Je v vsem čvekanju politikov res samo blef?

24.06.2008 ob 14:56

Zadnje čase Slovenijo spet pretresajo takšne in drugačne afere. Recimo Patria, Boško Šrot in če hočete, Janšev plagiat. Vse to so seveda odlične priložnosti za predvolilne stavke in obljube, ki jih potencialni volivci tako zelo radi slišijo. Zelo zanimivo se mi zdi dejstvo, da nihče od politikov ne prizna, da gre v bistvu za predvolilno bitko, marveč vztrajajo pri povem drugačnih razlogih. Recimo, da jih skrbi za davkoplačevalce in da se pač borijo za resnico.

Zdaj pa se seveda vprašam, koliko od tega je sploh res. Ali še boljše, obstaja kak politik, ki se mu gre kdaj resnično za ljudi in ne za svoj imidž ter rit. Ali je gospod Cvikl res v skrbeh za davkoplačevalski denar, ali pa se mu gre le ta diskreditacijo vladajoče koalicije? Ali Milana Kučana res skrbi, kaj bo s Slovenijo, ali gre samo za maščevanje Janši? Ali se je zdel Jankoviču referendum res neumna stvar, ali pa je prav tako le vrnil Janši. Je Zmago Jelinčič tudi v zasebnem življenju prepričan o vsem, kar govori, ali gre pač samo za imidž, ki ga kaže v javnosti. In ne nazadnje, je Janez Janša tudi s svojo Urško tak kot ga vidimo na televiziji?

Ali dejansko obstaja kak politik, ki se mu ne gre za oblast in zase, marveč bi rad Slovenijo res obrnil na bolje. Je Bajuk resnično prepričan, da živimo dobro, ali pa to mora govoriti zaradi Janše? Je sploh kak politik zares iskren z nami? Če vprašate mene, še najbolj zaupam Borutu Pahorju, ki se mi še ni zlagal. Ki mi še nikoli ni obljubil nič takega, da bi podvomil, da govori le za imidž. Kaj vem, morda sta na podobni valovni dolžini tudi Katarina Kresal in Gregor Golobič. Ne morem zagotovo vedeti.

Saj veste, kaj pravijo, politika je kurba, toda ni mi jasno, zakaj morajo biti potem tudi politiki kurbirji.

 

7 komentarjev na “Je v vsem čvekanju politikov res samo blef?”

 1. Rak pravi:

  V politiki gre vedno samo za oblast. Le na tak način lahko uresničiš ideje. Ali so pa te dobre, dobronamerne, uresničljive, ali samo krinka za vzporedne osebne koristi? Verjetno mešanica. Najboljša presojevalka je zgodovina. Glede Pahorja, tudi meni bližnji pravijo tako kot ti. Ampak se bojim, da doživlja usodo moža, ki vedno zve zadnji, pregovorno seveda. Ciljam pa na njegov položaj v stranki in njegove najbližnje v njej.
  Osebno zaupam, drugemu. Doslej tudi verjamem drugemu. Moja stava o bodočem sodelovanju obeh, se nagiba meni v prid. Sploh če bo Borut izdan. Neredka slovenska lastnost.
  Se spomnim dekleta, v keterega sem se zaljubil, ob prvem poljubu me je najprej pošteno klofnila.

 2. Tito pravi:

  Vidiš Iztok, pa si rekel, da Tito ni množični morilec:
  http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=14016

 3. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rak, no ja, jaz sem v Pahorja ne mislim zaljubiti, tako da se tudi klofute ne bojim.

  Tito, kakšne zveze ima to z mojim zapisom o slovenski politiki? Zakaj serješ s preteklostjo in Titom.

 4. Bojan pravi:

  Mislim, da se skoraj vsi trudijo za dobrobit države in si s tem poizkušajo zagotoviti stolček nasledja 4 leta, vpašanje pa je, koliko in če so sposobni.
  Obljube so zgolj predvolilna farsa in tudi “levi” trio bo moral slej ko prej obljubljati in s tem posledično lagati.

  Afere, ki jih omenjaš, po moje nimajo kakšne posebne teže. Jih pa določen krog politikov spretno prikazuje, kot popoln polom in nesposobnost vladne koalicije. Tako je vedno bilo in verjetno tudi bo. Tudi, ko je bil J.J. v opoziciji je iz muhe delal slona, vedno pred predvolilnimi boji. Nazadnje mu je ratalo. Obljubljal je, črnil druge, zdaj pa se po deželi cedita med in mleko… my ass.

  Tudi jaz najbolj verjamem Pahorju, ampak samo zato, ker nekomu moram. Vse skupaj bom spremljal, kot tekmo, ker v boljši jutri ne verjamem, vsaj s strani politikov ne.

  Aja, sprašuješ se, če Bajuk res verjame, da živimo dobro. Zagotovo. Vsaj on, no.

 5. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bojan, naj začnem z Bajukom, he, he, morda pa res. Torej je prav on edini pošten politik v državi :)
  Glede Janše, po moje niti ni računal na zmago. Pač fural je politiko slonov in se mu je obrestovala. Zdaj ko je končno zmagal, pa vidi, da le ni tako preprosto, saj za vse napake krivijo prav njega. Jebat ga, to kar si je želel je dobil.
  Med in mleko? Ne moreta se cediti, saj ljudje nimajo denarja, da bi si jih kupili.

 6. malaglumica pravi:

  janša mi gre najbolj na ku*** njemu se prov vidi, da mu dol visi za našo državo, edino za kar je pripravljen skrbeti je njegova rit in rit njegove izbranke :D prasc

 7. Jerčy pravi:

  Itak je vse en blef…s tem bolj ali manj mislim za Janšo..on je en fejk…to, da je lažnivec, poda dejstvo, da prefotokopira Blairove besede za svojo državo… hmmm…in za to dobi še nagrado, saj ne morem verjeti… Janša je ena usrana rit. Pa še nekaj: Tito rulz… veliko zgodbic sem slišala o njem, ampak dejstva in dokazi nekaj štejejo… za tiste čase je bil Tito car…in vedno bo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !