarjev na “Saj ni res pa je, ali kako mi je bil Janez Janša prvič v življenju simpatičen”

 1. Bentilnik pravi:

  Je sosed odvrgel cajtnge prejšnjega tedna ali so to novico objavili tudi v Lajdi in ostalih izvirih tvoje modrosti. Mene recimo tudi preseneča da se ti menda Vudijev fen. Je pa zanimivo, da prefinjen politični analitik, kot si sam, svoje politične preference določa na podlagi takih izjav. Ko boš tenko poprdeval še zibajoč se na SDSovem žuru v Hali se bodo verjetno irski pr guruji začeli obrestovati.

 2. maja pravi:

  Serješ Iztok. Kot prvo, s tem, da bi dal glas nekomu, ker je o Allenu nekaj rekel, to je popolnoma nepremišljeno in neodgovorno. Zato tudi tako stanje v SLo že odkar smo se osamosvojili, saj volilci volijo po simpatijah, ki ne izhajajo iz političnih nazorov ampak zabavnih.

  Kot drugo si pa užalil volilce Janše, ker ne moreš soditi, da so nerazgledani… in da naj ne bi vedeli kdo w. Allen je. Žalostno.

  Pa raje kaj drugega piši, ker te politika kaj preveč ne interesira in to se tudi vidi, potem pa take bedarije klatiš. Novička je čisto OK, vse ostalo pa nepotrebno.

  Moje mnenje pa brez zamere,

  Lep dan maja

 3. Rado Rado pravi:

  Eh Iztok,

  isti si torej, kot vsi. Nikogar ne zanima voditelj kot celota, ampak le če bo zadovoljil njegov parcialni interes.
  Ti “padeš” na Vudija, upokojenci na 20EUR povišice, nekdo drugi na na Janševo retoriko, nekatere pičke padejo na njegovo generalsko držo, itd.

  Tisti procent bolj pametnih ljudi, ki se ne zmenijo za volilno leporečje in vedo kakšne makroekonomske in druge ukrepe, bi moral narediti premier, da bi dal razvojni pospešek, pa en klinc gleda. En procent volilne mase pač ni odločujoči faktor.

  Mimogrede,
  Woody Allen me v filmu zabava prvih petnajst minut. Potem me pa začenja dolgočasiti.

 4. tommb tommb pravi:

  hehe … ja pa zanimivo kako ste nekatei že otopeli in niste zaznali sarkazma v tem iztokovem postu. Vem, da Iztok ni padel na Janšo, niti na to, da je Janša začel navajati citate in prekinil z kradenjem izjav, oz. mnenja, ampak enostavno to, da je prvič šel okameneli Janša preko sebe in izjavil nekaj duhovitega (pa čeprav ni to njegova ideja) in celo navedel citat, ne pa dobro izjavo pripisal sebi. Drugič, če bi poznali Allena, bi vedeli, da je sinonim za sarkazem in se je na to skrito sporočilo naslonil Iztok, ko vas je vse zapeljal, da mu je JJ simpatičen …
  Bravo Iztok, spet si jih enkrat :-) ;-)

 5. fosil pravi:

  ne bi tako poveličeval iztoka in njegov intelekt

 6. si. r. pravi:

  Taki, kot je Gartner, si zaslužijo voditelja, kot je Janža.

 7. tinamalina tinamalina pravi:

  Janša je oboževalec funkcije copypaste, ne pa Woodyja :)

 8. STELA pravi:

  hehe, kako so se hitro in resno odzvali privrženci JJ:))…..kot da bi jim kdo stopil na žulj:)

 9. nuky pravi:

  Iztok:
  1. Ne vem koliko si v tem bil sarkastičen ali ne, ampak to ni ravno pameten razlog zakaj bi volil Janšo.
  2. Ne vem zakaj bi se bal če ljudje (in pomoje jih je dosti) ki pač niso kaj dosti “v” filmih ne poznajo Woodya, zakaj bi ga pa morali? Splošna razgledanost je zelo relativna stvar.
  3. Če ga ti tako dobro poznaš ne vem kako lahko napišeš popolnoma napačen citat na njegovo zelo znano izjavo? “Ne poznam vprašanja, ampak seks je zagotovo odgovor” (Če te že popravim)

  Tommb: Kaj ti si kak novi Danny? Verjamem da Iztoka ni tako pritegnil, da bi zaradi tega volil za njega, a zakaj mu nebi mogel biti zaradi tega malo simpatičen? Sploh zato ker je Iztok pač verjetno bolj seznanjen s filmsko sceno kot povprečnež v tem, kjer je Woody Allen zelo pomembna ikona, še toliko bolj ker ni komercialen.

  Janša ma še ravno dovolj okusa do koliko se lahko na položaju pošali, če bi pa radi komedijanta za voditelja države se lahko ozrete samo malo čez našo zahodno mejo.
  http://www.youtube.com/watch?v=_2xHB1FmWpk

 10. mica mica pravi:

  hehehe, iztok, tvoje pisanje mi je bilo všečno, če ne zaradi drugega zato, ker vidim, da IQ Slovnecev niti ni tako nizek kot včasih kažejo statistike.
  Nekoč je nek član LDS-sa dejal, da so desničarji tisti, ki so zabiti, levičarji pa oni drugi, ki so razgledani in ker verjetno verjameš njegovi izjavi, upam, da bo na tvojem blogu temu primerno veliko globokoumnih komentarjev….
  :-)

 11. nevenka nevenka pravi:

  Seks je vsekakor dober odgovor na inflacijo, posebno, ko je tako visoka, da nekateri nimajo več niti za hrano. Kul. Ane, pa še res je…v revnih deželah je nataliteta itak večja, to, da smrtnost tudi, zlahka zanemarimo, saj to pomeni, da pokojninske reforme sploh ne potrebujemo.

  Uh, Iztok…kaj ti je :-(

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tommb, sem se že ustrašil, da so prav vsi izgubili smisel za humor. Ti mi daješ upanje, da temu ni tako. Hvala.

 13. nevenka nevenka pravi:

  No, me veseli Iztok, da ti Woody ne pomeni kakšnega posebnega kvalitativnega atributa, sem si močno oddahnila.

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, čudi me, da si tole vzela zares. Jaoo :)
  Pa vseeno, če je Janša Woodyjev fan, bi ga vseeno povabil na pijačo, da podebatirava o njegovih filmih.

 15. spookymulder spookymulder pravi:

  No, sedaj vsaj vemo, kako lahko katerikoli politik dobi Iztokov glas: v Slovenijo mora povabiti Sylvestra Stallona ali pa vsaj Antonia Banderasa. ;-)

  Če se ne bosta odzvala povabilu, bo pa verjetno za Iztokov glas dovolj že to, da nek politik pri naslednjem govoru dahne: It ain’t over till it’s over! ;-)

 16. Luka pravi:

  Ma ja ej tip newem ….vsakotolko zna bit tudi v redu ne čeprav ni vedno glih tako. No je kar je tudi on … na kratko rečeno.

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, glas dobi tisti, ki bo na glas rekel, da je Iztok Gartner totalni car :)

  Luka, res je, toda to ne pomeni, da dela v redu reči.

 18. spookymulder spookymulder pravi:

  Stallone pa v jok … :-)

 19. nevenka nevenka pravi:

  A zakaj sem resno vzela? Ker je Janša res uporabil Woodya, sem slišala na TV. In kao naj bi to bila duhovita primera :-(
  Za kakšno vaško mamco, ki za Woodya še ni slišala, ob besedi seks se ji pa zdi, da se predsednik z njo intimno pogovarja in ji vso kri v glavo požene.

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, vprašal sem te, zakaj si resno vzela mene?
  Uf, saj res, mi hočeš reči, da je Janša vaškim mamicam seksi moški?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !