Drzna teorija o srečni zvezi

19.08.2008 ob 05:32

Zelo dober prijatelj mi je nekoč povedal, da je zapustil dekle zavoljo dejstva, ker je hotela, da bi bilo vse po njenem. Ne v smislu, da bi bil copata, marveč v smislu, da ni hotela priznati svojih napak in da je moral pri vsakem prepiru vedno popustiti samo on. Da je priznal krivdo, četudi ni bil kriv. Da ji je dal prav, čeprav ni imela prav. In da je počel le stvari, za katere je vedel, da je ne bodo ujezile. Skratka, da je bilo vse po njenem in da je plesal tako, kot si je zamislila ona.

Upam, da se razumemo. Ne govorim o tem, da je ženska glavna in da je moški copata. Govorim o tem, da da moški ženski vedno prav samo zato, da je mir v bajti. Samo zato, da ni prepira. Torej samo zato, ker ve, da bo drugače zavrel ogenj. Se pravi, misli si svoje, na glas pa pove le tisto, kar je treba, da je ženska zadovoljna. Diplomatska in elegantna rešitev, potemtakem.

Toda pozor, je edino tak način pogoj za uspešno zvezo? So uspešne zveze le tiste, kjer se moški podredi in da ženski vedno prav? Hm, zelo drzna teorija, ki bi jo bilo dobro preveriti v praksi in pri različnih parih. Ne bom rekel, da sem delal anketo, toda po spominu pomenkovanja z različnimi pari, sem prišel do spoznanja, da je mir v hiši samo tam, kjer je ima ženska prav. Kjer se moški ne spušča v prepir in kjer utihne še preden se prepir prične. Kjer torej svoji ženski prizna napako in se dela, kot da njene napake sploh ni.

Povedano drugače, zveza, kjer je moški prav tako glasen in kjer se ne pusti jebati v glavo, bo šla k vragu. Ženska s tem namreč ne bo zadovoljna, saj ji ne bo jasno, da ji moški ne da prav in da zagovarja svoja dejstva. Da tudi od nje pričakuje opravičilo in da zahteva, da tudi ona prizna svoje napake. Ženske imajo namreč zelo prebrisano taktiko, ko pride do kreganja. Ko ga polomijo, se ne opravičijo, marveč krenejo v napad s stvarjo, kjer ga je pred časom polomil moški. Se pravi, ne mislim se opravičevati, saj si tudi ti nekoč storil isto. Ali še bolje, namesto da bi se opravičevale, raje najdejo sto razlogov, zakaj so tako reagirale, kar pomeni, da v bistvu spet grajajo svoje moške in pozabijo na bistvo, kjer bi se morale le opravičiti za svoje napačno dejanje.

In še nekaj je popolnoma ženska domena. In sicer to, da so alergične na moško jezo. Na moško povišanje glasu, ki je seveda nastalo zaradi njih0ove pizdarije. Potem seveda ni važna njihova pizdarija, marveč le to, da je bil moški živčen. Po njihovo si namreč nobena napako ne zasluži burne moške reakcije. Moški mora znati pač vse lepo in mirno prenesti. Za razliko od njih, ki podivjajo že za navadno malenkost. In še v nečem so mojstrice, te naše ženske. V tem, da ga polomijo in kao nimajo pojma, da je to moškega prizadelo. Rekoč, ah daj no, saj nisem nič takega naredila. Ali pa, joj, pa sem res packa, da sem to naredila. Bog ne daj, da bi rekel oprosti in da bi popravile napako. To jim ne gre. Po drugi strani pa so svetovni prvakinje v še enem športu. V tem, da ga polomijo in potem svoje dejanje opravičijo s tem, da to ni nič takega in da one za isto stvar ne bi prav nič sporno odreagirale. Pa četudi vedo, da bi moškega ubile, če bi jim naredil kaj takega.

Ženske rade komplicirajo. Sto na uro. Seveda le takrat, ko ni po njihovem in ko mislijo, da imajo prav. Ko jim poveš, da nimajo, je vse narobe in si največja baraba na svetu. Ženski ne smeš povedati, da se moti in da dela napako. Če ji to poveš, je ogenj v strehi. Vse kar jim namreč takšnega moški pove, vzamejo povsem napačno. Kot napad, kot atentat na njihovo osebnost. Ko se to zgodi, pa seveda postanejo feministke, ki si ne dajo dopovedati niti pikice.

Da ne bo pomote, vse kar sem zapisal, je le teorija. Le nadaljevanje ugotovitev mojega nesrečnega prijatelja, ki je razvil to drzno teorijo. Ki je prepričan, da zares uspe le zveza, kjer je vse tako kot hoče ženska in kjer moški ne sme povedati, kaj ga moti in našteti njenih napak. Če to stori, je pizdarija. Če je tiho in si misli svoje, pa je pač del zelo srečne zveze. Ženski je treba dati prav. Ženska mora imeti prav. Tako je. Tisti moški, ki to ve, bo imel srečno zvezo. Tisti, ki tega ne ve, bo trpel.

Saj res, kaj pa moški, ki to ve, a se ne da in ohranja svoj ponos ter si ne dovoli, da bi ženska srala po njem? Je ta moški prav tako obsojen na samsko življenje kot moj dober prijatelj? Je sploh mogoče ujeti srečo, če ženski ne daš prav in upaš, da bo uvidela svojo zmoto in da bo razumela, kaj za vraga ji sploh skušaš dopovedati?

No ja, rešitev je v neumni in prazni ženski, ki nima pojma, kaj se dogaja okoli nje. Taka ne bo srala in taka bo vedno priznala svoje napake. Toda kaj bomo s tako. Taka je dolgočasna in nezanimiva. Prave moške zanimajo prave ženske. In prav to je izziv ter hkrati problem.

Huh, pa ne da so srečne samo tiste zveze, kjer je ženska tako zelo neumna, da nima pojma, kaj se dogaja okoli nje?

No ja, potem pa že raje do konca življenja tu in tam malo positnarim s svojo pametno, samozavestno in močno žensko.

 

67 komentarjev na “Drzna teorija o srečni zvezi”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Ful mi ni jasna ta tvoja teorija.
  Skupaj naj bi bili ljudje, ki se razumejo, ne tisti, ki se ne.

 2. nevenka nevenka pravi:

  Je pa res, da so iz moškega vidika bolj “uspešne” zveze z neumnimi ženskami.
  Menda je čisto jasno zakaj.
  Pametna ženska težko najde enakovrednega partnerja.

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, je tvoj zadnji stavek o enakovrednosti iskren ali feministično užaljen zavoljo mojega teksta?
  Res je, skupaj naj bi bili ljudje, ki se razumejo, toda sedaj beseda teče o nečem drugem. Se pravi, če so skupaj le tisti, kjer se moški ves čas dela, da se razume?
  Samo zato, da je mir v bajti.

 4. nevenka nevenka pravi:

  Pa daj mi no povej, kaj naj tak moški dela v taki zvezi, če se tako počuti, da ga mnenje ženske ves čas iritira in se mora pretvarjat zaradi ljubega miru???? To ni prava zveza.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, kako pa veš, da ni pri vseh srečnih zvezah tako in da se je moški pač navadil, kar pomeni, da se mu ne da in je raje tiho?

 6. nevenka nevenka pravi:

  Oprosti Iztok, še nisem srečala moškega, ki bi prenesel, da ima ženska večinoma prav, on pa ne, tudi, če to sprevidi. Nikar ne izključuj te možnosti. In ko moški to spozna, se ne čuti več tako moško kot prej in postane žleht in zveza propade, ali pa si najde neumno ljubico ob kateri se dobro počuti.
  V tej moji izjavi ni nič feminističnega, zgolj realizem. Če se že kaj večkrat dogaja na tem svetu je to, da ženska zavestno skrbi za moški ego svojega partnerja in je raje tiho.

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, če mi našteješ deset ženske, ki skrbijo za moški ego in so raje tiho ter vseeno niso neke neumne ter bojazljive avše, bom zelo vesel.
  Torej meniš, da obstajajo tudi ženske, ki priznajo svoje napake in ki nočejo imeti vedno prav? Torej meniš tudi, da obstajajo tudi srečne zveze, kjer je vse okej in moškemu ni treba kimati in se strinjati z vsem?
  Saj res, zakaj ni uspela kakšna tvoja zveza? Upaš povedati iskreno kdo je bolj zajebal?

 8. nevenka nevenka pravi:

  Večina žensk, ki jih poznam in so poročene nad petnajst let. Večina zakonov je kompromisarskih, to je ženski kompromis, da je mir v hiši.
  Ženska, ki še izraža mnenje, misli da jo partner ljubi in imata enakovreden odnos. Ko bo ugotovila, da ji to ogroža zvezo in da boljših moških ni, bo tiho, ali pa samska.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, torej je moja teorija prava, le da je po tvoje ravno obratno? Huh, pa ne mi rečt, da torej pravih srečnih zvez ni in da so uspešne samo tiste, kjer ženska blefira?

 10. nevenka nevenka pravi:

  Verjemi, ženski ego ni nikoli tako lačen kot moški.
  Razen pri pravih feministkah. Teh pa ni toliko.

  No, jaz mislim, da je srečnih enakovrednih parov zelo malo. In ženske na področju komuniciranja sprejmejo patriarhalni red. Večinoma. Razen pravih intelektualk. Te bi načeloma rade enakovrednega partnerja, ker jih manj od tega itak dolgočasi.
  To, če je moški dober v postelji, ne odtehta vsega.

 11. nevenka nevenka pravi:

  Tvoja teorija velja za mlade in neizkušene punce, ki še poskušajo obdražati svojo identiteto, saj so komaj prišle do nje. Prej so imela pa očeta, ki jih je gnjavil s svojim mnenjem. Itak. naprej je vse odvisno od odločitev kaj je komu pomembno, partner za vsako ceno ali ustrezen partner.

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, hm, da imamo moški večji ego od žensk? To je stara zgodba, a mislim, da že dalj časa ne drži.
  Uf, tvoj zadnji komentar pa je odličen. Saj res, do katerih let pa je punca mlada po tvoje?
  In ja, so torej očetje krivi za nastalo stanje v ženski glavi?
  In ja še enkrat, zakaj za vraga je potrebna tekma za identiteto na tak način? Kot da jim ni jasno, da jim je nihče ne skuša vzeti, marveč le malce soditi o njej.

 13. nevenka nevenka pravi:

  Ne pozabi Iztok, da si moški :-)
  Očetje? Ja, gre za družbeno določanje vlog. Saj ženske se temu upirajo, do tod tudi skrajna oblika, feminizem. A te stvari sociološko gledano niso tako enostavne za obrazložitev.
  Moški se identificirajo še vedno kot močnejši spol in kot taki naj bi bili tudi pametnejši. Če jim to ne uspeva, pač nekaj ni v redu, ane.
  Ženska je “mlada”, dokler vztraja v pogojih, ki ji povzorčajo trmo.

 14. nevenka nevenka pravi:

  Razumeš Iztok, pametna ženska je moškemu lahko velik erotičen izziv, želja pod nadvladanju, dosežek pač; prav gotovo pa moški nima želja, da bi bila ženska vsakodnevni intelektualni napor.
  Zato je za trajno vezo nujno, da sta čim bolj enakovredna, po izobrazbi in inteligenci in čustvenih in ostalih potrebah, ali pač, da se ženska podredi, ali pa si moški res izbere neumno žensko, ki ji lahko servira vsako budaleščino in dobi zanjo aplavz in občudujoč in vdan pogled.
  In je mir v hiši. Izzive pa po potrebi najde drugod. V teh potrebah je temeljni vzrok varanja.
  Ženska skoraj nikoli ni to, kar bi moški v določenem trenutku rad. Morala bi biti res popolna igralka. Ta neskladja se lahko kombinira do onemoglosti. Razlogov za razna odstopanja je pa še eno celo morje, saj ljudje tudi čustvujejo zelo različno in nekateri tudi ne.

 15. katarina pravi:

  :) jaz sem živela s copato, ki si ni upal nič povedat, ki mu je bil ovse ok, ki ni imel svoje hrbtenice. poudarek je na “sem živela”. ne bi nikoli več. bruh.

 16. RossaVita pravi:

  vse picke pluvajo čez copate… zgleda, da je marsikomu pretežko gledati sočloveka s srcem…

 17. vanja pravi:

  hmmm jaz priznam svojo napako in se zanjo tudi opravičim..ne prenesem misli, da sem nekomu naredila krivico….zgleda da sem torej neumna ženska. Bi pa zelo težko zase rekla, da sem dolgočasna in nezanimiva…

 18. vanja pravi:

  aja partnerja občudujem in ga včasih tudi vdano gledam…torej kot pravi Nevenka sem neumna. Neumna sem torej po Iztokovi teoriji in Nevenkini. Lepo izvedeti nekaj novega o sebi na takšno lepo, bistro jutro.

 19. gartyfarty gartyfarty pravi:

  Pr men pa pr moji punci pa ni tak da bi mogi bit jst tih pa bi ona mela zmirom prav. MIdva se mama rada pa oba vema gdo nosi hlače. Sej ne da mam jst zmirom prav tud skregama se gdaj,sam če bi pa pogledu na splošno mam pa jst večkrat prav ko ona.Pa sej se sevede ne kregama velik.Prav rada se mama.Sam učasih ko pa pridejo tisti dnevi ko iz nje neki teče pa znama bit mal sitna.Pa se pač skregama.Vejžde se usak gdaj skrega.Včasih se večkrat na dan pa to še ne pomen da se nimama rada.Sam ponavad mam jst prav.Sam to sm hotu povedat.

 20. Blazz Blazz pravi:

  “da je ženski dal prav, samo zato da ni bilo prepira v hiši”
  in kaj je to drugega kot copata? :D

 21. avon pravi:

  Sem še premlad za resne zveze, samo če se bom že kdaj ustalil, se bom z žensko s katero se mi ne bo treba kregati niti ne zatreti svojega ega za njen prav.

  Z izjavo Nevenke, ko je rekla, da ženska težko najde partnerja na svoji valovni dolžini, se strinjam, seveda je težko, saj se je redko kateri moški pripravljen spustiti na tako nizko stopnjo, če sem prav razumel njen stavek.

 22. nevenka nevenka pravi:

  Seveda nisi. A pri tem se pa res nemočna.

 23. katarina pravi:

  avon: ženska se mora spustit moškemu pod pas, da opravi … saj veš kaj.
  sicer pa je kakršnokoli spuščanje na kakršenkoi nivo .. kretenizem erste klase. :) in to počnemo non stop zaradi … aja … ljubega miru. aleluja …

 24. barbara pravi:

  Kake strašne teorije! Hudo :)
  Človek, ki je v eni normalni, ljubeči, vdani in do zdrave mere kompromisarski zvezi, se počuti malodane kot alien.

 25. tinamalina tinamalina pravi:

  Kako se bosta moški in ženska v vezi obnašala ali prenašala, je stvar posameznega para. Definitivno pa se strinjam z nevenko, ko pravi, da ženska ne more biti vedno to, kar bi moški v danem trenutku rad. Enako velja za moškega.

  Če je tvoj prijatelj čutil, da je v vezi zatiran in je zdaj srečnejši, se je odločil prav. Seveda pa obstaja varianta, da je malo nabluzil, saj druge, ženske plati zgodbe nikoli nisi izvedel, kolikor razumem.
  Nevenka je vse povedala zelo lepo in strinjam se z njo v čisto vsem.

  Obstaja pa razlika med totalnim prilagajanjem ali tem ‘zatiranjem’ in dejanjem, narejenim iz ljubezni. Veliko moških oropa dobre in kvalitetne veze ravno moški ego in ponos. Kakorkoli že… najbolje je tam, kjer se partnerja znata dogovoriti glede vsega in nikomur ni treba postajati hišno obuvalo.

 26. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, torej, ker naj bi bili pametnejši, moramo biti bolj diplomatski in ženski dati le navidezni prav? Praviš, da ženska ni nikoli to, kar bi moški v danem trenutku rad. Okej, toda zdi se mi, da je obratno prav tako isti problem. Še več, čeprav je moški to, kar bi ženska rada, najde napake samo zato, da lahko pametuje in da ga spravlja ob živce. Tu se mi zdi, da je pri večini razlika. Tukaj ga moški nikoli ne polomi. Ko najde sanjsko žensko, od nje ne pričakuje sprememb. Za razliko od ženske, ki sanjskega moškega vseeno želi spreminjati po svoji meri. In to je narobe. In ja, ne pozabi, da si ženska.

  Katarina, kaj pa je šlo narobe pri tistem, ki ni bil copata?

  Rossa, zakaj pa jim potem ne paše niti moški, ki je vse drugo kot copata?

 27. nevenka nevenka pravi:

  Ah Iztok, ni ženske, ki bi spreminjala sanjskega moškega.
  Še vedno trdim samo to, da če se dva razumeta, se razumeta, če se pa ne, imata pa probleme. Nihče se ne prilagaja rad kar naprej.

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Vanja, da ne bo pomote, jaz sem govoril za moške.

  Garty, se ti ne zdi, da so tisti dnevi zelo hinavski izgovor?

  Blaž, kaj pa če je le diplomat?

  Avon, kmalu boš ugotovil, da take ženske, kjer ti ne bo treba zatreti vsaj malo ega, žal ni. Še posebej za resno zvezo.

  Tina, problem je v tem, da ni srečnejši, saj je to žensko ljubil do konca in naprej. Toda zdelalo ga je to, kar mi je zaupal. Resda nisem nikdar slišal druge strani, kar pomeni, da je lahko njegova zgodba malce prirejena. O tem ni dvoma. Praviš, da moške oropa ego. Kaj pa oropa ženske? A ni včasih prav njihov čar v tem, da znajo negovati moški ego in mu dati prav tudi takrat, ko temu ni tako? Misliš, da je to za žensko nemogoče? In res je fino, če se znata dogovoriti. Toda problem je, če ženska pogovor razume kot napad, saj beseda teče tudi o njenih napakah, ki jih seveda potlači pod preprogo in se raje ustavi le na napakah, ki jih je storil moški.

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, res je, nenehno prilagajanje postane sčasoma naporno. Še posebej, če to počne le eden, drugemu pa se ne da in je brez kompromisa.

 30. tinamalina tinamalina pravi:

  To višjo znanost pa prepuščam vsakemu paru posebej. Vidim, da ti je problem tvojega prijatelja res zlezel pod kožo in da bodo vse teorije, drugačne od njegove, odveč :)

  Žensko, ki jo opisuješ, se zdi res skorajda težko vzljubiti, saj deluje kot zatiralska zverina (razen če je bil tvoj prijatelj mazohistične sorte). Zraven se sprašujem o tistem delu, ki ga je prepričal, da jo je tako zelo ljubil. Če je bil tako grozen kot ta, potem je definitivno upanje ljubezni za vsako še tako hudobno žensko na svetu.

  Kakorkoli že… srečo ni enostavno najti, vsak zase pa ve najbolje, kje se počuti dobro in ljubljenega.

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, saj sem že v naslovu zapisal, da gre za drzno teorijo, kar pomeni, da upam, da ni pravilna. Če namreč je, potem smo v kurcu.
  Ni nujno, da je bila zatiralska zverina, lahko da je bila le slepa punca, ki se ni zavedala, da s tem kar počne, ubija fanta, ki jo res ljubi.
  Povedal je, da jo je ljubil, ker mu je bila pisana na kožo, zato mu ni bilo jasno, da v njem vedno znova išče napake in da jo vedno znova kaj moti.
  In res je, sreča je zelo težko dosegljiva, zato pa jo moramo skrbno paziti, ko jo najdemo. In prav zato ne razumem parov, ki jo imajo, pa jo kvarijo. Še posebej žensk, ki nočejo narediti pravega koraka in vedno čakajo samo na to, da ga bo naredil moški. Kot da je tako težko priznati napako, pa četudi veš, da jo je storil tudi moški. Ženske tega ne znate. Vedno hočete, da moški odgovarja za svoje napake. Šele potem morda čisto potiho in na koncu priznate svoje grehe. To pa povzroči maratonsko slabo voljo in uničevanje zveze.
  Da ne bo pomote, vse to je le teorija.

 32. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Drzno. resnično upam, da se bo teorija izkazala za napačno.V osnovi bi se z njo strinjala. Srečen zakon je namreč poln odrekanja in ni nekaj, kar bi samo padlo iz nebes pred tvoja vrata. Vsakdo se mora kdaj prilagoditi, stisniti zobe in malo ‘poglumit’.
  Bi pa rekla, da tvoja teorija ne velja samo za ženske ampak tudi za moške. Jaz osebno ne bi metala vsega v en koš. So pari, ki to počnejo, so pari, ki tega ne počnejo in so pari, ki počnejo nekaj čisto tretjega.

 33. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, se strinjam, vsak par je poglavje zase in ni nujno, da velja za vse neka splošna teorija. Pa vendar, ne bi se pa strinjal, da je ta moja drzna teorija v obe smeri enako. Se mi zdi, da je to resnično bolj ženska domena.

 34. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Hja, ravno danes sem nekje naletela na članek, ki govori o tem, kako se moški poženščujete (in to na veliko). Moški pač drugače uveljavlja svojo voljo kar pa ne pomeni, da je ne. Moški imate ego, mi imamo jezikavost in trmo…

 35. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, kaj pa če je jezikavost in trma v resnici tudi ego?

 36. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  ženski ego…morda. Zakaj pa ne. Potrebna bo še kakšna raziskava in še nekaj drznih teorij. Ampak ne verjamem, da bomo temu kdaj zares prišli do dna.

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, res je, ženske ste preveč zakomplicirana bitja, da vas bo kdo kdaj zares razumel. Še staremu dobremu Freudu ni ratalo, kaj bo šele navadnim smrtnikom. Ali kot je v komadu Music rekla Madonna: “Sigmund Freud, analyze this.”

 38. nevenka nevenka pravi:

  Srečen zakon pa res ni poln odrekanja. Za božjo voljo. Nesrečen je tak!

 39. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, a nisi rekla, da je srečna samo tista zveza, kjer se ženska podredi?

 40. tinamalina tinamalina pravi:

  Sigmundu ni uspelo zanalizirati Slovenca, ki je bil njegov edini neuspešno rešen primer pacienta. Glede žensk pa je bil enako daleč kot glede moških.

 41. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, huh, ta pa je dobra. Ja pol pa ni čudno. No ja, hvala bogu, da jaz nimam Slovenke :)

 42. barbara pravi:

  Iztok, kako to misliš, da nimaš Slovenke. Tina vendar mora imeti slovensko državljanstvo, če je učiteljica v šoli.

 43. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  @nevenka…nisem rekla, da je srečna zveza samo odrekanje. Rekla sem samo, da je polna odrekanja.

  @iztok…kaj pa veš, morda je v vsem tem naš čar. Če razrešiš skrivnost ni več tako sladka. Poleg tega pa, če bi bile res tako zakomplicirena nas moški spol ne bi niti povohal…ali pač?? Evolucija dela svoje.

 44. katarina pravi:

  iztok: dolžna odgovor. kaj je bilo narobe? to, da je na mamini mentalni joški. za seks si lahko tudi konkretno plačam prostituta, ko si poželim seksa, ne rabim imet doma penis vsak dan, če ga ne rabim. če pri 36 letih ne ve kaj in kako bi … naj ga ima katera druga.

 45. Vanja pravi:

  uhuhu katarina je jezna!!!!!
  iztok napisal si, da ima moški dve alternativi, da prenaša tisto tapametno samo zavestno, ki hoče imeti vedno prav ali pa tisto taneumno, ki ga vdano gleda. In sem hotela samo prikazati, da ni nujno črno belo-kot si ti napisal. ker prijzanost ni šibkost, pa tudi vdanost ne, le resnično samozavesten moški je lahko vdan ženski, in pa seveda tudi obratno. Željo pod nadvladi in zatiranju pa imajo ponavadi mentalni revčki in zakompleksanci. Tako to vidim jaz.

 46. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Barbara, po njenih žilah se pretaka balkanska kri.

  Čokolada, saj ni nihče rekel, da ste slabe.

  Katarina, pa ne da si bila ves čas zaslepljena le zaradi njegove dolžine?

  Vanja, nihče ni rekel, da mora prenašati. Rekel sem, da se navadi in da čisto lepo shaja s tem. Tvoja replika, da je prava vdanost le če je samozavest na mestu, pa mi je zelo všeč. Samo, čakaj zdaj, mi hočeš reči, da so tečne samo nesamozavestne ženske, ki jih matrajo kompleksi? Se mi je zdelo, da je ravno obratno.

 47. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  @iztok…saj vem, samo zvenelo je malce slabšalno
  :)
  *proud to be a woman*

 48. Maja pravi:

  Iztok važna je debelina, ne dolžina;)

 49. nevenka nevenka pravi:

  Z dvema cm dolžine, grem stavit, da bi imela bolj malo početi…tako, da včasih res ne razumem kaj ženske čenčajo.

 50. Tadej pravi:

  zelo dobra objava prvo kot prvo! pohvale!

  drugo kot drugo. mislim da si zadel bistvo. tak občutek jaz dobim že pri marsikateri prijateljici, češ da ni po njeno, ni prav. in te punce so že zdaj najstnice, ki pa še vedno zamerijo, rečejo, ne pogovarjam se s tabo več ipd. blesava otročjad pač. ampak, če ženska (p)ostane takšna, potem pride tudi do krize, kot si jo opisal zgoraj.

  katarina, moški nismo nobeni bavbavi, verjemi da ste ženske krive zato da nad vami obupamo.

 51. Simona Simona pravi:

  Men grejo pa na živce copate in s takim moškim ne bi bla. Da bi mi tip dal za vsako stvar prav, pa da se niti ne da skregat z njim, zato ker mi sploh ne bi ugovarju … ne ne, sm pa rajši sama. Pač ene so rade ukazovalne ja in hočejo, da je vse po njihovo. Js pa rada vidim, da ma moški svoje mnenje, za katerim 100% stoji, pa tud, če se more zard tega z mano ’skregat’.

 52. katarina pravi:

  iztok: zaslepljena? nikakor. le dolgo sem potrebovala, da sem se odcepila. kot da imam abstinenčno krizo.

  če bi vedela prej, da si bom z njim želela imet dom, družino in da iz tega ne bo nič, sploh ne bi bila z njim (zguba časa). očitno sem našla novo vrsto moških – take ,ki jih ne morem/želim/nočem imet samo za fuk, kaj več pa oni niso pripravljeni imet. eh, sej bo boljš … :)

 53. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, torej imaš podobne izkušnje kot moj frend. In kaj boš storil glede tega?

  Nevenka, torej razmišljaš podobno kot Katarina?

  Simona, in če bi se kregal vsak dan?

  Katarina, se ti ne zdi, da bi morala vse to pogruntat že v najstniških letih?

 54. katarina pravi:

  ne, iztok, zašla sem s svojega razmišljanja. vidiš, kaj se zogdi, če skreneš z ustaljene poti – razmišljanja. mimogrede zgubiš 6 let. :)

 55. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Katarina, se pravi, da si včasih gledala na ljubezen, potem pa le na seks, zdaj pa boš spet samo na ljubezen? Huh, kaj pa če bi enkrat gledala na oboje skupaj?

 56. katarina pravi:

  ne, iztok. moški so samo za fukat. pika. :) vse ostalo znam in zmorem sama. simpl kot pasulj. :) )))

 57. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Katarina, povej to svojim bivšim.
  In ja, si znaš kupiti vrtnico in biti vesela, ko si jo podariš?

 58. katarina pravi:

  moji to vejo. vsi. :) to je moje mnenje in ga povem jasno in glsno kjerkoli in kadarkoli. vrtnic si ne podarjam (mi jih tudi ljubimci niso), imam pa ves vrt vrtnic. :)

 59. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Katarina, zato pa so vsi po vrsti bivši :)
  Saj res, si tudi otroke naredila sama?

 60. katarina katarina pravi:

  ne, bivši so zato, ker sem jih jaz pustila, ko je postalo čustveno prezakomplicirano. pa jaz vsaj priznam, kar drugi sami potihem mislijo. :)

 61. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Katarina, mi hočeš torej reči, da dokler je samo seks, štima, ko ratajo čustva, pa greš naprej? Tega ne kupim. To je trapasto in nezrelo. Sicer pa, zakaj pa vpletaš čustva, če se ti gre samo za seks? Uf, potem je bolje da kupiš vibrator. Moški namreč ni samo penis. Samo tolko, da veš. Joj no, upam, da v tem duhu ne vzgajaš tudi svojih hčera.

 62. Tadej pravi:

  Iztok, glede takšnih izkušenj ne moreš storiti dosti. Najraje se držim vstran od takšnih žensk plus, če jih kje kdaj srečam je pogovor striknto objektiven.

  Verjemi veliko deklet se obnaša tako, in to je pomoje dokaz zaradi prevelike zagledanosti v sebe, kar pa pride z družbo najstniškega obnašanja.

  Enostavno ne prenesejo, če jim daš kontra. Zdaj pa ti meni povej, kaj lahko pri takšni ženski narediš. Saj to je živa groza. :(

 63. Vanja pravi:

  Ja Iztok, jaz mislim, da so zatežene in arogantne ženske tiste, ki so nesamozavestne. Seveda je sedaj tudi vprašanje kako si zateženosti in aroganco interpetiraš. Amapk tiste najbolj napadalne so ponavadi najbolj nesamozavestne, samo to pač dobro skrivajo. Takšne so moje izkušnje. isto velja za moške!

 64. Tadej Tadej pravi:

  Vanja, popolnoma prav, tudi tukaj so takšna opažanja !

 65. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, predlagam pot na Mars.

  Vanja, mi hočeš reči, da so skoraj vse ženske nesamozavestne?

 66. Tadej Tadej pravi:

  ko se pogovarjaš s tako žensko, dobivaš občutek, češ da ti bo na vsako malce bolj ostro besedo zamerla. GROZA!

 67. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tadej, kot sem rekel, moški moramo biti diplomati. Prav to pravi tudi moja oma. Ona pa bo že vedela.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !