Busta Rhymes feat. Linkin Park: We Made It

19.08.2008 ob 15:09

Hudičevo dober komad, ki me je začel tresti že danes zjutraj in me bo kot za šalo tresel še cel mesec. Brez dvoma eden izmed komadov leta.

YouTube slika preogleda
 

28 komentarjev na “Busta Rhymes feat. Linkin Park: We Made It”

 1. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Nasploh mi je pesem ušeč (posebej začetek…nice klavirski intro:))
  Sicer pa nisem ravno ljubiteljica njihove glasbe (sploh če se zmixsajo s katerim od raperjev…)

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, meni pa je prav to miksanje čista bomba. Prav Linkin Park se mi zdijo brez primesi hip hopa zelo dolgočasni.

 3. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  …to se vsekakor strinjam…Linkin Park brez mixsanja so beda (popravek…meni se zdijo manjša beda, kot bi bili brez tega…) Kot sem rekla, nisem privrženka take glasbe, jim pa včasih prisluhnem. Vsak ima svoj glasbeni okus, pa naj si bo ta še tako čuden…

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, res je, vsak ima svoj okus. In prav miksanje različnih zvrsti približa muziko različnim poslušalcem, ki je drugače sploh ne bi šmirglali. In to je zelo kul.

 5. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Tebi. Meni ne. Če je rock naj bo rock, če je punk naj bo punk, če je pa hip hop nimam nič proti če to tudi je. Enostavno ne maram miksanja, ker se mi včasih zazdi, kot da določena zvrst glasbe drsi v drugo (tako, da na koncu ne prepoznaš več razlike…). Tako kot ne maram dejstva, da so si sploh izmislili imena za določene stile glasbe. To sploh ni pomembno dokler je človeku ušeč glasba, ki jo posluša.

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, si slišala soundtrack za pesem Judgement Night? Odlično miksanje rocka, metala in hip hopa.
  In ja, kaj pa pesem Walk This Way, ki so jo naredili Run Dmc in Aerosmith? Ni bila prav zato tako dobra, ker je šlo za miksanje dveh različnih stilov. In nenazadnje je tudi Bolj naglas od Šank Rockov in 6packa kul kombinacija.
  Res je, predalčkanje je čudna zadeva, toda saj ni treba, da jo upoštevaš. No ja, po drugi strani, pa ne moremo reči skupini Atomih Haromink gangsta raperji, mar ne :)

 7. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Ne tega res ne bi rada doživela… xD 6pack in Šank Rock?? Prvič slišim…

 8. Pris Pris pravi:

  Še pred “Walk this way” (ki je mimogrede original Aerosmithov še iz sedemdesetih in kot tak tudi odličen rock komad) so bili Anthrax s svojim rap-metal “I’m the man” (leta 1990 so s Public Enemy imeli tudi odlično verzijo “Bring the noise”), pa Beastie boys, Suicidal Tendencies, Faith no more ipd. Še pred soundtrackom za Judgement Night je največji raztur naredil Ice-T s svojimi Body Count.

  Delno pa se strinjam s Čokolado: tega je definitivno preveč. Takrat je vse skupaj zvenelo sveže, danes pa – z redkimi izjemami – zlizano in neoriginalno.

 9. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  ‘zlizano in neoriginalno.’ hvala bogu…to sem hotela povedati. Deluje umetno, klišejsko, brezvezno…ampak to je spet stvar okusa.

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, pred Walk This Way, ki mi v originalu ni nič posebnega, je bilo to mešanje pod pultom, kar pomeni, da je bil to prvi takšen hit. Bring the Noise pa je bil klasika, to pa se strinjam. Toda na Judgement Night se je nabralo res veliko odličnih kombinacij. Tudi med Ice Tjem in Slayerji recimo. Body Count pa je itak poglavje zase. Seveda le prva plata. Morda še druga, tretja pa je šla v neku čudno tečno smer. Je pa res, da je Ice že pred Countom imel komad Freedom of Speech, kjer je mešal stile.

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, ne glede na to, da ni tole ni nič novega, mi sede in paše in me bo treslo še dolgo časa. Komad ima power in to mi je kul. Kot da bi poslušal MOP in Ante Up na malce drugačen način.

 12. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  Če ti je kul me ne moti…nikomur ne ‘morim’ zaradi glasbenega okusa (sem pa tega zmožna če mi kdo usiljuje ’svojo’ glasbo…)

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Čokolada, peace, saj samo debatiramo :)

 14. vroča čokolada vroča čokolada pravi:

  :)
  peace

 15. pan pravi:

  Meni se zdi pa ta komad dolgočasen.

 16. waterlily pravi:

  Komaj zdaj si slišal ta komad?? Saj je v redu, ampak mi ne potegne.
  Drgač so mi pa Linkin Park zakon. Tudi z Jay-Z-jem.

 17. ketna pravi:

  Linkin Park se lahko gre samo sprehajat v park. Kvarilci glasbene izvirnosti!

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Waterlily, šele zdaj, ja. Zgleda, da sem malo out. Z Jay-Zjem je tudi odličen komad.

  Ketna, kateri pa so tebi kul?

 19. ketna pravi:

  No sj, če pogledaš mal pot Linkov kaka je bla: Ime so zamenjal 6krat, izadl 5 plat(se mi zdi) Pa so komi zaslovel z enmu komadu na 6 plati. Se prav, da so za en kurac band. Js mam pa rad: Jetrho Tull, Mungo Jerry, Hendrix, Joplin, Earth, Theatre Of Sheep, Nirvana, Metallica,….. =) Sj eno je zajebancija recimo 6pack je tak žurer. Sam tole je pa katastrofa:)

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ketna, stari rock torej. Pol pa ni čudno, da to tole ne sede preveč.

 21. tinamalina tinamalina pravi:

  Meni so bili všeč z Jay-Zjem

 22. zalar pravi:

  smeh linkin park so zasloveli ze sz 1. albumom hybrid theory k so bli tut med najbl prodajnimi cdju po svetu aš tko da ni treba govort da je LP kurac k ma pac wsak swoj okus ti bom jz zacew nabijat nwm k si od newem koga da so kurac itd

 23. djubre pravi:

  @pris: pozabil si na največje med njimi, rage against the machine … takšen miks mi uguaja tudi pri beastie boys in run dmc.

  tale komad, ki ga je iztok zalimal, pa se mi zdi precej spodoben. pravoverni rocker bo čemu takemu rekel sranje. pravoveren rocker bo rekel tudi, da so arctic monkeys sranje. večinoma pa gre za pretirano privzgojene poslušalske kalupe, ki človeka tako omejijo, da ima do sodobne produkcije že takoj predsodke (poslušajo ntoko, napišejo recenzijo preden slišijo intro), da ne zmore prepoznati vsega tega obilja kvalitete na sodobni alternativi. linking park sicer niso izrazita alternativa, pišem tudi nasploh. motijo me tudi kalupi pravovernega poslušanja rocka, hip hopa, elektronike, heavy metala. vsakdo, ki je pravoveren poslušalec katere od zvrsti, bo zagotovo trdil, da je vse drugo drek. neumnost. poslušam death metal, hip hop, elektroniko in tisoče podžanrov rocka vseskozi.

 24. djubre pravi:

  malo sem zajbal v komentarjus ponavljanjem in še čim, pozna ura pač. toda bistvo sem napisal.

 25. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Djubre, uf, saj res, Ragei. Totalni zakon. Ko sem bil študent, sem ga rukal na Fuck You. Uporniško do konca.

 26. djubre pravi:

  sveta jeza tega banda je bila res veličastna. kot zanimivost naj omenim, da je tom morello nečak nekdanjega kenijskega predsednika. de la rocha, pevec, pa je bil sin slikarja, ki je svoje slike uničeval in mu je on pri tem pomagal. lol. sicer je naslov omenjenega komada killing in the name of in ne fuck you. hehe. zdaj delujejo brez de la roche in s cornellom iz soundgardenov pod imenom audioslave. de la rocha pa v duetu one day as a lion. niti enih, niti drugih pa še nisem poslušal.

 27. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Djubre, tudi Chris Cornell je huda faca.

 28. dirty rotten scoundrel pravi:

  men komad ni dober, zarad tega ker busta ma stil k men ni všeč, linkin parki so mi pa dobri ampak ne v tem komadu.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !