Merlene Ottey ostala doma, predor v Šentvidu pa spet zaprt

11.08.2008 ob 17:43

Prav ste slišali, Merlene Ottey bo ostala doma, kar pomeni, da je šla naša ekipa na Kitajsko brez nje. Samo zato, ker naša športna zveza ni pravočasno izpolnila obrazca, ki bi ji kljub prepočasnem tekaškem času omogočil nastop. To je huda sramota, zaradi katere bi nam moralo biti močno nerodno. Ker nam ni, bo nerodno meni. Nerodno, da sem državljan take blesave dežele, kjer se lahko dogajajo take blesave napake. Marlene je namreč legenda, za katero sem navijal že od otroštva, ko je kot veste tekla za Jamajko. Zakaj za vraga je postala Slovenka, mi ne bo nikdar jasno. Vem samo to, da ga je močno posrala in da so jo sedaj prva slovenski bedaki prikrajšali za delanje zgodovine. Za naslednje igre bo verjetno res prestara, tele na Kitajskem pa bi ji prišle več kot prav.

Sramota, da ni večje. Morda celo večja od predora v Šentvidu. Tistega predora, ki ga zapirajo in odpirajo bolj pogosto od zadrge na hlačah. V ponedeljek je odprt, v torek je zaprt, v sredo je spet odrt, v četrtek pa ga spet zaprejo. To se lahko zgodi samo v Sloveniji. Nikjer drugje. Če bi se kje drugje, bi letele glave. Ne zaradi moralnega odstopa, marveč zaradi odgovornosti do državljanov, ki moramo to sranje prenašati. Lepo vas prosim, saj smo vendar leta 2008, ko se kaj takšnega ne bi smelo dogajati. To je nacionalna sramota, zaradi katere bi nas morali nagnati iz Evrope. Jebeš lov na tajkune in na Bavčarjev hotel, ki raste v Portorožu, tole je razlog, da mora tale vlada odstopiti za vedno. In ja, če bi bil lastnik tistega avta, ki ga je razbil odpadel požarni zid, bi Slovenijo tožil tudi za razžalitev časti.

 

14 komentarjev na “Merlene Ottey ostala doma, predor v Šentvidu pa spet zaprt”

 1. malaglumica pravi:

  men je tud grozn, k so jo tkole zasral…

 2. spookymulder spookymulder pravi:

  Glede Otteyeve:
  Za Slovenijo je začela nastopati, ko se na jamajških kvalifikacijha ni več mogla uvrstiti na velika tekmovanja, pri nas pa ni bilo tako hude konkurence. Nadaljevanje nastopanj na velikih tekmovanjih ji je omogočalo vzdrževanje sponzorskih pogodb. Torej, dejansko se je šlo za denar. Vendar nič hudega, jaz sem bil vesel in ponosen, da je nastopala za nas in nas promovirala. Legenda je pač legenda. Letos ni uspela doseči norme. Bila je možnost, da dobi t.i. wild card, torej posebno povabilo organizatorja olimpijskih iger, vendar to ne gre avtomatično, da jo naši samo prijavijo in jo Kitajci potrdijo. Težnja mednarodnega olimpijskega komiteja je zmanjševanje števila wild card športnikov, če pa že, naj bi šlo predvsem za športnike iz države, ki gosti olimpijske igre (za domačo promocijo iger). Menda so bile možnosti za povabilo zelo majhne. Je pa res, da bi jo naši kljub temu lahko … v bistvu MORALI prijaviti, ker poskusiti ni greh. Zakaj jo niso pa po mojem ni toliko vprašanje površnosti, temveč bolj medsebojnih odnosov med športniki in Olimpijskim komitejem Slovenije.

  Glede predora Šentvid:
  Zares ena velika sramota, kjer pa na žalost iskanje odgovornosti ni niti najmanj tako lahko, da se odžaga vlada in bi bilo vse OK, saj velik del odgovnosti nosi tudi gradbeni konglomerat, ki se je očitno razvil v velikansko hobotnico, ki ima lovke prav povsod, vendar jim nihče nič ne more, tudi ko slabo opravijo svoje delo. Sicer pa, leta 1999 je predor pod Mont Blancom zahteval 39 življenj, vendar kolikor vem nista odstopili niti francoska, niti italijanska vlada. Tudi jih niso nagnali iz Evrope.

 3. ??? pravi:

  Iztok a zej k si z morja pršu morš vse stare novice obnovit?

 4. Tečnstrdesc pravi:

  ta novica je plesnava

 5. Martin pravi:

  Janša ni prijavil Otteyeve? Preklet dolenc. Pa ti si pravi genij. Kako si to ugotovil? Ti bi moral biti raziskovalni novinar.

 6. refleks pravi:

  Ottey-eva je legenda, ko se mi je ob njenem prestopu še meni nasmejalo. Menda nekaj vzroka za njen prihod v Slo je imele tudi tista reč, ki nam rada ‘zmeša glavo’.
  Saj veš kako se reče o sanjah:”to je možno le v Ameriki!” Šlamparije, neuspehi in takšne polomije pa so sinonim za naš konec, torej:”to je možno le v Sloveniji!”
  Pa še to. Lahko bi se bolj potrudil in našel kako novejšo fotko, ker je kljub 48letom še vedno fejst.
  http://www.vecer.com/blog/podatki/2008%5C07%5C07%5C20080707124748194-165-114-193-0.jpg

 7. žare lepotec pravi:

  Ni nam treba biti nerodno, ker če bi dobila povabil za v Peking, bi nam bilo pa res nerodno. Nima nobenih vidnih možnosti, da bi se prebila v četrtfinale.
  Nerodno bi mi bilo, zaradi Aljaža, ki si je pa res zaslužil, da bi dobil vabil. Boril bi se za odličje

 8. Pris Pris pravi:

  Merlene (in ne Marlene!) bi itak ostala doma, saj v zadnjem obdobju ni imela vidnejših rezultatov. Kot je že nekdo rekel, wildcardov ne talajo kar tako.

  Šentilj … :lol:

 9. Rak pravi:

  Meni se pa zdi, da nas mora biti sram, da naš olimpijski komite še vedno vodi oseba, ki ji funkcije in dejanja iz bližnje preteklosti ne morejo biti v čast. Tudi čisto slovenska posebnost. Najprej naj odstopijo taki, pa bo tudi v športu kaj drugače, boljše seveda.

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, saj to me jezi, da športnik nastrada zaradi birokracije in slabih odnosov. To mi je bilo vedno tako zelo bedno, da bi počil.
  Se spomnim tistega groznega predora, ja. A tam se je vsaj vedelo, da so zajebali, tukaj pri nas pa hodijo okoli kot mačke in se čudijo iz dneva v dan, kaj se dogaja. A veš, ni panika, da je napaka, to se zgodi, panika je, da sanirajo, pa spet zaprejo, pa spet sanirajo, pa spet zaprejo. To mi gre na kurac.

  Martin, vse se ugotovi, če je le volja.

  Žare, Otteyjeva je legenda, ki lahko hodi po progi, pa vseeno zasenči vse ostale.

  Rak, se strinjam.

  Pris, hvala za popravek imena. No ja, tako dolgo že navijam zanjo, da ji rečem kar Marlene.

 11. žare lepotec pravi:

  saj ne gre za sončiti se ali senčiti se na olimpijadi. Tukaj je borba za medalje. Saj se spomniš marka spitza. Barce ni videl, ker ni izpolnil norme, pa bi zasenčil vse ostale. PREDLOG: naj proba otteyeva v hitri hoji, druge ne vidim. si je pa Aljaž pegan definitivno bolj zaslužil povabilo, kot bi si ga Merlenc.

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Žare, Aljaž je tudi izigran. Tudi to ni kul, toda Merlene mi je bolj pri srcu, saj sem zanjo navijal že kot najstnik. In vsekako je večja legenda. Kaj veš, morda pa bi prav na Kitajskem ujela formu in naredila čudež. Kot carl Lewis v tistem zadnjem skoku, ko je pometel s konkurenco, pa četudi je pred tem vse ostale poskuse prestopil.

 13. žare lepotec pravi:

  Povabila ne dobi tisti športni, za katerega Iztok Grtner navija že od otroštva.

  Razlika med Merlene in Aljažom je velika. On je drugi na svetu v svoji disciplini, ona pa recimo 63, ne vem na pamet.

  Razlika med Merlene in Karletovim skokom je tudi najmaj petnajst let.

  Glede legend mi je najbolj všeč tista o Doca Holidaja, kako je že bila : Došao je tiho i ušao u legendu.

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Žare, ne pozabi, da je bil Doc alkoholik :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !