Recenzije: Kung Fu Panda

13.08.2008 ob 16:09

zda 2008, risanka, režija: Mark Osborne & John Stevenson, glasovi: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Ian McShane, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross, James Hong, Dan Fogler, Michael Clarke Duncan, Wayne Knight

Beverly Hills Ninja.

Jack Black je Po. Zavaljeni, leni in štorasti panda, ki sanja o tem, da bi nekoč postal mojster borilnih veščin. Če bi mu rekli Beverly Hills Ninja, se ne bi kaj dosti zmotili. Če bi nas spomnil na Samma Hunga, pa bi prav tako zadeli v polno. No ja, če ne bi šlo za risanko, bi ga lahko igra kar Jack Black, ki ga sedaj pač samo govori in seveda uživa sto na uro. Če ste videli tisti zelo zabavni predfilm, potem veste o čem govorim. Če se spomnite, kaj vse je Jack počel v filmu Nacho Libre, pa prav tako ne boste daleč. In Kung Fu Panda je kot Beverly Hills Ninja, le da je bolj zabaven in tak, da nam zleze pod kožo. Našega Poja namreč ostareli menih proglasi za novega mesijo. Za odrešenika, za reinkarnacijo najboljšega mojstra borilnih veščin, ki naj bi Dolino miru rešil pred zlobnim leopardom Tai Lungom (Ian McShane), kateri je pravkar pobegnil iz strogo varovane ječe. Okej, toda kaj, ko Po nima pojma o kung fuju in se bori kot štorasta baba. Ali še bolje, kot štorasti panda. Prav zato žre živce legendarnemu učitelju Shifu (Dustin Hoffman), ki je upal, da bo ostareli menih odrešenika našel med njegovimi petimi najboljšimi učenci, kjer je najbolje kazalo Tigrici Angelini Jolie. Toda menih je prepričan, da je prav Po novi Tiger Warrior. Novi Bruce Lee, ali še bolje, novi Jackie Chan, ki posoja glas Opici. Pa četudi se obnaša kot Chris Farley in celo življenje kuha testenine po receptu svojega očeta. Dovolj zabavna risanka za vso družino in poduk, da se bistvo človeka skriva v njegovem srcu.

Ocena: 8/10

 

22 komentarjev na “Recenzije: Kung Fu Panda”

 1. Collector pravi:

  A si gledal SLO sinhroniziranega ? V Koloseju sem videl napovednik za SLO in mi je bilo kar všeč, zdaj pa ne vem kaj naj grem gledat :)

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Collector, itak da original. Ne lomi ga s takimi vprašanji in bodi vesel, da so končno zavrteli obe verziji.

 3. grlica pravi:

  Jaz pa jutri peljem tamali gledat. Upam, da bosta uživali :)

 4. nick pravi:

  kolektor,

  odloči se se odvisno od tega, ali boš šel gledat ali pošlušat

  sicer pa itak, pravzaprav v bistvu

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Grlica, upam da ne slovensko verzijo.

 6. spookymulder spookymulder pravi:

  Kot nekdo, ki je dejansko videl obe verziji, lahko zatrdim, da je tudi slovenska sinhronizacija zelo posrečena, tako da se splača videti obe verziji. Za strastne ljubitelji Jacka Blacka in Dustina Hoffmana tako ali tako ne bi smelo biti dilem, kater orazličico si bodo ogledali. Kdor pa ni tako zelo vezan na ameriške igralce in glasove, bo zagotovo v enaki meri užival tudi v slovenski sinhronizaciji, ki premore kar nekaj posrečenih besednih izpeljav in hecov, je narejena zelo tekoče ter odlično usklajena z pobrazno mimiko filmskih likov in celotnim dogajanjem na platnu.

 7. Majči pravi:

  Sigurno bom šla to risanko gledat.
  Seveda,original. Ne vem še vseeno mi Jack Black bolje deluje kot Po.

 8. nick pravi:

  Iztok
  napačen sklon si uporabil, pa tudi ne vem, zakaj ta destruktivnost. sam kaj naredi, pizda, potem pa govori

  Majči
  ti pa itak ne zastopiš slovensko

 9. FlyGirl FlyGirl pravi:

  Po Ratatouilleu je to spet ena res dobra risanka. Sicer sem gledala sinhro verzijo, ampak je tud ta bla dobra.

 10. grlica pravi:

  Jah Iztok, sta hčerki še malo (pre) majhni oz. (pre)mladi za angleško različico ;)

  Se raje smejita tistemu kar razumeta. In pravita, da je bilo “ful kul” ;)

 11. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Flygirl, mene sinhra ne spraviš gledat niti če mi plačaš.

  Grlica, na tebi je, da jima razložiš in prevajaš. To ni dobro, saj se na ta način učita angleščine. O tem sem že veliko pisal.

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, ne razpizdi me spet s tem svojim zagovarjanjem sinhra !!!

 13. spookymulder spookymulder pravi:

  @Iztok:

  Jaz zagovarjam predvsem to, da če človek nečesa ne vidi oz. sliši, nikakor ne more kredibilno govoriti, če je slabo ali dobro.

 14. Nick pravi:

  Kurc, vseskozi sem mislil, da se uči v šolah, ne v kinih.

 15. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, kot vedno. No pa mi povej, zakaj zagovarjaš, da se ni dobro fiksati?

  Nick, vseskozi si mislil narobe.

 16. spookymulder spookymulder pravi:

  Iztok, bom premislil, kaj bi ti odgovoril, ampak se moram prej zafiksati s še eno sinhronizacijo. Že čutim malo abstinenčne krize, tako da moram na hitro v predvajalnik vreči Avtomobile v Slovenščini … oh, preklet zakurnk, sedaj sem se spomnil, da sem imel prejšnji teden hudo krizo in sem prodal DVD-predvajalnik, da bi si kupil kakšno dozo sinhroniziranih risank. Šit, ja nič, bom poskusil dati DVD na čelo in udaril po njem s kladivom, da vidim, če bo šlo direkt v možgane, drugače bo pa še ena neprespana noč, jutri pa navsezgodaj na kolodvor, da ujamem kakšno stranko in zaslužim za naslednji sinhronizacijski fiks. Jah, tak je to, ko sinhronizacija izpridi in zasvoji mladino …

  ;-)

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, nisi smešen.
  Popravek, smešen si, ker zagovarjaš sinhronizacijo.

 18. spookymulder spookymulder pravi:

  Morda pa so se mi zaradi prevelikega ogleda sinhronizacij samo skisali možgani … pa mislim, da so mi zaradi te vražje kreacije tudi začele poganjati dlake na dlaneh. In nekaj me srbi na glavi … se mi zdi, da mi že poganjajo oslovska ušesa. Madona, le zakaj nisem poslušal dobrih nasvetov, ki so me svarili, da je sinhronizacija najhujše prekletstvo. Le zakaj sem se moral skušati in se iti na lastna ušesa prepričati, kako stvar izgleda, ko pa je bilo vendar povsem jasno, kakšne demonske sile so na delu. Prav mi je, kaj pa sem rinil z glavo v nesrečo in šel poslušat to hudičevo sinhronizacijsko čebranje, ko pa je vendar tudi brez ogleda jasno, kakšna pogibel je to. Da, sedaj vem, da sem grešil, v mislih, besedah in dejanju, kajti v nekatere stvari se ne sme dvomiti in jih preizkušati, če pa vendar že iz glave vemo, da so zle. Ondskan! Teufelszeug! El diablo! Balrog! La chupa cabra!

 19. Nick pravi:

  Naredite mi to deželo že enkrat in dokončno angloameriško!!!

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, sinhro ti je res zjebal možgane :)

  Nick, čakaj, čakaj, ti bi imel raje slovensko, mar ne, se pravi zaplankano in slovenceljsko. Uf, saj res, takšna je že. Tudi zato, ker hodi mularija gledat sinhro.

 21. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Kung Fu Panda 2, The Woman, Attack of the 50 Foot Woman pravi:

  [...] stvar drugega dela Kung Fu Pande je brez dvoma izjemna glasovna karakterizacija vseh glavnih junakov, kjer velja še posebej [...]

 22. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: Bolt pravi:

  [...] da s klišeji nima nobenih težav in da gledalca očara vsaj toliko kot Wall-E in veliko bolj kot Kung Fu Panda. In Bolt ni Usian Bolt, svetovni rekorder na sto metrov, Bolt je majhen psiček (John Travolta), ki [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !