Toše Proeski: The Hardest Thing

8.06.2008 ob 01:58

Pa smo jo dočakali, novo pesmico pokojnega angela, ki je imel v planu osvojitev svetovne glasbene scene. Pesem je dobra, pravzaprav zelo dobra v žanru lahkotnega pop rocka. In taka, da bi se z lahkoto povzpela na vrhove evropskih in morda celo svetovnih lestvic. Od njegove prerane smrti bo kmalu minilo že osem mesecev, jaz pa še vedno upam, da so vse skupaj le sanje. Le zajebana nočna mora, ki se bo kmalu končala in nam našega Toškota spet vrnila nazaj na Zemljo.

YouTube slika preogleda
 

49 komentarjev na “Toše Proeski: The Hardest Thing”

 1. Malaluna pravi:

  Ja jst tud to upam. Pa na žalost….
  Pismo nism si mislila, da me bo kdaj smrt katerega estrdnika tako prestresla, da ga bom objokovla še 8 mesecev po njegovi smrti. Pa me je. Pa nisem neka nora najstnica, ki si popouli polovico las, ko zasliši svojega idola…..Sm trdno na tleh, z glavo na ramenih, ampak tale fant se mi je usedel v srce in bo tam ostal – za vedno. Upam, da mu je zemlja lahka.
  Oh Toše……

 2. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Malaluna, te povsem razumem. Toše ni bil le glasbeni zvezdnik, bil je tudi človek. In to ga loči od večine ostalih. Je pa tudi res, da je odšel nenadno in v zelo rosnih letih, kar nas je še posebej pretreslo.

 3. MaaYcHa*** pravi:

  ta komad je tok hud..ga lih poslusam..že tko like dve ure..
  …Wherever you go, whatever you do,
  I want you to know, that you’re on my mind.
  It’s the hardest thing I ever have to do,
  to walk away from you, when I wanna hold you…

  lih učeri sm mal gledala na netu njegove slike..pa so solze kr same od sebe tekle..težko je.še vedno..škoda ga je.toše je bil samo en
  poleg tega je pa umrl lih na moj rojstni dan..tko da je zdej to najlepši in najhujši dan naenkrat.zmeri bo ostal grenak priokus. spominjala se ga bom vedno.
  toše*ANĐELE…

 4. JUG na Makedonija pravi:

  Mislam deka e ova naj dobrata pesna na Tose…..
  Mislam deka e ova edna od najdobrite pesni voopsto ispeani vo svetot.
  Sto vie mislite?
  Koki

 5. rockstar pravi:

  Je blo za pričakovat, da bo pesem fenomenalna.

  Toše je (bil in bo) en izmed mojih najljubših vokalov. Verjamem, da bo pesem velik hit (mogoče celo svetovnega formata, če jo bodo znali lansirat ven).

  Škoda, škoda.

 6. ZAGREB pravi:

  yeeeeeeeeeeeee…..the best song

 7. mamiK pravi:

  Tudi jaz ne prebolim…Tudi jaz nisem najstnica, ampak mama, že z štirico spredaj…Ko je umrl, sem ga kar naprej poslušala, gledat ga nisem mogla.V živo koncert, ki je izšel na DVD-jih imam posnet že od takrat, pa ga še vedno nisem pogledala.Ne morem…In zdaj se mi dogaja to, da ga še poslušat ne morem več. Komad, dva, pol začnejo teči solze in izklopim. In tudi jaz, tako kot ti Iztok, še vedno mislim, da so vse skupaj le moraste sanje, ki se bodo nekega lepega jutra razblinile…Oh, Toško…

 8. Tamara pravi:

  res je.. najbolši je bil in bo za vedno . tut meni se še vedno ulijejo solze ko čujem njegov angelski gal.. in kr ne morem in ne morem dojet da ga ni.. pa da nebo več takih pesmi ki so me vedno spraulale v dobro voljo .. in sem se ob njih dobro počutla.. ko sem bla žalostna al vesela.. pogrešala ga bom tk al drugače.. pesem pa je LEpa .. FUL lepa .. in me je tk kot ostale.. FUL GANLA ! .. Toše

 9. Tamara pravi:

  glas*.. Tošeee

 10. Bojana pravi:

  pa zakaj je življenje tako kruto???????Zakaj,zakaj,zakaj?Toše je legenda,ki živi še zmeraj v naših srcih in zmeraj bo!!!!!ko bi le lahko prišel spet med nas….:-((
  Toše je več kot angel!

 11. pikapoka pravi:

  O Bog, kako dobra glasba, kako dober vokal!!! Toše najboljši si… nimam besed, res odlična glasba… pesem sem preposlušala 100 krat in kar ne morem nehati… še kar poslušam…

  Zame je Toše angel in vedno ko sem v avtu imam občutek, da je z menoj. Včeraj sem se peljala po cesti, kjer se je zgodila ta tragična nesreča. Nisem se zaustavila, ker so bile razmere na cesti divje in niti ne vem točno, kje se je nesreča zgodila. Svečk nisem videla. Gledala sem le v nebo, ki se ja jasnilo po dežju. Čutila sem, da je Toše med nami…

 12. djubre pravi:

  res mi ni jasno od kod to mitiziranje tošeta.

 13. mikacoka pravi:

  nekaj je letelo—ni bil avion—čmrlj tudi ne—-bil je angel—-bil je toše—videla sem tošeta—-letel je po zraku—nadangel—-superangel—megaangel—-oooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

 14. grim reaper pravi:

  a dej nehi )

 15. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, ja kako ne? Poba je bil odličen pevec, dober človek, skuliran karakter in huda zvezda, potem pa je nenedoma umrl. Kaj ti tukaj ni jasno?

 16. Palček iz Gardalanda pravi:

  toše je balkanski kurt cobain

 17. djubre pravi:

  res ne vidim primerjave s kurtom cobainom, razen tega, da sta oba zgodaj umrla, pa še Cobain se je umrl sam. če ne štejemo hudih razlik v ustvarjanju, je bil Cobain princ teme in junak zafrustrirane mularije in alternativcev, Proeskega pa so rade imele tudi preproste mamice, ker je bil tak sonček.

  Proeskega sem jaz doživljel kot tipično dobrodušno pop zvezdico, ki se prikupi preprostim množicam, kot kakšna esmeralda in me je odbijal. no, skratka, v bistvu je razumljivo. ampak se mi gabi. RIP proeski, smrt je vsekakor tragična, toda angel, toda travme širokih množic?

 18. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Djubre, tudi meni se zdi primerjava s Cobaineom nesmiselna.
  Glede tvojega dojemanja njegove persone pa bi ti rekel, da si vzami čas za njegov vokal. Stari moj, po Zdravku Čoliču mu ni bilo enakega v bivši jugi.

 19. Palček iz Gardalanda pravi:

  za nebistroumne – primerjava s cobainom je bla joke…

 20. Malaluna pravi:

  Men se zdi, da se je brez veze pregovarjat o tem kaj je bil Toše. Za nas, ki smo ga čutili in ga še vedno čutimo je bil idol, za druge pač ne. Je pa golo dejstvo, da je bil človek z ogromnim srcem in ne poznam drugega estradnika, ki bi toliko naredil v dobrodelne namene, poljubil vsakega otroka, spoštoval svoje starše, našel toplo besedo ali objem za vsakega, od malega dečka, do deklice z downovim sindromom, starejše gospe……Skratka Toše je res bil angel, en pikec, ki je ta nas svet delal lepši. Na žalost, pa ga ni več in nekateri za njim še danes jokamo, drugim je vseeno. Sama zase vem, da se mi je zasidral v srce in me njegova podoba in to kar je bil gane. Ne obsojam tistih, ki jim Toše ne pomeni to kar pomeni meni. Obsojam pa to, da ne razumete kaj je Toše za nas bil in pišete o njemu stvari za katere nimate osnove. Če vas moti, se preprosto obrnite stran in preberite kaj drugega. Toše je bil človek, ki bi nam moral biti za vzor.

  Lepo pozdravljam vse skupaj.

 21. Beograd za Tose pravi:

  Ljep pozdrav svim Tosinim fanovima…………..
  no coment.

 22. pikapoka pravi:

  Se popolnoma strinjam z zapisom od Malalune…

 23. djubre pravi:

  palček iz Gardalanda – oprosti bistroumnež, sem mislil, da si nebistroumen in da sem jaz bistroumen, zajebal sem se kot še nikoli.

  gartner, a je to tudi šala za nebistroumneže?

 24. djubre pravi:

  malalune: nekaj podobnega kot princesa Diana?

 25. ema pravi:

  Hej Iztok, pogrešala sem te.

  letos sem skupaj s svojo družino obiskala Makedonijo in seveda tudi Kruševo in Tošetov grob.
  Neskončna bolečina in hkrati tudi mir na tistem hribu in velika kolona ljudi, ki so stali tam, da bi obiskali njegov grob. To moraš videti, da bi verjel. (zdaj ko to pišem se vrti na valu 202 Varala nas mala…ne vem kaj naj si mislim)
  Mogoče je zdravilo za tiste, ki ne morejo preboleti, da obiščejo to posebno mesto in doživijo njegovo ljubljeno Makedonijo. Morate iti tja, vsi, ki čutite to tesnobo. Kruševo, na vsakem ovinku označeno z njegovimi plakati, izložbe z njegovimi slikami, tih in miren sprejem mesta, ki kakor da čuti z nami, ki ga ljubimo in pogrešamo…
  Ne da se povedati, vendar mi je lažje sedaj ko imam vedno pri sebi kamenček s tistega hriba, od kjer se vidi njegov grob, Kruševo in “Creša”.

 26. Marta pravi:

  Otišao je kao največi i najbolji, ali najskromniji i najvoljeni… :(

 27. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Ema, Kruševo za vedno dihalo s Tošetom. Če ne cela Makedonija, Kruševo pa zagotovo. Tam se je rodil, tam je njegov grobek.

 28. Sarajevo-boy pravi:

  Tose …the best.best.best.best.best…..

 29. socnapomaranca pravi:

  Toše 4 ewa

 30. Jessika pravi:

  Pesem mi je zakon
  čeprav mi jo je kar težko poslušati,ker se spomnim da Tošeta več ni in mi je kar hudo

 31. ursa pravi:

  kaj naj rečem kot samo to, da še vedno boli kot tist prvi kur*** dan, ko je zavedno odšel. Težko gledam njegove slike, še težje njegove posnetke. Toše angel…pazi na nas, mi pa bomo poskrbeli, da ne boš nikoli pozabljen.

 32. valerija pravi:

  Pozdravljen Iztok!!

  Tudi jaz ne morem verjeti da je že več kot 8 mesecev od njegove smrti meni se zdi kot da se je to zgodilo šele pred kratkim. Ampak najraje sploh nebi verjela da našega Tošeta ni več med nami. V časih se mi zdi kot da so to nočne more ko pomislim da ga ni ampak potem pa končno dojamem da to niso more ampak kruta resnica da našega Tošeta angela ni več na zemlji ampak nas gleda iz nebes. Kruta usoda nam ga je vzela. Ampak vedno boš v mojem srcu. POGREŠAM TE ANGEL MOJ. POČIVAJ V MIRU

 33. Eva pravi:

  Jas nikakor ne morm sprejet da Tošeta es več n med nami..nisem in še vedno ne morem vrjet da me je smrt nekoga kot je on tako prizadela. Sprašujem se a še je kdo ki še vedno vsak večer prižge svečko tošto u spomin pa čeprav je od njegov smrti danes točno 300 dni..:’(., ki usak dan posluša njegovo glasbo in še vedno ne dojema da ga res ni več tu. Jas se nikakor ne morem sprijaznit z njegovo smrtjo in še vedno potočim kako solzico za njim..! In popolnoma nič ne pretiravam…od njegove smrti usi dnevi samo še nočna mora.

 34. Damjana pravi:

  Meni je ta pesem zlo všeč in Iztok mislim, da nas je veliko takšnih, ki kljub času, ki je pretekel od grozne nesreče še vedno pričakujemo, da bo nekdo rekel, da ni res in nam bo Toše pel še naprej…

 35. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Damjana, me veseli, da je tako in da nisem edini.

  Eva, po moje svečke že vedno gorijo in prav je tako.

 36. Eva pravi:

  Iztok vesela sem da še nas je več takih pri katerih svečka še vedno gori..in več takih, ki še vedno potočimo kako solzo za njim. TOŠE 4-ewer :’(

 37. valerija pravi:

  Tudi jaz mislim da še vedno gorijo svečke za našega Tošeta ker jo zudi jaz prižgem ke še zdaj ne morem dojeti da ga res ni več med nami pa čeprav je minilo že 10 mesecev in 2 dni ampak Toše bo vedno živel v mojem srčku in verjamem da tudi še v katerih drugih srcih ne samo v mojem. Toše je bil angel ki ga ni in ga nikoli več ne bo. TOŠE RADA TE IMAM IN TE POGREŠAM ZELO. ANGEL V NEBESIH
  :( :( :(

 38. gartyfarty gartyfarty pravi:

  To mate une elektronske sveče da ti tolk dolg gorijo?Kr mi za na grob od moje stare mame kupmo une ko se jih iz žigicam pržge pa gorijo baje maximalno 1 tedn.Mama prav da tri dni pol pa je fertik.

 39. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Garty, imej vsa tukaj malce spoštovanja.
  LP

 40. Eva pravi:

  Garty , s temi svečkami pa si malo pretiraval no..! Mogoče t Toše ni nič pomenil,ampak to ne pomeni, da tudi nam ni ni pomenil-meni je zlo pomenil & še vedno mi.

 41. Eva pravi:

  joj..Ko pomislim, da ga nebo nikoli več nazaj me prevzame žalost, strah in jeza. Jezna sem, da se dogajajo takšne grozne stvari. Pa ne vem kaj mi je ampak enostavno ne morem sprejeti, da ga nebo več nazaj, da se je ta prokleta nesreča res zgodila in da je zavedno odšel. Včasih si mislim ” Toše ne sme odit”, pa kaj če se že naslednjo minuto spomnim , da JE ŽE ODŠEL. In proti temu ne moremo već nič.
  Pa mogoče se sliši noro-ampak je res. Nemorem preboleti njegove smrti.
  Vrietno se jih bo večina ob tem branju smejala…amapak zagotovo še je kdo, ki čuti enako kot jas..

  LP

 42. pikapoka pravi:

  Eva zagotovo je še veliko takšnih, ki žalujejo za Tošem. Zagotovo nisi edina, saj za njim žaluje cel Balkan! Smrt je del življenja… nekateri prebolijo prej, nekateri ne prebolijo nikoli… tudi meni je zelo žal, da ga ni…njegova smrt me je zelo pretresla, a je treba dalje… na začetku me je zelo prizadelo in kar ni mi bilo jasno, od kod ta bolečina ob njegovi smrti…. njegova glasba je naredila svoje… Na začetku sem ob glazbi jokala, sčasoma so se solze posušile, sedaj pa je na obrazu nasmeh, saj je Toše živ s svojo glasbo. In verjetno bi tudi sam želel, da ob njegovi glasbi ne jočemo, pač pa se imamo radi in nadaljujemo njegovo humanitarno delo…

  Po njegovi smrti se je veliko govorilo o njegovem humanitarnem delu in vsi se strinjamo, da je naš angel… pri tem se sprašujem, s kakšnim namenom je bil poslan na Zemljo… verjetno, da nam odpre oči in da se zamislimo nad svojimi življenji in da se spremenimo na bolje. In ali smo se res spremenili? Ali smo pripravljeni pomagati, tako kot je to počel Toše?

  Počivaj v miru Toše…

 43. joker pravi:

  Toše je bil eden izmed redkih pevcev, ki je imel super glas, melodičen. Se, pa je nedolgo nazaj pisalo, da bi naj namerno pokvarili zavore, da bi ga spravili na drugi svet. Baje je celo ta tip, ki je vozil avto bil nekaj vpleten in je bil obtožen. Kaj se je zgodilo naprej, pa nisem nikjer zasledil. Očitno ta naš Toše le ni bil tak angel kot si ga ljudje predstavljajo. Nevem, to ve le Bog.
  Kakorkoli, naj te angeli čuvajo tam zgoraj.

 44. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Joker, in kaj ima s to zaroto dejstvo, da Toše ni bil dober kot kruh?

 45. valerija pravi:

  Veliko nas je ki še vedno žalujemo za Tošetem čeprav bo že skoraj 1 leto kar ga ni več med nami no da sem natančna med nami ga ni že 11 mesecev in 4 dni. Ampak še vedno ne morem verjeti da ga ni več med nami in da ne bomo slišali več kakšne njegove nove uspešnice in da ne bomo mogli iti več na njegov koncert. Ampak v mojem srcu boš vedno ostal in si najsvetlejša zvezdica na nebu. Pogrešam te. R.I.P. TOŠE :) :)

 46. lily pravi:

  iztok čez 14 dni bo eno leto kar ni več našega toškota in upam da mu boš posvetil en urng blog, saj si to res zasluži- toško in vsi mi ki ga ne moremo pozabit.

 47. valerija pravi:

  Ja res natanko čez 10 dni bo 1 leto kar našega Toškota ni več med nami ampak v naših srcih bo vedno ostal v lepem spominu zato ker je bi fant na mestu. Takšnega fanta kot je bil Toše ni in ga tudi nebo več tako humanitarnega in tako dobrosrčnega kot je bil on. Včeraj sem gledala koncert ki so ga priredili v spomin na njega in sem si mislila poglej Toše namesto da oni pojejo tebi v spomin bi lahko nam ti pel v živo ampak nam te je kruta usoda vzela prekmalu.Ko sem gledala ta koncert so mi solze polzele po licu. Toše pogrešam te in te bom vedno pogrešala. Vsak dan ti prižgem svečko ker vsak dan mislim nate in preklinjam ta dan 16.10.2007 in se sprašujem zakaj ti. Počivaj v miru rada te imam :( :( :(

 48. lexi pravi:

  Toše za vedno se te bomo spuminjal.. jst se bom še posbi usak rojst dan spuminjala da bi tut ti mogu nekje v kruševmu doma pihat svečke. upam da ti tut med angeli nardijo praznovanje!… rada te mam in zapomn si ti. grob je najlepši..in tut tam sm že pržgala svečkee zatee upam da si jih vidu in da veš kako radi te mamo mi..! nevem zakaj bog vedno uzame dobre duše k seb in take k jih mamo mi usi radi:S:( pučivi u miru in misl na ns ker mi še vedno mislmo&jokamo za tabo! nikol te nebomo pozabl!!!!

 49. beka pravi:

  Prihaja dokomentarec o Tošetu=)
  http://www.siol.net/trendi/glasba/tose_proeski/niste_vedeli/uvodna.aspx

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !