Happy Birthday: Brigitte Nielsen, Donald Sutherland

17.07.2008 ob 17:38

Osemdeseta bi bila brez Brigitte Nielsen, ki je v torek praznovala 45 let, zelo dolgočasna. Če ste pozabili njene filmske vloge, nikakor ne morete pozabiti njenega svetovnega rekorda. Njenega dosežka, zaradi katerega bi morala že zdavnaj dobiti spomenik. Punca je namreč v posteljo dobila Arnolda Schwarzeneggerja in Sylvestra Stallonea. Enega za drugim. Najprej enega, nato pa še drugega. Ko se jo je prvi naveličal, je vskočil drugi, ki je seveda naredil napako in ji dal tudi srce. Ker ji je dal srce, ji je seveda dal tudi lep kos svojega premoženja, ko sta se ločila. Prvi je bil pametnejši, saj jo je le podrl in se od nje poslovil. Drugi je bil pač bedak in osel, ki je šel na led. Pa vendar, Brigitka je v osemdesetih tako ali drugače posnela Rdečo Sonjo, četrtega Rockyja, drugega Policaja iz Beverly Hillsa in Cobro. Same znane filme, kjer sta jih vloge seveda uredila Arnie in Sly. Ko je ostala sama, je propadla. Tudi s filmom Domino, kjer je hotela postati novi seksualni simbol. Gledalci niso trznili, njena kariera pa je šla po gobe. No ja, danes je intimna prijateljica kultnega raperja Flavorja Flava, kar pa niti ni dosežek, marveč furanje na nekaj, kar ji nikakor ne paše. Še posebej, ker je bila nekoč žena Sylvestra Stallonea in ljubica Arnolda Schwarzeneggerja.

null

Donald Sutherland, ki jih danes poka 73, je bil nekoč hudo velik car. Snemal je prekleto dobre filme, kjer se je vedno močno potrudil. Le spomnite se trilerja Eye of the Needle, pa grozljivke Invasion of the Body Snatchers, pa komedije M.A.S.H., pa kultov Klute in Don’t Look Now. To so bili filmi, brez katerih ne bi bilo sedemdesetih let prejšnjega stoletja. In Donald je bil faca. Eden najboljših igralcev svoje generacije, ki se je potem prodal. Še bolj kot njegovi kolegi. Tako zelo, da filme snema res samo še za denar. Še huje kot Michael Caine in Robert De Niro. Donald jih snema za denar in poskrbi, da so vsi po vrsti slabi. Ker so slabi, je slab tudi on sam. No ja, četudi bi bili dobri, bi bil on še vedno zelo slab. Pa ne zato, ker je pozabil igrati, marveč zato, ker se mu ne da. Ker se pred kamero le nastavi in pozira. Boli ga kurac. Len je. Sto na uro. Kot lenivec, ki ga ne bi prebudila niti brca v rit. Prav imate, Donald je ostal v sedemdesetih. Kot njegovi filmi. Kot njegova volja do igranja. Kaj vem, morda ga je sram. Morda pa se res požvižga in si misli svoje. Škoda, saj je bil res faca.

 

4 komentarjev na “Happy Birthday: Brigitte Nielsen, Donald Sutherland”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Jaz sem Brigittko gledala nedavno na tv, kje je posnela svojo plastično operacijo, pokazala je tudi svoje tri sinove, za hipec tudi enega od mož, nekega športnika in pa trenutnega moža, ki je nek črnolasi in veliko mlajši drobižek. A izgleda, da se imata rada.
  Je pa zanimivo, da mi je delovala zelo nezvezdniško…preprosto pravzaprav…

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Nevenka, ta novi je raper Flavor Flav, legenda rapa, ki ima ful otrok iz prejšnjih zakonov, če se ne motim. Pa še svoj reality show sta mela. Ma to je padec na dno, če mene vprašaš. Jebat ga, kdor visoko leta, nizko pade. Je pa res, da tudi meni delujeta kot da se imeta rada, pa čeprav mi gre ves čas na smeh. Sta kot noč in dan. Vizualno, da se razumemo.

 3. George Best pravi:

  Luštn par,ni kej… :)

  http://shrani.si/f/2v/2u/1fupSQi5/ff.png

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  George, res je, zlo luštn :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !