IZTOK faking GARTNER

« | | »

Puppet Master II, Puppet Master III: Toulon’s Revenge

9.07.2008

PUPPET MASTER II (zda 1991, grozljivka, režija: Dave Allen, igrajo: Elizabeth Maclellan, Collin Bernsen, Steve Welles, Gregory Webb, Jeff Celentano, Charlie Spradling)

Zelo solidno nadaljevanje kultnega originala iz leta 1989.

Puppet Master 2 se začne tam, kjer se je končal Puppet Master. V tisti zloglasni hiši, kjer so lutke gospoda Toulona zmasakrirale skupino znanstvenikov, ki je raziskovala paranormalne pojave. Sedaj je na sceni druga ekipa, ki seveda raziskuje, kaj se je zgodilo s prvo. Ker so lutke spet krvoločne, nas znova čaka skuliran masaker, ki brez dvoma doseže vrhunec v sekvenci na kmetiji, kjer se jim skuša zoprstaviti neka okrogla babura, katero zdela novi član živih lutk. Nekakšen Darth Vader, ki bruga ogenj. Ker se drugi Puppet Master spretno izogne filozofiji, ki je kvarila prvega, gre morda celo za boljši film. Za čisto okej in zabavno grozljivko, ki pa seveda še vedno precej zaostaja za filmom Child’s Play.

Ocena 3 in pol

null

PUPPET MASTER III: Toulon’s Revenge (zda 1991, grozljivka, režija: David DeCoteau, igrajo: Guy Rolfe, Richard Lynch, Ian Abercrombie, Sarah Douglas)

Začetek.

Tretjega Puppet Masterja so posneli istega leta kot drugega in nas brez dvoma presenetili s samo zgodbo. Z zasukom v preteklost, kjer prvič srečamo gospoda Toulona (Guy Rolfe), ki je bil v drugem delu kot veste ves čas kot zombi. Prav ta zasuk nas navduši. Prav zavoljo tega zasuka dobimo presenetljivo kvalitetno zgodbo o pogumnem lutkarju, ki se nacističnim barabam s pomočjo svojih živih figuric maščuje za smrt svoje izbranke Else (Sarah Douglas). Poznavalci celotne serije bodo na novo ujeli nasmejanega kavboja, v prvi vrsti pa bo spet stal moj najljubši lik. Tisti okrogli boksar, ki mi je k srcu prirasel že v originalu, ki sem ga prvič videl konec osemdesetih. Konec drugega dela je resda obljubljal povsem drugačno zgodbo, toda tale je veliko boljša in taka, da odleti čez oba predhodnika.

Ocena 4

 

Avtor IZTOK GARTNER, zapisano 9.07.2008 ob 21:16 pod recenzije. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

4 odgovorov na “Puppet Master II, Puppet Master III: Toulon’s Revenge”
 1. Anže - 4.10.2010 ob 16:30

  Zelo dobre grozljivke. Si gledal še ostale dele. Jaz se pravkar spravljam h gledanju

 2. IZTOK GARTNER - 5.10.2010 ob 00:39
  IZTOK GARTNER

  Prvi tri zaenkrat, imam v planu tudi ostale, ko najdem čas.
  Men so tudi okej, sem presenečen, da sta mi tudi drugi in tretji bila kul.
  Zdaj pa je, če nisi vedel, zunaj nov del, počekiraj, če se ti da.

 3. Anže - 5.10.2010 ob 16:51

  Puppet master: Axis of Evil, film gre direktno na DVD (tako kot vsi), ocena na IMDb 4.3/10 in ko malce berem komentarje vidim, da je film resnično všeč le enemu.

 4. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Recenzije: Puppet Master: Axis of Evil, Flu Birds, Needle - 23.12.2010 ob 02:52

  [...] Očitno z željo, da obudijo nekoč popularno franšizo, kjer mi je bil presenetljivo všeč tudi tretji del. Žal je tole navadno sranje, izjemno cenena, dolgočasna in slabo narejena reciklaža prejšnjih [...]

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !