Ker se na naši televiziji spet vrti Vojna zvezd, je prav, da ji posvetim kratek foto poklon

21.07.2008 ob 04:16

 

33 komentarjev na “Ker se na naši televiziji spet vrti Vojna zvezd, je prav, da ji posvetim kratek foto poklon”

 1. ToniT pravi:

  Nisi napisal, da so vsaj iz prvih dveh epizod prav grdo izrezali en kup scen.
  Tretje nisem več hotel gledati…

 2. malaglumica pravi:

  mah ta film je kr neki! kr eni debili
  sori samo moje mnenje…

 3. Tine pravi:

  Super si naredil, osebno bi dodal le se fotko Johna Williamsa, cigar nepozabna glasba je (bila) nedvomno prav tako pomembna, kot vsak od likov, katerih fotke vidimo zgoraj. ;-)

  P. S.: Klanjam se za tribute v blogroli. Tako kot ti se trudim pisati pac tako in tisto, kar mislim.

 4. Majči pravi:

  Vse tri filme še starejše verzije iz osemdesetih let sem gledala vsak petek na popu.
  Najbolj všeč mi je bil lik Hana Sola,ki ga je odlično igral Harrison Ford.
  Novejšee tri dele,kjer prikazuje Anakina Skywalkerja na žalost nisem videla.
  Najbolj prisrčena sta robotek R2 in Yoda.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Toni, to so prenovljene in tehnično nadgrajene verzije, ki so konec devetdesetih, ob dvajseti obletnici Vojne zvezd, igrale tudi v kinu.

  Tine, Williams pa je itak legenda. Po moje bi vsi filmi, za katere je naredil glasbo, enostavno propadli brez njega. Fotke pa nima, ker ni filmski lik. Tudi Lucasa namreč ni zraven.
  Glede tributa, zaslužil si ga. Še posebej za del, kjer me primerjaš z Vesno Vuk Godina.

  Majči, le poglej si nove tri dele. Niso tako dobri kot stari, vseeno pa so vredni pozornosti. Že zato, ker gre za Vojno zvezd.

 6. Escobar pravi:

  izzy zakaj pa sam 4, 5 in 6 sezona … so prve 3 tud izredno super … lahk napopu kako sliko od Natalie Portman pa Keire Knightley (vrjameš al ne, nisn vedu kdaj je kira igrala noter … resno tak enake sta si v tem filmu) pa ostalih …

  men osebno so mi še bolj cool prvi 3 epizode … res 3etja sploh, k mi je Anakin Skywalker full dober lik in k imata tako romeo & julija razmerje z Padme … in potem ta sprememba v Darth Varderja …in pač posledice … kr kruto se mi je zdel … me je držal kr ena dva dni po ogledu … fuck, kva je naredu, osu :) škoda ga mi je blo

  pošteni so pa vsi deli … čeprav tastarih že dolg nisem videl, bi mogu obnovit spet mal …

 7. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, prilepil sem samo te, ki so jih zdaj vrteli po teveju, saj so spet aktualne.
  Nove tri, ali še boljše, prve tri (res je, to je zajebno za pojasnit), so meni slabše od originalnih. Le tretja, se pravi tista, kjer se Anakin spreminja v Dartha, je zelo dobra.

 8. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  dejansko so dle zavrtel vseh 6 filmov… (in to v zelo neuglednih terminih…) tko mimgrede…
  dejansko se pa meni od najnovejše trilogije najboljši zdi še II. del… samo moje skromno osebno mnenje…

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Veter, uf, meni pa je bil drugi daleč najslabši. A vseh šest? Tega pa nisem vedel. Očitno so jih vrteli v kronološkem zaporedju. Kot sem rekel, zmešnjava, ki jo je George namerno zakuhal. A veš, novi trije so v resnici stari trije, četrti je v resnici prvi in tako dalje. Čista štala :)

 10. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  meni se zdi vse čisto razumljivo… vrteli so jih pa lepo po vrsti kot se sedaj spodobi…

 11. Pris Pris pravi:

  Prequeli so me, razen po vizualni plati, zelo razočarali. Še najbolje je povedal Maddox:P

 12. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Veter, saj ne pravim, da ni razumljivo. Samo tako, a veš, pač novi deli so v bistvu stari deli :)

  Pris, meni je bil dober le tretji. Prva dva sta tudi zame razočaranje. Drugi še najbolj.

 13. Pris Pris pravi:

  Ravno v tretjem so največji scenaristični podni … plot holes the size of Texas! :P

 14. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, prav tretjega so kritiki najbolj hvalili, Lucas pa je bil, kolikor jaz vem, nanj zelo ponosen. Potihem se je govorilo celo o oskarjevskih nominacijah.

 15. Pris Pris pravi:

  V linku v enem mojih prejšnjih komentarjev je na zelo vulgaren način napisano to, kar si o “zapletu” in Anakinovem “prebegu” v darkside mislim tudi sam.

  Če strnem:
  Jediji so kao nadbitja s posebej izoblikovano intuicijo, pa celoten jedi council ni mogel pogruntati oz. “začutiti” ogromne Palpatinove zarote, ki je vključevala par sto tisoč klonov in robotov. Kakšni jediji pa so to?!

  Anakinova glavna motivacija za prebeg k Sithom je Palpatinova obljuba, da bo Padme preživela porod. Kasneje jo ta isti Anakin skuša ubiti. Ko pa si natakne Vaderjevo masko, najprej vpraša, če je s Padme vse ok … WTF?

  Ne rečem, film lepo teče, par prizorov je fenomenalnih, ampak ko se človek malo poglobi … oskarji? ne me zezat … :D

 16. stieber pravi:

  hja vader ima pač shizofrenijo, ki se izkaže tudi v 5. in 6. delu…;D

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, kdo pa ti je rekel, da se moraš poglobiti. Mar ni čar Vojne zvezd v tem, da nas zabava. Le zakaj bi iskali napake, če lahko iščemo dobre strani. Če vprašaš mene, si preveč pozoren bil na malenkosti. Jebeš malenkosti pri takih efektih in pri razlagi, kako je Anakin dejansko postal Darth. Na to sem čakal sto let.

 18. Pris Pris pravi:

  “… in pri razlagi, kako je Anakin dejansko postal Darth. Na to sem čakal sto let.”

  A pa se ti ni razlaga, ki jo je ponudil Lucas, zdela vsaj malo butasta in protislovna?

  Zame nesmisel celotnega zapleta in razpleta pač ne more biti zgolj malenkost.

 19. Escobar pravi:

  pris zakaj butasta in protislovna … pač resno vprašanje … recimo js sn bil čist paff … zato kr se mi je zdel žalostn pa butast, da se je pustu prevzet tak hiter temni strani … mislim totalni fizični in moralni propad …

  *** SPOILER ALERT *****
  ubil je svojo žensko … oz. umrla je od žalosti, zarad tega ka je naredu iz sebe, tako sovraštvo in agonija do Obija, k mu je bil ko starejši brat, pa ga je hotu ubit na vsak način, … ne vem zadni spopad, tist k pol prileze iz lave ven, brez udov sam ena roka, cel zdemoliran, pa ko ga pokaže kot darth varderja, k sprašuje po padme itd itd … je blo men full o shit, res ena dva dni sn študiru u koncu …

  ***** END ALERT***** :)

  da ne bo kdo reku d nisn upozoril na spoilerje

  zanima me tvoje mnenje, mogoč vidim 3 epizodo v drugi luči po tvoji razlagi … za enkrat je pa men 3 del tud najjači

 20. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, ne, ni se mi zdela niti malo butasta. Užival sem. Kot mnogi drugi.

 21. Pris Pris pravi:

  @Escobar (in delno tudi Iztok):

  Prvi trije deli (no, četrti, peti in šesti) so lepa pravljica, vrhunski liki in storytelling, pa tudi efekti so za tisti čas bili zavidljivi. Zgodba je bila sila preprosta, lukenj v zapletu pa sploh nismo opazili, ker je bilo poglabljanje nepotrebno. Še zdaj si jih kdaj pa kdaj pogledam, še posebej “The Empire strikes back”.

  Lucas pa se je z novimi deli šel družbenega kritika in amaterskega politologa. Izmislil si je kompleksen zaplet, poln zarot in “dvojnih” igralcev, ki so sestavni, če ne celo ključni del zgodbe. Žal pa je ta zaplet prozoren do amena in to je tisto, kar zamerim “novi” trilogiji. Če nam že skuša predstaviti kompleksnejšo zgodbo od osnovne borbe med klasičnim “dobrim in zlim”, ki je bila gonilna sila prve trilogije, potem bi morala zadeva biti dosti bolj kredibilna, pa tudi scenaristično dodelana. O “lesenosti” igralca, ki upodablja Anakina, niti ne bi razpravljal, dialogi pa so tako okorni, kot da bi gledal kako butasto komedijo (ne reši jh niti “kralj” dialoga, Samuel L. Jackson). Ne rečem, tudi v osnovni trilogiji so bili taki dialogi, vendar je zaradi že omenjene preproste osnovne premise izpadlo celo simpatično, medtem ko je zasnova novih delov dosti kompleksnejša in zahteva drugačen pristop.

  Konkretno: omenil sem že zaroto, ki je vključevala infiltriranega Sithovskega lorda in stotisoče vojaških robotov, jedijevskemu koncilu pa ni bilo nič jasno do konca, ko so jih pobili kot zajce. Kot da ne bi bili bojevniki “sile” s sposobnostjo predvideti takšne situacije! Lucas dva dela gradi kult jedijev, potem pa jih pobije v enem prizoru, kot da gre za neke tretjerazredne modrece. Hvala lepa za take jedije!

  Še hujši pa je bil Anakinov “prestop” na temno stran. Res je, da je bil že od začetka zelo svojeglav jedijski učenec, vendar je vseeno čudno, da 15 let jedijskega treninga ni pustilo več sledov in zavesti zvestobe ter je na podlagi enega pogovora s Palpatinom instantno prestopil na drugo, temno stran, kljub temu, da je dobro vedel, kaj pomeni biti Sithovski lord. Vse spoštovanje do jedijev, še posebej do svojega učitelja Obi Wana, je splahnelo v petih minutah! Lucas je omenjeni zaplet utemeljil z zlo slutnjo umirajoče Padme. Ah, kako romantično, he did it for his woman. Potem pa bizarni preobrat: Anakin pod vplivom sile Padme skuša ubiti! WTF? Ok, boste rekli, temna sila ga je tako prevzela, da se ni imel več v oblasti. Zelo poceni Lucasova fora, ampak okej, naj mu bo. Toda na koncu spet preobrat! Nadane si Vaderjevo masko in skoraj ljubeče vpraša po Padme. WTF? Totalno protislovje!

  Iztok, verjamem, da si užival, tudi mnogi drugi so, prizor stopljenega in pohabljenega Anakina je bil res šokanten, ampak omenjene neumnosti v razpletu tretjega dela so zame uničile celotno “novo” trilogijo. Saj smo vsi vnaprej vedeli, da bodo jediji uničeni in da Anakin postane Vader, ampak na tak unbelievable način … BLAH!

 22. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  pris, iztok… zato je od tanovih meni najljubši drugi… ker se tam pravzaprav orenk nakaže kaj bo pa ni talkšnih lukenj, tudi igralci so se mi zdeli večinoma kar vredu… tretji del tudi meni ni čisto logičen (je pa čisto dober… no dober… odličen kot vse vojne zvezd)
  iztok, vem da so novi deli ubistvu stari deli… ne me imet za budalo… :D

 23. Escobar pravi:

  se bi strinju s tabo Pris … prestop na ono stran je bil izredno hiter, po pet minutnem obljubljanju o večnem življenju in je bil “the one” po 15ih letih Jedi treninga na dark side …. odseku roko Mace Windu ga vrgu čez okn … se zarotil proti svojmu učitelju/”bratu” … čeprav je kljub odsvetovanju Yode “Hard to see, the dark side is”. … jamčil zanj on je :) …. sam sn res pričakoval da ga bo Obi spametoval tam na tistem planetu … but Anakin raised Hell … and there’s no way back …. ja in tod tist poboj Jedi vitezov, niti Yoda sam ni pričakoval tega … ta je tud mal boga …

  ampak kljub temu so mi prvi 3 sezone kulske … če ne druga CGI je dober …:) plehka izjava …

 24. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pris, jaz možgane pri takih filmih vedno puščam doma. Kljub temu, me enka ni prepričala, dvojko je rešil Yoda, trojka pa mi je bil dostojen zaključek vsega skupaj. Vsekakor pa so vsi trije ta novi daleč od starih. Glede same zgodbe pa ti lahko rečem, da me taka globina pri take vrste filmih ne zanima, saj bi mi bilo vsi po vrsti bedasti. Ne dam se zmesti. Če padem noter, padem noter. Kljub temu, kar opazim, da je trapasto.

  Veter, saj te nimam za budalo, kaj ti je, samo povedal sem na splošno. In ja, drugi je bil meni tudi okej. Predvsem zaradi akcije, kjer je bil glavni Yoda.

 25. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, ma pri teh filmih je itak najbolj važen CGI :)

 26. Escobar pravi:

  ej Izzy si si ornk ogledu sliko od Darth Vader-ja :) hehe iPhone ma na prsih … ta je zgleda iz sezone 7 :)

 27. Escobar pravi:

  * epizode 7

 28. Escobar pravi:

  aja pa še neki … u epizodi 2 ko se je Obi-Wan Kenobi boril s tisstim grbastim robotom u halji … od kod je robot staknu prehlad … je ja skos kihu … tist se mi je mal čudn zdel :)

 29. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, sem upal, da bo kdo opazil. Bravo :)
  Biznis pač. Tako kot cela Vojna zvezd.

 30. Escobar pravi:

  pa če se mal s številkami pošpilam… …

  4,5,6 epizoda 1977, 1980, 1983 – 3 leta razlike med vsako in nato 16 let pavza in
  1,2,3 epizoda 1999, 2002, 2005 – 3 leta razlike spet … potem pa če sešteješ med vsako epizodo 3 leta pavze … pa če sešteješ 3+3 + 3+3 =12

  pa med 4 epizodo 1977 in 3 epizodo 2005 je 28 let razlike

  in med 6 epizodo 1983 in 1 epizodo 1999 je 16 let razlike

  28 – 16 =12

  in če potem uzameš 4 epizodo 1977 (ki je hkrati prva posneta od prve trilogije) in 1 epizodo 1999 (ki je spet prva posneta v drugi trilogiji) — 1999 – 1977 = 22

  in nato če vzameš 6 epizodo 1983(ki je zadna posneta v prvi trilogiji) in nato 3 epizodo 2005 (ki je zadna posneta v drugi trilogiji) —
  2005 – 1983 = 22

  numb3rs :) 4 – 8 – 15 – 16 – 23 – 42 — da se ne bo u 5 sezoni Losta še kak Yoda pokazu

  zabluzu do amena :) :)

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Escobar, zanimivo in hrati celo malce strašljivo. Naj bo sila s tabo :)

 32. sLOVEnec pravi:

  Stari, leta 94 nisi znal na pamet režiserjev serije Star Wars (imam priče), a si se jih končno naučil? :)

 33. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Lord of the Rings Trilogy pravi:

  [...] prstanov ni film, marveč dogodek. Tako kot Vojna zvezd in Harry Potter. Ne le dogodek leta, tudi dogodek celotne filmske zgodovine. Tu ne gre samo za [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !