Novi Batman dela čudeže (plus debata o Heathu Ledgerju in o tem, ali je smrt dobra reklama za film)

21.07.2008 ob 00:33

Da bo novi Batman, kjer pokojni Heath Ledger igra Jokerja, velika uspešnica, je bilo jasno že od samega začetka. Da bo že v prvem vikendu butnil celih 155 milijonov dolarjev, pa je presenetilo celo največje optimiste. To je namreč najboljši opening vseh časov. Še boljši od Gospodarja prstanov in tretjega Spider-Mana, ki je zadel nekaj milijončkov manj. Najboljši doslej. Povedano drugače, novi Batman je za vikend prislužil več kot vsi ostali hiti v enem mesecu.

Okej, zdaj pa pozor. Zdaj sledi podatek, ki me je ubil. Ki mi je ubil filmsko umetnost. Ki me je zrukal in zbil v zemljo. Novi Batman se je na popularnem filmskem portalu IMDB zavihtel na prvo mesto. Pred Botra. In to za celih 0.6 točke. Prav ste slišali, Boter ima oceno 9.1, novi Batman pa kar 9.7. To seveda pomeni, da so mu skoraj vsi dali čisto desetko. In da ne bo pomote, ne gre za malo skupinico fanov, ki nekemu filmu pač naštepajo visoko oceno. Gre za povsem verodostojne uporabnike IMDBja, ki se jih je nabralo toliko, da se rezultat lahko šteje. Da je legitimen. Kot sem rekel, po stotih letih smo dobili filmi, ki je zrušil Botra. In film, ki ruši tudi vse rekorde gledanosti.

Kako bo v naslednjih vikendih, ko se pokaže, če ima kak film noge, seveda ne vemo. Pa vendar, novi Batman je fenomen, ki mu ne najdem para. Film o super junaku, ki je hkrati tudi totalna bomba pri kritikih. Če je res tako zelo dober, še nimam pojma. Njegov predhodnik mi namreč ni bil ne vem kako všeč. Bil je okej, toda bil je daleč od Batmana iz leta 1989. Treba bo počakati, da film pride v kino. In ko bo v kinu, bom imel dve možnosti. Prva bo ta, da me bo zadel kot strela. Druga pa ta, da bom potegnil zaključek, da je šlo le za še en prenapihnjen poletni popkorn.

 

42 komentarjev na “Novi Batman dela čudeže (plus debata o Heathu Ledgerju in o tem, ali je smrt dobra reklama za film)”

 1. selemjan selemjan pravi:

  Vse to je bilo za pričakovati. Brez skrbi, če bi bil Heath še živ, bi bil film vsaj dvajset mest pod vrhom.
  Sicer je pa Nolan eden izmed redkih režiserjev, ki je všeč tako resnim filmskim ljubiteljem (no, ne čisto vsem), kakor tudi popcorn publiki.Potem imaš še same talentirane igralce (Bale, Freeman, Oldman, Ledger, Caine …) in šišmiša, zelo priljubljenega stripovskega junaka, pa dobiš prvo mesto.
  Itak je pa Imdb lestvica le popularity contest, kakor je bilo že velikokrat rečeno. Vsaj 1/2 filmov ne sodi not. Nima se smisla s tem obremenjevati.

 2. selemjan selemjan pravi:

  Aja, meni tudi ni bil všeč Batman Begins. Niti najmanj v bistvu. Prvi Burtonov film mi je še kar neprekosljiv.

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Selemjan, huh, na to pa nisem pomislil. Da je prav zaradi Ledgerjeve smrti toliko ljudi dalo desetko. Hm, dvomim, da to sicer čisto drži, ker tako velika in vplivna zvezda pa ni bil. Zadnje čase je bil bolj underground.
  Res je, Burton je še vedno daleč spredaj. Tudi s filmom Batman Returns, ki me je na trenutke zadel še bolj od originala.
  Glede Balea, sem edini, ki mu gre ta igralec na kurac? Edini, ki je prepričan, da ne zna igrati? Da je vedno isti in dolgočasen? Brez razpona?

 4. selemjan selemjan pravi:

  Iztok, prav imaš, pred smrtjo ni bil tako velika zvezda. Fora pa je, da so Američani (predvsem oni) nori na tragične zgodbe. Ravno njegova smrt ga je povzdignila v veliko zvezdo, v A listo. Njegov zakon je šel rakom žvižgat (kolikor vem, je ženička bila tista, ki je hotela konec), pestila ga je depresija, potem je pa prišla še smrt – čisto odveč. Na tragične figure je folk padal, pada in bo padal. Če bi Marilyn imela srečno življenje, ne bi bila taka ikona, isto velja za Edith Piaf, princeso Diano itd.

  Haha, meni tudi Bale ni nič posebnega, samo veliki večini je všeč, tako da pač ne mislim delati nekih zaključkov iz svojega skromnega mnenja.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Selemjan, to pa drži, ja. Amerika je zaljubljena v tragične figure. Le spomni se Jamesa Deana. In Heath je sedaj pač James Dean. Tako zelo, da so na Brada Renfra kar pozabili. Celo med spominom pri letošnjih oskarjih. Heath je zdaj pač vroča roba. Pa četudi se je ohladil. Pravijo, da ga morda čaka celo oskar. Hm, da bi bil boljši od Jacka Nicholsona, pa močno dvomim. Tako dober pa spet ni bil.
  Uf, hvala bogu, vsaj eden, ki meni, da Bale ni nič posebnega. In da je prav Bale zelo neposrečena izbira za Batmana. Isto kot za glavnega junaka Ameriškega psiha. Bale je zame pač še vedno deček iz Spielbergovga Cesarstva sonca.

 6. selemjan selemjan pravi:

  Renfro je bil žal že preveč pozabljen, da bi njegova smrt kaj spremenila. V bistvu je bil že tako pozabljen, da je človek dobil občutek, kot da je bila obletnica njegove smrti in ne smrt sama. Ok, saj je imel še par opaznih vlog, a višek njegove kariere sta bila Apt Pupil in The Client, ko je bi še otrok. Pa še upam si trditi, da je eden izmed tistih otroških igralcev, ki, kar se videza tiče, ne zrastejo v zvezde. Če bi kak Macaulay zdaj umrl zaradi overdosea, tudi to ne bi bilo nič kaj takega. Heath res ni bil superzvezda, je bil pa stalno na sceni.
  Za Renfra je bil sigurno kak razlog, da so ga pozabili na Oskarjih. Mogoče jim niso všeč boleče očitni junkieji. Pa tik pred smrtjo si je dal naresti ‘jebite se vsi’ tatu, to se težko ujema z nebogljeno tragično figuro.
  Saj Heatha tudi niso omenjali, ne? Samo v tem primeru pa mislim, da vem, v čem je fora. Najbrž so se zavedali, kak potencial ima njegova smrt (grdo povedano, samo tak je pač svet) in so si ga raje ‘prišparali’ za naslednjo podelitev, ko bo The Dark Knight že izšel. Takrat zna biti zvezda večera.

 7. nevenka nevenka pravi:

  In kdo igra Batmana?
  Če je že film o Batmanu?

  Kaj naredi ena smrt.

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Salejman
  “…kot da je bila obletnica njegove smrti in ne smrt sama…”
  Uf, huda misel. Bo držalo, ja. Renfro se iz obetavnega mulca žal ni razvil v obetavnega mladeniča. Isto kot Culkin, ki se resda še vedno trudi, a mu ne uspeva najbolje. Renfro je bil druga zgodba. Upornik brez razloga, ki so ga nesla mamila. Čudno, gleda na to, da so ga nesla, ko mu je slava že padla. Po logiki bi ga morala nesti takrat, ko je bil aktualen.
  Pri Ledgerju pa je bilo zanimivo to, da ni hotel slave. Da se je iz zvezde (The Patriot, A Knights Tale, 10 Things I Hate About You), zavestno spreminjal v art in underground. Prav zato me je presenetilo, da se je zjebal. Da kljub temu ni zdržal pritiska. Prav tako pa sem bil presenečen, da je pogorel njegov Casanova, ki je bil izreden film. Se mi zdi, da je celo upal, da pogori, saj si ni želel takega imidža. Po drugi strani pa, zakaj za hudiča pa je potem izbral Batmana. Kdo bi vedel, kaj se je pletlo po njegovi glavi.
  Na oskarjih v rubriki “IN MEMORIAM” vedno omenijo vse, ki so šli. Kaj je bil in kako se je obnašal, nima veze. Pozabili so ga. Po moje čisto nenamerno. Kaj veš, morda se jim je zdel premalo pomemben. Heatha so omenili, itak da so ga. Če ga ne bi, bi jih skurili na grmadi.
  No ja, če bo res dobil posthumnega oskarja, bo to nekaj neverjetnega in takrat bo res zvezda večera. Jasno, obračal se bo v grobu, saj mu je šla taka pozornost na kurac.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, Batmana igra Christian Bale.
  Glede smrti pa je čisto odvisno kdo seveda umre. In kdaj umre. Če je tajming pravi, je štala.

 10. nevenka nevenka pravi:

  Aha, hvala, Iztok, se mi pozna, da novih filmov nič kaj dosti ne spremljam.

 11. angelmanuel pravi:

  Christian Bale je dosti boljša izbira kot sta bila George Clooney in Val Kilmer. Sicer če je dolgočasen in vedno isti pa je za Batmana takšen kot je ravno idealen. Batman pač takšen more bit. Dolgočasen in nezanimiv. Pod vplivom netopirjev, travm iz otroštva, depresije, osamljenosti… Batman je poosebljen Cristian Bale in obratno. Sicer pa kdo bi sploh lahko bil boljša izbira za vlogo Batmana?
  Kar se Ledgerja tiče je možno vse kar ste že napisali. Sicer ni bil top igralec ala Pacino bi pa lahko z leti to tudi postal. Mogoče je ta vloga Jokerja verjetno njegova najboljša v življenju. Mogoče je že res bil hudo depresiven, mogoče je že res mel vsega dovolj. Mogoče ga je bremenilo dejstvo, da bi dostojno zamenjal Nicholsona in hotel biti še boljši.
  In ded se je zaprl v sobo, razmišljal še samo o tem norem JOkerju. Samo o tem kak izpast še bolj nor. Kak Jokerja naredit še bolj norega kot je. In vso to sranje kaj se mu je dogajalo… babe, droge, alkohol, depresija ga je pahnilo v prepad. Da se mu je že mešalo. Da je že sam v sebi bil tak nor in depresiven, da mu ni bilo več pomoči. Da je bil že dvojna osebnost. Eno je bil profesionalen Ledger na snemanjih drugo pa v sobi sam s sabo. Kjer je pilil samega Jokerja do zadnje podrobnosti, kjer je stal pred ogledalom in imel nore monologe in se režal samemu sebi. Joker se je naselil v Ledgerja in postal je norec. Stvar je šla tak daleč, da ga je sam Joker bil za njega usoden. In ravno zaradi tega zna bit bit huda konkurenca Nicholsonu.

 12. barbara pravi:

  Gartner, če si gledal Macihinista, potem ne moreš rečt, da Bale nima razpona… Naravnost fantastičen je!

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Angel, vsi bi bili boljša izbira za Batmana kot Christian Bale. Še celo Kilmer in Clooney.
  Glede Ledgerja, misliš, da se mu je res zmealo zaradi Jokerja? Hm, dvomim, saj ne gre za tako veliko in prelomno vlogo. Po drugi strani pa, kot da bi vedel, da bo film tako zelo velik. Me res zanima, če bi ga hvalili, če bi bil še živ.
  In ja, vidiš, tu pa je razlika med velikimi in malimi igralci. Ledger je za Jokerja umrl, Nicholson ga je le igral.

  Barbara, tega še nisem videl. Ko vidim, ti javim.

 14. Majči pravi:

  Obožujem stripovske junake,še posebej BATMANA.
  spomnimse da sem včasih gledala neko serijo verjetno iz 60 let,kjer so bili Batman,Robin ter Batgirl in seveda vsi negativci.
  Najbolj všeč mi je bil film Batman in Robin,kjer se jima pridruži še Batgirl ki jo je super odigrala Alicia Silverstone.
  George Clooney je bil super Batman.
  Batman begins nisem gledala zato nestrpno pričakujem novega Batmana.

 15. selemjan selemjan pravi:

  Iztok, ravno to me muči, ker v In memoriam omenijo praktično vsakega preminulega, pa naj bo še tak obskurnež. Še kar dvomim, da so pozabili Renfra.
  Sem pa skoraj siguren, da so tudi Heatha, verjetno so ga kaj omenjali tisti večer, samo v sklopu in memoriam mislim, da ni bil omenjen :)

 16. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Majči, uf, meni pa Batman & Robin ni potegnil. Pravzaprav nikomur ni. Si ena redkih, ki jih je bil ta film všeč. Prav ta film je namreč uničil franšizo, ki si je morala vzeti dolgo pavzo in se vrniti v povsem drugačnem stilu.

  Selemjan, prepričan sem, da so Heatha omenili. Zakaj ni bilo Renfra, pa res ne vem. Povedali so, da so pozabili. Če je to res, pa seveda ne bomo nikoli izvedeli. Ne me jezit, ker bom šel še enkrat pogledat celo podelitev, pa ti bom povedal kako točno je bil omenjen :)

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Evo ga, zavrtel na You Tube posnetek in Heath je brez dvoma zraven. In to v sliki iz filma Brokeback Mountain. In to čisto na koncu posnetka.

 18. selemjan selemjan pravi:

  hehe, ok, potem mi pa spomin peša :)

 19. Pris Pris pravi:

  Kar se IMDb tiče, je to itak ena velika farsa, ker tam redni uporabniki večini novejših filmov dodelijo oceno 1 ali 10, vse z namenom bodisi ohranjati trenutni vrstni red na top 250 (tisti, ki dajo oceno 1), bodisi v to listo dodati nove filme (tisti, ki dajo oceno 10). Jasno je, da sta obe oceni skrajno neobjektivni, ker si redki filmi zaslužijo take ekstreme. Končna ocena je ponavadi nekje vmes in prepričan sem, da bo tudi The Dark Knight hitro padel pod 9.

  Glede Balea se težko strinjam z Iztokom, ker je doslej pri svojih vlogah res pokazal veliko širine, tudi kot Bruce Wayne je bil dober.

  Kar se tiče Heatha: kolikor sem uspel videti, je res mojstrsko upodobil Jokerja, malo na drugačno finto, kot je v stripu. Sploh so ekranizirani Batmanovi nasprotniki bili fascinantni – Nicholson, DeVito, Pfeifferjeva in tudi Jim Carrey so nalogo ravno tako opravili z odliko. Heath zgolj nadaljuje tradicijo. Se je pa v raznih tračarskih revijah pojavilo tudi ugibanje, da ga je ravno vloga Jokerja privedla na rob in da se je zanjo pripravljal na zelo čudne načine; izolacija, branje tekstov o nihilizmu in norosti, celo eksperimentiranje s tabletami. Kdo ve, kaj je res in kaj ne …

  Film je definitivno overhyped, kar pa ne pomeni, da je slab. Zagotovo pa ni najboljši film vseh časov, na kar aludira ocena na IMDb. ;)

 20. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Pris: ravno nasprotno. Joker naj bi šele v navezi Nolan/Ledger postal podoben stripovskemu Jokerju oz. Jokerju, ki nastopa v kultnem batmanovskem stripu The Killing Joke. Nek kolega ga je opisal takole:

  Joker je zelo različno upodobljen v različnih stripih a ponavadi velja, da kadar pove šalo se ji smeji samo on vsi ostali pa bežijo v strahu.

  In tu bo očitno Ledger dodal subtilno noto, ki je manjkala Nicholsonovemu Jokerju (ki pa je IMO v okviru burtonovske gotike bil idealen Joker).

 21. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, četudi je farsa, se še ni zgodilo, da bi kateri film letel tako visoko. Kaj šele na prvo mesto. To je vseeno nekaj posebnega.
  Eh, Bale je nenehno isti. Dolgočasen, enak, statičen. Nezanimiv.

 22. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stric, a ni namen filma tudi to, da si da svobodo in se oddalji stripu? Da pokaže, da ima tudi lastno glavo? Da ni le neizvirna kopija stripa? Da tvega, da se bo zameril fanom? Prav zato mi je bil Nicholson tako popoln.

 23. Pris Pris pravi:

  @Stric B.:
  “Joker je zelo različno upodobljen v različnih stripih …”

  To je point vsega. V serialu je bolj nicholsonski verziji, v posebnih edicijah a la “The Killing Joke” pa bolj mračen in psihotičen.

  Tudi pri liku Batmana je podobno … od burleskne TV serije do totalnega darka in celo penzionista v Millerjevem “The Dark Knight Returns”.

  Čudi me, da Burton ni posegel po temačnejši verziji Jokerja, tako kot pri Penguinu, ki je bil kot lik izdelan na novo (stripovski Oswald Cobblepott ni iznakažen, samo majhen in debelušen).

 24. Majči pravi:

  Ja,uspešen ravno ni bil.
  Mi jebilo zmeraj bolj všeč če je imel Batman pomagače Robina ter Batgirl,če je sam Batman mi ni nekako bilo všeč.
  Če že delajo po stripu filme bi mogli tudi to upoštevati,saj sta bila Batgirl in Robin tudi v stripu in tudi v risanki.

 25. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Katerega dela “ki pa je IMO v okviru burtonovske gotike bil idealen Joker” nisi poštekal? :mrgreen: Nicholson deluje popolno v Burtonovem videnju Batmana, medtem ko bi v Nolanovem Batmanovem svetu, ki poskuša delovati bolj realistično in manj spolirano, deloval kot tujek.

  Prisu sem pa samo razložil moj pogled na njegovo trditev, da je Ledgerjev Joker na drugačno finto kot stripovski. Iz kje si pa ti potegnil potem vse te neke domneve, da se je treba predlog držati kot pijanec plota, mi pa ni jasno.

 26. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  @Pris: aha, evo, s tem se pa strinjam. Potem sva oba istih misli, samo par dodatnih stavkov je bilo potrebnih. :mrgreen:

 27. Pris Pris pravi:

  Na IMDb so od dosedanjih 46.000 glasov, ki štejejo, kar 32.000 glasov oddali moški v starosti od 18 do 29 let. :P

 28. Urban pravi:

  Komej čakam da si pogledam tale film :D

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Majči, ja odvisno od zgodbe. Glede na to, da so planirali več delov, ne morejo takoj vsega odkriti in dati v film. Saj potem ne bi nič ostalo za naslednji del. Po drugi strani pa, problem tistega Batmana je bil v tem, da je bilo vsega preveč.

  Pris, odločitev je verjetno dal Jack Nicholson, ki se je celo v najavno špico hotel napisati prvi. Seveda mu je uspelo.
  Glede IMDBja, kot sem rekel, vsi filmi imajo enako možnost za glasovanje, a le novi Batman je na prvem mestu.

 30. Pris Pris pravi:

  Ja, saj ne rečem, po svoje je to res fenomen. Očitno je marketinška kampanja “Why so serious?”, podkrepljena s Heathovo smrtjo, zadela v polno. Tudi 155 mio $ je za vikend ogromna cifra. Bo še zanimivo! ;)

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stari moj, to je the bigest opening ever. Res me zanima, kaj bo drugi teden. Lahko, da bo hud padec, lahko da bo presenečenje in bo že krepko čez 200.

 32. Pris Pris pravi:

  Upoštevajoč porast cen za vstopnico, je Spider Man 3 na opening weekend še vedno prodal več kart. Žal je film totalno sranje, medtem ko “The Dark Knight” še vedno žanje v glavnem odlične kritike. :)

  Napovedujem, da padca ne bo, 200 pa bo že v sredo! :cool:

 33. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, saj to je finta ja, da je film tak hit in da ga kritiki kljub temu naravnost ljubijo.
  huh, misliš, da bo ruknil 400? Morda celo 500? Ali bog ne daj 600 kot Titanic?
  To se je nazadnje zgodilo pri Iron Manu, ki se je potem ustavil nekje čez 300.

 34. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  a zdj je že številka 1?! pomoje mal pretiravajo…
  ledgerja je bržda dokončno spsihirala tale vloga… če je res tako dober kot pravijo-se je vživel… pol najbrž nič čudnega…
  sicer prvega tega zdaj šišmiša še nisem gledal (ga pa vsekakor bom še ta teden) se mi po trailerjih in tako nasplošno bale vsekakor zdi popolnoma primeren za batmana…
  ta film je pa zdj res treba videt… sam pomoje d bom ob ogledu zarad prevelikih pričakovanj mal razočaran…

 35. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Veter, tudi jaz sem bojim, da ne bom na koncu iz dvorane odšel s povešenim nosom. Ne bi bilo prvič. To je zdaj tako napihnjeno, da poka po šivih. Kaj veš, morda pa je vredno vsega pompa.

 36. Pris Pris pravi:

  - preizkušeni liki v filmu (Batman & co, Joker)
  - odličen viral marketing
  - Heathova prezgodnja smrt
  - vrhunska igralska zasedba + auteur Nolan
  - presenetljivo dobre kritike tudi “resnejših” recenzentov in celo oscar-talk (ne samo za Heatha, tudi na splošno – režija, cinematografija)
  - najboljši opening weekend
  - prvo mesto na IMDb

  Film je v totalnem zagonu, tako da se lahko zgodi marsikaj. Sploh se ne spomnim, da bi se hype za katerikoli drug film pokazal v toliko kategorijah … niti novi Star Warsi niso imeli takšne podpore.

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, niti novi Indiana Jones. Pravzaprav se ne spomnim filma, ki bi tako močno vžgal na vseh segmentih. No ja, morda le Titanic, ki pa je služil počasi in se je šele potem prebil do tiste nore cifre.

 38. Tadej Tadej pravi:

  torej je res, to kar se govori o tem filmu … da je tako dober. obvezno si ga bom šel ogledat.

 39. meta pravi:

  No ja film sem si včeraj ogledala na predpreimeri, vse preveč so ga hvalili. Heath je bil res dober, ostalo se pa vleče, predvsem preveč vleče. Sicer moja kritika ni mirodajna, oglejte si ga, pa naj vsak presodi sam. Če ne bi kart dobila, bi ga sigurno počakala na DVD-ju in si ga doma z odmori ogledala. Skoraj dve uri in pol, absolutno predolgo.

 40. leonardo pravi:

  Hm, po dolgem času sem šel z visokimi pričakovanji v kino in spet se je izkazalo, da so me nategnil. Mamu jim, kdo daje tiste 10ke na imdb-ju. Moja ocena 6.8 in nič več. Film ti razen črnega humorja Heatha Ledgerja ala style Johnny Depp v Pirati iz karibov ne pusti nobeni posebnih filingov, nikjer te ne prlima na sedež al pa sezuje. Pa tista ženska v katero je bruce wayne zacopan–pa je ta usekan, v enem trenutku prileti s tremi manekenkami okol vratu, da impresionira folk pa svojo bivšo, pol pa je ta bivša v katero je zaljubljen kr ena leva..ne moreš verjet. Pa Cristian Bale se tokrat tud ni izkazal ravno, je bil v prejšnjem Batmanu dost boljši. Nimam pojma, al so ta folk na imdb-ju same ovce, pa so vidl, da jih je prvih tisoč ki so usekani na batmana usekalo 10 pa so potem še oni kot ovce temu sledil. God damage!

  Čist povprečen akcijski film s prevelikim pompom okrog sebe…da ne bo kdo šel s prevelikimi pričakovanji slučajno v kino. Pričakuj malo, pa boš čist zadovoljen šel domov.

 41. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Meta, predolgo? Kaj pa si potem počela pri Ben Hurju, Titanicu in Gone With the Wind?

  Leonardo, me res zanima, kak se bo zdel meni. Kot sem rekel, pričakujem veliko, me je pa strah, saj mi predhodnik ni bil kul, Christian Bale pa me ne prepriča nikoli.

 42. IZTOK faking GARTNER » Recenzija: The Dark Knight Rises pravi:

  [...] recenzije-the-dark-knight/ nekoc-in-danes-batman/ novi-batman-dela-cudeze/ [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !