Dragi Jan, dovolj bo dežja

6.06.2008 ob 22:32

Jana Plestenjaka imam sicer zelo rad kot glasbenika, toda zadnje dni mi gre močno na živce. Še posebej v pesmih, kjer na dolgo in na široko opeva dež. Recimo: “Še na dež nisi jezen, ko zadane ljubezen.” Ali pa: “Ko je dež, se spomnim nate.” In :”Dež naj pada, sam da ti maš mene rada.” In seveda: “To noč naj pade dež in naj opere grehe vse.” Jan, nehaj. Dežja imam dovolj. Že stoti dan dan zapored pada, me pere, mi žre živce in me spravlja v obup. Prav nič romantičen ni. Preveč ga je. In tudi če sem zaljubljen, mi gre na kurac. Grehov pa prav tako nimam toliko, da bi mi jih moral prati celo leto. In četudi me je zadela ljubezen, sem na dež prekleto jezen.

No ja, razen če se pod dežnikom znajdem s svojo punco. To pa je čisto druga pesem, o kateri Jan zaenkrat še ne poje.

 

18 komentarjev na “Dragi Jan, dovolj bo dežja”

 1. ana od srca pravi:

  Iztok!
  Nekoč (v svojem 7. razredu) sem slikala v Groharjevi slikarski koloniji v Škofji Loki in sam Jan Plestenjak (fantek) je ugotovil, da imava enak priimek … oz. rekel je, da se njegova mamica (Dora) tudi tako piše … (Smo daljni sorodniki.)

  In kako je bilo slikati takrat? Deževalo je, kapljalo mi je pos liki, bele lise je delal dež … In vodo za barve mešat in redčit sem zajemala v lužah na ulici …

  :-) Saj bo tale dežek nehal, no!!!

 2. vlatka vlatka pravi:

  hehe, Iztok,

  meni je pa ful všeč, če pada dež in mi zaliva zelenjavo, ki bi jo sicer morala jaz. :) :)

  Naj kar pada, pada, pada.

  P.S.
  napiši Janu predlog, da naj zapoje še kaj pod dežnikom ;)

 3. m pravi:

  obožujem dež.sploh,če se nahajam na vikendu v mansardi,kjer se da poslušati škrablanje dežja po strehi.

  m.

 4. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Vlatka, dobro za zelenjavo, slabo zame :)

  M, kaj pa če se nahajaš na cesti sredi noči?

  Ana, krasen spomin. Lepo, da si ga delila z nami.

 5. TINA pravi:

  ja tis “dz naj pada” je kr ql komad ;)
  ostale o dzju pa sploh ne poznam :D
  tko da mi za zdej se ne gre na zivce :P
  pa sej ne poje sam o dzju :)
  soba 102 je cist simpaticna :D
  hehe
  spodbudi domisljijo ;)
  hehe :D
  edin ni mi blo nikol jasn, da je beybam ful usec tale janck, k men pa nikol ni biu ne vem kwa :P

  peace ;)

 6. Cencamarina pravi:

  Obozujem Janove pesnice o morju, dezju, ljubezni ipd! V Sloveniji mu ni enakega.
  Sicer pa je tukaj danes prav lepo vreme :D

 7. m pravi:

  iztok, milijonkrat doživeto in vedno preživeto. in noč je moj najljubši del dneva za potovanje! obožujem vožnjo v dežju z mojim avtomobilom.najlepši zvok mi je škrabljanje dežja po plehnati avto strehi :) :):) rada imam vodo, morje, dež, sneg v določenih situaciah in v zmernih količinah celo led. veliko lažje prenašam vodo in hladnejši dan kot vročino, čeprav se tudi te ne branim.
  m

 8. Kašpar Kašpar pravi:

  Še več dežja?

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Tina, saj vem, da ne poje samo o dežju. Ampak poje pa veliko o dežju. Na novi plošči ima celo zapis povezan z dežjem. Dež je pač njegova zelo priljubljena tema. In ker zdaj tudi v resnici nenehno dežuje, mi je tole prišlo seveda več kot prav :)

  Cenca, v Celju pa je spet deževalo.

  M, kaj pa če dežuje tako, da je vidljivost zelo slaba, da dežne kaplje lomijo svetlobo na cesti in da ti nasproti vozeči tovornjaki na šipo butnejo poplavo? Je to še vedno tako zelo romantično ali morda celo nevarno in takšno, da se prav upaš, da ne boš zletel s ceste. Še posebej, ko naletiš na del, kjer kanal ni požrl vode in ker se počutiš kot da si zapeljal v reko.

 10. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Kašpar, kje za hudiča si našel ta posnetek? Vem, da na Youtube, ampak vseeno, kako in kje? :)

 11. m pravi:

  tukaj smo tudi imeli naliv, ravnokar. in bilo je čudovito. sedaj se sušim.
  iztok, jaz ne govorim o romantiki ampak o temu kaj mi je všeč. če je res gromozanski naliv in odtoki ne požirajo…ni blema…moj avto je višji kot drugi. pa tudi počakat se da na odstavnem pasu za kakšnih 5 min, da huda ura mine. in dež mi je najlepši zato, ker za vsakim dežjem posije sonce, za vsakim neurjem pride nov, lepši dan;) malo optimizma,iztok, lepo prosim!
  m.

 12. TINA pravi:

  kašpar, hahahahahahahahaha :D

 13. iztokgartner iztokgartner pravi:

  M, ne skrbi za optimizem, tega je dovolj, ampak če pa preveč dežuje in smo veliko na cesti, pa ni tako zelo prijetno. Še posebej, če mamo nižje avtomobile. Ali pa če hočemo na izlet v gozd ali kaj podobnega. Ali pa če parkiramo na placu, kjer je potem blato okoli, pa imamo gor lepe čevlje in dolge hlače. Sicer pa tale zapis uvrščen pod rubriko Zabava, kar pomeni, da že v startu ni bil mišljen ne vem kako resno.

 14. m pravi:

  joj, iztok,včasih me vržeš iz tira. še malo in tudi jaz ne bom več marala dežja. sedaj sem rdečo nit sredi dela.grrr…
  kaj sploh počneš sredi naliva v gozdu? in kdo je rekel, da moraš v dežju imeti na sebi oblečene kmašne hlače in leder šuhe? ;)
  jaz se za sprehod v dežju pripravim in to primerno. pred leti smo se šli kopat v dežju. jaz sem imela do obale prižgano marelo. temu se reče nič nas ne sme presenetiti.
  m.

 15. iztokgartner iztokgartner pravi:

  M, tile nalivi pridejo iznenada. Najprej je sonce, potem pa kar naenkrat dež. Saj ne moreš vedeti. Še posebej, če greš lepo oblečen v službo, pa te vmes preseneti.

 16. grim reaper pravi:

  dež naj pada
  ladadidiladadada
  men gre tud jan s svojim dežjem že mal on the south side. Okej rad ma dež, nej se preseli v London or something, nas naj pa neha mučit s svojo napredno kitajsko-slovensko metodo mučenja z vodo.

 17. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Grim, ni problem v Janu, marveč v dežju.

 18. IZTOK faking GARTNER » Od tega trenutka dalje živim v hladilniku pravi:

  [...] kaj bi dal, da bi se zdajle uresničila kaka pesem Jana Plestenjaka, ki tako rad prepeva o dežju. Vsaj tista, da še na dež nisi jezen, ko zadane ljubezen. Saj res, zakaj nihče ne prepeva o [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !