Recenzije: Chaos Theory

13.06.2008 ob 20:47

zda 2007, komedija, režija: Marcos Siega, igrajo: Ryan Reynolds, Emily Mortimer, Stuart Townsend, Sarah Chalke

Strašno zabavna, simpatična in zelo gledljiva komedija, ki bi morala v naših kinih igrati namesto veliko slabše Definitely Maybe.

Ryan Reynolds, kulti Van Wilder, zadnje čase filme snema kot po tekočem traku. Prav zato se mu vsaj pri nas godi krivica, saj v kina prihajajo napačni naslovi, medtem ko veliko boljši ostanejo na hladnem. Natanko tak primer je letošnja zelo povprečna romantična komedija Definitely Maybe, ki bi jo lahko brez skrbi prezrli in namesto nje raje zavrteli lani posneti Chaos Theory. Še en After Hours, ali če hočete, še en U Turn, kjer gre namesto Griffinu Dunneu in Seanu Pennu vse narobe našemu Ryanu Reynoldsu. Znanstveniku Franku Allenu, ki se mu življenje v eni sami noči obrne na glavo. Ki ga roka usode obrne za 180 stopinj in ga postavi pred vrsto hudo neprijetnih situacij. Težave ga seveda usekajo iz zasede, ker je bil celo življenje urejen, umirjen in izjemno natančen možakar, pa je tik pred živčnim zlomom. Tik pred eksplozijo glave, ki jo okrona še ugotovitev, da njegova hčerka morda sploh ni njegova in da mu je žena Susan (Emily Mortimer) pred leti verjetno nataknila rogove. Cel kup skuliranih situacij, ravno prepričljiva igra bradatega Ryana Reynoldsa in dovolj dobri zasuki, ki spretno vrtijo tudi gledalce. Povedano drugače, veliko boljša inačica filma Definitely Maybe, kjer se je zgodba prav tako vrtela okoli različnih možnosti za prave starše. S tem, da se tokrat vrti tudi okoli dejstva, da je treba usodo ne glede na karkoli vzeti v svoje roke in najti svoj prostor na Zemlji. Pa četudi je za to potreben gromozanski zasuk in totalni odklop od ustaljenega reda.

Ocena 4

null

 

6 komentarjev na “Recenzije: Chaos Theory”

 1. bobi bobi pravi:

  Zadnjič sem malo za foro šaril po IMDBju pa glih naletim na tale film, Sarah Chalke mi je pač luštna :)
  In me je trailer kr navdušu, največji problem je ta film najdt. Dej mi zaupi, kako si prišel do njega? Torrent?

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Bobi, na muli se vse dobi :)

 3. maja pravi:

  ja, al pa demonoid :lol:

  ampak – komedija??
  meni je blo to prej žalostno, no :(

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Maja, jaz sem se izvrstno zabaval.
  Če ne ravno tipična komedija, pa črna komedija definitivno.

 5. Bonaca pravi:

  jaz bi prej rekla dramedija kot pa črna komedija :) sicer pa zelo lušten film, tak za deževno nedeljsko popoldne, da te malo razvedri…

 6. David pravi:

  Včeraj sem naletel na ta film in bil prijetno presenečen. Ryan mi je že od nekdaj zelo všeč in nekako imam občutek, da bi iz njega lahko potegnili bistveno več, če bi izbiral prave vloge. Je dovolj karizmatičen igralec, ki bi lahko komot igral bolj resne filme.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !