Recenzije: Young People Fucking

26.07.2008 ob 16:23

kanada 2007, komedija, režija: Martin Gero, igrajo: Aaron Abrams, Diora Baird, Sonja Bennett, Callum Blue, Kristin Booth

Zelo življenjska, zabavna,  privlačna in poučna komedija, v kateri se boste  tako ali drugače prepoznali prav vsi.

Prvi zmenek, zakonca, bivši par, prijatelja in trojček. Pet segmentov tegale presenetljivo gledljivega filmčka. Ali če hočete, pet zgodbic tegale presenetljivo svežega omnibusa, ki bo tako ali drugače ujel tudi vaše resnične pripetljaje. Morda ne čisto zares, pa vendar tako, da boste razmišljali in se spomnili tudi delčkov življenja vaših prijateljev, ki so se jim zgodile zelo podobne stvari. Prvi zmenek seveda predstavi dilemo prvega dotika, prve reakcije, prvih želja in prvih razmišljanj kako naprej, se pravi, ena noč, ali morda resna zveza. Zakonca naletita na tipične težave poročenih parov, ki so dolgo skupaj. Torej na težave s seksom, ki je postal zaspan in nespontan. Bivši par ne ve, ali naj se znova zaplete, ali naj za vedno pozabi poredne želje. Prijatelja ne vesta, ali bo skok v posteljo, pokvaril tisto, kar imata. V trojčku pa sodelujeta dva cimra in ena bejba. Pravzaprav en par in njegov cimer, ki uresniči njuno skrivno željo. Kot sem dejal že na začetku, zelo življenjski in prepričljivo narejen filmček, ki bi ga lahko deloma podpisal tudi Woody Allen.

Ocena 4

 

3 komentarjev na “Recenzije: Young People Fucking”

 1. beatnik pravi:

  Tega filma sicer še nisem gledal, a po naslovu spominja na kultni Shortbus iz leta 2006. Poznaš? Zelo duhovit in zanimiv filmček s par eksplicitnimi seks scenami. Priporočam.

 2. selemjan selemjan pravi:

  Ne samo eksplicitnimi, temveč tudi pristnimi :)

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Beatnik, Shortbus je čisti odfuk. A tole je nekaj drugega. Ni tako pogumno. Bolj na stopnji Ameriške pite, kar se spolnosti tiče.

  Selemjan, bolj pristnimi kot eksplicitnimi.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !