Recenzije: A Good Man Is Hard to Find, Across the Universe, Alien Agent

8.06.2008 ob 22:54

A GOOD MAN IS HARD TO FIND (zda 2008, drama, režija: Leslie Small, igrajo: Golden Brooks, Darrin Dewitt Henson, Melissa DeSousa, Deborah Cox)

Solidna življenjska zgodba, ki jo zmatrajo preslaba produkcija in ne dovolj močne igralske kreacije.

A Good Man is Hard To Find je eden tistih nizkoproračunskih filmov, od katerih ne pričakujemo kaj dosti. Ena tistih življenjskih zgodbic, ki jih v ZDA na leto posnamejo na tone. Prav zato mi je žal, da ni bilo na razpolago več denarja, saj gre za zelo solidne in dovolj prepričljive situacije, ki bi se zaslužile boljši tretma in boljše igralce. Štorija se zavrti okoli temnopoltega zakonskega para, ki ga zmatra kriza. Ki ga zmatra dejstvo, da ona ni več njegovo središče sveta. No ja, da se ona ne počuti več kot kraljica, marveč kot osmo kolo. Kot banana, za katero si on vzame premalo časa. In kriza gre celo tako daleč, da se vmeša ljubimec in da je zakon tik pred propadom. Gledalke bodo verjetno na njeni, gledalci pa na njegovi strani. Možakar namreč ni baraba. Možakar je pač malce preveč zaposlen in morda pozabi, da bi moral ženi kljub temu pokazati nekaj več pozornosti. In tukaj je še en temnopolti par. Še en par v krizi, kjer ima moški težave z alkoholom, ženska pa mu kljub temu stoji ob strani in prenaša njegove nesramne izpade ter celo udarce. Jasno, tukaj so tudi problemi najstniškega sina, ki sanja o karieri hip hop glasbenika in v prostem času prodaja mamila. Ženski film, ki bo všeč tudi moškim. In film, ki bi ga za svojega brez dvoma vzela tudi Oprah Winfrey.

Ocena: 4/10

ACROSS THE UNIVERSE(zda 2007, dramski mjuzikl, režija: Julie Taymor, igrajo: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson, Eddie Izard, Salma Hayek, Dylan Baker, Bono)

Hey, Jude, don’t make it bad.Take a sad song and make it better. Remember to let her into your heart. Then you can start to make it better.

Julie Taymor, režiserka Fride, tokrat eksperimentira. Z glasbo, s psihedeliko in z gledalčevo percepcijo dogajanja. Pravzaprav gre za poklon skupini The Beatles, kjer skoraj vse njihove hite zapojejo in odplešejo glavni junaki. Kot Moulin Rougue, le da gre za močno politično ozadje, kjer ni prostora za kič. Za zelo posebno ljubezensko zgodbo, ki jo spremljajo proti vietnamske demonstracije. Ki jo vodijo pobegi v imaginarni svet, kjer eno izmed vročih medicinskih sester igra tudi Salma Hayek. Zelo drugačen film. Vizualno bogat, v resnici pa prazen in celo malce dolgočasen. Pač eksperiment, kjer se zmeša preveč stvari. In želja po izvirnosti, ki pade pod lastno težo. Zaljubljena sta Jude (Jim Sturgess) in Lucy (Evan Rachel Wood). Angleški priseljenec in ameriška najstnica. Če bi jim rekli Romeo in Julia, bi malce zgrešili. Če bi ugotovili, da se namesto z ljubeznijo raje ukvarjata s preveč drugimi rečmi, pa bi zadeli v polno. In prav to je tudi glavna zamera temule sicer zanimivemu filmčku. Ukvarja se s preveč stvarmi in niti ene ne pripelje do konca tako kot bi bilo treba. Pač zelo dolg videospot za nostalgične ljubitelje skupine The Beatles, kjer zaljubljenca po nepotrebnem pozabljata na uspešnico All You Need is Love in nekaj pozornosti namenita celo Bonu, frontmanu skupine U2, ki v svoji flower power vlogici uživa kot še nikoli.

Ocena: 3/10

ALIEN AGENT (zda 2007, znanstveno fantastična akcija, režija: Jesse Johnson, igrajo: Mark Dacascos, Billy Zane, Emma Lahana, Kim Coates, Amelia Cooke)

Klišejska rutina, ki se ji seveda več kot poznjo prijemi tako imenovane B produkcije.

Marsovci so spet zlobni. Tokrat tako, da hočejo na našem planetu zgraditi nekakšen portal, ali še boljše, nekakšno povezavo do svojega planeta, kar bi jim omogočilo prefrigano invazijo. Brez skrbi, na naši strani je Mark Dacascos, skulirani mojster borilnih veščin, sicer prav tako marsovec, ki mu gredo takšni zlobni kolegi pošteno na živce. Povprečna akcija, plus malce postarani Billy Zane v vlogi glavnega hudobca.

Ocena: 2/10

null

 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !