Geji in lezbijke so na nedavni paradi spet naredili osnovno napako

23.06.2008 ob 03:46

Pa smo jo preživeli. Še eno homo parado, kjer so se geji in lezbijke borili za svoje pravice in nam skušali dopovedati, da so tudi oni ljudje ter da jim družba dela krivico. Da jih diskriminira le zato, ker so drugačni. V to se ne bi spuščal. Raje bi izpostavil občutek, ki sem ga dobil med ogledom tv prispevka. Vse skupaj se mi je zdelo zaigrano. Nekako neiskreno. Takšno, da so vsi pač samo provocirali in se nastavljali kameram. Še posebej, ko je prišlo do lezbičnih poljubov na koncu prireditve. Prav videlo se je, da so zaigrani. Da so izvedeni samo za provokacijo. In da niso iskreni. Lepo vas prosim, le kateri dve punci se bi javno poljubljali kot v filmih. To je bilo totalno bedno. In to na lezbijke ter geje pravzaprav meče slabo luč. Družba v njih prav zaradi takih bedarij vidi provokatorje, ki furajo kvazi ljubezen, v resnici pa jih zanimata samo seks in čim večje število spolnih partnerjev.

Da se razumemo, nisem noben homofob in nekdo, ki obsoja “drugačne”. Naj vsak počne kar želi. Kar ga je volja. Toda naj tega ne kaže na tako zaigran način, kjer je vsem jasno, da gre le za provokacijo ter iskanje pozornosti. Takšne parade na naredijo nič. Geji in lezbijke gredo konzervativcem le še bolj na živce. In tako zelo, da jim ne bodo nikoli dovolili vseh pravic. Po eni strani razumem tudi take ljudi. Pač ne štekajo, da je lahko moškemu vseč moški, ženski pa ženska. To se jim ne zdi naravno, pa pika. Jebat ga, tako je. Geji in lezbijke jih ne bodo spremenili z nobeno podobno parado. Bolje bi bil kak tv klub, ali Trenja, kjer se pride na bolj eleganten način do bistva problema. Parade so le ekshibicija, kjer geji in lezbijke vedno naredijo isto napako. In sicer to, da poudarijo seks namesto ljubezni.

 

65 komentarjev na “Geji in lezbijke so na nedavni paradi spet naredili osnovno napako”

 1. RHYME-G pravi:

  js bi raj izpostavu problem,da je v celju pa tud drgje ful gayev zadne case…
  da ne govorim o lesbikah…ozr BI…vecina punc je ze probala bit z drugo pa jim je kul…
  pa nasa slo rap scena ki je v vecini GAY…

  tk da ne vem ne…

 2. Sebastjan Erlah pravi:

  Jaz vidim problem gejevstva in lezbijštva predvsem v aktivizmu, ki je v ozadju. Zame to ni več neko opozarjanje na pravice (kot človeška bitja jih imajo v deklaraciji o človekovih pravicah in v ustavi RS tudi!), ampak za ideološki boj. Škoda, da so geji in lezbijke, ki niso za to nič krivi vpleteni v to.

 3. nevenka nevenka pravi:

  Če je bil pa motto,”poljubite se pred parlamentom”.

 4. Rak pravi:

  Točno tako Iztok in Sebastjan. Zaradi avtogolov, ki si jih po pravilu zabijajo skoraj vsi”drugačni”, je rezultat za njih vedno slabši od pričakovanega.

 5. StickToYourStupidSlogan pravi:

  Veste sam sem bil še pred kratkim odprt za vse poglede na življenje a kaj se mi je zgodilo? Spoznal sem tok lejzb, da enostavno ne morem verjeti, da so res vse lejzbe zato sem postal tak, da to zavračam, ker tiste ki to res čutijo se bojo itak posrale na moje mnenje tiste k pa fejkajo pa bojo osramočene. Ponavad te k fejkajo so te k jih je fotr tepu al pa sploh niso mele fotra.

 6. mica mica pravi:

  si predstavljate, da bi šli zakonci pred parlament in se tam kušvali do onemoglosti?
  Z namenom, seveda, da država opazi njihov krik na pomoč, ker imajo premalo pravic in so diskriminirani.

  Naj bodo lezbijke in geji požegnani od kateregakoli boga že, ampak….tovrstne parade se miz dijo butaste in kičaste in se mi niti ne sanja, čemu so namenjene.
  Poznam cel kup enospolnih parov, pa bi se raje vdrli v tla kot se šli po cirkuški maniri kazat na tovrstne parade.
  Živijo normalno, hodijo v službo, skupaj nakupujejo….na kraj pameti pa jim ne pade, da bi kazali celemu svetu svoje bele riti in kako le-te sexajo.

 7. rockstar rockstar pravi:

  Iztok.

  Na paradi sicer nisem bla, ker to pač ni my cup of tea. Ne rabim paradirat po ulicah zato, da bi se kazala drugim kako zelo normalna sem. Svojo punco držim za roko vsak dan – ne samo ko so okrog mene baloni in vsepolno piščalk. Dokler to folku paše naj paradirajo…jaz raje sedim na pivu in grem zvečer ven.

  Ker poznam večino ljudi, ki so bili na paradi ti lahko iz prve roke povem, da so to ljudje oz. pari, ki so skupaj že več let (nekateri celo desetletje) – zato mi ni čisto nič jasno kje si ti videl kaj zaigranega. Če hočeš zaigrane lezbične poljube poglej kaki film al pa porniče namenjene str8 tipom.

  V sklopu parade je SPET prišlo do napadov tak da je nismo ravno preživeli. Preživeli bi jo v primeru, da bi se vse končalo s happy endom. In fajn bi blo, če me nebi mimoidoči na ta dan zmerjali po cesti, da sem ena navadna lezbača pa da rabim vlkega tiča v sebi.
  Več o napadih in izgredih tu: http://24ur.com/novice/slovenija/napadi-po-paradi-ponosa.html

 8. barbara pravi:

  V pravi ljubezni ni patetike, Iztok. Ni kiča… Saj veš, sam si to razlagal.

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rhyme, očitno je vse več fantov razočaranih nad puncami, pa gredo v druge vode.

  Nevenka, poljubite, ne pa zaližite.

  Mica, točno tako. Tudi “normalni” pari bi lahko šli na tak način pred parlament in protestirali proti nizkim plačam in diskriminaciji, rekoč, da ne dobijo službe, ker so prestari in imajo recimo premalo poznanstev.

  Rockstar, napadi so mi čisto jasni, saj pri nas tako kot drugje živi veliko konservativcev. Tako bo vedno in tega ne bomo mogli spremeniti.

  Barbara, v pravi ne, v zaigrani pa. Sicer pa ni šlo za patetiko, marveč za glumo.

 10. gebieter pravi:

  Bom povedal, zakaj so te parade zgrešene.
  Prvič, absurdno se mi zdi, kako se geji in lezbijke odzovejo na stigmatizacijo ‘poglejte ju/jih,!’. Odzovejo se s spektaklom, cirkusom, ki pravi ‘poglejte nas, smo homoseksualci!’. Na stigmatizacijo se odzovejo s samoiniciativno stigmatizacijo. Geji bi morali furati ravno imidž ‘ne glej me, ker sem tako kot ti, sem človek kot ti, zato ne iztstopam’. Ali bodo ljudje res postali bolj strpni, ko bodo videli parado živopisno oblečenih ljudi, ki se strastno poljubljajo? Ali ne sprejmeš geja kot sebi enakega šele ko ga vidiš v ‘naravnem okolju’ – ko vidiš rockstar na ulici, kako se drži za roko s punco in potem še več in več takih primerov … to je edini pravi pristop oz. obnašanje gejev in lezbijk, kajti delanje spektakla iz svoje spolne usmerjenosti po moje ne bo kaj prida zaleglo.
  Drugič, že ta ‘ponos’ v Paradi ponosa me moti. Se ne strinjam z nazadnjaki, da postaneš homoseksualec zaradi ‘nepravilne’ vzgoje in/ali okolja, jaz mislim, da se tako rodiš (s tem seveda ni ničesar narobe). Zdaj pa bistveno vprašanje – zakaj bi moral biti človek ponosen na nekaj, s čimer se je rodil? Recimo, ali ni nesmiselno biti ponosen na svojo barvo oči ali las? Recimo, človek ima v genih zapisano, da bo visoke rasti in recimo jaz sem zadovoljen s tem, da sem visok, da bi bil ponosen na to, se pa zdi pretirano. Ta ponos na neko čisto danost bolj kot ne še bolj oddaljuje povprečnega heteroseksualca od homoseksualca, ker ravno ta povprečni heteroseksualec ni ponosen na svojo heteroseksualnost, temveč jo ima za nekaj samoumevno danega. Ravno zaradi tega mu zna gejevo prekomerno izpostavljanje svoje seksualnosti biti tuje.
  Skratka, se čisto strinjam z rockstar.

 11. gebieter pravi:

  *živopisano, pardon :D

 12. andy pravi:

  Zdravo

  Tudi sam sem gay in imam partnerja že 5 let. Res taki šovi tudi po mojem mneju kažejo ravno nasprotno podobo, kot jo želijo prikazati.

  S partnerjem se ne izpostavljava pač živiva normalno življenje in prav tako nimava problema s sosedi oz okolico (kot še mnogo mnogo drugih takšnih parov)

  Poanta pa je v tem, da čeprav živiva skupaj (kot hetero par) nimava nobenih pravic kot par.Prav tako plačujeva davke kot vsi ostali. Torej, če imajo hetero pari brez otrok vse socialne in druge pravice, zakaj tudi druge oblike skupnosti tega nimajo.

  Kar pa se tiče pisanja da geji samo skačemo čez plot oz. menjamo partnerje kot gate – nismo vsi taki – oz. isto kot pri hetero parih…edina razlika je da hetero pari svobodno in brez predsodkov družbe oblikujejo skupnost mi je pač ne moremo…zato so pač veze manj obstojne, ker je zanje tudi več preprek.

  Tisto kar vidite na paradi so pač samo nastopači, ki iščejo pozornost…in skušajo s tem doseči neke cilje.

  No za konec vam lahko povem, da nas ni tako malo..večina se ne upa pokazati so pa na vseh možnih položajih v državi, cerkvi…itd ..polno je mož, ki varajo žene na tak način (se vam zdijo to zdrave skupnosti?)

  Aha še to.. mene ne briga kaj dela kdo v postelji, mene briga človek kot oseba…in prej ko bo tudi ostale hitreje bodo rešeni problemi.

 13. rockstar pravi:

  gebieter, ekzekli. Sama nebi znala povedat boljše. :)

  Kar je bilo v soboto še posebej zanimivo recimo je tudi to, da ko sva s punco stople v enega izmed fast food lokalov sredi noči so začeli vsi glave obračat za nama in dajat bedne pripombe v smislu: ˝uf lej jih lezbe, iz metelkove sta prišle˝.
  VEDNO se drživa za roko samo v soboto se nisva (zaradi varnosti, ker sva ble že prej opozorjene, da so jih par pretepli) – pa se nama je zdaj prvič zgodilo, da bi kdorkoli kaj negativnega rekel.

  Že to se meni zdi en tak pokazatelj, da parada vpliva negativno na ljudi in njihovo mentaliteto. Na navadni sobotni dan oz. noč nikoli nobenmu ne pade na pamet, da bi naju zmerjal.

 14. horror pravi:

  proti gejem nimam čisto nič, zaradi mene naj se poročijo in vse to. edino kar se pa ne strinjam je glede posvojitve otrok
  se mi je pa ta parada zdela (kot mnogim) samo provokacija, če hočejo pravice morajo iti na protest ne na parado

 15. rockstar pravi:

  horror, zares bi blo horrible, če bi dali otroka nekomu, ki si ga dejansko zares želi imet in bi mu dal tono ljubezni in vsega, ne?

 16. Buba pravi:

  rockstar – osnovna napaka je, da v javnosti sporočaš, da si enak kot str8 ljudje. meni se zdi, da sem normalna in mi je čist vseeno s kom kdo spi in koga ima rad, da se le druga oseba s tem strinja in da ne gre za kake pedofilske zadevščine, ker tam pa dobim napade… skratka, bolje je imeti kogarkoli rad, ne glede na to al je fant al dekle, kot pa da ne maraš nikogar.
  po defoltu smo VSI enaki in ne vidim smisla, da bi hotel razlagat, da si enak. tako sam opozoriš na drugačnost. koga pa kdo mečka med svojimi rjuhami pa meni lepo mimo riti gre, dokler ne mečka mojga fanta ali pa mene proti moji volji ;)

 17. Buba pravi:

  horror, ja imaš čisto prav… dajmo otroke raje psihično labilni materi samohranilki, da si bodo lahko njeni gostje rezali sveže kose mesa iz njihovih teles… you go boy!!! homofoba v vsak dom!!!

 18. claudyka claudyka pravi:

  Se strinjam z mico.

  Drugače pa naspotujem temu, da bi se poročali pred bogom in imeli otroke. Naj živijo svoje življenje, v Mati naravo pa naj ne posegajo.

 19. gebieter pravi:

  ”Drugače pa naspotujem temu, da bi se poročali pred bogom in imeli otroke.”

  Se pravi, da po tvoje ne smejo živeti svojih življenj?

 20. djubre pravi:

  haha, iztok, ti si pa res hecen. zakaj zaboga bi pa ne bi smeli pokazat, da jim gre samo za čim več spolnih partnerjev? osnovna napaka ni to, a geji nočejo biti podobni hetero parom in družinam. osnovna napaka je, da jih heterosi ovirajo pri tem kar hočejo početi in jih diskriminirajo. popolnoma vseeno je kar si bodo heterosi mislili, glavno je, da bodo nehali ogrožati drugačne.

  @gebeiter: cerkev ima pa tudi vso pravico, da cerkveno ne poroča gejev, to je čisto jasno. zakaj bi jih? zakaj bi nogometni klub dovolil igrati komu, ki ne spada vnjihov klub?

 21. djubre pravi:

  @daudyka: kakšna mater narava neki? ali med živalmi ni gejev? ali geji niso del narave? kaj pa je potem narava? vse kar obstaja je del narave in vse gre po zakonih narave, drugače ne bi moglo iti. tudi ti pišeš bedarije po zakonih narave. kakšna kolosalna neumnost.

 22. gebieter pravi:

  @gebeiter: cerkev ima pa tudi vso pravico, da cerkveno ne poroča gejev, to je čisto jasno. zakaj bi jih? zakaj bi nogometni klub dovolil igrati komu, ki ne spada vnjihov klub?

  Vsekakor, cerkev ima vso pravico biti debilna

 23. djubre pravi:

  @mica: jaz pa poznam cel kup heteroseksualnih parov, ki bi se raje v zemljo vdrli kot pa šli na rock koncert. ja, pa kaj?

 24. djubre pravi:

  @gebieter: debilna gor ali pa dol, njihova temeljna pravica je, da ne poročajo homoseksualcev med sabo in jih v tem popolnoma podpiram.

 25. stieber pravi:

  bog rim, torej glede na to, da se imaš za pripadnika slo rap scene, si gej tudi ti?

 26. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Gebieter, odličen prvi del komentarja, s katerim si več kot perfektno povzel bistvo.

  Andy, pohvale za iskreno izpoved. Kapo dol.

  Rockstar, glede otrok je zadeva vendarle malce sporna. Ne zaradi tega, da ga ne bi imel istospolni par zelo rad, marveč zaradi družbe, ki je glupa in bi takega otroka zezala, da ima recimo dva očeta ali dve mami. To pa lahko povzroči cel kup neprijetnih pizdarij.

  Djubre, ne gre za to, da bi bilo kaj narobe, gre za to, da je napačen način, s katerim želijo doseči svoje.

  Stieber, kaj pa ti?

 27. stieber pravi:

  Hjam, če recimo pogledam tebe, me mine vsaka misle na homoerotično udejstvovanje. :D

 28. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Stieber, kaj pa če pogledaš kakega nogometaša?

 29. barbara pravi:

  Iztok, vsakega otroka lahko zafrkavajo. Če misliš, da se da temu na kakršenkoli način izognit, je boljše, da nimaš otrok. Ne ti, govorim na splošno. Če otrok prihaja iz stabilnega in ljubečega okolja, ga to verjetno ne bo strlo. Veliko večji problem je, če otrok živi v nestabilnem okolju, pa naj bo to sestavljeno iz straight, hetero ali xy kombinacije. Sicer nimam otroka in je to samo moje mnenje, vem pa, da po izkušnjah iz mojega otroštva, ni mogoče naredit vzorca, katerega otroka se bo zafrkavalo: jaz imam najbolj v spominu tiste, ki so ’smrdeli’. Do tistih je bilo najmanj tolerance.

 30. barbara pravi:

  Hitim, pa ne razmišljam, kaj pišem: * straight, homo itd.

 31. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Barbara, drži, vendar ima otrok, ki ma recimo dva očeta, veliko večje možnosti, da ga bodo zafrkavali na zelo poseben način.

 32. rockstar pravi:

  @ iztok:
  Poznam par (homoseksualni), ki ima že dva otroka. Obe hodita na govorilne ure v šolo, skupaj hodijo na razne zaključne piknike in to… pa jih noben niti pogleda ne čudno. Samo zato, ker sta otroka tako skulirana in vzgojena, da tudi če bi ju kdo zafrkaval se nebi kaj preveč obremenjevala.

 33. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rockstar, to je kul. Ko bi vsaj povsod bilo tako. Je pa res, da sta dve mamici. Mene bolj zanima, kako je, ko sta dva atija.
  In ja, veš kaj me zanima, je otrok, ki odraste v taki familiji, tudi sam potem tak, ali meniš, da je možnost, da je straight. udi to se mi zdi zanimiva zadeva za razmišljanje. Ne razumi me narobe, ne govorim, da če bi bil otrok potem tudi gej, da je z njim kaj narobe, govorim le, da če ni morda že v startu navajen potem,d a je samo to pravilno, ker pač vidi pri starših. Je pa tudi res, da se geji rodijo tudi straight staršem. Skratka, morda res teorija, ki ne nese vode in sem jo že sam sebi zabil.

 34. maja pravi:

  Uf, se zelo strinjam z zapisom, sem že večkrat podobno premišljevala; to stalno jokanje in poudarjanje ene same človeške komponente: pa gejevske parade, pa festivali, pa gejevski filmi, pa gejevski klubi, pa halo, sej je v človeku še kaj drugega kot spol, kdo pa dons še pogleda en gejevski par, jaz že ne, briga me. Saj imamo itak vsi nekaj po čemer smo drugačni in zapostavljeni in s čimer mormo ravno tko živet: eni smo debeli, eni bosanci, eni brezposelni, eni bolani, eni glupi blond, eni brez staršev, eni z bulimijo, ene tepe mož …. skratka, big deal, če si gej, zaćnite že živet al kako že rečejo:, get yourself a life!

 35. horror pravi:

  mam kolega geja ki je sam reku da otrok rabi očeta in mamo!!
  draga Buba: nisem rekel da moramo dati otroka psihično labilni materi samohranilki ampak urejeni družini ki vsebuje psihično stablna očeta in mamo. za dobro vzgojo posameznika sta potrebna ženski in moški lik, ki otroku nudita nekaj od obeh spolov. če je otrok moškega spolam preko matere spoznava ženske-ženski svet, preko očeta pa avtoriteto, odgovornost, ki jo bo moral nekdaj tudi sam nositi. pri puncah je obatno.
  zdaj boš rekla kaj pa otroci ki jih vzgaja samo eden? tudi jaz sem eden takih, ki je odraščal samo z mamo in verjemi da sem zelo pogrešal očeta. niti ne zavestno pogrešal ampak iskal sem neko avtoriteto, ki sem jo našel tako, da sem se družil z starejšimi. doma nisem imel toliko avtoritete, tako da sem bil zelo problematičen v srednji šoli-zalival pohal pil nonstop…
  hvala bogu da sem se rešil tega, največ po svoji zaslugi. poznam dosti ljudi, ki so odraščali brez enega starša in lahko vam povem, da jih je polovica čisto zabluzila.
  kdor trdi, da je odraščanje ob prisotnosti samo enega spola isto, se hudo moti

 36. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Maja, se strinjam. Problem gejev je v tem, da sami v sebi vidijo neko stigmo, ki je večkrat v resnici sploh ni, ali pa je veliko manjša kot si mislijo. In če sta dva geja, pa se na veliko obremenjujeta s tem, da sta geja, je jasno, da se stvar ne bo premaknila nikamor. Ravno to sem želel reči, če si gej, bodi gej in uživaj, ne pa tega izpostavljati in se metati ven samo zato, ker si gej.

 37. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Buba, prej sem spregledal tvoj komentar. Strinjam se. Če povdarjaš, da si isti, pokažeš nasprotno in še bolj povdariš, da si drugačen.

  Horror, težko je reči, kakšni starši so najboljši za otroka, saj lahko vsak pri vsaki kombinaciji najde napake. Toda če bi bili vsi starši popolni in enako dobri, pa brez dvoma zmaga hetero par. Tu pa vendarle moramo biti pošteni.

 38. rockstar pravi:

  @ iztok:
  To, da si gej nima nobene veze z vzgojo in s posnemanjem okolice. To ni nobena izbira (ker roko na srce bi si vsaj potem raje izbral lažjo varianto in bil str8).
  Nima veze, če so starši str8 ali homo – otrok se bo razvil po svoje, v eno ali drugo smer.

 39. horror pravi:

  ne govorimo mi kako se bo otrok razvil (kako bo usmerjen) ampak za vzgojo ki ji pri moških in ženskah drugačna, otrok pa rabi oboje

 40. rockstar pravi:

  horror kot vidiš odgovor ni bil naslovljen na tebe.

  horrible attitude.

 41. McFly pravi:

  To z zafrkavanjem pač ne vzdrži…
  Danes punco zafrkavajo če ji je ime Jožica ali če je fantu ime Janez, če se piše Medved, če ima otrok prerevne starše, če ima mamo, ki je invalid, če živi v vukojebini …

  Mislim da je to z dvema očetoma če najmanjši problem.

  Će bi šlo samo glede zafrkavanja bi morali staršem Jaka Racmana ali Žive Groze otroke vzet in jih preimenovat v Tim Novak oz. Lea Kranjc.

 42. djubre pravi:

  iztok jaz napišem komentar samo, da tebi nasprotujem, čeprav ne mislim v resnici tako, ker si ti že po defoultu bebec in se potem počutim pametnega. majke mi.

 43. djubre pravi:

  in tudi ti potem, ko ti jaz odgovorim, napišeš nekaj čisto drugega, da imam potem občutek, da sem te po nepotrebnem zabijal.

 44. simonarebolj simonarebolj pravi:

  Se strinjam z zapisom, premalo je pametnih in diplomatskih gejev na sceni, kakršen je andy. In strinjam se z gabietrom. No, zaigranosti poljubov ne bi komentirala, ker je težko sodit, kateri je zaigran in kateri ne, sigurno je pa bilo v svrho parade ogromno poljubljanja, šlatanja itd. insceniranega izključno v namen provokacije, kar deluje pač kot avtogol, kot je že nekdo omenil. Butasto! Še posebej, če gre res za smoter dosege ciljev pravic. Prav idiotsko. Še posebej, ker so te napake pred njimi zganjale že druge skupine diskriminiranih, ja, tudi feministke. Na polno. Kakšen bedak moraš bit, da sam skačeš iz iste pečine, na kateri so se polomili že nešteti in še danes bolehajo za posledicami. V tem smislu sem nad temi gejevskimi kolektivističnimi bulšitovanji totalno razočarano. Kot mi je šel na kurac slovesnki Rene. Koliko škode je s svojim pozerstvom naredil??? Če bi bila del kakršnega koli gejevskega združevanja, bi se mu javno dopovedala v smislu podpore. Takim paradam pa sploh. In največja napaka je, da se geji z možgani pod lobanjo javno ne odpovejo podpori tovrstnim sralcem.

 45. simonarebolj simonarebolj pravi:

  … popravek: s pečine … odpovedala in ne dopovedala …

 46. Buba pravi:

  horror
  tako ženski kot moški lik ne prideta vedno v idealni verziji… kaj bom z moškim likom, ki popiva in ga nikoli ni doma in pretepa svoje otroke in ženo in kaj bom z ženskim likom, ki je histeričen in ima pač osebnostne motnje?

  saj ne pravim, da je potrebno kar vsem homoseksualnim parom povprek dajati otroke, ampak mislim pa, da jih samo zaradi tega ker imata dva enake spolne organe (kar jima po biologiji pač ne omogoča zaploditi in donostiti otroka) ne bi smeli a priori odvzeti pravice, da bi pa imela otroke…

  otrok je lepa stvar, ki ti da motivacijo v življenju, ki ti (če si zdrava in osebnostno uravnotežena oseba) pokaže pot, v tebi prebudi “killer instinct” da bi zaščitil svoje potomstvo, prisili te k večjim in boljšim stvarem…

  zato pa ko odvzamejo otroke kakemu motenemu paru moškega in ženske in ga vtaknejo v rejniško družino (kjer jih velikokrat tudi nič kaj lepega ne čaka), in ko se odločajo, komu dati otroka v vzgojo, če je oddan v posvojitev, bi bilo potrebno upoštevati tudi uravnovešene homoseksualne pare… a zastopiš zdaj???

  jaz bi osebno svoje otroke najraje pustila v vzgojo takemu paru (ali posamezniku), ki ima moralne vrednote na pravem mestu in ki je dober človek in bi za njih naredil vse, tudi v prepad skočil če bi bilo potrebno…

  otrokova korist bi morala biti največje vodilo…

 47. djubre pravi:

  @simona rebolj:

  simona, ne strinjam se. to pač ni pečina, ki bi bila statična in neživa, ampak je živa pečina in bi morala biti razmišljujoča. v tem primeru pečina sama buta vanje, kar lahko dela, ker je živa in gibljiva. parada sama po sebi ni avtogol, je izključno test strpnosti. in homoseksualci ne bi smeli izbirati sredstev, ker so pač oni deprivilegirani, sredstva mora izbirati družba.

 48. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Rockstar, praviš, da bi potem vsi raje izbrali in bili straight? Kako pa to izbereš? To je v tebi, mar ne.

  McFly, koliko otrok pa poznaš, ki jim je danes ime Janez in Jožica?

  Djubre, čedalje bolj postajaš podoben tistemu fantu, ki mi je šel na začetku na kurac. In čedalje manj tistemu, ki mi je potem ratal faca. Škoda. Če se z mano ne strinajš, se pač ne strinjaj, samo res ne vem, zakaj moraš uporabljati žaljivke.

  Simona, strinjam se, Rene je naredil pravim gejem slabo reklamo. Tako kot Marlenna in Salome.

 49. McFly pravi:

  iztokgartner: ravno pred nedavnim sem bral na nekem forumu ko je nek mladec spraševal kako naj bi predstavil prijateljem, znancem in družini punco, ki je sicer super, ji je pa ime (ojej) Jožica.

  Sicer sem da pa to zgolj kot primer.
  Kot so primer tudi (preverljovo) povsem resnični osebki: Jaka Racman, Živa Groza, Maja Čebela in Čoko Roko (vsi našteti so v svojih dvajsetih).

 50. McFly pravi:

  Tudi za zdaj v medijih vse prisotnega gospoda Klobaso bi bilo verjetno manj mučno če bi imel gejevske starše kot pa tak priimek.

 51. horror pravi:

  buba: se strinjam da niso vsi idealni…itak bi nad rejniki moral biti večji nadzor… kar ti pravim je: primerjaj homo in hetero par, ki imata oba isto dobre vrednote…ne mi rečt da bi blo vseeno komu dati otroka. in ni res da smo si moški in ženske različni samo v genitalijah, v glavi smo si še bolj različni in zato je prav, da otrok dobi malo obojega, se ti ne zdi? kot sem že prej napisal, za pravo vzgojo sta potrebna ženski in moški lik (in seveda oba normalna človeka, brez motenj).

 52. niala pravi:

  homoseksualce podpiram. (sama prispevka nisem ogledala, a ce je bilo videti res tako…) dokler ni pri tem prevec patetike. a to se lahko pojavi povsod. Kdor ima predsodke, bo to mogoče opazil še prej, ga bo hitreje zmotilo. še enkrat.. nič nimam proti gejem. A mogoče je ljubezen nekaj drugega kot zvijanje pred kamero v roza opravi (to je neke vrste stereotip, kot to da so blondinke neumne.. in marsikater homoseksualec ki ga poznam, zgleda kot vsak drug Slovenec..).. in ima rad svojega partnerja. s parado ali brez. S temi NEpravicami se pa bodo verjetno mogli slej kot prej le sprijazniti. Kajti s taksnim pocetjem je dosega cilja pod vprasajem.

 53. MitjA pravi:

  @horror
  Upam da zate ni motnja če je nekdo istospolno usmerjen.Kar se pa tiče glede normalnega človeka je pa to odvisno bolj od percepcije posameznika kot kaj druga.Poznam primer ki sta partnerja posvojila otroka seveda istospolna in je otrok deležen marsikaterega očitanja na račun svojih istospolnih usmerjenih staršev.Zavedata se oba da zaradi njune spolne usmerjenosti otrok posluša marsikaj in jima ni vseeno.

  @rockstar
  Drži da se otrok začne razvijati po svoje vendar je treba do te točke tud priti.Glede vzgoje nisem glih prepričan vem pa samo da je vzgoja moškega bistveno drugačna od vzgoje ženske.Otrok pa potrebuje obe strani.Sam si osebno ne znam predstavljati kakšne moralne in družinske vrednote lahko dve ženski vcepijo v glavo ali pa dva moška otroku.Glede na to da so starši vzgled otrokom in da otroci dojemajo svet tudi preko oči staršev.Tradicionalnih vrednot mu ravno ne morejo podajati.

 54. avon pravi:

  Zdravo, meni se pa vse bolj zdi, da ravno teli, ki se fejk poljubljajo sploh niso lezbike ali geji ampak gre zgolj za iskanje pozornosti in željo po biti drugačen in delajo bolj škodo istospolno usmerjenim, ker vsaj meni se zdi, da se pravi geji in lezbike predcej neradi razkrijejo in razkazujejo v tej homofobni družbi.

 55. -huligan- pravi:

  sam sem gej, ampak se kar strinjam z glavno mislijo tega zapisa: SEDANJE PARADE SO ENA TRAPARIJA. Prve parade pred več desetletji so imele res pravi namen in vzdušje- šlo je za sporočilo da obstajajo tudi drgačni in da se ne nameravajo več skrivati. Po več stoletjih zatiranja, sežiganja na grmadah, (še pred kratkim) zapiranj v koncentracijskih taboriščih se jim ni bilo treba več skrivati…Zadnje smiselne parade so se odvile v 80-ih, ko so homoseksualci politike in javnost opozarjali na epidemijo AIDSA…no ja, že več kot deset let pa so parade le navaden kup kiča in razkazovanja. večini borcev za pravice gejev in lezbijk pač ne ” kapne” da lahko veliko več dobrega zanj naredijo za mizo in s pogovori kot pa s paradami!

 56. simonarebolj simonarebolj pravi:

  @djubre:
  Ne strinjam se s tem, da diskriminiranim ni treba izbirati sredstev. Halo? Po tej logiki bi lahko začeli tudi klat, češ, saj smo diskriminirani, pa se lahko malo maščujemo, družba naj pa to razume in nas še nagradi, kaj šele končno prizna upravičene pravice in pristopa tolerantno.

  Poleg vsega je pa popolnoma vseeno, tudi če bi mislili, da jim ni treba izbirati sredstev. Ker v kolikor jih ne, pač dosežejo kontraučinek po defoltu. In škoda je samo na njihovi strani. Kot ženska bom že vedela … hehe …

 57. iztokgartner iztokgartner pravi:

  McFly, ma vseeno so to le osamljeni primeri. Zdaj pa si predstavljaj, da bi bili njihovi starši povrhu tega še geji.

 58. salvia pravi:

  @ Iztok: Če se ti zdi, da je pri gejevskih družinah problem zadrto socialno okolje, ne pa one same, potem je treba delat na spremembah okolja, ne pa zatirat družin. In če bi držalo, da gejevske družine vzgajajo gejevske otroke, pri heteroseksualnih ne bi moglo priti do otrok s homoseksualnimi nagnjenji. Sej si že sam nekje napisal, da je to v človeku, kar pa pomeni, da ne more bit odvisno od vzgoje in ne spada v polje odločitve.

  S to žensko in moško platjo vzgoje pa kr lepo nehajte nabijat. Gremo še samohranilke/ce skenslat? In kdo je razsodnik tega, kar je naravno, hm?

 59. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Salvia, napisal sem tudi, da moja teorija ne verjetno drži in da sem jo sam sebi zabil. Je pa res, da prav geji večkrat zaradi svojih napak v javnem obnašanju negativno vplivajo na okolje.
  Kaj je naravno? Težka debata, res. A vseeno, naravno naj bi bilo tisto, kar lahko po naravni poti spočne otroka. Isti spol ga žal ne more.

 60. Utamle pravi:

  Sem gej, pa se podpišem pod Iztokov zapis. Naša Parada (seveda tudi mnoge tuje) so kot že ime pove – paradiranje željnih medijske izpostavljenosti. In provociranje. Česar ne razumem, niti ne odobravam.

  Sam imam fanta in do te teme sva si enotna. Prav tako nama ni potrebno skozi mesto hoditi z roko v roko le zato da bi čakala ali se bo z leve ali desne pojavil kakšen zlovšeč pogled, pri čemer bi lahko zagnala vik in krik in splet pričela polniti z informacijami o porastu homofobije.

  So ljudje ki so le geji. V smislu osebne, narodne in verske pripadnosti.

 61. Buba pravi:

  http://www.zurnal24.si/lezbijke-vzgajajo-zdrave-otroke/zstil/vasotrok/85955

 62. IZTOK GARTNER IZTOK GARTNER pravi:

  Utamle, lepo, da priznaš in da si pametnejši od tehle, ki maširajo po ulicah. Pohvalno. In še ena pohvala za trezno razmišljanje.

 63. IZTOK GARTNER RAZMIŠLJA NAGLAS » Parada ponosa v Splitu ali kako so si geji na nek način krivi sami pravi:

  [...] geji-in-lezbijke-so-na-nedavni-paradi-spet-naredili-osnovno-napako/   [...]

 64. bah pravi:

  ojej, kake klamfe.

  na celotni ljubljanski paradi je bilo letos videti enega malce pomanjkljivo oblečenega mladeniča, drugače pa so bili ljudje oblečeni kot na vsak slovenski javni prireditvi.

  O, maoštja, pohujšanje v dolini šentflorjanski. Vse kar je vsaj malo pisano in izstopa iz povprečja, slovenceljne blazno zmoti. V tujini delajo iz parad turistične dogodke leta, pri nas? Pri nas bi zatolkli vse, kar ni povsem sivo in poštirkano.

  Malomeščani.

  Pa še nekaj naključnih komentarjev:
  “Problem gejev je v tem, da sami v sebi vidijo neko stigmo, ki je večkrat v resnici sploh ni, ali pa je veliko manjša kot si mislijo.”

  Si gej, ali od kod ta avtoriteta, kakšna stigma je to? Si vsaj prebral kakšno bukvo o odraščanju gejev, da bi lahko vsaj približno razumel, kaj to dejansko pomeni, še vedno?

  Da, danes je bolje, kot je bilo recimo pred 20 leti. In bolje je zaradi tistih, ki so si upali iti ven, na ulico in glasno zahtevati svoje pravice, ne pa tistih, ki so doma čepeli in čakali na boljše čase.

  “Sam imam fanta in do te teme sva si enotna. Prav tako nama ni potrebno skozi mesto hoditi z roko v roko”

  Da, da, res, strašno krasno. Ali pa je nekdo nekaj tako dobro internaliziral, da sploh ne dojame, da je to, da se celo pri tako nedolžnih gestah naklonjenosti cenzurira v jasnosti, problematično? Ali kak str8 kdaj v življenju kdaj sploh pomisli, če je primerno in dostojno, če ulici za roko prime svojo boljšo polovico?

  Manj kot 30 odstotkov Slovencev podpira gejevske poroke, kar je rezultat, primerljiv z največjim evropskim zakotjem. Da, vse je krasno. Ali pač ne?

 65. spirity pravi:

  PARADE (TAKŠNE IN DRUGAČNE) SO DEL VSEH KULTUR OD PRAVEKA DO DANES. A CERKVENA MAŠA NI ENA SAMA PARADA BREZ DUHOVNE MOČI – GLUMATANJE DUHOVNEGA…. POZNAMO VOJNE PARADE, KI SO TUDI DOLGOVEČNE IN PRISOTNE.. POLITIČNE, GASILSKE, POLICIJSKE….. AMPAK SAMO GEJEVSKA JE PONAREJENA??? HM, KDO LAHKO O TEM SODI, KAJ JE STVARNO, KAJ NAREJENO? POGLJMO SE SAMI V OBRAZ IN SI PRIZNAJMO, DA SMO DRUŽBA PRETVARJANJ – LAŽI…..

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !