Recenzije: Hancock

7.07.2008 ob 22:45

zda 2008, akcijska komedija, režija: Peter Berg, igrajo: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman

Superman 3.

Se spomnite prizorov iz tretjega Supermana, ko se je glavni junak spremenil v zoprno, neobrito, nesramno in vase zagledano kreaturo, ki je šla na živce tudi njegovim največjim oboževalcem? Točno to je tudi naš Hancock, ki ga igra Will Smith. Super junak, ki ga boli kurac. Ki se požvižga na imidž in popularnost ter je prepričan, da so vsi v posebna oblačila našemljeni super junaki navadni geji. Tip je neobrit, tip pije, tip je nesramen, tip z vsako svojo akcijo povzroči preveč škode in pizdarij. Skratka, tip je super junak, ki bi mu lahko rekli tudi bad guy. Tudi antijunak, zajebani upornik, ki se požvižga na vse. In ki mu je čisto vseeno, če ruši prav vsa pravila super junakov. Če bi ga poslali k psihiatru, bi ravnali prav. Če bi ga, po tem, ko nas je rešil, vseeno usekali na gobec, pa bi naredili dobro delo. Pa vendar, Jason Bateman, sanjač v krizi, v njem vidi nekaj več. Nekaj, kar drugi nočejo. Prav zato ga prepriča, da se ljudem opraviči za svoje obnašanje. Da se orbije. Da si obleče lepo junaško obleko. In da gre za nekaj časa celo v arest ter počaka, da ga bo policija zavoljo porasta kriminala začela spet pogrešati. Domiseln film. Opremljen z vrhunskimi posebnimi efekti in z obilico dobrega humorja, ki ga malce polomi v zadnji tretjini, ko začne furati pretirano globino in preveč resno atmosfero. Očitno zato, da bi ujel kvaliteto. Namesto tega žal ujame preveč nenadno spremembo tempa, ki gledalca ujame nepripravljenega. Še posebej v zadnjih razpletih, kjer se vmeša tudi skrivnost Charlize Theron, sicer vzorne žene Jasona Batemana. In prav ti zadnji prizori, kjer se odloča njuna usoda, so čudni, neprepričljivi in taki, da v bistvu zjebejo dober ter zabaven filmček. Hudiča no, kot da bi še enkrat gledal zadnjih dvajset minut Spielbergovega Vesoljčka. Nepotrebno in preveč patetično.

Ocena: 6/10

null

 

12 komentarjev na “Recenzije: Hancock”

 1. spookymulder spookymulder pravi:

  Na kratko: Premalo komično, preveč (melo)dramatično, efekti preveč konfuzni (ne veš kdo in kako koga tepe). Nasprotno s tabo, Iztok, se mi je konec zdel dokaj posrečen, vendar sem šel gledat komedijo (vsaj tako sem pričakoval), ne pa starogrško tragedijo samožrtvovanja. Definitvino PREMALO zabave preko celotnega filma, vsaj glede na (moja) pričakovanja.

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Spooky, zadnjih dvajset minut sem dobil občutek kot da gledam rimejk Spielbergovega Vesoljčka. Da se razumeva, rimejk Vesoljčkovih zadnjih 20 minut. Žal pa Will in Charlize nista ET in Elliott.

 3. Eva pravi:

  Men je bil všeč.

 4. selemjan selemjan pravi:

  Zelo zanimiva zasnova, šibka izvedba.

 5. selemjan pravi:

  zakaj moj nick ni link za moj blog :S le kot neprijavljen mi uspe komentirati z linkom.
  Drugače pa vabljen na moj blog, če te zanimajo malo daljše filmske razprave :)

 6. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Selemjan, nimam pojma. In kakšen je naslov tvojega bloga?

 7. Gregor pravi:

  Bravo iztok, še 1x ti je uspelo vklučiti spoiler.

 8. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gregor, kje?

 9. Gregor pravi:

  “Še posebej v zadnjih razpletih, kjer se vmeša tudi skrivnost Charlize Theron, sicer vzorne žene Jasona Batemana.”

  Sicer nič konkretnega a vseeno, zej vem da bo nekaj z njo v zadnjem delu filma, škoda.

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Eh, daj no, saj to pa res ni ne vem kak spoiler. Nimaš pojma kaj bo. Ne skrbi, morda sploh nič ne bo.

 11. tinkerbell pravi:

  konc filma mi ni biu fajn.

 12. Recenzije: Battleship, The Lucky One « IZTOK GARTNER pravi:

  [...] nabije topovsko kroglo. Kot sem rekel, hell yeah. In pohvala za Petra Berga, tudi režiserja filma Hancock, ki ves ta mambo džambo enkratno drži skupaj in povzroči uživancijo gledalca. Upam si reči, da [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !